Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני יותר משלושה חודשים מצאתי דירה נחמדה, סיכמנו עם המוכר על המחיר ולחצנו ידיים.

המוכר יצר רושם מאוד חיובי ואמין, כמו כן אביו נמצא ברשימת עשר האנשים העשירים במדינה...

העורך דין שלי התחיל לטפל בתיק, אבל לטענתו, בגלל שלא היה רישום בטאבו והדירה ניתנה במתנה מאביו של המוכר זה גרם לעיכובים וכול הסיפור נמשך קרוב לשלושה חודשים.

אחרי שהעורך דין סיים את כול הבדיקות (כולל השמאות המוקדמת) המוכר התחיל להתנהג קצת מוזר ולבטל פגישות לחתימה.

בהתחלה אבא שלו חלה, אחרי זה הוא רב עם אשתו ובסוף התחילו אצלו בעיות אישיות בלתי מוסברות.

פעם אחרונה הוא ביטל את הפגישה שעתיים לפני החתימה בגלל מצב נפשי...

אחרי כמה ימים הוא התקשר והודיע שסופית הוא לא מוכר כי העורך דין שלי משך יותר מידי ומרח את הבדיקות בלי סיבה ועכשו יש לו בעיות אישיות שלא מאפשרות את המכירה.

רציתי לברר האם מגיע לי פיצוי מהמוכר, וגם אם אני חייב משהו לעורך דין שלי?

תודה,

פורסם

האם מגיע לך פיצוי מהמוכר? אולי. זה עניין לבית משפט. השאלה היא האם לחיצת היד מחייבת או לא. אני מניח שגם הבנאדם מסובב קצת או שיש לו סיבה להתנהג ככה, וגם מאחוריו עומדים הר של כסף וסוללת עורכי דין, ככה שלא היייתי הולך לשם. את חושב שמגיע לך פיצוי? ואם כן אז כמה?

האם מגיע לעורך דין שלך כסף? מניח שכן, הוא עבד בשבילך. יכול להיות שתוכל לסגור איתו שייצג אותך בקניית דירה כשתהיה ואז תשלם לו קצת אקסטרה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ככלל, הבטחה למכירה ללא חוזה לא תופסת בדירות - רק חוזה בכתב.

יהיה לך די קשה לשכנע שופט שהוא חייב למכור לך את הדירה במחיר שאתה טוען שהסכמתם עליו

עכשיו אם אתה מאמין שנגרם לך נזק בגלל שהוא לא פעל בתום לב (למשל מכר את הדירה למישהו אחר בינתיים או שהדירה לא היתה בכלל שלו), אתה מוזמן לפנות לסעד משפטי. לא בטוח שתזכה ואם כן לא בטוח שהסכום יהיה שווה את המאמץ.

לעו״ד שלך שפעל מטעמך בהחלט מגיע תשלום על העבודה שהוא עשה.

פורסם

האדם לבדוק איתו הוא עורך הדין שלך, אבל על פניו נראה שיש לך עילה סבירה לתבוע פיצוי. זה לא בגלל שלחיצת היד קובעת (היא לא, כאמור, יש עוד הרבה דברים להסכים עליהם לאחר מכן), אבל זה שכבר הגעתם לקראת חתימה ודחו אותכם בלך ושוב, מעיד, אולי, על העדר תום לב בניהול המו"מ.

בגלל שהוצאותיך נכבדות (אני מניח) תבדוק עם עורך הדין שלך האם אפשר להוציא משהו מהסיטואציה. הוא יכול לבדוק מה החוק ואיך בתי משפט מתייחסים לתביעות כאלו ולייעץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשאל את עצמך, האם אתה מעוניין בהליך משפטי לא קצר + שרותי עו"ד נגד המוכר על בסיס "מי משך זמן?"

לא בטוח מה ייצא מזה ( לא נחתם חוזה או אפילו זכרון דברים ) , אבל מה שבטוח - לשכור שרותי עו"ד יעלה, וכנראה לא מעט.

או אולי ניתן לעבור האלה ולקנות דירה אחרת, ממי שבאמת מעוניין למכור.

אני מניח שכל הסיפור עלה לך כמה אלפים ( עו"ד לא עובד חינם ), אבל החוזה לא נחתם. לכן אינך צריך לשלם לעו"ד שלך אחוזים מהעסקה. ואולי הוא יסכים להתחשב בך, במידה ואת הדירה הבאה תקנה בעזרתו?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם אתה חושב שמגיע לך פיצוי? כדי לקבל פסק דין מבית משפט על פיצויים תצטרך להוכיח שנגרם לך נזק כספי.

לעוגמת נפש/לזמן שלך בית משפט לא יפסוק שום פיצוי אלא אם מדובר במשהו חריג ביותר.

יכול להיות שהעו"ד מייצר לעצמו עבודה?

פורסם

אני גם לא מבין למה הוא בדק את הדירה כול כך הרבה זמן...

כנראה אתם צודקים שאני לא אצליח להוציא פיצויים מהמוכר למרות שאם לוקחים בחשבון את כול הנזקים שנגרמו לי מגיעים ל50K.

מה שאני לא מצליח להבין זה איך אנשי עסקים ברמה גבוהה כמוהו לא עומדים מאחורי המילה שלהם ובורחים מאחריות כמו רוכלים בשוק.

איך הוא לא פוחד לפגוע בשם שלו?

פורסם

בדיוק ככה הם מגיעים למעמד שלהם. על תשובה לדוגמה, יש סיפורים מפה ועד להודעה חדשה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מצד אחד, 50K זה לא סכום זניח. מצד שני, לא ברור לי איך לחיצת יד גרמה לך נזק של 50K.

כמו שכתבתי קודם, עוגמת נפש או זמן שהשקעת בעניין לא ממש שווים כסף בבית המשפט, כך שהסכום נשמע לי גבוה מאוד.

פורסם (נערך)

אני אסביר בקצרה:

שמאות מוקדמת.

שכר דירה שאני נאלצתי לשלם בגלל שהדירה לא הייתה רשומה נכון וזה אילץ את העו"ד שלי לבדוק כול כך הרבה זמן.

הפסדים בגלל שיחרור של הכסף לצורך העברתו למוכר.

ימי חופש שלקחתי.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

האם תוכל לפרט בפני בית המשפט איך הגעת ל50K?

ההחלטה לשחרר כסף לפני שנחתם חוזה נראית לי החלטה לא נכונה וקשה יהיה לקבל פיצוי עבורה.

כמה עולה שמאי? 2~3K?

כמה עולה שכר דירה לחודש?

כמה צריך לשלם שכ"ט לעו"ד שלא סיים את ביצוע העיסקה? (שלא יהיה ספק, מגיע לו סכום כלשהו)

כמה שווה יום חופש שלך?

קשה לי להבין איך הפסדת 50K.

תזכור, כל אחד יכול לתבוע, לזכות זה כבר משהו אחר.

מקווה בשבילך שההפסד האמיתי קטן בהרבה מ50K ובהצלחה בכל מקרה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)

כמו שכבר אמרו פה, אתה זכאי לפיצוי בגלל חוסר תום לב בניהול מו"מ, זכור לי תקדים לזה שפורסם לא מזמן, מומלץ לפשפש בגוגל עד שתמצא אותו

מאתי אחד טיפה ישן יותר:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4527374,00.html

3 חודשים לטיפול בניירת של דירה שלא רשומה בטאבו (איפה היא רשומה? זו חברה עם בעלי מניות? חברה משכנת?) זה זמן הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי עידן.
  • תוכן חדש...