Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

האם ייתכן שבדיקת מערכת הקירור בלחץ תתבצע במכשיר תקול בו אין כלל מחט (תמונה מצורפת), לדברי בעל המוסך המכשיר מכוייל לעבוד בלחץ של עד באר 1 ואין משמעות לשעון לדבריו יש שסתום פריקה שלא מאפשר לייצר לחץ גבוהה יותר, מה שנראה לי תמוה לאור העובדה שבשעון יש טווחי גבוהים בהרבה המסומנים באדום. בעקבות בדיקה שבוצעה כך התפוצצו שני צינורות

למטיבי לכת פירוט של השתלתשלות המקרה:

ב3008 שלי הרגשתי לאחרונה באיבוד מים בלי נזילה נראית לעין, במספר מקומות בדקו את המערכת באמצעות משאבה ועליה מד לחץ בכדי לאתר את הנזילה, לאחר הנעה והרמה על הליפט נראו סימני קורוזיה ונוזל קירור בסביבת

משאבת המים, לאחר שקיבלתי הצעת מחיר גבוהה, מצאתי בפורום מוסך מומלץ מאוד ממנו קיבלתי גם הצעת מחיר נמוכה משמעותית וגם מאוד התרשמתי מהידע והשקיפות ותיאמנו את הביקור למוסך.

בהגעה למוסך קיבל אותי מנהל המוסך שנשמע מאוד מקצועי והחל בסדרת בדיקות תוך כדי שהוא מסביר ומאוד מכיל את השאלות שלי, לאחר שלא אותרה הנזילה ויזואלית הוחלט על בדיקת "פומפה". הופתעתי לראות שלאחר חיבור המכשיר מבוצעת דחיסת האויר בלי להסתכל על השעון שמכוון לצד השני אבל מאוד התרשמתי מההיכרות עם הרכב אז לא ראיתי לנכון להעיר, לאחר דחיסה נמרצת שהרכב מונע הרכב הורם על הליפט ואחד מעובדי המוסך בדק אותו מלמטה לאחר כמה דקות נשפכה כמות גדולה של מים רותחים שבנס עובד המוסך חמק מהן, מנוע הרכב כובה ונפסק שהתפוצץ צינור שיש להחליפו בנוסף למשאבת המים. המתנתי במקום עד לסיום פירוק הצינור ובכדי לדעת שלא צפויות הפתעות נוספות והשארתי כך את הרכב. בהמשך היום קיבלתי שיחה שבסיום העבודה בוצעה בדיקה כזו נוספת וצינור נוסף התפוצץ.

עלות התיקון הייתה לאור הצינורות הנוספים שנפגמו גבוהה בכ 1500 ש'' ח מההערכה ההתחלתית.

למחרת כשבאתי לאסןף את הרכב פגשתי את בעל המוסך וראיתי שבמכשיר בו השתמשו לבדיקת הלחץ אין כלל מחוג, במהלך נסיעת המבחן פניתי לבעל המוסך ןשאלתי איך זה אפשרי וקיבלתי הסבר שבמכשיר יש שסתום פורק לחץ והלחץ לא יעלה על 1 באר לא משנה כמה "ינפחו" וגם הראה לי שלכל שלושת הרכבים שכרגע במוסך התפוצץ אותו צינור במהלך הבדיקה במוסך - מה שגרם לדברים להישמע מוזר יותר. בהיעדר ידע דלי בנוסף שילמתי ועזבתי את המוסך אבל עדיין מוטרד.

החלטתי להתייעץ עם מוסכים נוספים לרבות ממש באותו אזור ומכולם קיבלתי את אותה תשובה ואותה תדהמה למראה תמונת המכשיר ללא מחט.

התקשרתי ברוב תסכול לבעל המוסך וסיפרתי לן מה נאמר לי, הוא נשאר בשלו ואמר שכך הוא עובד ושהם מוזמנים לבוא ללמוד איך עובדים, יותר מזה הוא לא מחוייב לשכנע אף מוסכניק אחר ששיטות העבודה שלו נכונות.

חשוב לציין שבכל השלבים בעל המוסך נשאר אדיב והשיחה שמרה על יחסים קורקטים וכן כי על עלות העבודה של הצינור השני לא חוייבתי

כרגע לא מפרסם את שם המקום בכדי לא לפגוע באף אחד במקרה והוא צודק ולא לפגוע ביכולותי לפנות לערכאות רשמיות.

צריך את עזרתכם עם השאלות הבאות:

מישהו יכול לאשר או לשלול את קיומו של השסתום? האם לא ניתן ליצור לחץ גבוהה מדי ולפגום בחלק תקין

במידה ולא מה הכלים שברשותי - איגוד המוסכים\משרד התחבורה\תביעות קטנות?

מד לחץ.jpg

עריכה אחרונה על ידי edoron01
פורסם

גם לי יש את המכשיר הזה ואתה מוזמן לבוא בעצמך ולבדוק אותו...תחסום את יציאת האויר עם היד ותתחיל לפמפם...אתה תגיע איתו לאייזה לחצים שאתה רוצה בטווח השעון..והוא לא ייעצר ב 1 בר...לא יודע על איזה שסתום פורק לחץ המוסך מדבר. אם היה לחץ שנעצר ב 1 בר לא משנה כמה מפמפמים אז לא היה צריך את כל הסקאלה בשעון.

פורסם

התפוצצו צינור המים שמוביל מהטרמסטאט למשאבה ואחריו התחתון.

גם לי התשובה הייתה מוזרה בייחוד לאור העובדה שמקום היו רכבים נוספים שעברו את אותה התעלללות.

גם בעלי המקצוע שהראיתי להם הגיבו כמוך מאור, חשבתי להציף פה למקרה שקיים דבר כזה.

מה אני אמור לעשות בשלב הזה מול המוסך?

פורסם

לא ניתקלתי במשאבה כזו עם שסתום ביטחון.

לשעון לחצים שיש לי על המשאבה המקסימום לחץ בשעון מראה 3 bar הטווח המקסימאלי שמותר בירוק הוא עד 1.5bar.

מכאן תסיק לבד.

דבר שני- לעולם לא מנפחים לחץ בעזרת משאבה בזמן שהמנוע מונע משום שהחום מעלה את הלחץ, ואילו היה שסתון ביטחון לדבריו של המנהל לא היה מתפוצץ הצינור.

תסיק גם מזה.

למזלך נגרם לך נסק רק לצינור מים, ולא למשהוא גרוע יותר כמו רדיאטור או פקקי מים בבלוק מנוע שהמנהל היה בוכה בשביל להחליף אותם ברכב הזה צריך להוציא מנוע עקב מורכבות המנוע הזה.

פורסם
התפוצצו צינור המים שמוביל מהטרמסטאט למשאבה ואחריו התחתון.

גם לי התשובה הייתה מוזרה בייחוד לאור העובדה שמקום היו רכבים נוספים שעברו את אותה התעלללות.

גם בעלי המקצוע שהראיתי להם הגיבו כמוך מאור, חשבתי להציף פה למקרה שקיים דבר כזה.

מה אני אמור לעשות בשלב הזה מול המוסך?

בתור התחלה אתה צריך להוכיח באמצעות משאבה תיקנית שאכן לא קיים שסתום כזה..ולגשת למוסך ולבוא איתו בדין ודברים..אני מאמין שתוכל להיסתדר איתו בעניין. אולי יש פה מישהו שמכיר משאבה שכזו עם שסתום פורק לחץ של מעל 1 באר שיוכל לאשר שהמשאבה ללא המחוג תקינה? יצא לי קצת לבחון את המשאבות האלה גם בחנויות שבהן מכרו ולא ניתקלתי בשסתום שכזה. שאתה מנפח איתה היא תנפח עד שאתה תפסיק את הניפוח.

פורסם

אני עבדתי הרבה שנים בתחום המשאבות.

1. השעון הזה לא תקין ולא מכוייל.

2. אני לא רואה בתמונה שיש איפשהו שסתום לפריקת לחץ.

3. זה לא כזה קשה, תבקש מבעל המוסך להראות לך היכן יש שסתום לפריקת לחץ ושיוכיח לך שהמשאבה אכן פורקת.

4. מנתקים את השעון ושמים שעון חדש בהברגה פשוטה, שעון לחץ אוויר כזה עולה גרוש וחצי ואני לא מבין למה שבעל המוסך ירצה לחסוך עליו.

פורסם
לא ניתקלתי במשאבה כזו עם שסתום ביטחון.

לשעון לחצים שיש לי על המשאבה המקסימום לחץ בשעון מראה 3 bar הטווח המקסימאלי שמותר בירוק הוא עד 1.5bar.

מכאן תסיק לבד.

דבר שני- לעולם לא מנפחים לחץ בעזרת משאבה בזמן שהמנוע מונע משום שהחום מעלה את הלחץ, ואילו היה שסתון ביטחון לדבריו של המנהל לא היה מתפוצץ הצינור.

תסיק גם מזה.

למזלך נגרם לך נסק רק לצינור מים, ולא למשהוא גרוע יותר כמו רדיאטור או פקקי מים בבלוק מנוע שהמנהל היה בוכה בשביל להחליף אותם ברכב הזה צריך להוציא מנוע עקב מורכבות המנוע הזה.

המנהל לא היה בוכה כי מבחינתם הכל תקין וככה עובדים, מי שהיה בוכה זה אני - לכל המכוניות שהיו במסוך עשו את אותו דבר ואותם צינורות התפוצצו

פורסם
בתור התחלה אתה צריך להוכיח באמצעות משאבה תיקנית שאכן לא קיים שסתום כזה..ולגשת למוסך ולבוא איתו בדין ודברים..אני מאמין שתוכל להיסתדר איתו בעניין. אולי יש פה מישהו שמכיר משאבה שכזו עם שסתום פורק לחץ של מעל 1 באר שיוכל לאשר שהמשאבה ללא המחוג תקינה? יצא לי קצת לבחון את המשאבות האלה גם בחנויות שבהן מכרו ולא ניתקלתי בשסתום שכזה. שאתה מנפח איתה היא תנפח עד שאתה תפסיק את הניפוח.

ניסיתי לדבר איתו, הוא מתעקש על כך שהמכשיר תקין, המכשיר שצירפתי בתמונה ללא זכוכית ומחט ומהדגם שכולם מכירים, הוא לא מכחיש שזה המכשיר איתו עבדו וגם הגדיל לעשות ואמר לי שלכל המכוניות שהיו באותו זמן במוסך התפוצצו במוסך אותם צינורות "במקום הכי טוב שיקרה כזה נזק הוא במוסך ולא בכביש ובגלל זה אני מתעקש על הבדיקה"

שאלץי היא איפה תובעים?

בית משפט

משרד התחבורה

איגוד המוסכים

פורסם

תתחיל באיגוד המוסכים.

הצדק לגמרי איתך במקרה הזה, חד משמעית.

לא יעזור - תמשיך לבית משפט.

גרמת לי לצלם על הבוקר עוד לפני הקפה, את המשאבה אצלי. החזקתי את הפיה בזמן שהאישה מפמפמת וכמו שאתה רואה, עברנו את 1 באר ממזמן.

יש שסתום לחיצה ידני לשחרור לחץ בסיום הבדיקה. זה כן. אבל חייבים ללחוץ עליו.

אין שום סיבה גם אם יש שסתום כזה על המשאבה הספציפית שלו - שהוא יפרוק אחרי 1 באר כי יש מערכות של 1.1 באר ומעלה ועובדה שיש סקאלה שלמה בשעון הזה.

בקיצור - סיפורי סבתא.

1083206.jpg

Stay Dirty

פורסם

בדרך כלל פנייה לאיגוד המוסכים או למישרד התחבורה מצריכה שיתוף פעולה מצד המוסך באותו עניין....אז אני באמת מקווה שיהיה שיתוף פעולה וגירסאות תואמות בניכם. זהדיי ברור שאם הכל ייתנהל כשורה אתה תצא צודק לחלוטין. אם לא יהיה שיתוף פעולה תתכונן ללא מעט עצבים ולא מעט זמן שיישרף לך במאמצי יתר כניראה לחינם. ממתינים לעידכונים אז אל תיעלם לנו.

פורסם

עצוב שזה הרמה של מוסך שנחשב מומלץ. איך הןא יודע אם יש בריחת אןויר במערכת כשאין מחוג והכל שבור בשעון ?

פורסם

שמעלים לחץ במערכת ללא הבחנה אז האויר כבר ייצא מכל כיוון אפשרי כמו שקרה אצל פותח השירשור. היו בתהליך הזה כמה כשלים מטרידים שחוץ מהמחוג הלא תקין הבדיקה הבנתי נעשתה על מנוע עובד ולא כך בודקים. גם אם המערכת קרה עדיין ישנם מקומות חמים שבהם ברגע שאתה מוסיף את הלחץ מהמשאבה הוא עולה פי כמה. כשל נוסף הוא שאובחנו עוד מכוניות בסביבה שגם להם קרה אותו דבר....מאותה המשאבה...קצת חושש להגיד שאולי מדובר בפעולת מזיד. אז ייתכן ויחסי האנוש באמת בין המוסך לפותח השירשור היו מצויינים אבל שורה תחתונה תהליך התיקון ותוצאתו הם הקובעים ויותר מזה..האמינות. מכיוון שזה מוסך מומלץ אני מקווה שזה ייגמר על הצד הטוב ביותר בין המוסך לפותח השירשור.

• תוכן חדש...