Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לראשונה בחיי הלכתי לעשות טסט לרכב דיזל, מסתבר שהבדיקה שונה ממה שהכרתי, הבוחן נכנס לרכב במקומי, לוחץ גז עד 4600 סל״ד ובודק את העשן,

כאמור, נכשלתי בטסט.. היה ניתן לראות שבסל״ד גבוה יוצא מהאגזוז עשן שחור מה שאף פעםמלא קרה בנסיעה רגילה.

צריך עזרה בפעינוח של התוצאות ועצות מה לעשות.

תודה לעונים !

IMG_4838.jpg

פורסם

לבדוק שאין דליפות בצנרת היניקה לכל האורך, אחרי הטורבו.

פילטר אוויר נקי?

העשן הזה הוא חוסר אוויר. בעירה מתבצעת עם עודף משמעותי של סולר. כשנותנים הרבה גז, מוזרק הרבה סולר אבל טורבו ברגעים הראשונים לא מספיק להזרים את כמות האוויר הנדרשת ולכן התופעה.

פורסם

זה בדיוק מה שתמיד עניין אותי.

קודם כל למה הבוחן צריך להכנס לי לרכב ולא להגיד מה לעשות? על המחשב הוא צריך לראות חיווי סל"ד ולדעת שאתה פועל על פי נוהל הבדיקה. לא היית צריך לתת לבוחן לשבת ברכב.

דבר שני, הבדיקה מחולקת ל-3: בדיקה בסרק, בדיקת בלחיצה רגעית חזקה, ובדיקה בה צריך להחזיק כחצי דקה (לא סגור כמה זמן בדיוק) בסל"ד גבוה.

ודבר אחרון, שזה באמת לא מובן לי, למה צריך לבצע בדיקה בסל"ד שהרכב אף פעם לא מגיע אליו? למה למדוד בסל"ד הקרוב לקו האדום? מי נוהג ככה בדיזל? לי זה תמיד הרגיש כמו אונס מיותר...

סתם מתוך סקרנות, על איזה רכב מדובר?

פורסם

אתה צודק, לא הייתי צריך לתת לו להיכנס אבל לא חשבתי בכלל שהוא יקפיץ לי ככה את הטורים ...

ינודאי אלנטרה 2006 סב״כ 138 אלף קילומטר

מעניין מה פרוצדורת בבדיקה אומרת לגבי הסלד שצריך להגיע...

פורסם

הבדיקה מתבצעת כך:

1. כמה לחיצות על הגז ללא מדידה כדי "להוציא פיח מהמנוע".

2. האצה לסל"ד מקסימלי.

3. האצה לסל"ד מקסימלי.

4. האצה לסל"ד מקסימלי.

כל האצה לכמה רגעים, לא צריך להחזיק 30 שניות.

ואז עושים ממוצע של של 3 מדידיות.

ממני אף פעם לא ביקשו לצאת מהרכב.

למה מנוע נבדק במצב שלא משקף את תנאי השימוש הרגילים גם אני לא מבין.

עריכה: לגבי סל"ד מדיה - רשום בתוכנה של מכוני רישוי מה צריך להיות סל"ד מדידה. זה אמור להיות סל"ד מקסימלי לפי יצרן הרכב. תסתכל בטופס אצלך, מופיע תחום מדידיה 4500-4700 סל"ד.

פורסם

בוקי, יכול להיות שאתה צודק, אבל אני זוכר שאצלי זה היה אחרת. שוב, יש מצב שכל מכון עושה מה שבראש שלו ולא עובד by the book.

מה שכן, כמה שלא נתבקשתי להחזיק את הסל"ד גבוה, הערכים אצלי תמיד היו בנורמה ומעולם לא נכשלתי בבדיקת הזיהום (עדיין זרוקים אצלי כל טפסי הטסט מ-5 השנים האחרונות).

לפעמים תוסף לבדו יכול לפתור את העניין. אם לא, אז יש צורך בבדיקה יסודית יותר של הרכב.

כן - אתה חורג פי 3.

פורסם

איך זה מגיע ל 7.26 ? אצלי זה לא עבר את 0.3 ( הבוחן כמובן אמר שזה לא יכול להיות וכייל את המכשיר והריץ עוד סט שלם שחזר על התוצאה ובנתיים כולם ממתינים עצבניים מאחורי כי לדיזל יש רק בוחן אחד).

אולי קיימים כמה סרגלים ?

פורסם

אני מסכים עם מה שבוקי אומר ומוסיף:

אצלי בשנה שעברה הרכב התקשה לעבור בדיקת זיהום אויר אבל בסופו של דבר הצליח.

כמה חודשים לאחר מכן נדלקה נורת check engine אבל למעט הגבלה אלקטרונית של המחשב לסלד מסויים, הרכב הניע והתנהג "רגיל" בלי סימני עשן שנראו לעין בנסיעה רגילה.

לאחר בדיקה גילית שהאקורדיון (צינור גמיש) שמוביל אויר למנוע התחיל להיקרע, מה שהכניס אויר שלא נמדד ע"י חיישן זרימת האויר.

אטמתי את הצינור והתקלה נעלמה.

שנה לאחר מכן, בלי שום תוסף או עזרה, הרכב עבר את הטסט בסשן הראשון של הבדיקה, בלי שום בעיה.

לכן, כמו בוקי, גם אני ממליץ לבדוק את כל צנרת האויר שהמנוע יונק ממנה אויר.

בנוגע לתוספים - הניסיון שלי עימם גם בדיזל וגם בבנזין (בהזרקה ישירה בעיקר, אבל גם דרך המיכל) הראה תוצאות מורגשות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני מסכים עם מה שבוקי אומר ומוסיף:

אצלי בשנה שעברה הרכב התקשה לעבור בדיקת זיהום אויר אבל בסופו של דבר הצליח.

כמה חודשים לאחר מכן נדלקה נורת check engine אבל למעט הגבלה אלקטרונית של המחשב לסלד מסויים, הרכב הניע והתנהג "רגיל" בלי סימני עשן שנראו לעין בנסיעה רגילה.

לאחר בדיקה גילית שהאקורדיון (צינור גמיש) שמוביל אויר למנוע התחיל להיקרע, מה שהכניס אויר שלא נמדד ע"י חיישן זרימת האויר.

אטמתי את הצינור והתקלה נעלמה.

שנה לאחר מכן, בלי שום תוסף או עזרה, הרכב עבר את הטסט בסשן הראשון של הבדיקה, בלי שום בעיה.

לכן, כמו בוקי, גם אני ממליץ לבדוק את כל צנרת האויר שהמנוע יונק ממנה אויר.

בנוגע לתוספים - הניסיון שלי עימם גם בדיזל וגם בבנזין (בהזרקה ישירה בעיקר, אבל גם דרך המיכל) הראה תוצאות מורגשות.

איציק

תודה רבה! אבדוק את האקורדיון ואולי באמת אוסיף תוסף בהזרקה ישירה לפני שאני ניגש שוב

יש המלצה על בעל מקצוע באזור פ״ת-רעננה ואזור גוש דן?

פורסם
איך זה מגיע ל 7.26 ? אצלי זה לא עבר את 0.3 ( הבוחן כמובן אמר שזה לא יכול להיות וכייל את המכשיר והריץ עוד סט שלם שחזר על התוצאה ובנתיים כולם ממתינים עצבניים מאחורי כי לדיזל יש רק בוחן אחד).

אולי קיימים כמה סרגלים ?

מנוע עם DPF עובר את הבדיקות האלו בהליכה. DPF בדיוק לוכד את החלקיקים שאנחנו רואים כעשן שחור.

• תוכן חדש...