Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, MARSIT כתב:

את ה"מומחים" שממליצים לבטל הכל מצאתי בחיפשי "ביטול  אוריאה" בגוגל ופייסבוק

OK...עכשיו ברור לי, שם הסלוגן "לעולם לא יהיה לך מנורות בלוח שעונים"...גם אם המנוע יהיה גמור !
גם עברתי על הודעה שלך מלפני 3 שנים, עכשיו מבין על מה את דיברת מבחינה סטטיסטיקה שלך.

אז קודם כל, שאפו שאת מתאמצת להבין את המערכת, אז נעשה לך סדר.

בתאריך 22.6.2024 בשעה 10:48, MARSIT כתב:

האם מבנה של מסנן חלקיקי ברכבי בלי אוריאה (יורו 5) זהה לזה של עם אוריאה (יורו 6)?

ממש לא, וגם בין יורו 6.1 ל6.3/6.4 יש הבדל.
הדגם שלך זה "סוג של הסבה זמנית" לכן פיתחו את דגם מנוע הבאה בקבוצת PSA 1.5L DVR5C כי אחרת לא היו עומדים בתקן 6 מלא.

אז מה יש ברכב שלך.
כמובן ממיר קטליטי

1_Cat.png.de61ba6ed957265bcfe2a95d63062394.png

שתפקידו:

1_1Cat.thumb.png.3c00eb4aa23229701aa3e31acce51a07.png

השינוי הגדול מול יורו 5 זה ממיר חלקיקים FAP/DPF שמחולק ל-2.

2_DPF.png.c8831b734972adc5daf4dcfee1c9d02e.png

2_1DPF.thumb.png.d2a0f23315acecbfe4b59e942613f57f.png

3.DenCat.thumb.png.716a664ac6c9e7bd34cf575677892604.png

3.1DeDPF.thumb.png.2a7e2e37a47d4a81b30945ff0876918f.png

יש מערכת EGR ומיכל FAP שמוזרק אל תוך המיכל סולר.

וכמובן מערכת אוראה שאנחנו משתמשים בשמות SCR/DENOX SYSTEM

1.Denox.thumb.png.0d966dd9bd5729ecc1d6dc82ab2a71b2.png

1.1Denox.thumb.png.0a2512f7e9fd21851cc8c6219804a74b.png

רוצה להתעמק במערכת SCR, ממליץ על דיון הזה

דווקה כן אני סומכת על גבע :king: ולא הם לא בין ה"מומחים" עליהם כתבתי קודם. הם לא מתעסקים כלל בצריבות תוכנה.

לפי פורום הזה, אחד המוסכים המומלצים ומומחים ל-.PSA במרכז.
את טוענת ששנה את כבר עם תופעות, מה האיבחון שלהם, הרי עובדים שם עם מערכת דיאגנוסטיקה מקורית DIAGBOX, מה הקודים ונתוני אמת של כל המערכות ?
בלי זה אין לנו שום אפשרות לנסות להמליץ על כלום !

לא כתבתי ש"אוראה זה לצורך שטיפת מסנן חלקיקים", כן חשתבי ש-  "עם האוריאה תערובת החומרים העוברים דרך מסנן החלקיקים תהיה שונה מזו בלי האוריאה".

ולכן לדעתי יש הגיון שביטול האוריאה עלול להשפיעה על שאר המערכות.

מקווה שעכשיו שתביני איך/מה תפקידו של כל חלק, ההגיון שלך מסתדר.
לצערי מוסכים משתמשים במינוח הזה, כי לא מבינים את השוני בין יצרנים, וחלקם מתבלבלים עם מזרק סולר ייעודי שכמה יצרנים (טויוטה למשל) אוהבים להזריק ישירות לממיר כדי לעלות טמפרטורה לצורך בעירה, ברכבי PSA כמו שהסברתי בתגובות קודמות הכל מתבצע דרך פעולת POST INJECTION.

"צריבות תוכנה"

יש תוכנה אחד בלבד...שהיצרן כתב, מוסכים שעובדים עם אנשים כמוני ומכבדים את עצמם עובדים ממוקד ולא גורף....גיבורי רשתות החברתיות לרוב עושים DTC OFF בלי מיפוי מחדש אמיתי.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • תגובות 727
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 36 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

השינוי הגדול מול יורו 5 זה ממיר חלקיקים FAP/DPF שמחולק ל-2.

גם אצלי בפיקאסו, מנוע 1.6HDI יש ממיר קטליטי בנפרד למסנן חלקיקים. שם זה יורו5.

ביורו 6.1 הם נמכרים ביחד כמכלול אחד. מזרק האוריאה נמצא לפני הממיר (במנוע DV6FC, בוודאות).

ראה בשרטוט חלק מספר 10 וחלק מספר 11

שנמכרים בנפרד.

Screenshot_20240625_232822_Chrome.thumb.jpg.b04fe230d7c173abbbf79973d7b2920c.jpg

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

ברשותי c4 spacetourer 2019 1500.

המונה נדלקה לי על 2400 בתחילת נסיעה ונעלם.

מלאתי אוריאה.

אך המשכתי לקבל את התראה בכל כניסה לרכב. 

כעת המונה ממשיך עם ההתראה אבל עכשיו הוא על 1200.

אין שום התראה אחרת. 

מישהו יודע מה יכולה להיות התקלה? 

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני ממש בור בנושאים הללו אך אני חושב שזה קשור לשרשור הזה

אני עומד לקנות עכשיו דאציה לודגי 2020 דיזל 87,000 קילומטר

קיימת תקלה באוריאה המוכר טוען שמספיק לבטל

האם יתכן שיש אחריות יצרן?

האם זה קשור לתקלה החוזרת שהובאה בשרשור הזה או שזו סתם תקלה שיכולה לקרות כמו בכל מערכת ברכב

האם אכן מומלץ לבטל?

אם אני אכן אבטל קיימת מחלוקת בין שני מוסכניקים האם לבטל גם את הDPF או רק את האוריאה

אחד טוען שחייבים לבטל כי אם לא אז אחרי תקופה זה יגרום לבעיות

והשני אומר שמכיוון שכשמבטלים בתוכנה צריכים לבטל גם פיזית, הביטול הפיזי יגמור את המנוע

אשמח שיעשו לי קצת סדר

פורסם
לפני 10 שעות, אבי צפת כתב:

האם יתכן שיש אחריות יצרן?

תבדוק מה משך האחריות של הרכב שאתה קונה. הכל יכול להיות.

האם זה קשור לתקלה החוזרת שהובאה בשרשור הזה או שזו סתם תקלה שיכולה לקרות כמו בכל מערכת ברכב

האם אכן מומלץ לבטל?

דצ'יה זה רנו. השרשור הזה מדבר בעיקר על פז'ו\סיטרואן. אבל מערכות אוריאה מפגינות אמינות מפוקפקת אצל מרבית היצרנים ככה שזה לא מפתיע.

אם אני אכן אבטל קיימת מחלוקת בין שני מוסכניקים האם לבטל גם את הDPF או רק את האוריאה

אחד טוען שחייבים לבטל כי אם לא אז אחרי תקופה זה יגרום לבעיות

אוריאה וDPF אלו שתי מערכות נפרדות לחלוטין, אין בינהן שום תלות. ניתן לבטל אוריאה ללא שום השפעה על DPF.

הבעיה מתחילה בצורה שמבטלים את המערכות האלו, פשוט צורבים תוכנה אלטרנטיבית למחשב ניהול מנוע שמתעלמת משגיאות המערכת. את התוכנה הזו המוסכים משיגים מגורם צד ג', לרוב בחו"ל, ויש להם מעט מאוד שליטה על התוכן שלה. כיוון שהרבה מהתוכנות האלו מגיעות עם ביטול מלא של כל מערכות הטיפול בגזי פליטה, וכניראה לא טריוויאלי להשיג אחת שמבטלת רק אוריאה, ינסו לדחוף לך ביטול מלא.

אם מבטלים DPF בתוכנה אכן כדאי מאוד לבטל אותו גם פיזית, אחרת עם הזמן הוא יסתם. לאוריאה מספיק ביטול תוכנתי בלבד.

ביטול פיזי של DPF לא יעשה שום דבר למנוע אם עושים אותו נכון.

אישית אני ממליץ להמנע מביטול של DPF תקין בגלל תקלה באוריאה.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 שעות, Igalz כתב:

תבדוק מה משך האחריות של הרכב שאתה קונה. הכל יכול להיות.

דצ'יה זה רנו. השרשור הזה מדבר בעיקר על פז'ו\סיטרואן. אבל מערכות אוריאה מפגינות אמינות מפוקפקת אצל מרבית היצרנים ככה שזה לא מפתיע.

אוריאה וDPF אלו שתי מערכות נפרדות לחלוטין, אין בינהן שום תלות. ניתן לבטל אוריאה ללא שום השפעה על DPF.

הבעיה מתחילה בצורה שמבטלים את המערכות האלו, פשוט צורבים תוכנה אלטרנטיבית למחשב ניהול מנוע שמתעלמת משגיאות המערכת. את התוכנה הזו המוסכים משיגים מגורם צד ג', לרוב בחו"ל, ויש להם מעט מאוד שליטה על התוכן שלה. כיוון שהרבה מהתוכנות האלו מגיעות עם ביטול מלא של כל מערכות הטיפול בגזי פליטה, וכניראה לא טריוויאלי להשיג אחת שמבטלת רק אוריאה, ינסו לדחוף לך ביטול מלא.

אם מבטלים DPF בתוכנה אכן כדאי מאוד לבטל אותו גם פיזית, אחרת עם הזמן הוא יסתם. לאוריאה מספיק ביטול תוכנתי בלבד.

ביטול פיזי של DPF לא יעשה שום דבר למנוע אם עושים אותו נכון.

אישית אני ממליץ להמנע מביטול של DPF תקין בגלל תקלה באוריאה.

תודה

נתנו לי אפשרות לבטל רק את האוריאה ואני כנראה אבחר בזה

נ.ב. הוא המליץ על ביטול הEGR אם כבר מתעסקים עם התוכנה, מומלץ?

אני מעדיף צריכת דלק נמוכה ושמירה מירבית על המנוע מאשר ביצועים יותר גבוהים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

הגיע זמנו את המיכל הנוכחי. נדלקה נורית תקלה. זה יהיה מיכל אוריאה שלישי. אותה שגיאה ,  אותו לחץ אוריאה נמוך. הפעם הזמנתי ממעבדה בצרפת רק את המשאבה (כולל לוח אם, משיפוץ). יש גם מעבדה למשאבות אוריאה בספרד שעשות כסף טוב משיפוץ משאבות . קצת כמו איציק , רק צרפתי . שילמתי 1000 ש״ח למשאבה ,  460 ש״ח מיסים/שליחים/עמלות . הרכבה זה 12 ברגים , צמה + צינורית : דיי פשוט. הנורה בדשבורד הסתדרה. האוטו נוסע כמו חדש. לחבילה לקח כשבוע להגיע לארץ . עד לתקלה הבאה. אין לי אחוזים https://www.dea49.fr/ 

כל דגמי הדיזל של סיטרואן/פיג׳ו (טיוטה פרו-אייס) משמשים באותו לוח אם , רק צורת המיכל משתנה בין הדגמים. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בדקנו עם סורק מתקדם... זה לא היה המצוף.  הסורק גם הפעיל את המזרק והוא נשמע מצויין. יש לי אולי את הפלט מהסורק זרוק איפהשהוא. אחפש...

אני הימרתי שזה לא גוף חימום ולא חיישן טמפ. בא נאמר ככה,  אין לי כח לעשות אלף אבחונים. עברתי עם המשאבה החדשה כמה מאות ק״מ . עד עכשיו הכל בסדר. נראה איך היא תשרוד. חלק מהמעבדות מוכנות לזכות אותך בקצת כסף אם תשלח להם את הלוח הישן (ויתרתי).

דרך אגב: ביקרתי באוטוסטור בחולון ,חומרי ניקיון, פתאום אני רואה במדף תוסף אוריאה של liqui moly .נגד התגבשות. התחלתי לחשוב. מישהו ממליץ על הדבר הזה ?

דרך אגב2, היבואן העלה מחירי נוזל שחור fap באיזה 50% . מעניין בכמה העלה מחירי מיכל אוריאה....

עריכה אחרונה על ידי save

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...