Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני/סופר-מיני ב 90k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Escre, השנאה שלך לרכבי צ'מפיון מחמירה מיום ליום :wink:

מסכים איתך רק לגבי האחריות, מלבד זה הפאביה אחלה רכב.

אישית הייתי מעדיף לרכוש את ה-C3 או הקליאו.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
אחריות מביכה, אמינות מחורבנת ויבואן שאפילו לא חוזר להודעות של אנשים בטלפון

למה רובם שונאים אותה?

להורים שלי יש סקודה אוקטביה והם מרוצים ממנה

פורסם

לא חושב שהרוב שונאים אותה.

מספיק לראות את המכירות היפות מאוד של הפאביה ואחיותיה (איביזה ופולו) לאורך לא מעט שנים.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

הסיטרואן לדעתי די שקטה, על הפיגו בשילוב המנוע החדש לא יצא לי לנהוג אלא רק עם ה1.6.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עד כמה היועצים של מגזין "אוטו" הם האורים והתומים?

ביצעתי איתם שיחת ייעוץ, אמרתי להם שאני מתלבט בין הפג'ו/C3/קליאו, הנציג הוריד את הקליאו ואמר שהיא הכי פחות מבודדת רעשים והוציא אותה מהמשוואה. לגבי ה C3 אמר שהיא מרגישה קצת יותר מחוספסת בנהיגה.

דיבר על החסרון שקיים ברכבים צרפתיים באמינות שלהם, אבל אמר שבגלל שאלו רכבי סופר מיני ולא רכב משפחתי/מנהלים האמינות שלהם בסדר.

מה דעתכם?

פורסם

אני אישית מאוד אוהב את הC3 החדשה היא מאוד יפה מאובזרת ומיוחדת

אם היה לי כסף הייתי קונה אחת.

קיבלת פה הרבה המלצות ההמלצה הכי טובה שלי זה לבצע נסיעות מבחן שאתה תרגיש איך הרכב יכול להיות שבשבילך משהו נוראי ואצל אחר הוא סבבה וכנ"ל הפוך.

פורסם
Escre, השנאה שלך לרכבי צ'מפיון מחמירה מיום ליום :wink:

מסכים איתך רק לגבי האחריות, מלבד זה הפאביה אחלה רכב.

אישית הייתי מעדיף לרכוש את ה-C3 או הקליאו.

באמת שאני לא שונא כלום. על פניו, הרכבים של VAG נהדרים (לא בציניות) אבל הם לא רכבים אמינים ובאופן קונסיסטנטי, לאורך עשורים ארוכים, VAG מדגימה שהיא משום מה לא מסוגלת להתמודד עם תנאי האקלים/נהיגה שמקובלים כאן. זה גם היה נכון לפני הפאלטות האיומות של הDSG.

אז אם היבואן היה יבואן טוב ושירותי, הסיפור הזה היה פחות משמעותי משום שהוא יכול היה לכסות על זה בשירות אבל הוא פשוט לא. אדרבא, גם בלי כל בעיות האמינות היבואן המדובר הוא מהסוג שגורם לחשוב 7 פעמים לפני שאתה קושר את עצמך איתו בחוזה. כשזה עוד מצטרף לאחריות שהיא המינימום של המינימום, מתחת לכל מה ששאר היבואנים נותנים, אז כל היתרונות היחסיים שאולי היו לרכבים האלה נדרסים לחלוטין.

לעניין היועצים של מגזין אוטו או יועצים כאלה ואחרים מהתקשורת, אין לי מושג אבל מעידים פה בפורום שאין ממש בעיות אמינות ברכבים צרפתיים מהשנים האחרונות. באופן כללי הייתי נזהר מגופי תקשורת שמידת האוביקטיביות שלהם לא ממש ברורה, בייחוד בשנים האלה שהתקשורת איבדה כל מראית עין של שאיפה לאוביקטיביות וכל מה שאתה קורא זה גבב של אינטרסים כלכליים, פוליטיים ואחרים.

פורסם
באמת שאני לא שונא כלום. על פניו, הרכבים של VAG נהדרים (לא בציניות) אבל הם לא רכבים אמינים ובאופן קונסיסטנטי, לאורך עשורים ארוכים, VAG מדגימה שהיא משום מה לא מסוגלת להתמודד עם תנאי האקלים/נהיגה שמקובלים כאן. זה גם היה נכון לפני הפאלטות האיומות של הDSG.

אז אם היבואן היה יבואן טוב ושירותי, הסיפור הזה היה פחות משמעותי משום שהוא יכול היה לכסות על זה בשירות אבל הוא פשוט לא. אדרבא, גם בלי כל בעיות האמינות היבואן המדובר הוא מהסוג שגורם לחשוב 7 פעמים לפני שאתה קושר את עצמך איתו בחוזה. כשזה עוד מצטרף לאחריות שהיא המינימום של המינימום, מתחת לכל מה ששאר היבואנים נותנים, אז כל היתרונות היחסיים שאולי היו לרכבים האלה נדרסים לחלוטין.

על מה אתה מסתמך בקביעה הנחרצת שלך?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
על מה אתה מסתמך בקביעה הנחרצת שלך?

אני מניח שאתה מתייחס לאמינות ולאיכות של היבואן הספציפי? אני מסתמך על הנסיון שלי, של החברים שלי ושל המשפחה שלי לאורך מספר עשורים בשילוב אינסוף שרשורים כאן בפורום.

לא מוצא חן בעיניך? אתה חושב אחרת? אתה מוזמן להרגיע את פותח השרשור. אני בכל מקרה עומד מאחורי הדברים שרשמתי ויש פה שורה מכובדת של אנשים עם נסיון דומה שיעידו שאני לא חריג אנקדוטלי.

פורסם

ראשית, הנסיון שלי שונה בתכלית.

שנית, המציאות שונה בתכלית - מדובר במותג מספר 2 בארץ מבחינת מכירות עם יותר מ-100K מכוניות עם מנועי TSI בשילוב עם DSG. אני נוסע כל יום בכבישים, ואני לא רואה גרוטאות מקבוצת VAG שעומדות בצידי הדרך...

אם האמינות הייתה קטסטרופלית, כפי שאתה טוען, חברות הליסינג לא היו רוכשות מכוניות (כפי שבפועל קרה עם מותגים אחרים). אלו עובדות, ואיתם אי אפשר להתווכח.

לגיטימי לחוות את דעתך, אך הפוסטים שלך נכתבו בפסקנות שבינה לבין המציאות יש מרחק רב.

פורסם

גרוטאות בצידי הדרך וחברות ליסינג? זה המדד שלך לאמינות? כי אין גרר במדינת ישראל? כי חברות הליסינג משקללות רק אמינות ולא חלילה פועלות בהתאם להסכמים מבוססי עלות כוללת? שוין... תתווכח עם שיעור התקלות המדווחות בפורום (ואתה מוזמן לנרמל אותו בנתוני המכירות של כל יבואן), עם תוצאות התביעה הייצוגית לגבי הDSG, עם האנשים שצ'מפיון לא חוזרת אליהם בטלפון ועם אלה שמנסים בשיטת מצליח לשנות להם את ההזמנות בדיעבד ולמרוח אותם מימונית. הכל כאן, לא צריך ללכת רחוק.

כל מי שכותב בפורום מביע את דעתו האישית והוא עושה את זה במידת הפסקנות הסוביקטיבית שהוא עצמו מייחס לנקודה הרלוונטית. זה ברור מאליו והדגשת הברור מאליו לא מקנה מידה עודפת של אמינות לטענות שלך ולא מורידה בכלום מהטענות שכנגד. גם הקביעה ה"פסקנית" וה"נחרצת" שלך ביחס למרחק שבין הדברים שלי למציאות היא קביעה סוביקטיבית באותה מידה.

אני ממשיך לעמוד בנחרצות ובפסקנות מאחורי הדברים שכתבתי על היצרן ועל היבואן.

פורסם

נו באמת, אתה עובד במרכזיה של צ׳מפיון וסופר לכמה לקוחות לא החזירו צלצול? הטענות שלך מגוכחות.

צ׳מפיון הם היבואן היחיד שהוגשה נגדו תביעה ייצוגית?

אתה חי בסרט.

פורסם
עד כמה היועצים של מגזין "אוטו" הם האורים והתומים?

ביצעתי איתם שיחת ייעוץ, אמרתי להם שאני מתלבט בין הפג'ו/C3/קליאו, הנציג הוריד את הקליאו ואמר שהיא הכי פחות מבודדת רעשים והוציא אותה מהמשוואה. לגבי ה C3 אמר שהיא מרגישה קצת יותר מחוספסת בנהיגה.

דיבר על החסרון שקיים ברכבים צרפתיים באמינות שלהם, אבל אמר שבגלל שאלו רכבי סופר מיני ולא רכב משפחתי/מנהלים האמינות שלהם בסדר.

מה דעתכם?

לא מסכים איתו לגביי נושא האמינות בכלל. יש דגמים משפחתיים של צרפתיות שהציגו אמינות טובה, ויש דגמי סופר מיני שלא היו הכי מוצלחים בתחום האמינות.

חוץ מזה, אנשים נתקעו עם סטיגמות שלא רלוונטיות היום, מה הקשר בין הצרפתיות שהיו בעבר עם גיר AL4 ומנועים אטמסופריים לבין דגם חדש עם מנוע 1.2 טורבו וגיר אוטומטי 6 הילוכים תוצרת אייסין? שום דבר. חוץ מהשם של היצרן ואולי שם הדגם הכול השתנה, זה רכב אחר לחלוטין מהדורות הקודמים של ה-C3/סדרת 20X.

הדבר היחיד שנכון הוא לגביי הקליאו - בידוד הרעשים לא מוצלח במיוחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...