Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

רכב מסחרי, מסוג T6 של חברת פולקסווגן.

יבואן - צ'מפיון מוטורס.

הרכב אמור לשמש כרכב של נכה מוסע, עם מעלית חשמלית.

ניסיתי לחפש באינטרנט במיוחד באתר הרשמי של צ'מפיון קצת מידע לגבי מחירים, לא מצאתי.

ניסיון עם נציג של צ'מפיון יש לנו (מ2013), הייתי מעדיף לעשות קצת שיעורי בית לבד לפני שאני נפגש אתם.

האם יש איך לברר מחיר, בלי לקבוע פגישה עם סוכן מכירות?

אני מבין שזה לא מקובל לקבל מחיר במייל למשל?

(אין להם באתר מייל https://www.championmotors.co.il/contact-us)

(גם לא באתר הספציפי למסחריות - https://www.vwcv.co.il/contact-us)

נראה שכרגע אין לי ברירה מלבד לקבוע פגישה (או לנסוע אליהם, אבל זה ממש מצחיק,

לנסוע רק בשביל לשמוע מחיר) ואני מעדיף שלא להיפגש כרגע.

בסה"כ מעוניין לדעת מה המחירים של דגמי T6. יש לכם רעיונות אולי?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי super-man
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקפיץ ברשותכם. בכל זאת, מישהו בבקשה?

חבר פורום נתן לי קישור לאתר עם מחירים, אבל זה סותר את המחירים שאמרו לי (לא נציגים רשמיים של צ'מפיון).

באתר המחיר רק מתחיל מ-234.0 אלף ש"ח.

ואילו לי אמרו שלנכים זה בסביבות ה 195 עד 200 אלף שח (הבדל לא קטן, של 30-40 אלף שח)

* הרכב מגיע לארץ בכמה תצורות. אחת רגילה, ואחת ספציפית לנכים עם שינוים כאלה ואחרים (פחות אבזור וכולי). מה שמתבטא גם במחיר נמוך יותר.

לכן אני רוצה לדעת מה המחיר הרשמי ספציפית אצל צ'מפיון, לא אצל לוי יצחק, או באתר כזה או אחר.

אלא בצ'מפיון.

הבנתי שזה גם משנה גירסה רגילה / לנכים.

לכן המחיר שמוצג באתר שנתן לי החבר, לא רלוונטי לנכה שמחליף רכב, כי המחיר הוא לגירסה רגילה, לא לT6 לנכים.

אז אם מישהו יכול לעזור בבקשה:

T6 לנכים.

או לתת לי רעיון איך אפשר לדעת מחיר בלי לקבוע פגישה? גם הטרחה של לנסוע לשם, או שיבוא מישהו רק בשביל להגיד מחיר.

אני רוצה לדעת את המחיר, בשביל לעשות חישוב כלכלי, כמה נצטרך להוסיף

אחרי הפחתת מיסים וכולי, לדעת אם שווה בכלל להחליף את הרכב.

באתר vwcv כן מוצג ה T6 בגירסאות לנכים, אבל מלבד קוד דגם ומפרט, החלק הכי חשוב - מחיר, אין.

אם מישהו בכל זאת מכיר דוא"ל שאוכל לשלוח לשם שאלה, לקבל מחיר - אשמח. אני בספק אם קיים דבר כזה.

ממש מופתע שכ"כ קשה לדעת מחיר :-o

אבל אין ברירה, זה הרכב שנקבע ע"י הביטוח הלאומי. אין מה לעשות.

רק שהביטוח הלאומי לא קשור לרכישה, ולא אמור לספק את המידע הזה. זה רק יבואן הרכב.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

לא מבין מה עומד מאחורי ההתנגדות שלך להגיע לסוכנות, אבל בגלל המורכבות של הנושא (הדגם, ההתאמה למגבלות של הנכה, איבזור), אני חושב שזה הדבר הכי נכון לעשות.

פורסם

אין לי בעיה לכתוב פה בגלוי. שפשוט הרושם שקיבלתי ממקומות כאלה

זה שיש שם אנשי מכירות מיומנים, ואם אחד כמוני יכנס, רק לשם התעניינות

הם יכולים ישר להתרשם במי מדובר, אולי גם אח"כ לתייג את זה בכרטיס לקוח.

כי הרכב הנוכחי, שמחליפים - הוא גם של אותו יבואן.

יש לי כבר ניסיון עם סוכן של צ'מפיון, מהרכב הראשון. שקלט במי מדובר, ופשוט אמר לנו:

תשמע לא מגיע לכם כלום, לא שום דבר, זה גם ככה רכב נכים, אנחנו לא מרוויחים על זה בכלל

אז בוא פשוט נתקתק את העניין, וזה הכל. לא לבקש כלום, לא לעלות שום דבר. תגיד תודה שאתה בכלל קונה רכב דרכנו.

אני רוצה פשוט לבוא הפעם חכם יותר מפעם שעברה. לא להיות אותו ילד טוב ותמים.

לעשות שיעורי בית. לבוא מוכן, לדעת מחירים. לעשות את החישובים לבד.

פחות רוצה לסמוך על מישהו, במיוחד שאותו אחד הוא איש מכירות, ושגם הבנתי

שמנסים לקחת את המצב של לקוח נכה שקונה רכב, ולעשות אותו לרעתו.

שכאילו תגיד תודה בכלל שאתה קונה רכב דרכנו, ועוד בהנחה בלי מיסים.

נראה לי פשוט גם מוזר, שרק בשביל לדעת מחיר, צריך להגיע למצב שיש פגישה בין לקוח לסוכן מכירות. איש מכירות.

הרי סה"כ מדובר במחיר. למה צריך להגיע למצב כזה?

אני רגיל לזה מכל דברים שקשור לנכים, למשל גם ביטוח רכב נכים (מסחרי) יש רק 2 חברות בלבד בכל המשק, שרק הן מבטחות.

כל חברה אחרת שרק נותנים לה את מספר הרישוי של רכב נכה, מיד מקבלת שגיאה, ולא יכולה לבטח.

או למשל אבזור לנכים, גם יש ערפול סביב המחירים, וכל דבר צריך לעבור מסע לא קטן רק בשביל לקבל מחיר.

קצת חבל לי שזה ככה, די מבאס. כי אני משווה את זה גם לכל השאר נגיד, ללא נכים אם אפשר לכתוב ככה.

למה בדגמים אחרים יש מחירים כבר באתר? בפרסומות? אם נחזור גם לדוגמה שכתבתי עם ביטוח נכים,

גם למי שלא נכה, יש עשרות חברות ביטוח, אפילו ניתן לעשות ביטוח מהמחשב און ליין, בלי סוכן. כל מה שקשור לנכים - נראה שמראש הכל נעשה במחשבה להקשות.

בסה"כ רוצה לדעת מחיר זה הכל :mm_smile:

פורסם

אולי אני מפספס משהו אבל מה אכפת לך מהמחיר?

רכב נכה כסא גלגלים מחליפים פעם בחמש שנים, אתה מוכר את הרכב שלך ומחוייב להעביר לביטוח לאומי מחיר מחירון (אם מכרת ברווח העודף שלך ואם בהפסד אתה מוסיף קצת כסף, בדרך כלל מוכרים ברווח משום שמוכנים לשלם עבור רכב שמור שלא נסע הרבה) ובתמורה לכך ״קונה״ איזה רכב שאתה רוצה ובאיזה מחיר שאתה רוצה וביטוח לאומי משלם עבור הרכב.

פורסם

אלדר - זה יותר מורכב ממה שאתה מציג.

1) אפשר לרכוש בלי להוסיף כסף רק את הדגם שביטוח לאומי אישר ולא "מה שאתה רוצה"

2) נושא האבזור המיוחד הופך את התהליך לעוד יותר מסובך.

3) מה שאתה כותב (כמעט) נכון לנכה נוהג, במקרה של נכה מוסע זה שונה במקצת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם זה השירות, למה לא לקנות מסחרית אחרת? אולי סיטרואן ג'מפי או יונדאי i800?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בוואנים הללו כל תזוזה יכולה להתבטא בעשרות אלפי שקלים (שבד"כ אין) לכן רצוי מאד להצמד למפרט המאושר ע"י ביטוח לאומי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אלדר - זה בדיוק מה שחשבתי, כנראה שזה לא ככה.

אני לא יודע מי מטעה בשלב מסוים, כלומר, מי גורם לנו לחשוב ככה.

או אנחנו לבד, או חברות האבזור, או הביטוח לאומי (לא נראה לי, כי הם ממש לא מתערבים בכלום.

הם בסה"כ משמשים כצינור, במלוא מובן המילה, מגיע לך X, קיבלת, העבר בבקשה למי שמגיע, הגש לנו אסמכתא. תודה).

אבל זו טעות נפוצה.

ואני ידוע כאחד שמרחיב, ולא מקצר במילים, אז בגלל זה אני גם מרחיב

שאולי מישהו יחפש את הנושא בגוגל החלפת רכב לנכה, ויבין קצת יותר בהחלפה. תמיד טוב לבוא עם ידע.

זה לא תמיד "אתה מוכר, מקבל כסף, מעביר לביטוח לאומי - מקבל רכב חדש".

כמו שכתב צבי, והוא ממה שידוע לי, אחד האנשים שמבינים בנושא הזה (זכויות נכים, וכל הקשור בזה) - זה יותר מורכב.

גם אם אני רוצה לרכוש בדיוק את הרכב שאישר לנו הביטוח לאומי (זה שלא אמורים להוסיף עליו כסף)

אני מנסה לברר - מה מחירו?

כי בסופו של דבר, לא הביטוח לאומי קובע את המחיר.

הביטוח לאומי הוא רק הגוף המסייע. כמו שכתבתי, צינור שמעביר ועוזר לך, ומבקש אסמכתא.

מי שקובע את המחיר - יבואן הרכב, צ'מפיון.

הוא גם מביא דגמים מיוחדים (את זה אפשר לראות באתר שלהם + באתר של לוי יצחק {פחות רלוונטי}) ספציפית לנכים.

גם כתוב באתר של צ'מפיון שיש דגם ספציפי לנכים (מתבטא בדר"כ בפחות אבזור, מבחינת המנוע לדעתי הכל אותו הדבר)

לכן צריך לדעת מה המחיר המדויק לרכב של נכים.

על מנת לעשות את החישובים של: אני מקבל סיוע של X, לאחר מכן אני מקבל פטור עד Y, אמכור את הרכב ב-Z

אוקי, אז אני אצטרך להוסיף / לא אצטרך להוסיף. שווה / לא שווה לי.

דור, כמו שצבי ענה, מבחינה כלכלית עדיף לרכוש את מה שהביטוח לאומי המליץ לך (הוועדה לגודל רכב).

מתנצל על החפירה, למען האמת צבי מסכם הכל בצורה יפה וקצרה, סתם רציתי להרחיב קצת.

-------------

אם בכל זאת, מישהו יכול לעזור מבחינת בירור מחיר - אשמח.

איך שהוא נראה לי, שבסופו של דבר כן יהיה צריך ליצור קשר עם סוכן של צ'מפיון.

בסדר, זה לא שאני 'מפחד' מהם. הם צריכים אותנו, כמו שאנחנו צריכים אותם.

סה"כ רציתי להימנע מזה כשמדובר סה"כ על בירור מחיר.

בינתיים צבי גם עוזר לי, אז באותה הזדמנות, תודה רבה צבי.

פורסם

תשמע, קודם כל פעם הבא שמישהו מספר לך שהוא לא מרוויח עלייך תגיד לו שיפסיק לבלבל לך את השכל.

צ׳מפיון אומנם היו כפסע מלקבל מעמד של צדיקי אומות עולם, אבל עדיין זאת חברה שהמטרה שלה להרוויח ועל כל רכב שהיא מוכרת לביטוח הלאומי היא מרוויחה. אז תגיד לסוכן שלא יבלבל לך בשכל ותשאל אותו אם יש לו קצת טישו בשביל למגב את הדמעות על הסבל שצ׳מפיון עוברים.

יש הרבה אנשים לא נחמדים שהם עומדים מול לקוח שבוי, זה לא בסדר, אבל זה המצב.

לא רק בתחום הנכים.

תנסה לחפש ברשת אם יש פורום של נכים שם כנראה תהיה לך תשובה טובה יותר. אנשים שעברו את זה.

פה צבי הוא המגיב היחידי עם ניסיון בתחום ואם הוא לא החליף לרכב כזה בשנה האחרונה הידע שלו לגבי המחיר כנראה מאוד מוגבל.

תלמד לעמוד על שלך. גם אם אתה ״כאילו״ לא משלם. מישהו משלם בשבילך. ואתה הנציג של הכסף הזה. אל תתבייש.

פורסם
בוואנים הללו כל תזוזה יכולה להתבטא בעשרות אלפי שקלים (שבד"כ אין) לכן רצוי מאד להצמד למפרט המאושר ע"י ביטוח לאומי.

אני מודע לעניינים האלו, דודה שלי גם נכה ויש לה רכב של נכה מוסע, כמדומני, היונדאי מציע מחיר דומה לטרנספורטר, והשירות בסניף הבאר שבעי לפחות, בסדר גמור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

היתרון הוא שאפשר היה לקנות גרסת נוסעים של היונדאי פחות או יותר סביב המחיר של גרסת הקומבי (שמגיעה ללא מושבים מקוריים וללא מזגן מקורי), עם גימורים הרבה יותר איכותיים, הכול מקורי, מזגן מקורי, כיסאות אחוריים מקוריים.

לא ברור לי איך בדיוק ה-T5 עם היד על העליונה (וכמדומני ה-T6 לא שונה בהרבה), למעט נושא צריכת הדלק.

פורסם

דור, חייב לציין שמאז שאושר לנו הדגם T5, לפני 5 שנים, לא חשבנו על אף דגם אחר.

יכול להיות שזאת טעות, כי אולי באמת היה שווה לפחות לבדוק, לראות איזה עוד דגמים יש?

אני יודע שיש:

T6

יונדאי I800

פורד טרנזיט

מרצדס ויטו

בכל אלה אפשר להתקין מעלית לכיסא גלגלים ממונע.

האחרונה (מרצדס) יקרה מדי, ויותר מדי פרימיום - יורדת מהפרק. גם עלויות רכישה יקרות, גם טיפול ואחזקה, וסחירות לאחר מכן (לדעתי, לא בטוח).

הראשונה (T6 VW) - הבנתי כמו הנוכחית שלנו (T5) עם שדרוג קל (לא התעמקתי יותר מדי, מאמין שינוי עיצובי, מתיחת פנים).

הפורד והיונדאי - אין לי ניסיון, לא מכיר.

אולי באמת שווה הפעם, לגשש קצת. במקום ללכת ישר למוכר T6.

אם כי, אני צריך לבדוק את זה טוב טוב.

שלאחר מכן לא יהיה בעיות מבחינת הביטוח הלאומי.

כי כמו שאמר צבי - עדיף לבחור את המפרט שהביטוח לאומי ממליץ (מבחינה כלכלית).

------------

התקדמות בבירור מחיר:

מצאתי את עמוד הפיסבוק של צ'מפיון, התכתבתי עם נציגה (לא היה קל להוציא מחיר, אבל בסוף נתנה)

שכתבה לי את מחירה של T6 בגירסת הקראוול לנכים - 269,000₪ כולל מע"מ, ללא אגרת רישוי.

הבנתי שהקראוול T6 זו גירסה שמגיעה כבר מלכתחילה עם תיבת הילוכים אוטומטית לעומת ידנית, 150 כ"ס לעומת 84 כ"ס,

הדיפונים והתקרה, רצפה, מזגן, תאורה - הכל מגיע מקורי מהמפעל, לעומת הT6 הרגילה שפה עושים לה הכל, כולל חלונות, מזגן

בהרכבה מקומית, תאורה דיפונים הכל כאן.

הקראוול מלכתחילה מוגדרת כגירסה להסעת נוסעים, לעומת הטרנספורטר, שמוגדרת כמסחרית (עבודה/משא/סחורה).

נשאר לי לדעת מה מחירה של T6 הרגילה לנכים (לא קראוול), ולאחר מכן עם האישור של הביטוח לאומי

להתחיל לחשב (להוריד את המיסים לפי האחוזי פטור וכולי) את המחיר וכמה תעלה לנו כל ההחלפה.

כמה נצטרך להוסיף בשביל הקראוול (אם בכלל נרצה, וזה יהיה רלוונטי מבחינה כלכלית).

פורסם

האחרונה (מרצדס) יקרה מדי, ויותר מדי פרימיום - יורדת מהפרק. גם עלויות רכישה יקרות, גם טיפול ואחזקה, וסחירות לאחר מכן (לדעתי, לא בטוח).

תוכל לפרט בבקשה מה פערי המחיר לפי בדיקה שלך?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...