Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכולם יודעים מה זה Valvematic, VANOS, GDI, Hydractive, Haldex, Synergy Drive, D4-D, Evotech, Duratorq, Ford-O-Matic, Skyactive, Bluemotion, Ecotec, Synchro, ועוד מותגים של מערכות אצל כל מיני יצרנים?

אז למה מישהו שאין לו מושג ירוק במכוניות, צריך לדעת מה זה quattro?

חוץ מזה אני בטוח שיש מושגים בבישול ואפיה (סתם נתתי דוגמא), שלאמא שלך זה מובן מאליו, ואתה לא מבין בזה שום דבר, ועושה טעויות מפגרות, שגורמות לאמא שלך לפתוח שירשור "למה אין תרבות בישול באיפה שהבן שלי גר".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אמא שלי אומרת: למה אני צריכה להעמיס על הראש שלי מידע שאין לי מה לעשות איתו?

היא יודעת איזה דלק מתדלקים באוטו שלה, זה משהו שהיא חייבת לדעת.

אבל אני בספק אם היא יודעת האם האוטו שלה הנעה קידמית או אחורית, ספק אם היא יודעת שיש את שני הסוגים האלו.

זה מידע לא רלוונטי עבורה, אין לה שימוש במידע הזה. בשביל מה היא צריכה לדעת אותו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל צירופי האותיות והשמות היפים האלה הם שמות שיווקיים ולא דברים שקשורים להבנה בסיסית ברכב.

עובדה שהאבא ידע שיש כזה דבר הנעה קדמית, כלומר הוא יודע שיש גם הנעה אחורית וכפולה. פשוט הוא לא בקיא בקישקושים של VAG.

לדעתי כדי להיות נהג "מתורבת" צריך לדעת לתפעל את הרכב בצורה שלא תהיה מטרד לשאר משתמשי הדרך. מעבר לזה, מדובר בידע כללי ותחביב שלא מעניין כל אחד.

בעניין סוג הדלק, לא היתה להם מדבקה בתוך מכסה פתח התדלוק?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אולי דוגמת הקוואטרו לא טובה, אבל אני מבין את stroke57, כי הייתי בנעליו לפני כמה (עשרות) שנים, במקרה גם בבריטניה.

ב-1993 אחרי הצבא נסעתי לאחי וגרתי אצלו, ורצה הגורל שהייתי מעורב (דרכו) בספורט מוטורי קלאסי, ובמכוניות בכלל. זכור לי מקרה מסויים שהמחיש לי מה זו אומה שמושפעת מתרבות מוטורית;

בזמנו, אחי חשב על קניית קיט קאר בריטית (אל תשאלו אותי לשמה, היו עשרות יצרנים כאלו), שעשתה שימוש במכלולים של אסקורט (איך לא?). אז הלכנו בשבת בבוקר ל-chop shop לחפש בולמים ואקסל של אחד כזה. chop shop זה כמו מגרש גרוטאות אבל מסודר, שהמכוניות ממוקמות אחת על השני בשתי קומות, ואתה יכול (במקרה של אותו מקום ספציפי) להסתובב ולחפש תורמת חלקים, ממנה אפשר להוריד מה שצריך. אתה יכול להוריד בעצמך או, בתשלום לבעלי המקום, שיורידו עבורך. להזכירכם- בישראל לא בדיוק היו מקומות כאלו, עם גישה חופשית לציבור הרחב.

אקסל נורמלי לא מצאנו, אבל זכור לי בבירור שהסתובבו שם אנשים בחיפוש חלקים סטנדרטיים יותר. בחור אחד שהיה מלווה באשתו והילד (כנראה בדרך לטיול), הגיע להחליף את זרוע המגבים שלו, למשל. היום, כשכל אחד מזמין חלקי חילוף מאיביי ובטח פה בפורום, זה לא נשמע מיוחד. אבל לפני 25 שנה, לי כישראלי זה היה ברור שבכל תקלה, גדולה כקטנה, הולכים למוסך. אותו בחור הנ"ל, לא היה מוסכניק- סתם אחד עם ידיים טובות שידע מה לעשות איתן.

אז נכון, זו דוגמא לא מייצגת ובטח שלא סטטיסטית, אבל ממנה אני למד משהו: במדינה שבה יש תרבות מוטורית מפותחת (ובריטניה זו דוגמה מצויינת), היא מחלחלת למטה. אז לא כולם יידעו מה זה קוואטרו, אבל הרוב המוחלט ידע איזה דלק לשים ברכבו ומה לחץ האוויר בצמיגים*. בישראל לא רק שאין תרבות מוטורית ראויה, אלא שבגלל תרבות הליסינג ("זה לא שלי, מה איכפת לי?") אנשים עוד פחות מבינים בדברים שפעם נחשבו בסיסיים. אפילו כאן בפורום קראתי אמרות ש"ברכבים מודרניים לא צריך להרים מכסה מנוע, כבר תהיה התראה אם יש בעיה" (לא ציטוט מדויק). ואני, שבאופן קבוע בודק אוויר בצמיגים, ולפחות פעם בשבוע מרים מכסה מנוע לבדיקת נוזלים, לא מבין בכלל את האמרה הזו. ואני מזכיר לכם- פעם זה היה סטנדרטי.

והבעיה היא שזה לא נעצר כאן, אלא מחלחל לתפעול הרכב ולנהיגה עצמה. מילא לא יודעים מה זה קוואטרו, אבל נוסעים עם אורות גבוהים כי לא טורחים להסתכל בלוח המחוונים ולראות שדולקת נורה כחולה (ואם דולקת לא בטוח שיודעים מה היא). נוסעים רק עם DRL בלילה כי לא מבינים את ההבדל בינהם לבין אורות דרך. חונים הפוך מכיוון התנועה ולא חושבים למה זה לא תקין (עזבו שיש חוק נגד זה, זו לא הנקודה).

* לעניין הצמיגים- בואו תעשו ניסוי קטן מול בני משפחה, מכרים או חברים שלכם שאתם לא מגדירים כחובבי רכב. תשאלו אותם מה לחץ האוויר שאמור להיות ברכבם ומתי הם בדקו לחץ אוויר לאחרונה.

פורסם

אני מגדיר עצמי חובב רכב , ובכל זאת לא זוכר את לחץ האוויר הדרוש בצמיגים. שצריך , יש מדבקה בכל רכב על קורה b בצד של הנהג.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יוחאי, אני בטוח שגם לפני 25 שנה היו בארץ אנשים שידעו להחליף זרוע מגבים לבד.

לא הרבה אבל היו. כמו היום. אולי אפילו יותר מהיום. רק שהם לא היו כותבים בפורמים באינטרנט.

בערך באותה תקופה, (כמה שנים יותר מאוחר) היה לי אוטו ישן שתחזקתי אותו לבד כולל קניית חלקים ואני בטוח שאני לא הייתי היחיד.

פורסם
הוריי מטיילים עם זוג חברים באיטליה.

קיבלו מהשכרה אאודי.

זה כל מה שהם ידעו לספר על האוטו מהשכרה.

אה כן ושהוא נראה כמו הסוזוקי קרוסובר שלהם.

טוב מכאן הסקתי שזה לא a4.

אמא ציינה שעל תא הכפפות כתוב קוואטרו ושאלה ״מה זה?״

יומיים אחכ אני מקבל וואטסאפ איזה דלק האוטו הזה שותה.

כאן עצרתי רגע לחשוב לעצמי. לא מה האוטו שותה, זה כבר היה לי די ברור מהמרחקים שהם גמעו עד לאותו תדלוק, זה גרם לי לחשוב איך זה שאנשים מהיישוב שיודעים להבחין בין מכונת כביסה למייבש כביסה, בין מסעדה טובה למסעדה טובה פחות, בין יעל לאיילה (אבא גם מבדיל בין גזעים של פרות חליבה אבל זה בגלל המקצוע) בין עץ פיקוס לשקמה לעץ אורן, שטיילו בעולם מאז שנות השישים המאוחרות. ועוד עם בן כמוני שכל הנעורים כשכבר דיברתי זה היה על מכוניות ומנועים עד שעזבתי את הבית בגיל 18, כולל בכל הביקורים בביתם לשבתות מאז ועד היום.

כדי לא לקפוץ למסקנות שאלתי את זוגתי במידה והיית מקבלת אאודי מהשכרה האם היית יודעת איזה דלק למלא במיכל בלי לשאול אותי?

היא ענתה שהיא תלך להסתכל על הבגז׳ ״אם כתוב tdi אז זה דיזל. כל צירוף אותיות אחר בנזין.״ ומה זה קוואטרו שאלתי? ״אה זה אומר 4 כלומר הנעה כפולה״.

וזה אחרי וויכוח (טוב לא באמת ויכוח וויתרתי לאבא בגילו) שאבא אומר שהאוטו הנעה קדמית.

חברים - אני מניח שזו רמת ההבנה וההכרות עם עולם הרכב לכל מי שמחוץ לפורום. ואני יודע חד משמעית שכאן בבריטניה זה לא כך. גם מי שלא קורא פיסטוןהדס יודע מה זה tdi יודע מה זה קוואטרו, כמו שהוא יודע איך להפעיל אייפאד.

אז מאיפה מגיעה החוסר ההבנה הזה שעליו אני מדבר?

האוטו אגב אאודי q3 tdi quattro

לפני שאתה מכפיש את אבא שלך כנראה שאתה צריך לעשות בדק בית

כי האאודי היא הנעה קדמית

ועל הדרך תקרא על מערכת הקוואטרו ותפקידה

פורסם

תודה על התגובות,

קופרה לתמיד-

לגביי מע׳ קוואטרו מודרנית של אאודי בימינו האם המע׳ לא תעביר כח הנעה לגלגים האחוריים במקרה שהקדמיים נמצאים נניח בבוץ ומסתובבים חופשי?

כי זה המצב שאבי תיאר.

ואני טענתי שאילו האוטו היה ללא מע׳ קוואטרו האוטו היה ממשיך להתחפר בבוץ עם גלגליו הקדמיים.

אשמח לקישור טוב שמסביר איך עובדת המע במידה וטעיתי בהבנתי הראשונית את עקרון הפעולה.

פורסם
אולי דוגמת הקוואטרו לא טובה, אבל אני מבין את stroke57, כי הייתי בנעליו לפני כמה (עשרות) שנים, במקרה גם בבריטניה.

ב-1993 אחרי הצבא נסעתי לאחי וגרתי אצלו, ורצה הגורל שהייתי מעורב (דרכו) בספורט מוטורי קלאסי, ובמכוניות בכלל. זכור לי מקרה מסויים שהמחיש לי מה זו אומה שמושפעת מתרבות מוטורית;

בזמנו, אחי חשב על קניית קיט קאר בריטית (אל תשאלו אותי לשמה, היו עשרות יצרנים כאלו), שעשתה שימוש במכלולים של אסקורט (איך לא?). אז הלכנו בשבת בבוקר ל-chop shop לחפש בולמים ואקסל של אחד כזה. chop shop זה כמו מגרש גרוטאות אבל מסודר, שהמכוניות ממוקמות אחת על השני בשתי קומות, ואתה יכול (במקרה של אותו מקום ספציפי) להסתובב ולחפש תורמת חלקים, ממנה אפשר להוריד מה שצריך. אתה יכול להוריד בעצמך או, בתשלום לבעלי המקום, שיורידו עבורך. להזכירכם- בישראל לא בדיוק היו מקומות כאלו, עם גישה חופשית לציבור הרחב.

אקסל נורמלי לא מצאנו, אבל זכור לי בבירור שהסתובבו שם אנשים בחיפוש חלקים סטנדרטיים יותר. בחור אחד שהיה מלווה באשתו והילד (כנראה בדרך לטיול), הגיע להחליף את זרוע המגבים שלו, למשל. היום, כשכל אחד מזמין חלקי חילוף מאיביי ובטח פה בפורום, זה לא נשמע מיוחד. אבל לפני 25 שנה, לי כישראלי זה היה ברור שבכל תקלה, גדולה כקטנה, הולכים למוסך. אותו בחור הנ"ל, לא היה מוסכניק- סתם אחד עם ידיים טובות שידע מה לעשות איתן.

אז נכון, זו דוגמא לא מייצגת ובטח שלא סטטיסטית, אבל ממנה אני למד משהו: במדינה שבה יש תרבות מוטורית מפותחת (ובריטניה זו דוגמה מצויינת), היא מחלחלת למטה. אז לא כולם יידעו מה זה קוואטרו, אבל הרוב המוחלט ידע איזה דלק לשים ברכבו ומה לחץ האוויר בצמיגים*. בישראל לא רק שאין תרבות מוטורית ראויה, אלא שבגלל תרבות הליסינג ("זה לא שלי, מה איכפת לי?") אנשים עוד פחות מבינים בדברים שפעם נחשבו בסיסיים. אפילו כאן בפורום קראתי אמרות ש"ברכבים מודרניים לא צריך להרים מכסה מנוע, כבר תהיה התראה אם יש בעיה" (לא ציטוט מדויק). ואני, שבאופן קבוע בודק אוויר בצמיגים, ולפחות פעם בשבוע מרים מכסה מנוע לבדיקת נוזלים, לא מבין בכלל את האמרה הזו. ואני מזכיר לכם- פעם זה היה סטנדרטי.

והבעיה היא שזה לא נעצר כאן, אלא מחלחל לתפעול הרכב ולנהיגה עצמה. מילא לא יודעים מה זה קוואטרו, אבל נוסעים עם אורות גבוהים כי לא טורחים להסתכל בלוח המחוונים ולראות שדולקת נורה כחולה (ואם דולקת לא בטוח שיודעים מה היא). נוסעים רק עם DRL בלילה כי לא מבינים את ההבדל בינהם לבין אורות דרך. חונים הפוך מכיוון התנועה ולא חושבים למה זה לא תקין (עזבו שיש חוק נגד זה, זו לא הנקודה).

* לעניין הצמיגים- בואו תעשו ניסוי קטן מול בני משפחה, מכרים או חברים שלכם שאתם לא מגדירים כחובבי רכב. תשאלו אותם מה לחץ האוויר שאמור להיות ברכבם ומתי הם בדקו לחץ אוויר לאחרונה.

אז כמו שכתבת שראית אבא מגיע אישתו והילד לפרוקייה, או שרציתם לקנות קיט קאר. ככה מתחילה תרבות מוטורית.

מה קורה בארץ, שמת צמיג רחב - לא עובר טסט

שמת נורות קסנון - לא מתאים למשטרה

פילטר פתוח - לא עובר טסט

טיפה שיפרת את הרכב- משטרה קופצת עליך וכתבות בעיתון שנתפסו רכבים משופרים שרובם לפעמים של ילדים מתלהבים ששמו מדבקות ואגזוז פתוח שיעשה רעש

מה אפשר כבר לעשות כאן? לקחת את כל הווגיות \ פגו וסיטרואן הגנריות לסיבוב בנס הרים או הכביש של נשר עוספיא ולדמיין שאתה שומכר וגם אז אתה מפחד שיצוץ לך איזה שוטר.

אז קיט קאר לבנות עם הילד? אולי בלגו

בת זונה , שמש קופחת רק עליי

• תוכן חדש...