Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשקוש

רק אתמול התבשרנו על עיסקה של מכירת נטפים ב 1.5 מיליארד דולר.

בגדול אין סיבה שעל עמל תשלם מיסוי מלא ועל עמלה ( רווח הון דיבידנד ) תשלם מס מופחת.

זו שיטה להגדיל את ההון של העשירים והשליטים שהם המחוקקים של החוקים מזה אלפים בשנים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מחפש המלצה על ספר, שמסביר בשפה ברורה להדיוט כמוני את כל המונחים הבסיסיים של עולם הכלכלה וההשקעות. סוג של מילון עברי עברי לפוסט הזה שחצי מהמילים שלו לא ברורות לי. באמת שאני מתבייש בעצמי שהגעתי לגיל גבורות ועדיין אין לי מושג בתחום. התחלתי לקרוא את הבלוג של הסולידית כמו שהמליצו פה אבל גם היא מדברת בשפה גבוהה בשבילי.

פורסם

בזמנו, הבורסה למתחילים של שלמה סימנובסקי היה לא רע.

ואני רואה שאפילו אפשר לקרוא בחינם באתר של מיטב: http://www.msl.org.il/book/%D7%94%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%A0%D7%A4%D7%A7%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA

תקרא את פרקים 1,2,3 ו- 5, השאר לא רלוונטי.

פורסם
התחלתי לקרוא את הבלוג של הסולידית כמו שהמליצו פה אבל גם היא מדברת בשפה גבוהה בשבילי.

לכל מונח אצלה בבלוג יש פוסט משלו עם לינק. גם אני לא הבנתי כלום מהסינית המדוברת שרצה שם (ופה), אז בלי להתעצל פתחתי כל קישור למונח שלא הבנתי. היא מסבירה יפה, יחסית בקלילות ועם דוגמאות קלות וטובות את החומר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
קשקוש

רק אתמול התבשרנו על עיסקה של מכירת נטפים ב 1.5 מיליארד דולר.

בגדול אין סיבה שעל עמל תשלם מיסוי מלא ועל עמלה ( רווח הון דיבידנד ) תשלם מס מופחת.

זו שיטה להגדיל את ההון של העשירים והשליטים שהם המחוקקים של החוקים מזה אלפים בשנים

נטפים נמכרה לחברה לא ישראלית שלא מחוייבת לחוקי המס הישראלים אם הם לא מייצרים בישראל.

אני בדעה שבמציאות הישראלית, המדינה צריכה להבריח את המשקיעים משוק הנדל"ן ולפתות אותם להשקיע את כספם בבורסה כמה שיותר בעזרת הורדת המס על רווחי הון.

לצערי הדעה שלך, היא הדעה של חלק גדול מהציבור הישראלי שלא מבין חצי דבר בכלכלה, לכן מס רווחי ההון הועלה במסגרת ועדת טרכטנברג. הנתונים בפועל מראים שמיסוי גבוה על הבורסה בכל העולם, מביא להאטה קשה במשק (שכן חברות מתקשות לגייס כספים ממשקיעים מקומיים שהמס חל עליהם) ולעליית מחירי נדל"ן. כך שבסוף, כולם מפסידים מזה, גם המשיקיעים בבורסה שברובם הם לא אנשים עשירים וגם הציבור שסובל מההאטה ונאלץ להתמודד עם מחירי דיור גבוהים הרבה יותר.

למרות האמור להעיל, אני מסכים שבמידה מסויים זה כביכול לא צודק שרווח מהון יהיה שונה מרווח על עמל בכל הקשור למס, אך רוב המדינות בעולם מבינות שעדיף להיות חכמות מאשר צודקות, ולכן המס על רווחי ההון בבורסה הוא משמעותית יותר נמוך מהרווח על עמל, כי הן מבינות בדיוק את מה שפירטתי בפיסקה הקודמת.

ניקח לדוגמא את טבע (שאמנם עכשיו קורס, אבל זאת לא הנקודה), מדוע היא משלמת מס מגוחך של שבריר מהרווחים שלה בעוד שכל שכיר ממוצע משלם מיסים הרבה יותר גבוהים? ובכן, התשובה נובעת מזה שלטבע יש כוח עצום, טבע היא חברה שמעסיקה אלפי עובדים ומהווה מקור צמיחה במשק, ולכן משתלם למדינה לתגמל אותה במס נמוך. מה שנכון לגבי טבע, נכון במידה מסויימת לכל משקיע, משקיעים מספקים למשק את הדלק לו הוא זקוק ומובילים אותו לצמיחה וליצירת מקומות עבודה חדשים, ולכן מן הראוי לתגמל את פועלם במס יחסית נמוך על רווחיהם.

אם נחזור לרגע לישראל, סיבה נוספת לכך שהעלאת המס על רווחי הון בבורסה היא נוראית, היא שהמדינה במקביל מאפשרת נתיב השקעה שעשוי להיות ללא מיסים, הלא הוא הנדל"ן. אם אני, אדם צעיר ללא דירה, בוחר מחר להוציא את כספי מהבורסה ולהשקיע את כולו באיזו דירה בצפון או בדרום, אני לא אשלם שום מס כיוון שזאת הדירה היחידה שברשותי. עכשיו תגיד לי שזה לא מעלה את מחירי הדיור, כי אנשים רבים שנמצאים במצב שלי, בוחרים דווקא להשקיע את כספם באיזה נדל"ן בארץ. דירות יחסית זולות בצפון או בדרום, יכולות להניב תשואה של 6-7%, נטו למשקיע ללא שום מס.

דבר אחרון הוא אלמנט הסיכון, בניגוד לעבודה מעמל מ-9 עד 17 שבה המשכורת נכנסת בסוף החודש בלי להסתכן יותר מדי , הכנסה מהשקעה בבורסה דורשת סיכון לא מבוטל של ההשקעה שחייב להיות מתוגמל בצורה של מס נמוך כדי שתמשוך משקיעים פוטנציאלים.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אני בדעה שבמציאות הישראלית, המדינה צריכה להבריח את המשקיעים משוק הנדל"ן ולפתות אותם להשקיע את כספם בבורסה כמה שיותר בעזרת הורדת המס על רווחי הון.

השתגעת? איך הממשלה תסובב את כל המדינה סביב האצבע הקטנה אם האנשים יברחו מהנדל"ן?

לצערי הדעה שלך, היא הדעה של חלק גדול מהציבור הישראלי שלא מבין חצי דבר בכלכלה, לכן מס רווחי ההון הועלה במסגרת ועדת טרכטנברג. הנתונים בפועל מראים שמיסוי גבוה על הבורסה בכל העולם, מביא להאטה קשה במשק (שכן חברות מתקשות לגייס כספים ממשקיעים מקומיים שהמס חל עליהם)

אבל... אבל הממשלה, היא רוצה את ליטרת הבשר שלה! מגיע לה! הם עובדים קשה כדי לדאוג שלכולנו יהיה קשה לחיות פה בזמן שקופת המדינה גודלת! איך הקטנת מיסים נשמעת לך הגיונית במדינה שבה ל-80% ומעלה מהאוכלוסייה אין גישה לתחבורה ציבורית ביומיים בשבוע?!

ולעליית מחירי נדל"ן. כך שבסוף, כולם מפסידים מזה, גם המשיקיעים בבורסה שברובם הם לא אנשים עשירים וגם הציבור שסובל מההאטה ונאלץ להתמודד עם מחירי דיור גבוהים הרבה יותר.

למרות האמור להעיל, אני מסכים שבמידה מסויים זה כביכול לא צודק שרווח מהון יהיה שונה מרווח על עמל בכל הקשור למס, אך רוב המדינות בעולם מבינות שעדיף להיות חכמות מאשר צודקות, ולכן המס על רווחי ההון בבורסה הוא משמעותית יותר נמוך מהרווח על עמל, כי הן מבינות בדיוק את מה שפירטתי בפיסקה הקודמת.

ניקח לדוגמא את טבע (שאמנם עכשיו קורס, אבל זאת לא הנקודה), מדוע היא משלמת מס מגוחך של שבריר מהרווחים שלה בעוד שכל שכיר ממוצע משלם מיסים הרבה יותר גבוהים? ובכן, התשובה נובעת מזה שלטבע יש כוח עצום, טבע היא חברה שמעסיקה אלפי עובדים ומהווה מקור צמיחה במשק, ולכן משתלם למדינה לתגמל אותה במס נמוך. מה שנכון לגבי טבע, נכון במידה מסויימת לכל משקיע, משקיעים מספקים למשק את הדלק לו הוא זקוק ומובילים אותו לצמיחה וליצירת מקומות עבודה חדשים, ולכן מן הראוי לתגמל את פועלם במס יחסית נמוך על רווחיהם.

אם נחזור לרגע לישראל, סיבה נוספת לכך שהעלאת המס על רווחי הון בבורסה היא נוראית, היא שהמדינה במקביל מאפשרת נתיב השקעה שעשוי להיות ללא מיסים, הלא הוא הנדל"ן. אם אני, אדם צעיר ללא דירה, בוחר מחר להוציא את כספי מהבורסה ולהשקיע את כולו באיזו דירה בצפון או בדרום, אני לא אשלם שום מס כיוון שזאת הדירה היחידה שברשותי. עכשיו תגיד לי שזה לא מעלה את מחירי הדיור, כי אנשים רבים שנמצאים במצב שלי, בוחרים דווקא להשקיע את כספם באיזה נדל"ן בארץ. דירות יחסית זולות בצפון או בדרום, יכולות להניב תשואה של 6-7%, נטו למשקיע ללא שום מס.

דבר אחרון הוא אלמנט הסיכון, בניגוד לעבודה מעמל מ-9 עד 17 שבה המשכורת נכנסת בסוף החודש בלי להסתכן יותר מדי , הכנסה מהשקעה בבורסה דורשת סיכון לא מבוטל של ההשקעה שחייב להיות מתוגמל בצורה של מס נמוך כדי שתמשוך משקיעים פוטנציאלים.

ועדיין, אנשים משקיעים בבורסא, ואנשים משקיעים בנדל"ן.

אחרי כל הציניות שנטפה ממני בהערות באדום, אגיב ברצינות:

אתה באמת חושב שמשהו ישתנה? אני לא, ואני אגיד לך למה.

אם תזכור, לפני אי אילו שנים, מחיר הדלק עמד להגיע ל-8 ש"ח לליטר. המדינה עמדה על סף פיצוץ- האזרחים התחילו להתאגד.

כמה עולה ליטר היום?

מיסים, כל עוד הם נראים הגיוניים ו\או שחלים על חלק אחר באוכלוסייה שניתן לעשות עליו ספינים פופוליסטיים, לא יגרמו לציבור לצאת מהבית. מה הקשר? החלק באוכלוסייה שלא מבין כלום בכלכלה, ו\או לא יכול להרשות לעצמו להשקיע בשוק ההון, מתודלק בעצבים פופוליסטיים על אלו שכן, ומבחינתו "שישלמו פי 5 יותר מיסים כי יש להם כסף". החלק באוכלוסייה שכן מבין ומשחק בבורסא, חושב לעצמו אותו הדבר על שוק הנדל"ן. משקיעי הנדל"ן חושבים בדיוק אותו הדבר על התאגידים. ראשי החברות (הפחות גדולות מהתאגידים) חושב את אותו הדבר על הטייקונים. הטייקונים חושבים שכולם צריכים לשלם הרבה יותר מס מהם, והם גם גורמים לזה לקרות...כי יש להם כסף ולכסף יש השפעה.

כשכולנו, כלל תושבי ישראל, נבין שמZייNIM אותנו לעומק, לאורך ולרוחב, ונתחיל להתאגד כמו שהתחיל לקרות עם מחירי הדלק, נוכל לצבור מספיק כח כדי לשנות דברים. אבל כיף לנו שאנחנו יכולים להתעצבן על פלח אוכלוסייה אחר שיכול לשלם יותר מיסים, אז אנחנו לא עושים כלום חוץ מלקטר.

אתה רוצה לראות שינוי במדיניות המיסוי? צריך להוציא את הפוליטיקה מידי הפוליטיקאים בשביל זה.

פורסם

עשיתם חתיכת סלט מוחלט.

אני לא רו"ח ולא מבין הרבה במיסוי, אבל אפילו אני מבין שמיסוי חברות ומיסוי רווחי הון הם שני תחומים שונים לחלוטין ובלתי תלויים. הקלות המס לטבע (או אינטל) ניתנות לחברות, לא למשקיעים, כדי שהחברות האלו ייצרו בישראל. אין (למיטב ידיעתי) שום הקלת מס על משקיעים בטבע או באינטל (שלא לדבר על זה שאינטל בכלל לא נסחרת בישראל בשום צורה).

בעולם הגלובלי, חברות לא חייבות לגייס דווקא בת"א (ואכן, הרבה חברות מנפיקות, או לפחות הנפיקו דווקא בארה"ב, והיו גם כאלו שהנפיקו בלונדון). אפשר לקיים דיון מעניין על נחיצותו של שוק הון מקומי למי שלא עומד בקריטריונים בינלאומיים, אבל להגיד שמיסוי רווחי הון ב-25% במקום ב-20% הוא הסיבה העיקרית לייבוש הבורסה המקומית ולכן גם הסיבה העיקרית לקשיי מימון של חברות מקומיות ולמחירי הנדל"ן הגבוהים, בסביבה של ריבית אפסית, זו טעות במקרה הטוב וחוסר הבנה משווע במקרה הרע. אם יש למישהו ממכם "נתונים בפועל" שמראים את זה, אתם מוזמנים לשים לינק.

עכשיו, תראו, יש עיוותים בשיטת המיסוי הישראלית, לאו דוקא לרעתם של בעלי ההון. אבל בסוף כולם צריכים לשלם מס, ומי שיש לו יותר צריך (כנראה) לשלם יותר. מי שיש לו סכום סביר להשקעה בשוק ההון צריך לשלם יותר מס, כי יש לו יותר. אי אפשר שרק "אחרים" ישלמו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אין (למיטב ידיעתי) שום הקלת מס על משקיעים בטבע

בטח שיש. דיבידנדים 15% כמו אג"ח ולא 25% כמו כל מניה אחרת.

דירות יחסית זולות בצפון או בדרום, יכולות להניב תשואה של 6-7%, נטו למשקיע ללא שום מס.

אתה חי בלהלהלנד.

משכנתא זה קל

פורסם

וזה ייחודי לטבע? ממש יש סעיף בחוק (או בתקנות) שנותן הנחה לחברה מסויימת? שואל מסקרנות, אני באמת לא מבין גדול במיסוי.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
עשיתם חתיכת סלט מוחלט.

אני לא רו"ח ולא מבין הרבה במיסוי, אבל אפילו אני מבין שמיסוי חברות ומיסוי רווחי הון הם שני תחומים שונים לחלוטין ובלתי תלויים. הקלות המס לטבע (או אינטל) ניתנות לחברות, לא למשקיעים, כדי שהחברות האלו ייצרו בישראל. אין (למיטב ידיעתי) שום הקלת מס על משקיעים בטבע או באינטל (שלא לדבר על זה שאינטל בכלל לא נסחרת בישראל בשום צורה).

בעולם הגלובלי, חברות לא חייבות לגייס דווקא בת"א (ואכן, הרבה חברות מנפיקות, או לפחות הנפיקו דווקא בארה"ב, והיו גם כאלו שהנפיקו בלונדון). אפשר לקיים דיון מעניין על נחיצותו של שוק הון מקומי למי שלא עומד בקריטריונים בינלאומיים, אבל להגיד שמיסוי רווחי הון ב-25% במקום ב-20% הוא הסיבה העיקרית לייבוש הבורסה המקומית ולכן גם הסיבה העיקרית לקשיי מימון של חברות מקומיות ולמחירי הנדל"ן הגבוהים, בסביבה של ריבית אפסית, זו טעות במקרה הטוב וחוסר הבנה משווע במקרה הרע. אם יש למישהו ממכם "נתונים בפועל" שמראים את זה, אתם מוזמנים לשים לינק.

עכשיו, תראו, יש עיוותים בשיטת המיסוי הישראלית, לאו דוקא לרעתם של בעלי ההון. אבל בסוף כולם צריכים לשלם מס, ומי שיש לו יותר צריך (כנראה) לשלם יותר. מי שיש לו סכום סביר להשקעה בשוק ההון צריך לשלם יותר מס, כי יש לו יותר. אי אפשר שרק "אחרים" ישלמו.

1. מס רווחי הון ומס חברות הם שני מיסים שונים, אך לדעתי, קיים קשר ואינטרקציה בין כל סוגי המיסים. בתור מורה למתמטיקה, הזכרת לי תלמידים שלי שבטוחים שאין שום קשר בין טריגונומטריה לגיאומטריה, או בין אלגברה לגיאומטריה ורואים בהם שני דברים נפרדים שלא קשורים אחד לשני בשום צורה שהיא. ההטבה במס חברות שניתנת לטבע, מחלחלת בין היתר למשקיעים של טבע, שכן בהיעדר מס חברות גבוה, הרווחיות של החברה עולה וכל המשקיעים שלה מרוויחים מכך מאד, למרות שהם עדיין משלמים מס רווחי הון בסך 25% מרווחיהם. היעדר מס החברות מגדיל את הרווחים של המשקיעים בחברה. לכן, לא מצאתי לנכון להפריד בין המיסים, כי הם קשורים באופן הדוק אחד בשני. כאמור, המדינה מבינה שחוסר השיוויון הזה מוצדק כיוון שטבע תורמת לצמיחה של הכלכלה הישראלית וליצירת מקומות עבודה נוספים, כך שרובנו מרוויחים בסוף מחוסר השיוויון הזה. טבע היא רק דוגמא אחת, יש עוד דוגמאות, כמו אינטל שהוזכרה כאן.

2. היכן ראית שכתבתי שהעלאת המס היא הסיבה העיקרית להאטה בבורסה הישראלית ולמצוקת הנדל"ן? זאת כבר פרשנות שלך, ידידי. כתבתי שזאת אחת הסיבות, אין לי מושג באיזו רמה זה משפיע, לא ערכתי מחקר שום מחקר בנושא. כמובן שחברות יכולות לגייס כספים מחוץ, אבל מדוע להפסיד המון כספים פוטנציאלים שאפשר היה לגייס ממשקיעים מבית וכעת הם קבורים בתוך נדל"ן שלא גורם לשום צמיחה?

אני רק טענתי שבהינתן מס רווחי הון נמוך יותר על הבורסה, רובנו היינו מרוויחים מכך במידה מסויימת, ולא רק "העשירים" במגדל השן שלהם שרוצים "לעשוק" את כולם.

אתה חי בלהלהלנד.

אשמח שתסביר מדוע אני חי בלהלהנד, יש לי 2 קרובי משפחה שמחזיקים דירות בצפון ובדרום, שאותן רכשו שנה שעברה באיזור החצי מיליון, הם שיפצו אותן בצורה מינימלית וכעת משכירים אותן בעלות של 2500 שקלים לחודש, תחשב בעצמך מה התשואה. מיותר לציין שהם לא משלמים שום מס, כיוון שזאת הדירה היחידה שרשומה על שמם. מיותר לציין שערך הדירה כניראה יעלה בשנים הקרובות, כך שהתשואה כניראה תגדל. בארה"ב לדוגמא, ניתן להשיג גם תשואות של 10% ויותר על השקעה בנדל"ן באיזורים הנכונים.

מה גם שישנם לא מעט משקיעים עם יותר מדירה אחת שלא מדווחים על שום דבר ולא משלמים שום מס, כיוון שהמדינה לא באמת אוכפת את הנושא. מדי פעם הם נטפלים לאיזה משקיע כזה למען יראו וייראו, אבל אין באמת אכיפה שיטתית.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
עשיתם חתיכת סלט מוחלט.

אני לא רו"ח ולא מבין הרבה במיסוי, אבל אפילו אני מבין שמיסוי חברות ומיסוי רווחי הון הם שני תחומים שונים לחלוטין ובלתי תלויים.

לא טענתי אחרת.

מה שכן אמרתי, הוא איך כל תחום נתפס ע"י האנשים משאר התחומים (חתכי אוכלוסייה, פלחים, תקראו לזה איך שתרצו) ואיך התפיסה הזו לא תזיז שום שינוי בתחום בעתיד הנראה לעין.

פורסם
1. מס רווחי הון ומס חברות הם שני מיסים שונים, אך לדעתי, קיים קשר ואינטרקציה בין כל סוגי המיסים. בתור מורה למתמטיקה, הזכרת לי תלמידים שלי שבטוחים שאין שום קשר בין טריגונומטריה לגיאומטריה, או בין אלגברה לגיאומטריה ורואים בהם שני דברים נפרדים שלא קשורים אחד לשני בשום צורה שהיא. ההטבה במס חברות שניתנת לטבע, מחלחלת בין היתר למשקיעים של טבע, שכן בהיעדר מס חברות גבוה, הרווחיות של החברה עולה וכל המשקיעים שלה מרוויחים מכך מאד, למרות שהם עדיין משלמים מס רווחי הון בסך 25% מרווחיהם. היעדר מס החברות מגדיל את הרווחים של המשקיעים בחברה. לכן, לא מצאתי לנכון להפריד בין המיסים, כי הם קשורים באופן הדוק אחד בשני. כאמור, המדינה מבינה שחוסר השיוויון הזה מוצדק כיוון שטבע תורמת לצמיחה של הכלכלה הישראלית וליצירת מקומות עבודה נוספים, כך שרובנו מרוויחים בסוף מחוסר השיוויון הזה. טבע היא רק דוגמא אחת, יש עוד דוגמאות, כמו אינטל שהוזכרה כאן.

לא הבנתי את הקשר שאתה מנסה להציג. אם מס רווחי הון יעלה פתאום ל-30%, לטבע יהיה פחות כדאי לפעול כאן? מנקודת מבטה כחברה היא רואה בעיקר את מס החברות. זה מה שמשתקף בדו"חות שלה. כמה מס משלם המשקיע שקונה את המניה שלה? לא מעניין בכלל (את החברה כחברה).

2. היכן ראית שכתבתי שהעלאת המס היא הסיבה העיקרית להאטה בבורסה הישראלית ולמצוקת הנדל"ן? זאת כבר פרשנות שלך, ידידי. כתבתי שזאת אחת הסיבות, אין לי מושג באיזו רמה זה משפיע, לא ערכתי מחקר שום מחקר בנושא. כמובן שחברות יכולות לגייס כספים מחוץ, אבל מדוע להפסיד המון כספים פוטנציאלים שאפשר היה לגייס ממשקיעים מבית וכעת הם קבורים בתוך נדל"ן שלא גורם לשום צמיחה?

כאן (ההדגשה לא במקור):

לצערי הדעה שלך, היא הדעה של חלק גדול מהציבור הישראלי שלא מבין חצי דבר בכלכלה, לכן מס רווחי ההון הועלה במסגרת ועדת טרכטנברג. הנתונים בפועל מראים שמיסוי גבוה על הבורסה בכל העולם, מביא להאטה קשה במשק (שכן חברות מתקשות לגייס כספים ממשקיעים מקומיים שהמס חל עליהם) ולעליית מחירי נדל"ן. כך שבסוף, כולם מפסידים מזה, גם המשיקיעים בבורסה שברובם הם לא אנשים עשירים וגם הציבור שסובל מההאטה ונאלץ להתמודד עם מחירי דיור גבוהים הרבה יותר.

אם התכוונת רק להגיד שיש קשר חיובי כלשהו (נמוך מאוד) בין עליית מס רווחי הון מ-20% ל-25% לתופעות המדוברות, זה לא ניסוח מוצלח כל כך.

אני רק טענתי שבהינתן מס רווחי הון נמוך יותר על הבורסה, רובנו היינו מרוויחים מכך במידה מסויימת, ולא רק "העשירים" במגדל השן שלהם שרוצים "לעשוק" את כולם.

אולי, ואולי לא. לא ראיתי פה אף בדל של התחלה של הוכחה שהעלייה הספציפית שמדובר עליה במס רווחי הון גרמה לירידה חדה בהשקעות ולאחת מהתופעות האחרות שדיברת עליהן. גם לא הראת בכמה גדלה גביית המס כתוצאה מהשינוי הזה, כך שממש לא בטוח שרובנו מרוויחים, וגם ממש לא בטוח שהרווח התאורטי של רובנו עדיף על הרווח המעשי כתוצאה מהעליה בגביית המס. אני לא אומר שלא, רק שרצוי להתבסס על (אפילו מעט) נתונים לפני שיוצאים בהצהרות גורפות.

לגבי עניין ה"עשירים" - אין פה עניין של הבדלה דיכוטומית בין עשירים ועניים, ואז ניסיון להיכנס בכל מי שמסומן כעשיר. דעתי היא שברמות המיסוי הנוכחיות, בהן הכנסה מרווחי הון ממוסה ב-25% ואילו הכנסה מעבודה ממוסה בעד 50%, המשקיעים יוצאים כשידם על העליונה.

אשמח שתסביר מדוע אני חי בלהלהנד, יש לי 2 קרובי משפחה שמחזיקים דירות בצפון ובדרום, שאותן רכשו שנה שעברה באיזור החצי מיליון, הם שיפצו אותן בצורה מינימלית וכעת משכירים אותן בעלות של 2500 שקלים לחודש, תחשב בעצמך מה התשואה. מיותר לציין שהם לא משלמים שום מס, כיוון שזאת הדירה היחידה שרשומה על שמם. מיותר לציין שערך הדירה כניראה יעלה בשנים הקרובות, כך שהתשואה כניראה תגדל. בארה"ב לדוגמא, ניתן להשיג גם תשואות של 10% ויותר על השקעה בנדל"ן באיזורים הנכונים.

מה גם שישנם לא מעט משקיעים עם יותר מדירה אחת שלא מדווחים על שום דבר ולא משלמים שום מס, כיוון שהמדינה לא באמת אוכפת את הנושא. מדי פעם הם נטפלים לאיזה משקיע כזה למען יראו וייראו, אבל אין באמת אכיפה שיטתית.

זו תשואה ברוטו, לפני עלויות מימון, עלויות תחזוקה שוטפות וזמנים שהדירה עומדת ריקה. יש פה גם עוד סיכונים, כמו ירידה במחיר הדירה, ירידה בשכר הדירה או עלייה בעלויות המימון, אם נלקחה משכנתא בריבית משתנה.

האמת - אני גם לא לגמרי מבין מי משלם 2,500 ש"ח בחודש על דירה של חצי מיליון, אבל ניחא.

אני מסכים איתך

פורסם

האמת - אני גם לא לגמרי מבין מי משלם 2,500 ש"ח בחודש על דירה של חצי מיליון, אבל ניחא.

מי שמגיע ממקום שבו השכירות גבוהה ובטוח ש 2,500 ש"ח שכירות זה מציאה מטורפת. קורה להרבה אנשים שעוברים דרומה\צפונה מאיזור המרכז.

פורסם

מבדיקה מאוד קצרה ביד 2, בקצת פחות מחצי מיליון אתה קונה דירת 3 חדרים ב-ד' צפון (נרקומנים ברחוב בחינם) או דירת 2 חדרים ב-ד' או ג' קרוב לאוניברסיטה.

ב-2500 ש"ח אתה שוכר דירת 4 חדרים (ממוזגת!) בווינגייט, או 3 חדרים באזור קרוב יותר לאוניברסיטה. לא מאמינים? נסו בעצמכם: http://yad2.co.il/s/c/eti8dt

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...