Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא רצינית לחלוטין.

במערכת שיש לי ברכב, לצורך השאלה, ניקח סה"כ 100 שירים- מספר עגול וקל.

המערכת עובדת על רנדום "אמיתי", דהיינו- יכול אותו שיר להופיע 5(כל מספר) פעמים ברצף, 5(כל מספר) פעמים בתוך אותו יום או שלא להופיע חודש בכלל.

השאלה.

אם אקח שיר מתוך הפלייליסט, סתם אחד שאני חושב עליו, מה הסיכוי שהוא יעלה בתור השיר הבא?

זה לא יכול להיות 1 למאה. 1 ל-99 (או ל100) יכול להיות רק במערכת עם רנדום שלא חוזרת על אותם שירים עד שהיא לא מסיימת להשמיע את כל השירים שבדיסק\USB (דהיינו, רנדום "מעובד").

בפועל, יש לי שירים שאני שומע באמת בממוצע אחת לשבועיים, כולם זה אלו שאני אוהב :? - בגלל הרנדום המשוגע הזה.

מקווה שהסברתי את השאלה נכון.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא הבנתי איך המערכת עובדת:

נניח ויש לך 100 שירים בפליליסט שמושמעים באופן רנדומלי. שיר ראשון הוא רצועה 23, שיר שני 45, שיר שלישי 98 וכך עלה עד שהוא מסיים להשמיע את כל השירים באופן רנדומלי.

השאלה שלך שיש שיר מסוים שאתה מאוד אוהב (מספר רצועה מסוימת), מה הסיכוי שהוא ישמע בשיר הבא?

פורסם

כנס לכאן (צ'אנס מפעל הפיס מידע סטטיסטי).

תסתכל שכיחות תוצאות 35 הגרלות ותגלה שהיחס בין קלף שכמעט ולא עלה בגורל לבין קלף שעלה הרבה פעמים הוא 1:8

תסתכל שכיחות תוצאות של כל ההגרלות ותגלה שהיחס הוא "רק" 1:1.04

ז"א שככל שתשמע יותר שירים בסופו של דבר הסיכויים לשמוע שיר מסוים אמורים להתאזן.

פורסם
אני לא הבנתי איך המערכת עובדת:

נניח ויש לך 100 שירים בפליליסט שמושמעים באופן רנדומלי. שיר ראשון הוא רצועה 23, שיר שני 45, שיר שלישי 98 וכך עלה עד שהוא מסיים להשמיע את כל השירים באופן רנדומלי.

לא בדיוק. רביעי יכול להיות 98, חמישי יכול להיות 98, שישי יכול להיות 45... בדיוק באותה מידה שרביעי יכול להיות 002, חמישי 014 ושישי 079. הוא לא "מסיים להשמיע את כל השירים" אף פעם כמו במערכות נורמליות ורק אז מתחיל לחזור על שירים.

השאלה שלך שיש שיר מסוים שאתה מאוד אוהב (מספר רצועה מסוימת), מה הסיכוי שהוא ישמע בשיר הבא?

תסתכל שכיחות תוצאות 35 הגרלות ותגלה שהיחס בין קלף שכמעט ולא עלה בגורל לבין קלף שעלה הרבה פעמים הוא 1:8

תסתכל שכיחות תוצאות של כל ההגרלות ותגלה שהיחס הוא "רק" 1:1.04

ככל שתשמע יותר שירים בסופו של דבר הסיכויים לשמוע שיר מסוים אמורים להתאזן.

הגדלת קבוצת המדידה מקטינה את סטיית התקן, זה תמיד נכון.

הייתי שמח לגלות מה הפאקטור המרכזי בבחירה של השירים במערכת הזו. השם? התאריך של הקובץ? האם יש לאלו משקל בכלל?! מתסכל קצת.

מתגעגע לימים שהיה לי "פיוניר" ו"קנווד", שם הרנדום היה מסיים את כל הדיסק לפני החזרה הראשונה, ולא אותו שיר 3 פעמים בתוך נסיעה של 30 דקות :shock::roll:

פורסם

נכון, בעבר כשהיית שומע CD ובוחר השמעה רנדומלית, היית שומע את כל ה CD ללא חזרה על שיר מסויים כשהסדר הוא האקראי.

כנראה שבעידן שבו ההשמעה מתבצעת מתוך זיכרון שהוא דינמי, משתנה, ז"א שאתה יכול לגרוע או להוסיף שירים מדיי רגע, ההשמעה היא באמת רנדומלית לחלוטין ולא תלויה בכלום מלבד אלת המזל.

פורסם

במערכת שיש לי ברכב, לצורך השאלה, ניקח סה"כ 100 שירים- מספר עגול וקל.

המערכת עובדת על רנדום "אמיתי", דהיינו- יכול אותו שיר להופיע 5(כל מספר) פעמים ברצף, 5(כל מספר) פעמים בתוך אותו יום או שלא להופיע חודש בכלל.

השאלה.

אם אקח שיר מתוך הפלייליסט, סתם אחד שאני חושב עליו, מה הסיכוי שהוא יעלה בתור השיר הבא?

זה לא יכול להיות 1 למאה.

אם הבחירה רנדומלית אמיתית (עם התפלגות אחידה - אותו סיכוי לכל שיר) - אזי הסיכוי שהשיר הבא יהיה שיר נתון הוא בדיוק אחד למאה.

פורסם (נערך)

כשאתה כבר שומע את השיר הנוכחי, הסיכוי שהשיר הבא יהיה אותו שיר, הוא 1:100.

הסיכוי שהשיר הבא (שעוד לא נבחר), וזה שאחריו, יהיו אותו שיר, גם 1:100.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

תודה לכולם,

כל התשובות פה אומרות שהסיכוי הוא אכן 1 ל-100. Rשף, תודה על הקישור לויקיפדיה, עזרת לי להבין את הרעיון היטב. זה בהחלט יכול להסביר למה שירים מסויימים כמעט לא מתנגנים- מה שגרם לי לחשוב שהסיכוי נמוך הרבה יותר.

פורסם

אני אוסיף לך עוד משתנה למשוואה, או יותר נכון עוד דוגמא למימוש גרוע של random בנגן מדיה.

אם יש דיסק ובתוכו כמה תקיות עם שירים, המערכת המקורית בC4 שלי מנסה לתת סיכוי שווה לכל תקיה. אני מניח שברמת המימוש האלגוריטמי, בכל פעם המערכת מגרילה תקיה בהתפלגות אחידה, ולאחר מכן מהתיקיה שהוגרלה מוגרל שיר בהתפלגות אחידה.

לפני שבוע שמתי דיסק ישן שהיה זרוק לי באוטו, יש עליו 160 שירים בתפזורת ועוד תקיה עם אלבום של RHCP עם איזה 16 שירים. שמתי על השמעה אקראית ובערך כל שיר שני היה מהתקיה של RHCP, זה היה ממש מציק ברמות.. מימוש גרוע מאוד.

יום טוב גם לך

פורסם

ברדיו mp3 שקניתי מזמן יש 3 אפשרויות רנדום שונות (אם לא יותר), שמכסות את האפשרויות שמצויינות פה.

אם אתם לא מרוצים מהרנדום שלכם, תפתחו את התיעוד ותראו איך משנים את זה בהגדרות.

פורסם

ארמגדון, תודה, אני ממילא צריך לעשות את זה כדי לכוונן אותו מחדש כמו שאני רוצה (החלפת מצבר שיגעה לי את ההגדרות ואני דוחה את זה כל הזמן...:shock: לרוב פשוט שוכח :roll: )

למיטב זכרוני אין לו אפשרויות רנדום שונות, כשקניתי אותו חיבור USB ודיבורית מובנית נחשבו למשהו חדש בשוק :lol:

אבל בהחלט אבדוק את העניין.

פורסם

יתכן שהמערכת מתוכננת לא לבחור את אותו השיר פעמיים, אבל כל התנעה של הרכב מאפסת את החלק הזה בזכרון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אם הבחירה רנדומלית אמיתית (עם התפלגות אחידה - אותו סיכוי לכל שיר) - אזי הסיכוי שהשיר הבא יהיה שיר נתון הוא בדיוק אחד למאה.

לגמרי. בנוסף ההסתברות בלתי תלויה לפי מה שהוא תיאר (שיר אחד לא משפיע על הסיכוי של שיר אחר להיות מנוגן), לכן הסיכוי למאורע יחיד זה רצוי/מצוי, או במקרה שלנו 1/100.

אם הבנתי נכון את התיאור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...