Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי את הרכב לפני כחודש.

מדובר בגירסת דיזל רמת גימור אינטנס.

סהכ רכב מאד נחמד .

במהלך החודש נתקלתי בכמה בעיות/ מאפיינים הרכב והייתי שמח לדעת אם אנשים אחרים נתקלו בהם.

1. לאחר עמידה ממושכת בפקק ובנסיעה איטית לסירוגין, לפתע שאני לוחץ גז, הרכב לא זז והטורים עולים כאילו הרכב במצב ניוטרל. רק לאחר פמפום של הגז כמה פעמים , ההילוך כביכול משתלב ואפשר להמשך בנסיעה.

2. מצב כיבוי מנוע אוטומטי בעצירה מוחלטת לא ניתנת לנטרול קבוע אלא בכל נסיעה חדשה יש צורך ללחוץ על הכפתור שמנטרל את הכיבוי האוטומטי לאותה נסיעה בלבד. מרגיז מאד ואשמח לדעת האם ניתן לנטרל את האופציה הזו באופן קבוע.

3. עוצמת השמע ואיכות השמע במערכת המולטימדיה המקורית נמוכה יחסית לרכב עם 8 רמקולים מקוריים. אין מספיק בס ולא ניתן לשמוע בעוצמה גבוהה . אפילו רכבים שנסעתי עם 2 רמקולים נשמעו הרבה יותר עוצמתיים מהמערכת הזו. גם לאחר אינספור כיוונים שעשיתי . האם זה אמור להיות ככה?

4. נגמרו המים בוישרים? אין התראה כלשהי. לא לפני ולא שאין מים בכלל.

5. משהו נוסף על מערכת המולטימדיה- היא נעולה לגמרי. לא ניתן לשדרג גירסה/לבדוק גירסה ולא ניתן להוריד אפליקציות מהr link store.

פורסם

מספר 1 זאת תקלה.

אם זה קורה על בסיס קבוע, צריכים לגשת למוסך. אבל אם פעם ב..- יהיה קשה למוסך לתקן משהו שלא קורה בפועל כאשר הרכב יהיה בתוך מוסך. נדלקת נורה כלשהי? אם כן, המוסך יחבר את הרכב למחשב ויעלה על התקלה.

כל היתר ממה שרשמת אין כל כך מה לעשות - צריך בכל נסיעה לבטל מערכת S&S, מערכת הרמקולים ניתן רק להחליף ליותר איכותית + מגבר.

לא כל כך נתקלתי גם ברכבים אחרים בהתראה על חוסר מיים בווישרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי 1 אני לא בטוח שזו תקלה. נשמע יותר כמו "זה לא באג זה פיצ'ר". כידוע הגיר הזה אינו אוטומטי "שגר ושכח", יש לו משוגות משלו, צריך להתרגל אליו וללמוד לתפעל אותו. בפרט בפקקים שיכולים להוציא אותו מדעתו. בפקקים אני בכלל ממליץ לעבור למוד ידני.

חזיר דיזל

פורסם

תודה לשניכם.

לגבי הסעיף הראשון זה מזכיר לי את "המחלה" של רנו בכל מה שקשור לגיר. היה לי בזמנו סניק 2002 והייתי עומד בפקקים ורמזור והגיר היה מתחמם אז שהייתי נותן גז הטורים היו עולים ואז אחרי כמה שניות הייתי מקבל בום ואז הרכב מתחיל נסיעה. אז פה אין את הבום אבל זה מתסכל שאתה רוצה להתחיל לנסוע והרכב לא זז ואתה מקבל צפירות . או שרנו לא למדו לייצר גיר כמו שצריך או שבאמת זו תקלה מקומית .

פורסם

זה אולי מזכיר בסימפטומים, אבל אלו גירים שונים לגמרי, אז יהיה מאוד קשה (בלתי אפשרי יהיה כנראה מינוח מדויק יותר) להסיק מאחד לשני.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

דבר אחד בטוח - ברנו לא למדו מסיטרואן / פיג'ו, ובמקום לעבור לגירים אוטומטיים מיצרנים אמינים ( יפניים ), ממשיכים בניסוי שפנים על לקוחות עם גירים רובוטיים, בדומה לקבוצת פולקסוואגן.

קשה לי להאמין שחוסר אפשרות להתחיל בנסיעה, עד כדי צפירות מאחורה, זה פיצ'ר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הגיר לא מיוצר ע"י רנו. זה גיר דו-מצמדי גרמני שבגירסה היבשה שלו היה גם בפוקוס ובפיאסטה שם נכשל כשלון חרוץ. אצל רנו הוא עובד באופן הרבה יותר מוצלח (ולפי מה שנכתב בפורום, בגראן קופה המצב משופר עוד יותר), אבל עדיין צריך לזכור שזה גיר דו-מצמדי יבש, שלא אוהב נסיעה בפקקים, יש לו שגעונות משלו, וצריך ללמוד להכיר אותו ולהיות תמיד צעד אחד לפניו כדי לגרום לו לעשות מה שאתה רוצה.

(למה לשים ברכב גיר מורכב ויקר לתחזוקה, שמצד שני גם אינו באמת אוטומטי... זו כבר שאלה אחרת.)

מניסיוני הצנוע יש בעיקר תופעות של העברות הילוכים לא נעימות כאשר מבלבלים את הגיר עם החלפות גז\ברקס. מצבים דומים למה שאתה מתאר נתקלתי פעמים בודדות (אולי 3-4 במשך כמעט שלוש שנים) שהגיר קצת השתגע וסירב בסיטואציה ספציפית לעשות מה שנדרש ממנו. מה שעובד תמיד זה לזרוק אותו למוד ידני והוא מייד חוזר לעצמו. כאמור, בפקקים אני ממליץ לעבור תמיד לידני.

אם גיר דו-מצמדי זה עניין חדש אצלך, תעיף מבט כאן:

חזיר דיזל

פורסם
קשה לי להאמין שחוסר אפשרות להתחיל בנסיעה, עד כדי צפירות מאחורה, זה פיצ'ר.

לא אני ולא אתה ישבנו מאחורי ההגה בסיטואציה המדוברת, כך שאנו לא יודעים מה היה שם, ואולי תפעול לא טוב של הגיר במשך שעה ארוכה בפקק שיגע אותו קצת. זאת הכוונה. לאחר שאמרתי זאת, אני לא שולל תקלה, אלא שזה לא נראה לי סביר כרגע.

חזיר דיזל

פורסם

הגיר הרובוטי שיש ברכבי רנו זאת הסיבה היחידה שאני נוסע כיום בטויוטה ורסו ולא ברנו גרנד סניק דיזל.

פורסם

אני לגמרי מבין אותך; מבחינתי שיעיפו אותו וישימו אייסין 6 הילוכים מחר בבוקר. לאחר שאמרתי זאת, מבחינתי היתרונות (של הרכב ושל הגיר) עולים על החסרונות, אז אני בולע את הגלולה הזו ואני לא חושב שהיא תעצור אותי בעתיד.

חזיר דיזל

פורסם
הגיר הרובוטי שיש ברכבי רנו זאת הסיבה היחידה שאני נוסע כיום בטויוטה ורסו ולא ברנו גרנד סניק דיזל.

אני כבר כמעט שנתיים עם גרנד סניק דיזל רובוטית, ואם הגיר זו הסיבה שאתה נוסע בורסו ולא בסניק אז, איך להגיד את זה בעדינות... כנראה שמלבד לשמוע שהגיר רובוטי לא באמת עשית יותר מדי. המימוש של הרובוטי בסניק הוא המימוש הטוב ביותר שנתקלתי בו, ממש גיר אוטומאטי פלאנטרי לכל דבר מבחינת תחושה, כולל זחילה בפקקים (ואחרי שנה וחצי של זחילות בוקר בכביש 5 כל יום אני יודע על מה אני מדבר), נסיעות עירוניות, בינעירוני, הכל עובד חלק וטוב - בלי השהיות, בלי קירטועים, שמים D ונוסעים.

לא יודע אם הגדרות הגיר שונות בסניק מבפלואנס או בגרנד, אבל מעולם לא נתקלתי במצב שהגיר לא מגיב לי בפקקים או שאני צריך לעבור לידני כדי שהאוטו יסע חלק.

פורסם

הילוך שלא משתלב, או ללחוץ על הגז כמה פעמים, ולחכות שהרכב יזוז או יחשוב אם צריך לנסוע, או לא, זה נראה לכם תקין?

כי זה לא.

צריך לבדוק שכל הקונקטורים שנמצאים בסמוך למחשב הגיר מחוברים כמו שצריך. וגם בדיקת דיאגנוסטיקה במורשה, אפילו שלא נדלקת אף מנורה.

לגבי ה-START-STOP, היו כאלה שמצאו פתרון ל"תכונה" המעצבנת כאן לא מעט אנשים{ובצדק!}, אומנם לא ברכב המדובר, אבל עם קצת ידע בחשמלאות לא צריך להיות מסובך מדי. דוגמה:

ביטול קבוע Start-stop סובארו Xv

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בעקרון רכב שאני מאד נהנה ממנו למעט שלושה נושאים :

1. סטארט סטופ - לצערי אין דרך להמנע מלכבות את הפונקציה כל נסיעה (שאלתי במוסך).

2. במערכת המולטימדיה העברית במפות של האייגו לפעמים הפוכה - "רחוב" הופך ל"בוחר" ועוד.

3. כשאני שם שיר בספוטיפיי למשל אז ברוב המקרים המערכת אינה מציגה את שם השיר הנכון במסך אלא את השיר ששמתי כשהפעלתי את ספוטיפיי.

ניסיתי לטפל בנושאים 2-3 באמצעות עדכון גרסה במוסך מורשה של רנו ללא הצלחה (מצד שני על אף שהם טענו שהם עדכנו גרסה לא ראיתי שינויים בקודים של הגרסה לאחר העדכון לעומת לפני).

• תוכן חדש...