Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מהעבודה או יד 2?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אני נמצא בפני דילמה לפני קבלת\רכישת רכב, ותהיתי האם מישהו יכול להמליץ איזה אופציה יותר משתלמת בשבילי במצב הנתון:

אני צריך להתנייד לצורכי עבודה כ-60 ק''מ ביום, אין אפשרות של הגעה בתחבורה ציבורית. החברה הציע להעמיד לרשותי רכב כ ''הטבה" במחירים הנעים בין 2700-3200 ש''ח. נוסף על כך, חלק ניכר מהעבודה שלי מבוצע בחו''ל, משמע הרכב יכול לעמוד גם חודש או חודשיים ללא נסיעה. אישתי כמעט ולא תשתמש ברכב לכן הקילומטרז' שלה די זניח.

האפשרויות העומדות בפני הן (לדעתי):

1. לקחת רכב חברה קטן בעלות חודשית של 2700 ש''ח כולל הכל (דלקן, ביטוח וכד').

2. רכישת רכב משומש בתקציב של עד 30,000 ש''ח (יכול להוסיף עד 5 אלף אבל לא מעוניין להוציא יותר מידי כסף על רכב משומש).

אשמח אם בעלי ידע בפורום יוכלו להמליץ על איזו אופציה עדיפה לי ולמה. אם יש בניכם היכולים להמליץ על קניית רכב ספציפי (דגם,שנתון) אהיה אסיר תודה!

פורסם

30,000 זה הרבה כסף לקניית רכב לצרכים שלך.

במקומך הייתי מחפש סיטרואן C4 2008-11 שמורה במיוחד, הן נמכרות במחירים מצחיקים ממש (סביב 10,000 ש"ח!), ויש כאלה, שמורות מאוד.

בעלות כזו לא צריך לעשות ביטוח מקיף, ירידת הערך באחוזים תהיה אמנם גבוהה, אבל כל המכוניות מאבדות מערכן מהר מאוד בימינו...

גם רנו מגאן 2008-9, אם היא שמורה מאוד, יכולה להיות קנייה מצויינת (עוד פחות כסף, כי יותר קשה לטפל בה ויש תיקונים יקרים).

אם תקנה רכב שמור מאוד ותמשיך לשמור עליו - גם תוכל למכור אותו. תמיד יש אנשים שיודעים להעריך אותם. לא רבים, אבל יש.

בהצלחה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם (נערך)

כמה בערך אתה נוסע בשנה?

ואיזה צרכים יש לך מרכב?

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי haimkm
פורסם

נתחיל מזה שאני לא חובב צרפתיות, בכלל. כמו כן, אני לא יוכל להסתכל על עצמי במראה אם אקנה רכב ב10,000 ש''ח.

בנושא השהייה בחו''ל, אשפר לומר שבממוצע לא אהיה 3-4 חודשים בבית סה''כ במהלך השנה, כמובן שזה נתון לשינוי, יכול להיות יותר יכול להיות פחות. בכל אופן, אם הייתי קונה רכב אז הייתי שם דגש על אמינות בעיקר (גרמני,קוראני,יפני וכו'). אני צריך רכב שלא אוכל יותר מדי דלק ובעדיפות האצ'בק בסגנון I20, פולו,גולף,אופל קורס, איביזה וכ''ו (לא שולל אחרים).

עד עכשיו במקום העבודה האחרון שלי השתמשתי ביונדאי I10 מטעם החברה כמובן. נהנתי מאד מהאוטו, אבל הוא פשוט קטן מדי למיימדים שלי.

מודה על התגובות שלכם.

פורסם
אני לא יוכל להסתכל על עצמי במראה אם אקנה רכב ב10,000 ש''ח.

לא שאני חושב ש-C4 היא ההצעה הטובה ביותר (בלי קשר לרכב עצמו, הוא פחות מתאים במקרה שלך), אבל לא ברורה לי ההשפעה של מחיר הרכב על האופטיקה במראה. מה פיספסתי בשיעורי פיסיקה?

אם הייתי קונה רכב אז הייתי שם דגש על אמינות בעיקר (גרמני,קוראני,יפני וכו').

כן, ספר את זה לרוכשים של וואגיות עם מנוע tsi 1.4 160 ו-dsg7. בהצלחה עם זה.

בכל אופן, אחרי הצחוקים, יש פה כמה נקודות:

עלות רכב בליסינג תפעולי תלויה בעיקר במשכורת שלך (במדרגת המס בעצם) ובהפרשות הסוציאליות הנהוגות במקום העבודה (קרן השתלמות מעל לתקרה וכו'). מומלץ לפנות לגורם הרלוונטי בחברה להבין את העלויות בנטו, ולא פחות חשוב את הירידה בהפרשות הסוציאליות. ככלל אצבע, ברמות השכר שבהם מוצעים רכבים כאלו מדובר על (מאוד בערך) סביב המחירים שהזכרת, בנטו, ועוד כשליש מזה ירידה בהפרשות הסוציאליות.

הק"מ שאתה מציג הוא כ-15,000 בשנה, לפני שמתחשבים בחודשים שאתה לא נמצא בארץ, אבל בהנחה של אפס נסיעות שהן לא לעבודה - הנחה כנראה לא ריאלית. בכל אופן, אם אנחנו מסתובבים סביב המספר הזה, לא מדובר בק"מ גבוה באופן מיוחד.

עלויות שנתיות של רכב פרטי פשוט יהיו סביב 9,000 ש"ח דלק (בהנחת צריכה של 1:15 ומחיר של 6 ש"ח לליטר, לא בטוח שריאלי), 3,000 ש"ח ביטוח, 1,000 ש"ח רישוי, 5,000 ש"ח ירידת ערך ונניח 2,000 ש"ח טיפולים, סה"כ 20,000 ש"ח בשנה או קצת פחות מ-1,700 ש"ח בחודש. ללא ספק זול יותר, אבל תמיד עלולים להיות בלת"מים כאלו ואחרים.

בקיצור, רכב פרטי יהיה זול יותר, אבל פחות נח - תצטרך לקנות ולמכור אותו, לטפל בו, להחליף לו צמיגים ומצבר, להעביר אותו טסט וכו'. השאלה היא האם ההפרש במחיר שווה עבורך את הטירחה.

אישית, אפילו שאתה לא חובב צרפתיות, בתקציב כזה הייתי אולי חושב על פיג'ו 208 ידנית (רצוי אקטיב), בהנחה שגיר ידני הוא בכלל אופציה. אם לא, מיצובישי ספייס סטאר, סוזוקי ספלאש או ניסאן מיקרה יכולות גם להתאים. אם אתה בחור גדול (כמו שנרמז) מומלץ מאוד לנסות את הרכב לפני הרכישה, אף אחד מהרכבים האלו לא גדול במיוחד.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ואין ניכוי נוסף מהברוטו? לא סביר. תבקש סימולצית שכר ואל תשכח להסתכל גם על ההפרשות לפנסיה וכו’

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יש לי סימולציית שכר.

באפשרות בלי רכב אני מקבל משכורת יותר גבוה + הוצאות רכב.

באפשרות עם רכב מנוקה בשכר שווי רכב ואין החזר נסיעות.

יוצא הבדל של בערך 3000 שקל בנטו.

פורסם (נערך)

3,000 ש"ח הפרש בנטו זה המון כסף ביחס לאלטרנטיבה של רכב בבעלות פרטית.

60 ק"מ ליום, ברכב שצורך, נניח, 1:12 (שזה למשל הונדה סיוויק), זה אומר 5 ליטר ליום עבודה, כפול 22 ימי עבודה בממוצע בחודש זה אומר 110 ליטר, שהם כ- 800 ש"ח בחודש על דלק. עכשיו תוסיף:

עלות ירידת ערך - כ- 8K ש"ח ממוצע לשנה על רכב טוב וזול = עוד כ- 650 ש"ח לחודש;

ביטוחים, עוד כ- 2,500 ש"ח לשנה = כ- 200 ש"ח לחודש;

טסט לשנה (רישוי רכב + קצת תיקונים לקראת הטסט), כ- 1,200 ש"ח לשנה = כ- 100 ש"ח לחודש;

טיפול 15K פעם בשנה + תיקונים סבירים, כ- 1,200 ש"ח בשנה = כ- 100 ש"ח בחודש.

סה"כ 1,850 ש"ח בחודש בממוצע שנתי, כולל ירידת הערך של הרכב (שהיא עלות וירטואלית אבל זו העלות האמיתית של עצם הבעלות על הרכב), וזה בהנחה שכל ה- 12 חודש האוטו נסע ואתה לא בחו"ל. על כל חודש שאתה בחו"ל תוריד 800 ש"ח על דלק.

עכשיו נניח שהחישוב שלי היה מוטה כלפי מטה כי התיקונים יותר גבוהים או כי מחיר הדלק מזנק. עדיין קשה לי להאמין שההפרש יהיה יותר מ- 13,800 ש"ח לשנה (3K-1,850 כפול 12 חודש).

כלל אצבע (מוזמנים לחלוק עליי) - רכב בליסינג מתחרה כלכלית רק ברכב חדש מהניילונים. אל מול רכב משומש הוא תמיד יהיה יקר יותר. הסיבה לבחור בו היא נוחות והיעדר הסיכון - על כל תקלה אתה נותן מפתח למישהו אחר, ושהוא ישבור את הראש איך לפתור אותה. זה שיקול לא רע, אגב, אבל הנוחות הזה עולה הרבה כסף.

מוזמנים לחלוק על החישוב שלי.

עריכה אחרונה על ידי אמיר ש., מודיעין
  • תוכן חדש...