Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 שנת 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, כיום יש לי רכב מהעבודה, וקידום בתפקיד הגדיל לי משמעותית את אחזקת הרכב (אם אני מחזיר את הרכב מהעבודה) והעלה חזרה את המחשבה לוותר על הרכב חברה.

בתנאים החדשים ההפרש בנטו הוא 2200 ש"ח והעבודה גם משלמת לי את הביטוח והרשיון.

הבעיה היא שכרגע אין לי כסף להשקיע ברכב חדיש וטוב, הסתכלתי על תוכניות מימון למיניהם וההחזר החודשי מחסל לי כמעט את כל ה"רווח" החודשי של להחזיר את הרכב, ומצד אני לא מוכן לקנות רכב קטן וחלש עם הכסף שכן יש לי.

אחרי קצת חיפושים ברשת נתקלתי בסיטרואן C5 שנתון 2010, ראיתי שאני יכול למצוא אחד בתקציב של 20,000 ש"ח +- שהוא לפחות על הנייר לא שבור, יכול לקנות אותו להחזיק אותו 2-3 שנים לחסוך כסף ואז להשתדרג.

היתרונות מבכינתי: רכב מפואר ומפנק, חזק, נוחות נסיעה, עומד בתקציב, המחיר שלו גם ככה נמוך מאוד ככה שירידת ערך כמעט חסרת משמעות (לעומת רכב נגיד שעולה 100,000 ש"ח)

החסרונות: לא מכיר את הרכב, אני לא יודע למה המחיר שלו צנח ככה ואנשים מוכרים אותו בפחות מחצי מהמחירון, חשש שאם יפול עלי תיקון גדול ב 2-3 שנים שאני יחזיק אותו הלך כל הכדאיות לפח.

אגב סתם בשביל הידע הכללי אני נוהג משולב עירוני ובין עירוני בסביבות 18,000 קילומטר בשנה.

בקיצור מה הדעה שלכם בהתאם לתנאים על הרעיון של לקנות סיטרואן C5 2010??

פורסם (נערך)

רעיון הרפתקני. אם מדובר במנוע THP 156 כ"ס ואתה עם סבלנות לביקורים לא מתוכננים במוסך אז בקשה.

המחיר שמבקשים עבור ה C5 הוא נמוך גם בגלל זה.המנוע בשנים הללו אינו שיא האמינות ודורש היסטוריית טיפולים מדוקדקת .

מצד שני המחיר באמת קורץ... אז אם אתה בנוי לזה , המכונית מאד מפנקת .

חפש רכב שטופל כל 15000 ק"מ . ברכבים שטופלו כל 30000 אל תגע.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אוקי תודה, עכשיו כשאתה אומר להתכונן לביקורים לא מתוכננים למוסך, האם אנחנו מדברים על ביקורים שיעלו לי מאות או אלפי שקלים?

פורסם

אתה מדבר על 2010. זה רכבים עם מנוע 2 ליטר שאמינותו הולכת לפניו. כמו כל רכב, צריך לגשת למוסך מתמחה ברכב כדי לקבל חוות דעת אמיתית לגבי הרכב.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

ייתכן שאלעד צודק והמנוע עם הטורבו 1600 סמ"ק (שנקרא גם thp156) הגיע רק ב 2011 . אני לא זוכר בדיוק. פשוט תבדוק מה נפח המנוע. אם זה נפח 2000 סמ"ק אז המנוע מצויין.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=641699

המנוע החדש (thp156) הגיע רק ב-2011. באותה שנה יש דגמים מתחילת השנה עם המנוע הישן, ודגמים מאוחרים יותר עם הישן. ב-2010 זה רק המנוע הישן והאמין.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

סתם בשביל הקטנוניות: http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-c5-%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%9D-2011-%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D

מנוע ה-2 ליטר אכן אמין (לי יש אחד עם 160,000 ק"מ שמרגיש מצויין ולא צורך טיפת שמן), ועדיין כדאי לטפל בו כל 15,000 ולהקפיד על החלפת טיימינג כשצריך. הגיר מעט רגיש יותר, רצוי להחליף לו שמן מדי פעם, גם בניגוד להוראות היצרן.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם
סתם בשביל הקטנוניות: http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-c5-%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%9D-2011-%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D

מנוע ה-2 ליטר אכן אמין (לי יש אחד עם 160,000 ק"מ שמרגיש מצויין ולא צורך טיפת שמן), ועדיין כדאי לטפל בו כל 15,000 ולהקפיד על החלפת טיימינג כשצריך. הגיר מעט רגיש יותר, רצוי להחליף לו שמן מדי פעם, גם בניגוד להוראות היצרן.

בתור בעלים של הרכב שאני בדיוק מחפש, אשמח אם תוכל לתת לי קצת פרטים עליו, אני פשוט לא מכיר אף אחד שהוא הבעלים של הרכב הזה.

כמה יוצא לך עלויות עליו שנתית בערך? (לא כולל טסט ורשיון)

איך החוויה בכללי עם הרכב?

מה הצריכת דלק הריאלית שלו?

כשאני מחפש רכב לקניה למה הכי לשים לב?

ובכללי, לזרום ולקנות או להיזהר ולחשוב על אלטרנטיבות?

פורסם

ע"פ נתוני משרד הרישוי לא נמכרו c5 עם מנוע 1.6 טורבו ב-2010. ב-2011 נמכרו גם כ-90 מכוניות עם מנוע 2 ליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

יש לי את הדגם הקודם (2007) שחולק מנוע וגיר עם הנוכחי, כל שיעול קטן שלו תועד בשרשור האחזקה שלי. מוזמן להסתכל.

בגדול, אני חווה לא מעט בלאי. שום דבר משמעותי מבחינת מחיר (כלומר, זה לא עשרות או מאות שקלים של להזמין מהאינטרנט, אבל גם לא הרבה אלפי שקלים או ח"ח עשרות אלפי שקלים). עד התקלה האחרונה גם הדיאגנוסטיקה היתה די פשוטה (למוסך שיודע עם מה הוא מתעסק).

מההתרשמות הקצרה שלי מהדגם הנוכחי, תא המטען קטן יותר ופחות נח באופן משמעותי, והרכב מבפנים מרגיש קצת פחות מרווח, אבל עדיין מרווח מאוד לארבעה נוסעים. מצד שני, הוא נראה הרבה יותר טוב, וגם חדש יותר.

לי יצא בממוצע עד עכשיו בערך 5,000₪ (אולי כמה מאות יותר) בשנה על תחזוקה, כולל תחזוקה שוטפת (טיפולים שנתיים, ברקסים, טיימינג צמיגים וכאלה) ובלאי ותקלות ביחד. אבל זה רק המקרה הפרטי שלי, זה יכול להיות יותר או פחות מוצלח במקרים אחרים. הסכום הזה מדבר על טיפול במוסך מתמחה, מוסך מורשה יבואן כנראה יהיה יקר יותר מצד אחד, ומצד שני בהזמנה עצמאית של חלקים כנראה שאפשר יהיה להוזיל עלויות.

צריכת הדלק שאני מקבל נעה בין קצת פחות מ-1:8 בעיר עם מזגן בקיץ, ועד 1:11 או אפילו טיפה יותר טוב בין עירוני בלי מזגן. לא משהו, לא נורא אם לא נוסעים הרבה, וגם די סביר לקטגוריה בשנים האלו. אני מנסה לנהוג בצורה סבירה - לא יוצא ראשון ברמזור אבל גם לא מעכב את התנועה. 110 עם קרוז קונטרול על כביש 6.

היתרונות הגדולים של הרכב לדעתי הם אכן הנוחות, המרווח (לפחות בדגם הקודם) והאבזור. זה רכב מאוד נעים לנסיעות ארוכות. החסרונות הם בעיקר שוק מאוד חלש (כשתרצה למכור), תחזוקה שהיא לא למלא דלק ולנסוע, והאורך האינסופי שלו.

מבחינת כח, הוא די מספיק לכל מטרה סבירה, אבל מרגיש קצת חלש במהירויות גבוהות או בשיפועים תלולים. מצד שני למנוע יש מומנט ממש לא רע בסל"ד נמוך, וכל עוד לא תדרוש ממנו יותר מדי הוא ישאר בתחום הנמוך, השפוי והשקט של הסל"ד.

אם אתה יכול לחיות עם עניין הבלאי (ויכול לטפל במוסך שמבין ברכב) והדלק, לא מתמודד עם בעיות חניה, מבין שאתה עלול להיות הבעלים האחרון ומחפש רכב נעים ונח לשיוט שקט, זו יכולה להיות קניה נהדרת. אם אתה מחפש רכב שיסע בלי להיכנס למוסך ויהיה חסכוני בדלק, זה (ממש) לא זה.

הדבר הכי חשוב בקניה הוא למצוא רכב מטופל, ורצוי שגם הוחלף לו שמן גיר. להבנתי, טיפולים סדירים חוסכים צרות משמעותיות בהמשך. הרכב שלי עלה על גרר פעמיים ב-4 שנים - פעם אחת בגלל פיוז שנשרף (שהיה קדימון לקצרים בתיבת הפיוזים) ופעם שניה בגלל מצערת מלוכלכת. אם שתי התקלות האלו רלוונטיות גם לדגם הנוכחי הייתי ממליץ לטפל בהן (ניקוי ולימוד של המצערת והחלפת בית פיוזים חיצוני) אחרי הרכישה. בכל אופן, דבר עם אחד המוסכים המומלצים פה (גבע או אורן), ואם אפשר תביא אליהם את הרכב לבדיקה.

אם יש שאלות ספציפיות יותר, מוזמן לשאול.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...