Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, במסגרת החיפושים המוזרים שלי(?), נתקלתי באוטו נחמד, מטופל במוסך מורשה, יד ראשונה אבל עם הערות מוזרות על הרישיון: הוא משועבד לבנק וגם כתוב משהו על הרשאים לנהוג בו ועוד הערה מוזרה על אילת(??).

הבנתי שהשיעבוד לבנק הוא הליך סטנדרטי? מה בעצם אני צריך לעשות אם אני מעוניין לרכוש את הרכב(הפעם עוד לא בדקתי אותו)?

תודה

שיעבוד.JPG

פורסם

זה לא רכב של עולה חדש?

אם כן, במכירה הוא צריך לשלם חוב למכס, אם עדיין לא עבר הזמן ( נדמה לי, 5 שנים ) מרכישת רכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה אכן נראה רישיון של רכב שנרכש ע"י עולה חדש.

יש להסיר את השעבוד בבנק.

בעל הרכב צריך להתקשר למכס והם יסירו את הגבלת המכס על הרכב כי עברו 4 שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הגוגל אומר 5 שנים לעולה חדש ( עד אוקטובר 2018 ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הגוגל אומר 5 שנים לעולה חדש ( עד אוקטובר 2018 ).

פעם היה - כבר מזמן לא.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה הוא אכן עולה חדש, אז מה זה אומר בעצם? הוא צריך לצלצל למכס, להסיר את החוב ואז הרכב גם לא יהיה משועבד? או אלה שני דברים לא קשורים

פורסם

שני דברים נפרדים ולא קשורים.

צריך לבטל את שניהם כדי שיהיה ניתן להעביר בעלות.

פורסם

לא מצאתי מספר טלפון של המכס לצורך הסרת הדבר הזה, יש למישהו מושג לאן צריך לצלצל? הבחור לא יודע מילה בעברית ואין לו לדעתי מושג מהדבר הזה. ככה שאצטרך להסביר לו לאן לצלצל ומה לעשות(את עניין הבנק אמר שיסדר ויתן לי טופס מהם שהאוטו משוחרר אבל המכס זה נראה לי גדול עליו)

פורסם

בתחתית הדף יש טלפונים ומייל להתקשרות.

https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/CustomsPersonlImportOleh.aspx

דבר נוסף - הרכב כנראה גם ממושכן ( וכן ניתן להעביר בעלות על רכב ממושכן ).

צריך להוריד את המשכון - בנק דיסקונט, ביחד עם הסרת שיעבוד, צריך לבטל אותו. תוודא שזה בוצע ואל תזניח - אחרת, כאשר יום אחד תרצה למכור, יהיה לך כאב ראש מיותר.

פורסם

בדרך כלל יש גם משכון , זה לא רשום ברישיון הרכב בכלל ולא מונע העברת בעלות.

היו מקרים בהם רכב עבר 3 פעמים ידיים עד שקונה קפדן עלה על המשכון.

אפשר לבדוק כאן בעלות של 11₪ האם הרכב ממושכן ( צריך רק מספר הרכב ):

https://www.gov.il/he/service/pawn_perusal

פורסם

תודה, בדקתי וקיבלתי את אותה התוצאה שכתובה ברישיון-תוצאה על שם בנק דיסקונט הזה. אז לא הבנתי אם מדובר באותו השיעבוד או במשהו נוסף חחחח... האמת שנהיה לי סלט בראש. מעדיף לקנות רכב שמראש אין לו את כל הבירוקרטיות האלה

פורסם

זאת פרוצדורה קטנה בה בעל הרכב הולך לבנק ומבקש את הסרת השעבוד. סביר להניח שההלוואה מאחורי השעבוד נפרעה מזמן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כל רכב שנלקח במימון כזה או אחר, יש לו את הבירוקרטיה. כיום הרוב משועבד/ ממושכן.

יש על הרכב המדובר 3 דברים שונים. שניים מהם ( שיעבוד ומשכון ) יבוטל בהוראת הבנק אחרי שלא יהיה חוב כספי על הרכב. אתה רק צריך לוודא שהבנק מבצע ביטול. מול המכס המוכר צריך להתנהל - אין כבר שום חוב של המכס, רק פרוצדורה בירוקרטית.

לא מוותרים על רכב טוב בגלל ענייני הניירת, כאשר אין באמת שום בעיה.

פורסם

כאחד שקנה רכב ללא מיסים בעבר, הפרוצדורה מעצבנת מאוד עבור המוכר, ומעט מעצבנת עבור הרוכש.

אבל ממש לא מפחידה ולא משהו ש''לא שווה להתעסק עם זה''.

התייר/עולה חדש צריך לשלם לרשות המיסים (באמצעות העברה בנקאית או בדואר) את יתרת המיסים החלים על הרכב באותו היום שהוא עושה זאת בפועל, ובאותו הרגע רשות המיסים מסירה את ההגבלה הזאת.

ענין הסרת שיעבוד מרשם המשכונות הוא ככל רכב.

מה שכן אמור להציק ללקוח, זה שאי אפשר לעשות העברת בעלות בדואר וצריך ללכת (הקונה והמוכר) למשרד הרישוי ולעשות זאת שם. ההמתנה שם לא נחמדה כידוע, אם כי היום אפשר להזמין תור ואז ההמתנה לא יותר מדקות ספורות.

• תוכן חדש...