Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאבת מים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סביב ה 800 שח במוסך. המשאבה עצמה עלותה כ 200 שח. בגלל שזה מצריך פירוק הטיימינג המחיר יהיה גבוה על העבודה ואולי אפילו לשקול החלפה של הטיימינג על הדרך.

פורסם

סביב ה 800 שח במוסך. המשאבה עצמה עלותה כ 200 שח. בגלל שזה מצריך פירוק הטיימינג המחיר יהיה גבוה על העבודה ואולי אפילו לשקול החלפה של הטיימינג על הדרך.

עשיתי החלפה של משאבת מים וטיימינג כבר לפני חצי שנה.

אבל כנראה על המזל שלי נהרס שוב..

בכל מקרה צודה רבה:)

- יש נזילה גם כשהמנוע כבוי? או רק בנסיעה?

פורסם

למשאבת המיים אין חוקיות בנזילה. היא יכולה לנזול רק שהיא מסתובבת או רק כאשר המנוע כבוי או בשני המצבים כדאי לבדוק שהבעיה היא לא בצינור האחורי שהולך לתוך המשאבה כי גם נזילה ממנו עלולה להטעות ולהראות כאילו הנזילה מהמשאבה עצמה. צריך להריץ בדיקה בלחץ למערכת הקירור שלא תיפתח סתם שוב טיימינג ותמצא שהמשאבה תקינה.

פורסם

למשאבת המיים אין חוקיות בנזילה. היא יכולה לנזול רק שהיא מסתובבת או רק כאשר המנוע כבוי או בשני המצבים כדאי לבדוק שהבעיה היא לא בצינור האחורי שהולך לתוך המשאבה כי גם נזילה ממנו עלולה להטעות ולהראות כאילו הנזילה מהמשאבה עצמה. צריך להריץ בדיקה בלחץ למערכת הקירור שלא תיפתח סתם שוב טיימינג ותמצא שהמשאבה תקינה.

המוסכניק אמר שיש חלודה קטנה במשאבת מים והנזילה משם, וזה בדיוק מה שאמרו לי לפני חצי שנה שהחלפתי אותה.

פורסם

כשל במשאבת מיים חדשה לאחר חצי שנה הוא לא הגיוני ויש לך אחריות על החלק והעבודה ולכן אתה לא צרחך לשלם על התיקון הזה לא על החלק ולא על העבודה אם זה נעשה גם הפעם באותו מוסך.

פורסם
כשל במשאבת מיים חדשה לאחר חצי שנה הוא לא הגיוני ויש לך אחריות על החלק והעבודה ולכן אתה לא צרחך לשלם על התיקון הזה לא על החלק ולא על העבודה אם זה נעשה גם הפעם באותו מוסך.

כאן מתחילה הבעיה.

עשיתי את זה אצל מוסכניק פרטי.

אנסה לדבר איתו לגבי המשאבת מים, אולי נלך לחנות שהוא קנה ממנה ויביאו אחת חדשה.

פורסם

דווקא בגלל הכשל במשאבה כזו כניראה מדובר במשאבה מייצור סוג ז..חפש משאבה ממותג קצת יותר מוכר. לגבי העבודה אם נעשתה באופן פרטי אם זה מישהו שאתה מכיר לא ניראה לי שתהיה לו בעיה לבוא לקראתך. אני אישית בתיקונים וטיפולים שעושה אם החלטתי לשים לבן אדם מוצר עלום שם והוא מתחיל לנזול או לעשות בעיות אז זה בעיה שלי ולא של הפציינט. ולכן אני תמיד מציע את הטוב והאיכותי ביותר ומספר על ההשלכות של חלק חליפי ממקור לא ידוע ונותן לו את זכות הבחירה. מקווה שגם ההחלטה של לשים את אותה משאבה נעשתה על ידך.

פורסם
כאן מתחילה הבעיה.

עשיתי את זה אצל מוסכניק פרטי.

אנסה לדבר איתו לגבי המשאבת מים, אולי נלך לחנות שהוא קנה ממנה ויביאו אחת חדשה.

סיכוי קלוש ביותר.

כשל מוקדם של משאבת מים חדשה עלול לקרות גם מסיבות הבאות:

1. סיבוב ציר המשאבה ללא נוזל קירור לפני ההתקנה.

2. נזילה מאטם ציר המשאבה כתוצאה ממערכת קירור המכילה לכלוך אשר עלול להתפס בין משטחי ההחלקה של אטם ציר המשאבה.

במקרים כאלה רצוי מאוד לבצע שטיפה ייסודית של מערכת הקירור לפני התקנת המשאבה.

איזה כייף לי :)

פורסם

חובה לתת איזה סיבוב שתיים למשאבה החדשה לפני ההתקנה לראות שלא קיבלת משאבה פגומה וכמובן לבדוק שאין חופש לציר. לא חבל להתקין משאבה שתתברר כתקולה ויכולת לגלות את זה טרם ההתקנה שלה? כך אני בודק כל משאבה חדשה שקיבלתי ומעולם לא קרה שבגלל זה החלה לנזול המשאבה אבל כן יכולתי לגלות פתאום שקיבלתי משאבה עם דפקט בייצור לפני שהרכבתי אותה לחינם.

פורסם

ההמלצה היא חד משמעית לא לסובב את משאבת המים ללא נוזל קירור. אם בכול זאת אתה מעוניין לבדוק את תקינות המשאבה אתה יכול לטבול את המשאבה במיכל עם מים עד לגובה חור הניקוז (קדח הניקוז) ולסובב את ציר המשאבה.

לעולם לא ניתקלתי במשאבה מים חדשה מקורית תוצרת AISIN/GATES תקולה. אם אתה קונה משאבות מעליאקספרס אז בהחלט הם עלולות להגיע עם תקלות.

* קיימים סוגים רבים של חומרים שממנו מיוצר האטם המכני של המשאבה כגון: גרפיט, חומרים קירמיים ועוד...לכן ייתכן שסיבוב או שניים בסוגי משאבות מסויימים לא יגרום לשום נזק עתידי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...