Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח לקבל הסבר כללי על יוניט לחץ שמן ,הסיבה שאני שואל היא שכרגע יש לי נזילת שמן ואני קצת מתמהמה עם הטיפול (ידוע לי הסכנות על חוסר שמן) ,השאלה היא האם אני יכול לסמוך על יוניט לחץ השמן כמערכת "הגנה" מפני מפלס נמוך דבר שיחסוך לי פתיחה של מכסה מנוע ובדקית מדיד (מה גם שהמדיד נראה עקום אז אולי הוא מזייף קצת)

א)האם מישהו יודע מאיזה אחוז (בחוסר) היוניט נדלק ?

ב)האם הוא בכלל מודע למלפס השמן ?

מדובר על (C4 NFU (2008 -אבל אני מניח שהקונספט דומה בכל הרכבים

תודה

פורסם

הוא שאל האם הוא יכול להסתמך על הדילקות המנורה כתנאי בהתאמה לשקט נפשי עד שתופעל .

באופן כללי היצרן תיכנן את המנוע כך שניתן יהיה לנסוע בביטחה עד שהמנורה נדלקת , אולם כאשר היא נדלקת יש לעצור בצד ולמלא שמן .

בגדול לא חכם אבל אם זה המצב אז יש לך אוקיי ממני.

פורסם
הוא שאל האם הוא יכול להסתמך על הדילקות המנורה כתנאי בהתאמה לשקט נפשי עד שתופעל .

באופן כללי היצרן תיכנן את המנוע כך שניתן יהיה לנסוע בביטחה עד שהמנורה נדלקת , אולם כאשר היא נדלקת יש לעצור בצד ולמלא שמן .

בגדול לא חכם אבל אם זה המצב אז יש לך אוקיי ממני.

מקסימום ילך מנוע אז תסדר לו אתה. לא חכם לבנות על הנורה שתידלק בשל חוסר שמן. אם הנזילה היא רצינית והאיבוד קריטי אז לסדר. זה כמו להגיד למישהו שהרכב שלו מיתחמם...אל תגיע עש האדום...לםני האדום עצור בצד וחכה שייתקרר ותמשיך...אתה יודע כמה המנוע מטגן עצמו בדרך לטווח האדום?

פורסם

מאור בוודאי שהשאלה התייחסה רק לתאורייה, להבין איך עובד היונט שמן (תשובה לזה עוד לא קיבלתי) .

אין ספק שנזילת שמן היא משחק באש ! ואני מתייחס אלייה כך -אגב זאת אותה נזילה שרשמתי לך בפרטי עליה ,בגדול נראה שלהבדיל מנזליה באטם מכסה שסותמים ודומיהם שבהם יצאית השמן בדרך כלל היא איטית בגלל חוזק החומר של האטם.

הנזילה שלי היא די רולטה רוסית(גם בהחלפת אטם אתה לא יודע האם סיימת עם הנזילה :( ) ולכן באה השאלה.

פורסם

היוניט במנוע הזה יודע להתריע על מפלס שמן נמוך, הוא מדייק. בכל מקרה לא הייתי סומך על זה בעיניים עצומות.

תבדוק שלא נוזל מהפילטר שמן, הידוק חזק שלו גורם לאטם להתעוות.

סה"כ מנוע אמין מאוד.

פורסם
היוניט במנוע הזה יודע להתריע על מפלס שמן נמוך, הוא מדייק. בכל מקרה לא הייתי סומך על זה בעיניים עצומות.

תבדוק שלא נוזל מהפילטר שמן, הידוק חזק שלו גורם לאטם להתעוות.

סה"כ מנוע אמין מאוד.

אין קשר ליוניט לחץ שמן,

מותקן במנוע הזה (כמו ברוב הצרפתיות מה30 שנה האחרונות) מד מפלס שמן אלקטרוני.

כל עוד מופיע לך בלוח שעונים oil ok, מפלס השמן תקין.

ברגע שמפלס השמן ירד מתחת למינימום, תדלק נורת service ולקבל הודעה על כך.

חשוב לציין שכל העזרים האלקטרונים הללו אינם תחליף לבדיקת מפלס ידנית במדיד, אבל זה בהחלט שומר עליך מלהכנס לתחום המסוכן למנוע

יום טוב גם לך

פורסם

תוספת למה שיגאל כתב:

יש שתי מערכות נפרדות:

1. התראה על לחץ שמן. יש "יוניט" שזה חיישן לחץ שמן, כשלחץ שמן יורד מתחת למשהו כמו 0.5 באר, נדלקת נורה עם סמל של משמנת בלוח שעונים.

2. התראה על מפלס שמן נמוך.

יש טובלן, הוא מודד את מפלס השמן בערך באותו תחום מדידיה כמו המדיד הידני. כל עוד מפלס השמן מעל המינימום במדיד, בכל התנעה מופיעה הודעה Oil OK.

כשמפלס השמן מתקרב למינימום, מופיעה נורת Servise והודעה Check oil level. בדיוק כמו עם המדיד הידני, ההודעות האלו רלוונטיות רק כשהרכב חונה על משטח ישר.

פורסם

מכסה פילטר שמן מקורי עולה כ 350 ש"ח.

חשוב להחליף את גומיית האטימה של המכסה בכל החלפת פילטר (הגומיה מסופקת עם פילטרים חדשים) ולסגור את המכסה במומנט של 25Nm.

פורסם
מכסה פילטר שמן מקורי עולה כ 350 ש"ח.

חשוב להחליף את גומיית האטימה של המכסה בכל החלפת פילטר (הגומיה מסופקת עם פילטרים חדשים) ולסגור את המכסה במומנט של 25Nm.

לצערי הרב עוד לא ניתקלתי במוסך שמגיע עם ידית מומנט ומכוון אותה ל 25 ניוטון/מטר וסוגר כך בתי פילטרים מהסוג הזה. לכן אם הוחלט כן לסגור במומנט הרצוי אז לעשות זאת באופן עצמאי כדי להיות בטוח שניסגר כהלכה. גם אני סוגר את הבתים האלה ברגש כי אני כבר מכיר את העוצמת הסגירה הנכונה אבל למי שלא מכיר או לא התנסה זה בהחלט יכול להיות בעייתי.

פורסם

אתה מתלונן על כך שמוסכים לא עובדים לפי הוראות יצרן ובאותו משפט כותב שגם אתה לא עובד לפי הוראות יצרן, אז איפה הבעיה?

• תוכן חדש...