Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Toyota Corolla ריח של שרוף ורעידות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי טיוטה קורולה 2015 מליסינג ויש לי איתה בעיה מוזרה שאני מגיע איתה ל150 בערך הרכב רועד מאוד וריח של שרוף חזק באוויר, הריח של השרוף בעיקר שאני נותן גז בחוזקה.

אשמח לעצות מה לעשות בנדון.

פורסם

כן גם חשבתי שמדובר בזה, ומה לדעתך הסיבה לריח החזק של השרוף בלחיצה על הגז בחוזקה?

פורסם
בדוק נזילות.

אחת הסיבות, יכולה להיות, נזילה או טפטוף שמן על סעפת הפליטה שגורמת לריח שרוף.

לקחתי את הרכב לבדיקה לא נאמר שום דבר על נזילה רק קורוזיה במשאבת המים (שהיום תיקנתי)

פורסם

אני חושש שאתה קרוב יותר לשלילה מאשר למפגש הבא עם המוסך- תוצאה ישירה של מהירות 150.

אף אחד לא מנסה לחנך אותך אבל ברור לך שגם בכביש 6 זו מהירות לא חוקית בעליל ו7אם תיתפס עוד תיגרר למצב שאתה מואשם בעבירת תלתן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

150 בכביש 6 זאת מהירות אמנם לא חוקית, אבל לא בהרבה (עד 40 קמ"ש מעל המותר, נדמה לי שזה 250 ש"ח ו-4 נקודות. לא נחשבת עבירה חמורה במיוחד) וסבירה לחלוטין למתרחש ברוב חלקי הכביש כשאין עומס.

מה שכן, זאת מהירות מאוד לא חסכונית!

וגם לא חוסכת הרבה זמן, אלא אם נוסע בכביש 6 למרחק ארוך.

לענייננו: יכול להיות בעיה בברקסים. בדוק בסיום עליה מהירה אם הגלגלים מתחממים ללא סיבה (עלייה עם מינימום שימוש בברקס, רק לעצירה סופית) ובדוק במיוחד אם יש הפרש בטמפ', כלומר גלגל אחד חם יותר מאחר.

יכול להיות גם ריח מהממסר האוטומטי. בדוק את מצב השמן.

פורסם
150 בכביש 6 זאת מהירות אמנם לא חוקית, אבל לא בהרבה (עד 40 קמ"ש מעל המותר, נדמה לי שזה 250 ש"ח ו-4 נקודות. לא נחשבת עבירה חמורה במיוחד) וסבירה לחלוטין למתרחש ברוב חלקי הכביש כשאין עומס.

מה שכן, זאת מהירות מאוד לא חסכונית!

וגם לא חוסכת הרבה זמן, אלא אם נוסע בכביש 6 למרחק ארוך.

לענייננו: יכול להיות בעיה בברקסים. בדוק בסיום עליה מהירה אם הגלגלים מתחממים ללא סיבה (עלייה עם מינימום שימוש בברקס, רק לעצירה סופית) ובדוק במיוחד אם יש הפרש בטמפ', כלומר גלגל אחד חם יותר מאחר.

יכול להיות גם ריח מהממסר האוטומטי. בדוק את מצב השמן.

אני מרגיש משהו מוזר בברקסים הרכב הוא אומנם חדש לי אך שמתי לב שהברקסים דורשים מאמץ רב כדי לעצור אפילו במהירויות נמוכות (50 בערך) אני צריך ממש ללחוץ על דוושת הברקס עד הסוף ובנוסף הרכב מרגיש כאילו הוא על ברקס תמידי באיזשהי צורה כי שאני עוזב את דוושת הגז הוא מרגיש כאילו הוא מנסה לעצור אך איני יודע אם זאת צורה רגילה של עבודה של המנוע..

הרכב נבדק במוסך שנשלחתי אליו על פי קל אוטו והם על פיהם הברקסים תקינים לחלוטין.

פורסם

הקורולה עם גיר רציף, מנסיון עם אימפרזה ומיקרע בעלות גירים דומים - כשדוושת הגז מודבקת לריצפה, לאחר מס' שניות מריחים ריח שרוף בתא הנוסעים שנעלם באותה מהירות. אולי זה קשור, אולי לא ; על כל פנים, זה ככל הנראה נורמלי - אם אתה ממש מוטרד, גש למוסך.

פורסם
תבדוק שאין לך נזילה מאחד מצינורות הבלמים,אם כן זה מאד מסוכן.

הוא עבר גם בבדיקה במכון בדיקה לפני קנייה וגם בדיקה במוסך הגיוני שלא קלטו? (שניהם גם עשו נסיעת מבחן על הרכב)

פורסם
יכול להיות,לא הייתי לוקח סיכון עם זה במיוחד שאתה מציין שיש בעיה בבלימה.

אציין גם שמנסיעה במצב ECO על 130 - 120 הרכב עושה 8 ליטר ל100 ק"מ על פי נתוני הרכב מחוץ לעיר (בממוצע 12.5 קמ לליטר) נתון שנראה לי מאוד קיצוני הלא כך?

• תוכן חדש...