Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים - תרגיעו.

המיסוי על רכב יודע באופן עקבי מאז שנות השבעים ובדגמים הפופולריים הוא מגיע לסביבות 50-60% אחרי שמשקללים את המיסוי הירוק וההטבות בגין אביזרי בטיחות.

בדגמים הברידיים המיסים נמוכים בהרבה.

חשקה נפשך בדגם יקר, מזהם בלי אבזור בטיחות? תתכבד ותשלם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
7 מיליארד שקל זה לא הרבה כסף במונחים של מדינה.

אמת, אך זה סך כל עודפי הגביה ממיסוי רכב חדש בשנת 2016..

סך עודף ה

גבייה ממסים עמד ב-2016 על 7.5 מיליארד שקל (!) לעומת התחזית המקורית ועל 2.3 מיליארד שקל לעומת התחזית הגבוהה, שעודכנה במהלך השנה.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001171412

פורסם

עד לאחרונה הדנים שילמו 180% מס על רכבים, בשנה שעברה המס "נחתך" ל150%.

תתנחמו בזה8)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אגב ברוב מדינות אירופה יש גם מיסוי לא קטן על רכבים, ובהתסכלות עם מחירים רואים שלמרות המס הגדול שיש בשיראל הפערים הם בדרך כלל 20% לרעתנו, ככה שזה אמנם מרגיז אבל לא קיצוני מאוד.

פורסם
חברים - תרגיעו.

המיסוי על רכב יודע באופן עקבי מאז שנות השבעים ובדגמים הפופולריים הוא מגיע לסביבות 50-60% אחרי שמשקללים את המיסוי הירוק וההטבות בגין אביזרי בטיחות.

בדגמים הברידיים המיסים נמוכים בהרבה.

חשקה נפשך בדגם יקר, מזהם בלי אבזור בטיחות? תתכבד ותשלם.

https://taxes.gov.il/Documents/rechev2011.pdf (עמ'-4)

זה נכון חלקית.

על פי המספרים שאתה מציין אני מניח שהתכוונת לטבלא שבעמוד 4, אך היא איננה כוללת מעמ.

על פי הטבלא הנ"ל המס על רכב חדש, ללא קום הפחתה (קבוצה 15) הוא 83%, אך כאשר מכלילים גם מע"מ הוא עולה ל-116% ואם הרכב מיובא לא ממדינת המקור אז זה עולה כבר ל-131%..

כך שהתמונה לא כל כך ורודה כמו שאתה מציג אותה.

https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Documents/MadrihYevuIshiRehev.pdf (עמ'-6)

פורסם
אגב ברוב מדינות אירופה יש גם מיסוי לא קטן על רכבים, ובהתסכלות עם מחירים רואים שלמרות המס הגדול שיש בשיראל הפערים הם בדרך כלל 20% לרעתנו, ככה שזה אמנם מרגיז אבל לא קיצוני מאוד.

אתה בטוח שזה כל ההפרש, כי כאשר גרתי באיטליה היה נראה לי שההפרש הרבה יותר משמעותי, יותר לכיוון ה-50%.

אז נכנסתי לאתר של פורד איטליה, סתם בשביל לבדוק.

פיאסטה בסיסית (מנוע 1.1, ידנית) 45K ש"ח, הטיטניום 52.5K והוניאלה (גירסאות חדשות ויוקרתיות של פורד) 62.5K.

תוספת למנוע 1.5 דיזל עוד 4K ש"ח.

פוקוס רגילה לא מעניין אז בדקתי פוקוס RS (מנוע 2.3) - 177K ש"ח

קוגה טיטניום (ידני) 1.5 דיזל 99Kש"ח, 2 ליטר דיזל ב-111K ש"ח, 2 ליטר דיזל AWD ב-122Kש"ח.

לוניאלה יש להוסיף עוד 20K ש"ח.

הכי מצחיק זה כשמגיעים לדגמים כמו אדג' או מונדיאו אין מחיר לרכישה אלא רק לליסינג (או שלא נברתי מספיק).

ליסינג חודשי לאדג' טיטניום ADW עולה רק 1830ש"ח לתקופה של שנתיים!

אני לא מהבכיינים אך אני גם לא משלה את עצמי, ברוב אירופה הפרש המחירים גבוה ביחס לישראל ולא "רק" 20%.

פורסם
מחיר טוב...

Sent from my iPhone using Tapatalk

אכן, אבל גם כאן אני בטוח שיהיה מי שיתבכיין על כך שבחו"ל זה זול יותר..

גם לי לפעמים מציקים המחירים בארץ (לאו דווקא של רכבים), אבל יש דברים חשובים יותר, כמו איך לעזעזל מביאים את הנופים של שוויץ לישראל! :-(

פורסם (נערך)

לכל מי שצועק ש"המיסוי בישראל גבוה" - אני מציע לעיין בטבלה הזו.

הבעיה היא לא במיסוי בישראל - הוא ממש לא גבוה - אלא בתמורה הירודה שהאזרחים מקבלים. בעשורים האחרונים יש מדיניות של מיסוי נמוך ותמורה נמוכה. אבל, היי, כל מי שמציע להעלות מיסים על מנת לממן שירותים נוספים מכונה בכינוי הגנאי "סוציאליסט". טוב, כנראה שהפינים והנורווגים והצרפתים הם כולם קומוניסטים קשים, אצלם המיסוי הרבה יותר גבוה מאשר בישראל. וד"א - ההפרש במחירי רכב בין ישראל לאירופה אינו כה קיצוני כפי שמתארים, ומחיר דלק דומה מאד, וכיון שהוא מגיע מאותן בארות כנראה שגם המיסוי דומה, כך שההצדקה ליללות כאן חלקית מאד.

לגבי שחיתות - מבחינתי חידה. הנראות של השחיתות בישראל גבוהה, אבל כיון שבשום מקום בעולם השחיתות אינה חשופה (דווקא מבחינה זו מצבנו טוב, הרבה מאד פעילות של חשיפת שחיתות, מה שנותן תקווה לעתיד טוב יותר) אי אפשר לבצע השואה אמיתית, לכל היותר אומדנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה אומר יותר על גביית המיסים מאשר על גובה המיסים.

בפועל הטבלא הזו רגישה לכמות ההון השחור שמסתובב בשוק ולא משלמים עליו (יש מדינות שזה נפוץ יותר ויש שהרבה פחות).

וזה עוד לפני שמדברים על חברות ענק אשר תורמות רבות לתמג אך משום מה לא משלמות כמעט ובכלל מס עקב פטור או מיסים כלואים.

אני לא כלכלן, רחוק מזה, אך גם אני מבין שאין מה להתנחם בטבלא שכזו (יכול להיות שהיא כן משקפת את המציאות, אך סביר להניח שלא ואין ממש דרך לברר זאת מטבלא זו).

פורסם
כן, למה שהמדינה תמשיך לממן טיפולים לחולי סרטן? למה שיהיה חוק חינוך חובה? למה צריך משטרה בכלל? סתם אוכלי חינם כולם.

שימותו, העיקר שכבוד פות"ש יוכל לעשות סלפי עם פורד מוסטנג חדשה.

וכל זה מתאפשר רק בגלל המיסוי על הרכבים? למרות שמדובר בפרה חולבת, יש עוד הרבה מקורות הכנסה למדינה ולא נקרוס אם יורידו אותו קצת. חלאס עם הדמגוגיה הזאת.

כדאי שתלמד את הנושא לפני שאתה רץ לכתוב דברים לא מדויקים. רוב רובו של הכסף מושקע בבטחון, חינוך, בריאות ורווחה. בדיוק כך.

הנה תקציב המדינה: קישור.

הנה תקציב המדינה מחולק לנושאים: קישור.

כמו בכל מערכת גדולה, ברור שקיים בזבוז ובטוח קיימת שחיתות בכל מיני מקומות אבל זה בשוליים. גם אם תצליח לבער את השחיתות בכל מקום (בהצלחה עם זה) ותגרום לכל עובדי המדינה להפוך ליעילים (הצחקת את ההסתדרות) - תחסוך 10 אחוז לכל היותר.

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד בעד ביטול מס הקניה על רכבים. אני הראשון שירוץ לרכוש פורשה בוקסטר ביום שיבוטל המס הארור הזה. אבל, במצב הנוכחי זה כנראה יקח שנים רבות אם בכלל עד שהמס הזה יוקטן, קל וחומר יבוטל.

לארגן חרם צרכני על מוצר כמו רכב זה מהלך שלדעתי נידון לכשלון ואין לו תוחלת.

החלוקה פה מאוד יפה, אבל לא פעם ולא פעמיים כבר ראיתי כתבות על הכסף שהוקצא למטרה אחת ופתאום עבר למשהו אחר בגלל גחמות כאלו ואחרות של שר כלשהו. ואם יש בבריאות 43 מיליארד, איך זה שעדיין בתי החולים מפוצצים עם מיטות במסדרון? איפה ההשקעה הכספית בדיוק? איפה הוספת התקנים? תעלומה. רווחה - תקציב של 11 מיליארד ועדיין כל שנה יש אירועי התרמה וכל שנה ניצולי השואה עולים לכותרות כי אין להם קצבאות. כנ"ל עכשיו עם הנכים.

יש תקציבים, אבל הכסף לא מנותב למקומות הנכונים ומדינת ישראל לא תקום ותיפול על המיסוי של הרכבים.

• תוכן חדש...