Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש תופעה מעצבנת (ומסוכנת) שאני נתקל בה כמעט כל יום בדרך לעבודה על כביש 5.

אחרי מחלף שנכנס לתוך הכביש, יש נהגים שבוחרים להימלט מנתיב הכניסה/יציאה שממנו הם הגיעו בהקדם האפשרי, גם אם הנתיב ממשיך עוד כמה ק"מ טובים ויש הרבה זמן לצאת ממנו, גם אם אין רכב אחר לפניהם שחוסם/מאט אותם שהם צריכים לעקוף, וגם (!) אם הנתיב משמאלם לא פנוי (הרי בדיקת שטחים מתים זה לחלשים, נכון?). התופעה הזאת גורמת לנסיעה על הנתיב הימני הקיצוני בקטעים האלה למלחיצה למסוכנת.

לא מבין למה הם חושבים שאסור לשהות בנתיב יציאה יותר מכמה שניות אם אתה לא רוצה לצאת במחלף הבא.

כאמור, אני נתקל בזה כמעט כל יום. השאלה שלי היא כמה זה קורה לכם.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנהג מקצועי (נהג סמיטריילר) אני חווה את זה מידי יום ביומו. יש גם את אלו שנוסעים בנתיב כזה ממש לאט וגם כשהוא נגמר הם נכנסים ביחד איתך לכביש בלי שום מודעות שהם אלו שאמורים לתת זכות קדימה או לפחות להשתלב בחוכמה תוך כדי האטה או האצה.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם

כדאי לשים לב שיש כבישים מסויימים בו הנתיב שיורד מהמחלף הוא גם הנתיב כניסנ למחלף הבא, לכן יהיו מלא נהגים שיעברו שמאלה אחרי המחלף ונהגים אחרים שיעברו ימינה למחלף הבא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא מבין למה אתה חושב שזה מעצבן.

ככה זה עובד בהולנד. העניין הוא, שרב הנהגים עסוקים בלא לצאת פראיירים במקום לתת לאנשים להיכנס בבטחה.

פנה את הנתיב הימני או תרים רגל מהגז, תראה שזה בכלל לא יהיה מסוכן או מעצבן.

אני בכלל לא מבין למה כולם ממהרים בכביש. הרי ההפרשים בסופו של יום בדיוק 2 דקות, אז למה לא להיות רגועים על הכביש?

פורסם
לא מבין למה אתה חושב שזה מעצבן.

ככה זה עובד בהולנד. העניין הוא, שרב הנהגים עסוקים בלא לצאת פראיירים במקום לתת לאנשים להיכנס בבטחה.

אני בכלל לא מבין למה כולם ממהרים בכביש. הרי ההפרשים בסופו של יום בדיוק 2 דקות, אז למה לא להיות רגועים על הכביש?

לא רק שזה מעצבן זה גם מאוד מסוכן. וזה לא קשור בכלל ל- 2 דקות. לא זו הפואנטה. נתיב השתלבות/האצה אמור לספק לרכבים פרק זמן מספק בכדי להשתלב לכביש אחר מבלי להפריע. אם אני נוסע בכביש הראשי ונהג שמשתלב גורם לי להוריד רגל מהגז הוא מפריע ולמעשה לוקח לי את זכות הקדימה שהוא אמור לתת לי. הרבה נהגים לא יודעים את החוק או לא מבינים איך משתלבים. נסעתי באיטליה שבוע שלם בכבישים בין עירוניים והנהגים שם יודעים לתפקד עם העניין הזה יופי. אפשר ללמוד מהם הרבה!

פורסם

^+1

וכמובן אותו דבר בנתיב האטה, רק הפוך. למען ההגינות יש לציין שבמקומות לא מעטים בארץ יש נתיבי האצה/האטה קצרים ובעייתיים ביותר, כולל בכמה כבישים חדשים יחסית שאמורים להיות בנויים בסטנדרט גבוה.

קרח שחור, מה הכוונה ב"ככה זה עובד בהולנד"? אתה מתכוון לפינוי הנתיב הימני כדי לתת מקום למשתלבים? זה בסדר גמור, אני לא חושב שזו הייתה התלונה כאן.

חזיר דיזל

פורסם

שרב הנהגים עסוקים בלא לצאת פראיירים במקום לתת לאנשים להיכנס בבטחה.

אמן לזה.

פעם כשדיברתי על כך עם אדם שאני מחשיב אותו כמשכיל ורציונלי הוא הסביר שהתחושה בארץ היא שכל הזמן מנסים לדפוק אותך (או להפוך אותך לפראייר), בין אם זה הבנקים, במקום העבודה או בתור בסופר, ולכן כשאתה מגיע לכביש אתה מנסה "לתבוע" את מקומך או כבודך חזרה.

באותו רגע הבנתי שהבעיה פה היא תרבותית ורחבת-היקף ולחזור הביתה בבטחה ולהיות איש משפחה רגוע זה נמוך בסדרי העדיפויות מאשר להיות לא פראייר על הכביש.

מיותר לציין, שמאז אני כבר לא מחשיב אותו כל כך רציונלי...

פורסם
וכמובן אותו דבר בנתיב האטה, רק הפוך. למען ההגינות יש לציין שבמקומות לא מעטים בארץ יש נתיבי האצה/האטה קצרים ובעייתיים ביותר

שום דבר ש 3,500 סל"ד ומעלה לא יכולים לפתור ; גם במנוע של ליטר.

פורסם
אמן לזה.

פעם כשדיברתי על כך עם אדם שאני מחשיב אותו כמשכיל ורציונלי הוא הסביר שהתחושה בארץ היא שכל הזמן מנסים לדפוק אותך (או להפוך אותך לפראייר), בין אם זה הבנקים, במקום העבודה או בתור בסופר, ולכן כשאתה מגיע לכביש אתה מנסה "לתבוע" את מקומך או כבודך חזרה.

באותו רגע הבנתי שהבעיה פה היא תרבותית ורחבת-היקף ולחזור הביתה בבטחה ולהיות איש משפחה רגוע זה נמוך בסדרי העדיפויות מאשר להיות לא פראייר על הכביש.

מיותר לציין, שמאז אני כבר לא מחשיב אותו כל כך רציונלי...

אתה צודק. הבעיה שלנו בראש ובראשונה היא תרבותית. עם זה אני מסכים בפה מלא. אבל מעבר לתרבות יש גם חוסר הבנה בסיסי בנהיגה. תראה למשל את אלו שנוסעים בנתיב השמאלי, מה שהמשטרה עכשיו סוף כל סוף התחילה לאכוף. חלק מהם כלל לא מבינים את המשמעות.

פורסם

בנוסף יש גם תכנון עם תשתיות בעיתיות לתופעה הזו, לדוגמה: מחלף שורק - מהמחלף לכיוון דרום לכיוון 6. דרך השתלבות מאוד קצרה. נוצר מצב שבו המכונית שרוצה להשתלב נוסעת כ-90 קמ"ש (גם כביש מפותל עד לכניסה לכביש), ומצד שני נהגים שנוסעים על "אוטומט" ב-110-120 קמ"ש בנתיב הימני.

עוד דוגמה של תשתית מאוד מסוכנת: יציאה מכביש 57 לכיוון דרום במחלף נתניה (לא פולג). תוך כדי עיקול/פיתול, הנהג שרוצה להשתלב, הוא צריך לתת זכות קדימה לנתיב שקשור למחלף (בדרך כלל האוטובוסים נוסעים בו), לאחר מכן לשים לב שנהג מכיוון צפון לא נכנס לך לנתיב תוך כדי עיקול. (יכול להיות שההסבר שלי לא מובן, אבל מניח שיש חבר פורום שמכיר את האזור ויכול להסביר את המחלף יותר טוב ממני).

פורסם

מדובר בתרבות נהיגה (שלא קיימת) ואנשים חסרי מודעות סביבתית או לוגיקה בסיסית של נהיגה והשתלבות במרחב.

לצערנו הרב, חלק מהאנשים עושים את זה כי הם באמת סתומים (רמת חוסר ידע משוועת) ואינם מבינים את ההשלכות הרות הגורל של מעשיהם - וחלק עושים את זה מתוך התעלמות מוחלטת מהזולת ומה שמסביבם, זה באופי שלהם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסכים עם פו"תש, לי זה קורה כל הזמן, אני פשוט חייב לעבור לנתיב האמצעי או לשמאלי רק כדי שיכנסו לנתיב ולא יכנסו בי, הם נוסעים במהירות בלי לבדוק אם יש או אין רכבים, פשוט לא מעניין אותם.

ויש גם את המקרים ההפוכים, שנהגים נוסעים בנתיב יציאה ממחלף בפניה ימינה, ומחכים עד שניה לפני שהפס המקווקו מסתיים ומתחיל האי תנועה, ואז פשוט חותכים שמאלה להמשך נסיעה ישר, ופשוט נכנסים במי שנמצא בנתיב הימני - לא מעניין אותם.

לא מבין אותם - יש מספיק זמן להשתלב אבל בכל זאת מעדיפים לעשות זאת בשניה האחרונה.

שני המקרים האלו נובעים מתרבות נהיגה שגויה, בלימודי נהיגה לא מחשיבים את כל נושא ה"זכות קדימה", הרבה יותר חשוב ללמוד לחנות ב"מכה אחת" מאשר ללמוד להשתלב בתנועה.

פורסם
בנוסף יש גם תכנון עם תשתיות בעיתיות לתופעה הזו, לדוגמה: מחלף שורק - מהמחלף לכיוון דרום לכיוון 6. דרך השתלבות מאוד קצרה. נוצר מצב שבו המכונית שרוצה להשתלב נוסעת כ-90 קמ"ש (גם כביש מפותל עד לכניסה לכביש), ומצד שני נהגים שנוסעים על "אוטומט" ב-110-120 קמ"ש בנתיב הימני.

עוד דוגמה של תשתית מאוד מסוכנת: יציאה מכביש 57 לכיוון דרום במחלף נתניה (לא פולג). תוך כדי עיקול/פיתול, הנהג שרוצה להשתלב, הוא צריך לתת זכות קדימה לנתיב שקשור למחלף (בדרך כלל האוטובוסים נוסעים בו), לאחר מכן לשים לב שנהג מכיוון צפון לא נכנס לך לנתיב תוך כדי עיקול. (יכול להיות שההסבר שלי לא מובן, אבל מניח שיש חבר פורום שמכיר את האזור ויכול להסביר את המחלף יותר טוב ממני).

נכון. התשתית בשורק בעייתית במיוחד! לא מבין למה לא עשו נתיב ארוך כמו ביציאה מהתחנת דלק בנשרים.

פורסם
נסעתי באיטליה שבוע שלם בכבישים בין עירוניים והנהגים שם יודעים לתפקד עם העניין הזה יופי. אפשר ללמוד מהם הרבה!

אין לנו לא דבר ולא חצי דבר ללמוד מהנהג האיטלקי!

פשוט בהתקרבות למחלף תעברו נתיב אחד שמאלה, ורצוי לוודא שיש לצדכם מקום פנוי בנתיב הבא משמאל אם תצטרכו ״לברוח״ לשם. פשוט וקל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נהגתי ככה כשרק קיבלתי רישיון. לא יכול לדבר בשם אחרים אבל אצלי זה נבע מחוסר ביטחון, חששתי שמתי שאגיע לסוף נתיב ההשתלבות(התמזגות הנתיבים) הנתיב לא יהיה פנוי או שלא יתנו לי להיכנס ואז אאלץ לעצור או לברוח לשוליים, אז העדפתי לעבור בהקדם כשהנתיב היה פנוי.

• תוכן חדש...