Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

אני רואה יש מוצרים שבהם יש הארקה בראשי ובמשני, דוגמת:

http://www.homeg.co.il/items/596980-%D7%A9%D7%A0%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%97-%D7%98%D7%A8%D7%A4%D7%95-250W-110V-220V-%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A7%D7%94-SAKAL

אבל גם יש מוצרים בהם יש חיבור הארקה רק לצרכן ( :roll: )

http://www.mtools.co.il/%D7%A9%D7%A0%D7%90%D7%99-110---220.html

:turn-l:
פורסם

למוצר השני אין הארקה, לאף אחד..

במוצר הראשון ישנה הארקה אחת ויחידה וכולם מחוברים אליה. אתה יכול לבדוק עם מד רציפות שההארקות של השנאי והצרכן מקוצרות

יום טוב גם לך

פורסם

ברור שלשני אין באמת הארקה.

יש לי מכשיר חשמלי 110V ושנאי 220-110V. שאלתי אם מותר לי לחבר את ההארקה של המכשיר להארקה של הרשת למרות שהמתח שלו צף.

אני לא מעוניין באחד המוצרים, הם רק להמחשת העניין שלצרכן יש לכאורה חיבור להארקה אבל הוא לא בהכרח באמת מוארק.

פורסם

בלי לייעץ כי אני לא חשמלאי, ההארקה איננה של הרשת אלא של המבנה שלך. היא מחוברת לאדמה במידה והיא תקינה, לא לרשת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ברור שלשני אין באמת הארקה.

יש לי מכשיר חשמלי 110V ושנאי 220-110V. שאלתי אם מותר לי לחבר את ההארקה של המכשיר להארקה של הרשת למרות שהמתח שלו צף.

אני לא מעוניין באחד המוצרים, הם רק להמחשת העניין שלצרכן יש לכאורה חיבור להארקה אבל הוא לא בהכרח באמת מוארק.

אני לא הבנתי את השאלה, קראתי פעמים ולא הבנתי. אבל בכל זאת אענה מהידע הדל שיש לי: אם לצרכן יש חיבור לארקה, אתה צריך שנאי שיהיה מחובר גם להארקה.
פורסם (נערך)

אפשר לחבר אבל לא מומלץ.

מוצר "צף" בטיחותי הרבה יותר מכזה שמיוחס לאדמה דרך האפס, בחשמל צף יש לגעת בו-זמנית ב-2 המוליכים ע"מ להתחשמל (מעגל לא יסגר דרך האדמה ולכן לא תתחשמל).

רק מומלץ לבדוק, כשהשנאי מנותק, שאין רציפות של מוליך האפס בין הכניסה והיציאה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
רק מומלץ לבדוק, כשהשנאי מנותק, שאין רציפות של מוליך האפס בין הכניסה והיציאה.

וזאת כי אם ההארקה לא מחוברת ליסודות או לאפס בשנאי של חברת חשמל דרך צנרת מתכתית (השיטה הקודמת שלרוב כבר לא פועלת בגלל צנרות פלסטיות) כלומר אין לה כל ערך (וזה המצב בדיקות ישנות לא מעטות), ובמקביל ובו זמנית יש זליגה במכשיר כלשהו המוארק באותה דירה (נניח מכונת כביסה, מזגן, תנור אפייה וכך הלאה), כל מכשיר מוארק בדירה הזו הוא בעל פוטנציאל לחשמל אם נוגעים בו.

אם צד האפס של מעגל המתח הנמוך לא מקוצר להארקה של כניסת השנאי מתקבל מצב של שנאי מבדל אמיתי וזה, כפי שציין שי, עדיף בהרבה.

יוסי

פורסם (נערך)

אמור להיות מחובר, כי אני מאוד מאוד מסופק אם השנאי שלך צף.

הרוב המוחלט של שנאי 110/220 הנמכרים הם שנאים מסוג אוטוטרנספורמר= שנאי עצמי, או בסלנג עברי "טרפו"..

איור להמחשה https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-2f810c218ff19e863d3c3ab4220f7042

ז"א שאין הפרדה גלוונית בין הכניסה ליציאה ואפשר להתחשמל יפה גם מנגיעה במוליך בודד (בניגוד לשנאי מבודד). מסיבה זו יש גם חשיבות למיקום הפאזה והאפס ביציאה מהשנאי. רק אם נרכש שנאי מבדל, שידוע שהוא כך, אפשר (וצריך) לוותר על הארקה בכניסה וביציאה.

בתמונה למעלה השנאי עם חור ההארקה ביציאה, זו לא באמת הארקה. זה רק לחיבור מכשירים עם שקע 3 פינים. לא חושב שזה מחובר למשהו, ואם כן, אז לגוף השנאי שזה בדיוק כמו לא לחבר לכלום.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan
פורסם

תודה לכולם! למדתי. ZiggyMan אתה צודק. בדקתי ואכן מדובר בשנאי עצמי. אי לכך ובהתאם לזאת, אחבר את ההארקה.

• תוכן חדש...