Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אנחנו כרגע במסע (מפרך..) של חיפוש הרכב המשפחתי שלנו (משפחה קטנה - 4 נפשות - נוסעים פחות מ15 קילומטר בשנה)

הגדרנו תקציב של אזור ה30 וממה שראינו - זה יכול להביא לנו או פורטנה 2011 עם בערך 115 קילומטר

או סיד סטיישן עם אותו אזור קילומטר (אפילו ראיתי שנת 2012)

ומצד שני

מצאנו גם הונדה סיוויק 2010 עם 200+ קילומטר או ג'אז הייבריד 2011 עם 200+ קילומטר

השאלה היא -

אני מאמין שלהונדה יש שם חזק יותר מקיה. האם יש איזושהי עדיפות לדעתכם?

מצד אחד יש פה הבדל של 100 קילומטר שזה הרבה, מצד שני הונדה מול קיה (ואני לא מזלזל בקיה בכלל).

בנוסף הבנתי שעלויות הטיפולים של הונדה יקרים מהרגיל - האם זה משמעותי? האם זה שיקול?

(איך הג'אז ד"א? לפי מה שאני מחשב - זה יוצא אזור ה2000 שקל בשנה של חסכון בדלק..)

(ברור שתמיד עדיף רכב כמה שיותר שמור אבל בגלל שככל הנראה אנחנו נרכוש מאדם שאנחנו לא מכירים, ואנחנו לא יותר מדי חדי עין לבדוק את זה, אנחנו מסתמכים על התרשמות המוסך ומכון הבדיקה בלבד, ושם לא יוכלו להגיד יותר מדי על כמה שמרו על האוטו)

תודה רבה!!!

פורסם

קשה לי להבין איך על 15 אלף בשנה הגעת לחסכון של 2000 שקל - הגאז׳ הייבריד לא חסכונית כ״כ ביחס לגירסאות הבנזין שלה.

לרכוש רכב עם יותר מ200 אלף קילומטר זה אומר שאין לך תקציב פשוט לאותו הרכב, רכב כזה כבר הגיע לשלב של הרבה יותר סיכוי לבעיות כאלו ואחרות - פרמיית הלוגו המנצנץ של הונדה לא משתלמת בעליל פה.

אני במקומך הייתי הולך על הקוריאניות, לדעתי אין שום ייתרון מעשי ליפניות - בטח לאחר נסועה שכזאת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

עשיתי חישוב שלפורטה יש בערך 11 משולב ולג'אז יש בערך 15 (לפי מה שראיתי יש צריכה יותר טובה אבל עיגלתי)

15000 לפי 15 צורך 1000 ליטר שזה בערך 6000 שקל

15000 לפי 11 צורך 1360 שזה יוצא 8150 בערך

לפי מה שנראה זה הבדל של מעל 2000 ש"ח עם הרבה עיגולים כלפי מטה.

גם לי זה נראה הרבה. אני מפספס משהו?

אז עדיף בעצם פורטה/סיד עם 120 מאשר הונדה עם 200?

מאיזה קילוטרים זה כבר נהיה משמעותי? הבדל של 40 גם ישאיר את היתרון אצל הקוריאניות?

ותודה רבה!! :)

פורסם

הגאז׳ הייבריד תהיה באיזור ה12.5-13 משולב, תתעלם מנותני יצרן במקרה הזה.

הכל כ״כ תלוי במצב של הרכבים, האם הם טופלו בזמן? במורשה יבואן או מוסך אחר(של חברת הליסינג לדוגמא)? , הלכת למגרש של אחת מחברות הליסינג? לדעתי אתה צריך להתחיל לחפש בשוק הפרטי ולא להתבייש להוריד שנתון תמורת רכב שמור יותר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הגאז׳ הייבריד תהיה באיזור ה12.5-13 משולב, תתעלם מנותני יצרן במקרה הזה.

הכל כ״כ תלוי במצב של הרכבים, האם הם טופלו בזמן? במורשה יבואן או מוסך אחר(של חברת הליסינג לדוגמא)? , הלכת למגרש של אחת מחברות הליסינג? לדעתי אתה צריך להתחיל לחפש בשוק הפרטי ולא להתבייש להוריד שנתון תמורת רכב שמור יותר.

נתוני יצרן האמת הם 21 בערך. אנשים פה בפורום ובהרבה מקומות רשמו על צריכה של 16.5 בערך (מצאתי במקרה אחד כאן). אבל אתה צודק. זו באמת נראית צריכה יחסית מחשידה..

והאמת שהלכתי לגלילות. אף חברה שם אפילו לא פזלה לכיווני כשאמרתי את התקציב שלי.

המקסימום שהציעו לי זה 301 שנת 2014 ב28 ש"ח.

ואתה בעצם שאין באמת הצדקה לזה שהמחירון של ההונדה, כולל השיקלול של הק"מ גבוה משמעותית מהקיה?

פורסם

עד כמה הרכב הוא עניין דחוף ?

אם יש לך זמן הייתי מגדיר קריטריונים כלליים ויושב על יד 2. אם מחפשים בסבלנות אפשר למצוא יופי של רכבים.

קריטריונים שנראה לי מתאימים : סופר מיני בתצורת סדאן/משפחתית סדאן או סטיישן אוטומטית. יד וק״מ כמה שיותר נמוכים שמטופל בזמן.

עכשיו השאלה איזה תוצרת? רכבים צרפתיים יתנו לך תמורה גבוהה למחיר. מה שכן השוק שלהם חלש מאוד עכשיו זה משחק לטובתך במכירה לרעתך.

יפניים/קוריאניים יתנו לך אמינות טובה מאוד ויכולת למכור את הרכב בקלות אם תחליט.

אם אתה יותר נוטה לאופציה היפנית/קוראנית חפש לפי הקריטריונים שציינתי קודם ואל תתביית על דגם ספציפי אלה תתמקד במצב של הרכב המועמד. אם תמצא למשל מיצובישי לאנסר עם יד נמוכה וק״מ יחסית נמוך אל תפסול אותה כי יש לה סמל שהוא לא הונדה. אני חושב שבתקציב הזה ובדרישות שהצבת כדאי להתמקד בלמצוא מוביל נוסעים כמה שיותר יעיל ובמצב כמה שייתר טוב מאשר איכויות אחרות של הרכב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
עד כמה הרכב הוא עניין דחוף ?

אם יש לך זמן הייתי מגדיר קריטריונים כלליים ויושב על יד 2. אם מחפשים בסבלנות אפשר למצוא יופי של רכבים.

קריטריונים שנראה לי מתאימים : סופר מיני בתצורת סדאן/משפחתית סדאן או סטיישן אוטומטית. יד וק״מ כמה שיותר נמוכים שמטופל בזמן.

עכשיו השאלה איזה תוצרת? רכבים צרפתיים יתנו לך תמורה גבוהה למחיר. מה שכן השוק שלהם חלש מאוד עכשיו זה משחק לטובתך במכירה לרעתך.

יפניים/קוריאניים יתנו לך אמינות טובה מאוד ויכולת למכור את הרכב בקלות אם תחליט.

אם אתה יותר נוטה לאופציה היפנית/קוראנית חפש לפי הקריטריונים שציינתי קודם ואל תתביית על דגם ספציפי אלה תתמקד במצב של הרכב המועמד. אם תמצא למשל מיצובישי לאנסר עם יד נמוכה וק״מ יחסית נמוך אל תפסול אותה כי יש לה סמל שהוא לא הונדה. אני חושב שבתקציב הזה ובדרישות שהצבת כדאי להתמקד בלמצוא מוביל נוסעים כמה שיותר יעיל ובמצב כמה שייתר טוב מאשר איכויות אחרות של הרכב.

תגובה מושלמת. באמת!

אנחנו מחפשים כבר חודשיים בערך וקצת התפזרנו בהתחלה כי לא ידענו לאן לכוון.

מצד אחד אתה צודק לחלוטין שכל רכב עם נתונים טובים יהיה מאוד כדאיי וישרת אותי נאמנה

אבל מצד שני, ומבלי להתפנק, יש דגמים שפחות הרגשתי מחובר אליהם.

המון המליצו למשל על הטידה.

שלוי יצחק יסלח לי אבל הרכב הזה מכוער. נכון שהוא אמין מאוד אבל עד כמה סיד או i30 פחות אמינים ממנו?

ישנם דגמים למשל ששותים דלק כמו המאזדות

האם הפסילות האלה לדעתך מיותרות..?

בכ"מ הפסילות האלה השאירו אותנו עם קורולה 2010 (שמאוד ! נדיר למצוא נתונים טובים בתקציב מה שדי פוסל)

פורטה 2011 - שמדי פעם צצות מציאות בדגם הזה

סיד /סיד סטיישן - 2011 ואפילו 2012 - כנ"ל כמו הפורטה

סיוויק 2010

לנסר 2010/11

ולגבי הi30cw יש אותו המון בשוק - לא יודע אם לקחת את זה כמשהו טוב או לא...

ככה נשארנו עם לא הרבה דגמים ועם יחסית הרבה כאב ראש..

פורסם

לגבי הטידה אתה ממש לא "מתפנק" מדובר באמת ברכב מאוד מאוד מכוער אין דרך אחרת לתאר את איך שהרכב הזה נראה.

לגיטימי לגמרי לפסול רכב כי אתה לא אוהב את איך שהוא נראה. אני מאמין שאם תמצא רכב עם ק"מ נמוך ויד נמוכה במחיר שמתאים לך ותפסול אותו בגלל המראה אז מדובר באמת במשהו שאתה לא מוכן לחיות איתו.

מצד שני יש סמלים פחות "נחשקים" מטויוטה והונדה אך הם עדיין עושים עבודה יפה מאוד. גם אם הם צורכים מעט יותר דלק בכמות הנסועה שלך זה באמת לא קריטי.

הI30CW זה רכב שבהחלט יכול לבצע את העבודה. הוא מאוד נפוץ בשוק כי הוא פשוט נמכר במספרים מאוד גבוהים, בעיקר לליסינג.

גם שאר הרכבים שציינת יעשו את העבודה. הייתי מוסיף גם את המאזדה 3 בגירסת ה-5 דלתות. אם יש לך זמן שב על הלוח ונסה לחפש רכבים מהדגמים שציינת עם נתונים כמה שיותר טובים (יד נמוכה וק"מ נמוך עם יתרון לאחרון).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לגבי הטידה אתה ממש לא "מתפנק" מדובר באמת ברכב מאוד מאוד מכוער אין דרך אחרת לתאר את איך שהרכב הזה נראה.

לגיטימי לגמרי לפסול רכב כי אתה לא אוהב את איך שהוא נראה. אני מאמין שאם תמצא רכב עם ק"מ נמוך ויד נמוכה במחיר שמתאים לך ותפסול אותו בגלל המראה אז מדובר באמת במשהו שאתה לא מוכן לחיות איתו.

מצד שני יש סמלים פחות "נחשקים" מטויוטה והונדה אך הם עדיין עושים עבודה יפה מאוד. גם אם הם צורכים מעט יותר דלק בכמות הנסועה שלך זה באמת לא קריטי.

הI30CW זה רכב שבהחלט יכול לבצע את העבודה. הוא מאוד נפוץ בשוק כי הוא פשוט נמכר במספרים מאוד גבוהים, בעיקר לליסינג.

גם שאר הרכבים שציינת יעשו את העבודה. הייתי מוסיף גם את המאזדה 3 בגירסת ה-5 דלתות. אם יש לך זמן שב על הלוח ונסה לחפש רכבים מהדגמים שציינת עם נתונים כמה שיותר טובים (יד נמוכה וק"מ נמוך עם יתרון לאחרון).

כן.. ככל הנראה זה מה שאעשה..

ממש ממש תודה :)

עזרת לי המון!

• תוכן חדש...