Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כן מעדיף שנתון טיפה יותר חדש, וממש לא חייב משהו יפני.

ראיתי הונדה אינסייט שנת 2010-2011 בתקציב שלי, זאת יכול להיות אופצייה סופר מעניינת בשבילי מכיוון שאני נוסע הרבה וזהו רכב היברידי.

אז כמובן אשאל כמו תציד, מה הקאץ'?

למה רכבים כאלה נמכרים בסכומים של 30-35 אלף?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ארוחות חינם - you get what you pay for

האינסייט בתקציב הזה בד"כ עם קילומטראז גבוה, בעיות של אכילת שמן וסוללות הברידיות לא זולות להחלפה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לפני שנה התלבטתי כמוך. רכשתי שתי צרפתיות, אחת ב36 ואחת ב32. מרוצה מאוד, לא נתקלתי עד כה בכל התקלות המפחידות.

(c4 פיקאסו 2008 וc3 דיזל 2012)

עלויות אחזקה סבירות לחלוטין.

הנסןעה היתה בc3 בשנה האחרונה 40k, היום על 170k.

בc4 נסעתי 15, עומדת היום על 110

פורסם

מחזק את צביקי.

חפש לך רכב צרפתי עם מנוע דיזל ותהנה מאמינות טובה וקניה המחיר זול.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אמינות טובה (כמו בכל רכב) תלויה בתחזוקה שהוא קיבל וביחס שהוא קיבל, סביר להניח שבתקציב שלו ימצא רכבי דיזל עם הרבה ק"מ ובלאי גבוה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ואם להתמקדם בקיה פורטה, שבחלק גדול מהשירשורים פה ראיתי שהוא נחשב לאמין וממולץ.

אני זוכר שקראתי איפה שהוא ולא מוצא כרגע, שבאמצע 2011 הרכב עבר "שדרוג" אולי גם מתיחת פנים, ועבר לתיבת הילוכים בעלת 6 הילוכים. אז קודם כל הייתי רוצה לדעת מה ההבדלים הראשיים בין הרכבים מבחינת אמינות,צריכת דלק וביצועים.

וכמו כן מה ההבדלים העיקריים בין גרסאת ה LX ל EX

פורסם (נערך)
יש לך תקציב 30 אלף ₪, אתה מעדיף ראש שקט ולא שקט עם קורולה רובוטית - תקנה מיצובישי לנסר הדור החדש או קיה פורטה.

אני מקווה שיש לך ניסיון עם קורולה רובוטית.

הגיר מאד אמין, עם נהיגה נכונה ולהבין שאתה נוהג בחצי אוטומט הקלאץ' שבדרך כלל מחליפים כל 100 אלף ק''מ יחזיק גם יותר מזה.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם (נערך)

א. אני לא חושב שלהחליף מצמדים כל 100 אלף קילומטרים זה מדהים מבחינת האמינות וצריך להתגאות בזה ( ברכבים ידניים לא יצא לי להחליף מצמד לפני 150 אלף קילומטרים ). יש לי ידיד שהחזיק עד לפני שנה קורולה 2007. היא נמכרה עם 280 אלף קילומטרים וחוץ מהטיפולים, 0 תקלות. לא נגעו בגיר, מנוע או כל דבר אחר. גם הרכב הזה נסע חלק בניגוד לקורולה רובוטית.

אני לא אומר שזה רכב גרוע , פשוט מי שקונה קורולה רובוטית צריך להיות מוכן לשתי פשרות :

1. נהיגה לא חלקה בעיר ובאופן כללי שונה מנהיגה על רכב אוטומטי רגיל.

2. זאת כבר לא אמינות מופתית שהשם טויוטה שידר. ולא סתם הגיר הזה תוך שנה וחצי ירד מפס הייצור של טויוטה.

ב. התכוונתי לשאלה המקורית, ממנה משתמע שפותח השרשור לא שלם עם הבחירה בקורולה רובוטית ולכן הצעתי אפוציות אחרות.

ראש שקט בעניין האמינות - התכוונתי לרכבים צרפתיים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מקווה שלא יסננו את התגובה שלי כרגיל.

אתה טועה ומטעה, הגיר הרובוטי לא ירד מפס היצור, אלא הפסיקו ליבא אותו לארץ.

פורסם

הייתה לי קורולה 2007 גם(לא מדבר על ה2003 כי זה דגם ידוע כבעייתי - ממנה אכלתי ממש קש, שתיהן אגב בירושה במשפחה) - יד 2 פרטית כל החיים שלה שמורה ומטופלת לפי הספר ע"י מוסך מורשה כל 15K או שנה וכמו שעון.

אבל אמינות מוחלטת? תלוי איך אתה מגדיר אמינות מוחלטת, האם ממיר קטליטי שהלך ב160 אלף קילומטר הוא בעיה או בלאי טבעי? אלטרנטור בעייתי ומשאבת מים שבדרך למות ב180 אלף(סך הכל, נסועה לא נמוכה) זה בלאי סביר? את האמת? כנראה שכן (את השאר לא בדקתי, השארתי לבדוק איך הבלאי הטבעי זורם על הרכב לבעלים הבא), אבל הרכב ראה את המוסך אוהו ממש ראה אותו וביקר גם בדרך בכיס שלי.

האם החבר שלך שיכלל את הדברים האלה ב"אמינות מוחלטת" ? יש נטיה ליפנופילים כשאני מדבר איתם ונכנס לעומק הקורה על ה"300 אלף קילומטר בלי מוסך!" לא להזכיר את זה כי המוסכניק אמר להם ש"זה בלאי טבעי! זה יקרה בכל אוטו" באם לחבר שלהם היה קורה אותו דבר ברכב עם פירמה לא יפנית זה היה ישר "הלך לי ממיר קטליטי ב180 אלף?! מזה הגרוטאה האירופאית הזאת?! פח אשפה!".

לכל הממליצים לרכוש רכבים ישנים מאוד עם הרבה "בלאי טבעי" רק בגלל הלוגו המנצנץ של מותג יפן שיושב על המכסה מנוע(ובואו, יש גם רכבים יפנים לא אמינים כמו שיש רכבים אירופאים\קוריאנים אמינים יותר) - האם לא כדאי לאותו אדם לרכוש רכב עם לוגו פחות "אמין" ולקבל רכב פחות בלוי? שנסע פחות? בגיל נמוך יותר? לדעתי לא שווה לשלם על הפירמה היפנית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מי שמעליי, צודק בכל מילה.

היה לנו בעבר קורולה רובוטית, ב 87 אלף קמ הלך הגיר, לא הקלאצ, כל הגיר.

שנאתי את הנהיגה ברכב במצב e , דפיקות נוראיות ופעולה לא חלקה בכללי.

רק במצב ידני היה נורמלי.

לחבר שלי הייתה הקורולה 2008 הרובוטית גם, וגם לו הלכו הקלאצים כולל איזה יוניט בגיר, 4000 שח נזק.

להגיד שזה אוטו אמין? לדעתי לא כל כך.

הייתה לי מזדה ספיריט 2008, מותג יפני אמין לא?

אז ככה, חיישן חמצן הלך פעמיים, הלך תרמוסטט.

סעפת יניקה הוחלפה

שסתום פורק לחץ דלק הוחלף

האם זה לימון ? אולי, רכב יפני עם שם שמשדר אמינות ? כן, האכיל אותי תקלות.

לא חושב שיש רכב היום שבאמת חף מתקלות, יפנופילים מאוד מגזימים בקטע של האובר אמינות על הרכבים היפניים.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

הייתי מסתכל גם על קרוז 2012 ואילך עם מנוע 124 כס בעדיפות לעבר פרטי ולא ליסינג או השכרה כמובן

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
מי שמעליי, צודק בכל מילה.

היה לנו בעבר קורולה רובוטית, ב 87 אלף קמ הלך הגיר, לא הקלאצ, כל הגיר.

שנאתי את הנהיגה ברכב במצב e , דפיקות נוראיות ופעולה לא חלקה בכללי.

רק במצב ידני היה נורמלי.

לחבר שלי הייתה הקורולה 2008 הרובוטית גם, וגם לו הלכו הקלאצים כולל איזה יוניט בגיר, 4000 שח נזק.

להגיד שזה אוטו אמין? לדעתי לא כל כך.

הייתה לי מזדה ספיריט 2008, מותג יפני אמין לא?

אז ככה, חיישן חמצן הלך פעמיים, הלך תרמוסטט.

סעפת יניקה הוחלפה

שסתום פורק לחץ דלק הוחלף

האם זה לימון ? אולי, רכב יפני עם שם שמשדר אמינות ? כן, האכיל אותי תקלות.

לא חושב שיש רכב היום שבאמת חף מתקלות, יפנופילים מאוד מגזימים בקטע של האובר אמינות על הרכבים היפניים.

מסכים - אני עם מאזדה 3 2005 עוד מעט 8 שנים ו 106000 ק"מ אצלי , הרוב בתוואי עירוני והוחלפו לא מעט דברים.

משולשים (פעמיים !) , בולמים , מוטות מייצבים , חיישן חמצן קדמי ואחורי , נאבה , מיכל עיבוי , גומיות לציריות , פנסים אחוריים שהתמלאו מים ובודאי יש עוד דברים ששכחתי . כמובן לא כללתי מצבר , ברקסים וצמיגים.

אפשר לומר "בלאי , מה אתה מצפה מרכב בן עוד מעט 13 ?"

לזכות האוטו יאמר שאף פעם לא נתקענו , לא היו תקלות מנוע וגיר והוא שמור ונוסע מצויין

• תוכן חדש...