Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי השאלות תראנה לכם מצחיקות, אבל תתייחסו ברצינות

- לא הרגשתי הבדל גדול בנסיעה בין השתיים. שתיהן מרגישות "מאסיביות", במיוחד ביחס למה שאני רגילה (אני רגילה לרכב ישן)

- לא ממש היה זמן כדי שאבדוק אם אני אסתדר בחניות (בדרכ אני בסדר גמור++ בחניות, הרבה יותר מהממוצע, יש לי ראיה מרחבית טובה, אבל הרכבים האלה באמת רחבים, ככה זה מרגיש...)

- כדי להסתכל במראות הצד, במיוחד זו הימנית, ממש הייתי צריכה להזיז את הצוואר (ברכב הישן שלי, שהוא צר משמעותית, הזזתי בעיקר את העיניים ואולי טיפל'ה את הצוואר). אני מניחה שמתרגלים, אם כי אני מפחדת שכן בהתחלה אכנס לנתיבים בלי לוודא שלא מפריעה לרכב.

- פונקציית ה"שמירה על נתיב" רוב הזמן לא עובדת (זה עובד כזה מסומן בירוק, רוב הזמן זה בלבן כאילו הרכב לא ממש מבין מה השוליים)

- חוץ מפונקציית השמירה על נתיב (שעבדה לעיתים רחוקות וניסיתי אותה), את שאר אביזרי הבטיחות כמו הבקרת שיוט האדפטיבית כולל בלימה לא יצא לי לבדוק (הסבירו לי שבמקרה חירום זה יעבוד)

- והכי חשוב והכי מוזר - משענת הראש (זו שמחוברת למושב) לא נוחה! או שזה אני...הרגשתי שהיא ממש נוגעת לי בגוגולת ודוחפת את הצוואר שלי קדימה ויוצאת כיפוף בגב. אז הסרנו אותה והפכנו (גם שהחלק הישר יהיה צמוד לראש שלי, והחלק הקמור יפנה אחורה). אני בן אדם זקוף (בצורה רגילה), לא הולכת כפוף, וזה מוזר לי שככה הינדסו את משענת הראש - למה שהיא תדחוף לי את הראש קדימה??

- וחשוב גם - הרמתי את המושבים עד למקסימום (אני רגילה מהרכב הישן שלי לראות את קצה מכסה המנוע, פה בקושי ראיתי את מכסה המנוע), ואני חושבת שבמצב כזה היה בין קצה הראש שלי לגג המכוניות כ10 סמ. מוזר, לא?

הארות יתקבלו בברכה

פורסם

עשיתי מבחן על הנירו. אני גם חושב שהסטיה מנתיב לא מבושלת עד הסוף. לעומת זאת, בקרת השיוט האדפטיבית עבדה מצויין, יותר טוב מהאחות איוניק. לגבי תנוחת הנהיגה - לא מתחבר למה שרשמת. אולי זה קשור לתנוחת הנהיגה שלך. הנירו מעוצב כמו רכב פנאי שטח אבל בפועל זו משפחתית רגילה במימדים. כך שלא אמורה להיות בעיית חנייה, מה עוד שיש מצלמה וחיישנים. בגדול לדעתי במחיר של 125-130 היא נותנת תמורה טובה למחיר. 125-130 אלו המחירים שראיתי שמקבלים במבצעי מועדון וסוף שנה. באופן אישי אני הייתי מבקש את המחיר הזה ומסירה ב2018. למרות שעברו לשיטת החודשים, מניסיוני הקצר, אף אחד לא שם על זה ולא משקלל מחירון...

בהצלחה

פורסם

שתי המכוניות זהות מתחת לעיצוב, כלומר אותם מכלולים, אותם מערכות בטיחות וכד׳.

הנירו מעט נוחה יותר כתוצאה ישירה משימוש בצמיגים עם חתך נורמלי (הכוונה לגובה הצמיג מהכביש ועד הג׳אנט). כמו כן, הנירו מרווחת יותר מאחור כיוון שגובה הגג שלה גבוה יותר מהיונדאי.

לגבי מערכות הבטיחות האקטיביות, אני חושב שהן עדיין לא בשלות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם הן לא נוחות לך לנהיגה אז תעברי הלאה.

מערכות בטיחות זה אולי חשוב אך זה לא הכל.

אם לא אכפת לך מסיכון של ירידת ערך גבוהה מציע לך לבדוק את ה-3008 אקטיב דיזל.

היא כוללת את כל מערכות הבטיחות וניתן לרכוש אותה ב-140k.

אם בכל זאת את חוששת מירידת ערך או אמינות של פיג׳ו אז תבדקי את הקשקאי החדש, גם לו יש שלל מערכות בטיחות ומוניטין טוב.

אם לא בא לך ג׳יפון אז יש את הסונטה בגירסה המאובזרת, היא אומנם יקרה קצת אבל אפשר למצוא אחת בת שנה-שנתיים במחירים סופר נוחים. לדעתי היא תיהיה עדיפה על פני כל ג׳יפון מתחת ל-200k₪..

פורסם
שתי המכוניות זהות מתחת לעיצוב, כלומר אותם מכלולים, אותם מערכות בטיחות וכד׳.

הנירו מעט נוחה יותר כתוצאה ישירה משימוש בצמיגים עם חתך נורמלי (הכוונה לגובה הצמיג מהכביש ועד הג׳אנט). כמו כן, הנירו מרווחת יותר מאחור כיוון שגובה הגג שלה גבוה יותר מהיונדאי.

לגבי מערכות הבטיחות האקטיביות, אני חושב שהן עדיין לא בשלות.

משום מה, חשבתי שעשית השוואה בין האיוניק לנירו...

תתעלמי מהתשובה הקודמת שלי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם לא אכפת לך מסיכון של ירידת ערך גבוהה מציע לך לבדוק את ה-3008 אקטיב דיזל.

היא כוללת את כל מערכות הבטיחות וניתן לרכוש אותה ב-140k.

האקטיב נטולה אבזור בטיחות אקטיבי לחלוטין, הפרימיום בדיוק ההיפך יש בה את כל אביזרי הבטיחות שיש כמעט

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

את שתי התלונות העיקריות שלך (משענת הראש וחוסר היכולת לראות את מכסה המנוע) אפשר וכדאי לבדוק עוד לפני נסיעת המבחן, ע"י ישיבה ברכב בסוכנות. לא הייתי פוסל לא את הנירו ולא את הספורטאז' על בסיס התלונות האלה עד שלא ישבת בשניהם מספיק זמן ובאמת מיצית את כל האופציות.

הייתי מציע לך לקפוץ שוב לסוכנות, לשבת בשני הרכבים מספיק זמן כדי, להחליט אם הבעיות כאלה הן באמת דיל ברייקרים. כי מבחינת עלות-תועלת גם הספורטאז' וגם הנירו מציעים אחלה חבילה.

אם אכן תחליטי לפסול אותם, ברכב הבא שאת בוחנת הייתי ממליץ בחום לשבת לפני נסיעת המבחן ולבדוק כל דבר שאפשר לבדוק לפני שיוצאים לסיבוב, כדי להקדיש את מלוא תשומת הלב בנסיעה לנסיעה עצמה (נוחות, ביצועים, בידוד רעשים, שדה ראיה, משקל של ההגה).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
האקטיב נטולה אבזור בטיחות אקטיבי לחלוטין, הפרימיום בדיוק ההיפך יש בה את כל אביזרי הבטיחות שיש כמעט

זכור לי שלפני מספר חודשים עדכנו את אבזור הבטיחות גם לאקטיב והיא כוללת הכל.

*עריכה,

עכשיו גגלתי שוב ואכן זה רק לדגמים המאובזרים יותר, עלוב...

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם
למה עלוב? זכות בחירה לפי כמה שתשלם, הלוואי על כל יבואן לתת ככה בחירה ברמת גימור.

כי מי שרוצה רכב עם מערכות בטיחות לאו דווקא רוצה גם ריפודי עור, מושבים חשמליים, גג נפתח ועוד כל מיני תוספות שלא נחוצות לו.

חבל (ואולי זו המילה שהייתה יותר במקום במקום עלוב) שהיבואן בחר לכבול את אבזור הבטיחות ביחד עם אבזור הנוחות.

ישנם רכבים שמגיעים עם אבזור בטיחות כבר ברמת הכניסה (קיה וניסאן עולות לי בראש, אולי יש עוד) והיה טוב אם גם ה-3008 הייתה הולכת באותו הכיוון.

הגיע הזמן שהיבואנים יעשו סוויץ׳ וישאירו ללקוחות את זכות הבחירה אם הם רוצים אבזור הטיחות (בתוספת תשלום הגיוני) או אבזור נוחות.

פורסם

בת זוגתי הייתה בדילמה זהה לפני כשנה וחצי, היא נהגה בקיה ספורטאז ופשוט לא אהבה את הרכב, הגודל והראות המוגבלת , ובמיוחד את המנוע האנמי אשר לא מתפקד היטב בחיפה ...

לבסוף היא בחרה בסוזוקי ויטרה , הרכב קטן יותר חיצונית, לא פחות מרווח פנימית, המנוע אומנם מיושן אך מניע את הרכב ללא בעיה למרות רעש בהאצה ואו במאמץ , והחשוב ביותר הרכב מאוד קל לנהיגה , אין שטחים מתים בקיצור ידידותי למשתמש...

מציע לך לבצע נסיעת מבחן ברכב , ואם את מוכנה לקנות רכב יד 2 יש היצע לא קטן בשוק של רכבים כמעט חדשים לגמרי אשר מאפשרים חיסכון ניכר בעלות הרכישה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא הבנתי בסופו של דבר באיזה רכב היה לך יותר נוח? הנירו קצת יותר חדשה בארץ אבל יותר חסכונית מהספורטאז למרות שבשניהם יש את המערכות המתקדמות שקיה שמה.

פורסם

יודע מתי תרגיש את ההבדל? כשתקבל את פירוט האשראי בסוף החודש ותראה כמה חסכת על דלק עם הנירו. כבודו של הספורטאז' במקומו מונח, אבל עם החסכוניות של הנירו אי אפשר להתחרות.

פורסם
בת זוגתי הייתה בדילמה זהה לפני כשנה וחצי, היא נהגה בקיה ספורטאז ופשוט לא אהבה את הרכב, הגודל והראות המוגבלת , ובמיוחד את המנוע האנמי אשר לא מתפקד היטב בחיפה ...

לבסוף היא בחרה בסוזוקי ויטרה , הרכב קטן יותר חיצונית, לא פחות מרווח פנימית, המנוע אומנם מיושן אך מניע את הרכב ללא בעיה למרות רעש בהאצה ואו במאמץ , והחשוב ביותר הרכב מאוד קל לנהיגה , אין שטחים מתים בקיצור ידידותי למשתמש...

מציע לך לבצע נסיעת מבחן ברכב , ואם את מוכנה לקנות רכב יד 2 יש היצע לא קטן בשוק של רכבים כמעט חדשים לגמרי אשר מאפשרים חיסכון ניכר בעלות הרכישה.

לויטרה אין בלימה אוטונומית בחירום ואין מצלמת רוורס (איך חונים? ואני אומרת בתור אחת שברור לי שאני חונה יותר טוב מרוב האנשים...אוי הצניעות...אבל זה תכלס נכון)

כמה היא עולה? חדשה וישנה יותר?

פורסם
יודע מתי תרגיש את ההבדל? כשתקבל את פירוט האשראי בסוף החודש ותראה כמה חסכת על דלק עם הנירו. כבודו של הספורטאז' במקומו מונח, אבל עם החסכוניות של הנירו אי אפשר להתחרות.

אין ספק.

הספורטאז בעליה תלולה השתמש בליטר ל- 11.7 קמ (זה רשום בלוח מכוונים). עליה באמת תלולה.

• תוכן חדש...