Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנקודה השנייה היא סוגייה כלכלית, מפני שהפיתרון שלו קיים ב"ארגז הכלים" הכלכלי של מנהל בית-החולים, פשוט להגדיל את הצוות הרפואי (ברור שזה לא "פשוט" אבל רק מסיבה כלכלית)

.

שוב, זו טענה מאוד נפוצה אצל מתנגדי חיסונים.

איך אפשר להגיד שעדיף להגיע למצב רפואי שדורש אישפוז, מאשר למנוע את המחלה מראש. ההגיון העקום מאחורי הטענה הזו, נשגב מבינתי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שים לב לסייג שרשמתי, פעמיים, בהודעה של 2 שורות.

כמו כן, שים לב שהשיח שמתפתח (גם בת'רד הזה ממש) בנוגע לחיסון נגד שפעת, לאוכלוסיות שמחוץ לקבוצות הסיכון הוא שיח כלכלי במהותו.

יש לי שאלה, חלית פעם בשפעת?

אל תגיד לי עכשיו, כן, נזל לי קצת האף, היה לי 37.6 חום ועשיתי 2 אפצי.

האוכלוסיה נחלקת בברור ל 2 קובוצות, חצי שחלה בשפעת וחצי שהצתנן וחושב שזה שפעת.

שפעת היא מחלה קשה מאוד, נמשכת 5-6 ימים, מלווה בחום גבוהה ובכאבי שרירים ותשישות שלא מאפשרת לך לקום מהמיטה בשביל להשתין.

אם היית פעם חולה באמת בשפעת אמיתית, לא היית אומר שזה "חיסון כלכלי" למי שאינו בקבוצת הסיכון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הסבר טוב על התפשטות מחלות מדבקות ומניעתו, ועל חשיבות חסון נרחב באוכלוסיה.
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקישקוש הניו אייג'י הזה של קביעת"עובדות" רפואיות ללא כל ידע, זה לא רק בתחום החיסונים.

דוגמא מהחיים, אני חי כל חיי עם אב שיש לו צליאק.

כל החיים, עד לפני כמה שנים ספורות, הוא לא הכיר אף חולה צליאק ולא היה אף פיתרון לחולי צליאק, פשוט נמנעו ממוצרים שהוא לא יכול לאכול (בעצם לעכל).

פתאום בשנים האחרונות כל "אהבל" שני מכריז על עצמו כרגיש לגלוטן חיטה והשוק משופע במוצרים נטולי גלוטן.

קצת הזוי כשמבינים שאחוז חולי הצליאק המאובחנים (ז"א אדם ששעשה בדיקות דם ונמצא אצלו הגן HLA DQ2 , לא מישהוא ששילשל בגיל 3 אחרי שאכל לחם ומאז אמא שלו חופרת לו "אל תאכל לחם, יש לך צליאק") עומד על פחות מ0.7% מהאוכלוסיה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין לי דרך לאשרר את זה אבל גם אני מרגיש כאילו בעשור האחרון (נניח) יש מין קפיצה מטורפת בכמות הרגישים למשהו. אולי זה מילניאלי, עם כל פתיתי השלג העדינים האלה, ואולי זה משהו אחר. אבל פתאום כל מסעדה מכניסה לתפריט "מתאים לרגישים לגלוטן", "מתאים לרגישים לבוטנים", "מתאים לרגישים ללקטוז", "מתאים לרגישים לסויה", "מתאים לרגישים לכוסברה", "מתאים לרגישים לטעם"...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

רק חסר "רגישים לחור בכיס".

מצד שני- נושא רגישויות יתר יכול להיות מסוכן מאד, זוכרים את פרשת הבחורה שמתה מנוטלה במסעדה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון, כי פעם אנשים פשוט נפלו ומתו, ואף אחד לא ידע ממה, אבל כולם ידעו שמרפאים שיעול עם סיגריות ומחלת הפרה המשוגעת עם אופיום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

יש לי תחושה לא מבוססת ששיעור הסובלים מרגישויות למיניהן, לקויות למידה, כמו גם פוביות חיסונים למיניהן, בקרב עולי חבר המדינות נמוך בסדר גודל מאשר בשאר האוכלוסיה.

המסקנה ההגיונית היחידה היא ששימוש מדוד ומבוקר של ההורים בחלק החיצוני של כף היד מונע צליאק ושורה של תופעות נוספות...

(כבונוס, זה גם מפתח מאוד את כישורי המתמטיקה, בדוק ומוכח.)

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
נכון, כי פעם אנשים פשוט נפלו ומתו, ואף אחד לא ידע ממה, אבל כולם ידעו שמרפאים שיעול עם סיגריות ומחלת הפרה המשוגעת עם אופיום.

ציניות עובדת רק אם אתה מצליח להעביר את הנקודה של מה לעזאזל אתה רוצה.

פורסם
אין לי דרך לאשרר את זה אבל גם אני מרגיש כאילו בעשור האחרון (נניח) יש מין קפיצה מטורפת בכמות הרגישים למשהו. אולי זה מילניאלי, עם כל פתיתי השלג העדינים האלה, ואולי זה משהו אחר. אבל פתאום כל מסעדה מכניסה לתפריט "מתאים לרגישים לגלוטן", "מתאים לרגישים לבוטנים", "מתאים לרגישים ללקטוז", "מתאים לרגישים לסויה", "מתאים לרגישים לכוסברה", "מתאים לרגישים לטעם"...

יש קפיצה בהרבה מחלות, אבל בחלק מן המקרים זה בין היתר גם מסיבות טובות: יכולות אבחון מוקדמות ויעילות (אם כי לא חפות מטעויות) ומודעות של אנשים להיבדק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מדובר ב 10% עליית מודעות, 90% המצאות מטומטמות של אנשים. הרגישות המדומיינת לגלוטן בהחלט לוקחת את המקום הראשון בקלות.

שלילי. המקום הזה שמור להתייחסות במערב למונוסודיום גלוטמט כזרע השטן עד שהוכח שאין לו שום השפעה שלילית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המסקנה ההגיונית היחידה היא ששימוש מדוד ומבוקר של ההורים בחלק החיצוני של כף היד מונע צליאק ושורה של תופעות נוספות...

החיצוני???

אצל יוצאי רומניה זה הפנימי שעובד.

יש סרטוני הדגמה איפה שהוא ?

:-)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
יש לי תחושה לא מבוססת ששיעור הסובלים מרגישויות למיניהן, לקויות למידה, כמו גם פוביות חיסונים למיניהן, בקרב עולי חבר המדינות נמוך בסדר גודל מאשר בשאר האוכלוסיה.

(כבונוס, זה גם מפתח מאוד את כישורי המתמטיקה, בדוק ומוכח.)

לא סתם אורך החיים הממוצע שם זה פלוס מינוס 50.

אם אין לך משהו חכם להגיד, עדיף שתשתוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לעניין הרגישים והעלייה במספרם,

לא הכל "שחור לבן" ובהחלט יכולים להיות מצבי ביניים,

לדוגמא אני מאוד אוהב לאכול תפוזים אבל אם אני אוכל הרבה פרי הדר אני לפעמים מקבל בעור קצת "פריחה".

זה משהו שהיה לי תמיד מאז שאני ילד ובדיקה רפואית מאוד מקיפה לאלרגיות בבית חולים לא גילתה כלום.

כלומר יכול להיות אדם שהוא לא חולה גנטית בצליאק ואכילת גלוטן לא מסכנת אותו,

אבל אכילת מאפים מבצק גורמת לו לקצת קשיים בעיכול או הרגשה קצת מעיקה בבטן.

דרך אגב אני שמתי לב לפחות במקרה שלי שרסק עגבניות בצד מאכלי בצק מקל על העיכול.

כשחושבים על זה אז גם בפיצות לרוב יש רוטב עגבניות וגם את הג'חנון והמלוואח נהוג להגיש עם רסק עגבניות ליד...

• תוכן חדש...