Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה על השיתוף ונקווה שלא יהיו עוד תאונות כאלה טראגיות!

דווקא זו לא תאונה טראגית בכלל, ההפך.

היה להם מזל גדול וגם לא רק מזל- תודות לאביזרי הבטיחות (הבסיסיים ביותר לעומת מה שמקובל היום).

היום הכל זה בטיחות אקטיבית, בלימה אוטונומית וכדו'.

שאלתי היא- האם המערכות החדשות האלה, באמת מוכחות כמצילות חיים? המהפכה של הבלימה האוטונומית שווה למהפכה של ה-ABS בזמנו?

זה נראה שכל המערכות האקטיביות שיש היום, נועדו כדי לסתום את החורים שנוצרים בריכוז של הנהג בעידן שלנו- כמובן, הסלולרי.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם
מנסיון אישי שלי אני מאוד מתחבר לפוסט הזה אבל אני הייתי מוסיף מסקנה נוספת למשפחות עם יותר מרכב אחד בבית.

פעמים רבות הרכב הראשון הוא הרכב החדש והבטיחותי והרכב השני ישן וקטן יותר.

מי שנוסע עם הילדים צריך לנסוע עם הרכב החדש והבטיחותי יותר.

אצלנו בעבודה מאוד מקובל שבעלי הרכב הצמוד מגיעים איתו לעבודה (בגלל המרחק) ולבן הזוג שנוסע מרחקים קצרים יחסית קונים רכב ישן וקטן יותר כדי לחסוך בעלויות, למרות שהוא

זה שנוסע עם הילדים.

ההחלטה שלי להשאיר לאשתי את רכב החברה הגדול, החדש והבטוח למרות שאני נוסע

מרחק של פי 4 ממנה כל יום, השתלמה מאוד בתאונה האחרונה שעברו אשתי והילדים.

מבאס עבור הגבר חובב ההגה הממוצע, אך נכון למען החיים והבטיחות.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

המחשבה היחידה שלי שעברה לי בראש כשקראתי את הכתבה הזו הייתה על חוסר הדיוק בנוגע לבטיחות הרכב (כי בכיסאות בטיחות, וילדים אין לי שמץ של מושג - בנתיים).

לגבי מבחני הריסוק - אני משתמש בהם בתור כלל אצבע - שאליו יש לצרף גורמים נוספים (לפעמים נלקחים בחשבון, לפעמים לא), וכן שהניקוד היום לא ניתן לחוזק המבני של הרכב בלבד, והיכולת שלו להגן עליי בזמן התאונה בלבד.

למה אני מתכוון? למשל, הידעתם שהיה מקרה שבו הורידו ניקוד משמעותי לרכב בגלל שעל התווית שחוברה לחגורת הבטיחות, לא רשמו את האזהרות בעוד שפות נוספות (נוסף ל5 שפות שכבר היו רשומות שם) - מישהו פה קרא את התויות (או בכלל יודע שיש שם תווית).

או למשל (וזה דבר בסיסי שרואים במבחני הריסוק) - כולם מבוצעים מול "מטרות" נייחות, בגובה סטנדרטי (יש מבחן של אחד ממגזיני הרכב שבו לקחו שני רכבים זהים, אחד עמוס, ואחד לא - והתוצאות בהתאם).

סה"כ שיטת הכוכבים היא שיטה טובה, רק חבל שאף אחד לא משקיע זמן בלקרוא את האותיות הקטנות (ויש לא מעט מהן).

אגב, מישהו פה רשם שרכב שפעם קיבל 5 כוכבים לא בטוח יקבל 5 כוכבים אם יבחן שוב - אני מסכים עם העובדה, אבל מאוד לא מסכים שהרכב שנבחן פעם בטוח פחות - יש לזכור שהציון היום מתייחס גם לבטיחות האקטיבית, מערכות אלקטרוניות, ועוד שטויות (בכמה שפות תירשם האזהרה על חגורת הבטיחות למשל).

פורסם

להדגיש את שנאמר לגבי ציוני EuroNCAP - בציון הבטיחות העכשוי רכב עם בטיחות פאסיבית מושלמת וציון 100% בכל מבחני הריסוק (מה שרלוונטי לתאונה המתוארת), אך ללא שורת מערכות אקטיביות, יקבל 3 כוכבים בלבד. מדגיש את הצורך בקריאת ה"אותיות הקטנות" - שגם הן מובאות בצורה מתומצתת מאד לקהל הרחב.

פאלו - מה שכתבת על קבוצות המסה נכון למבחנים האירופיים. האמרקיאים משקללים את המסה בציון הבטיחות רכב קל יזכה לציון מופחת ולו רק מסיבה זו.

למי ששאל אם המערכות מצחלות חיים - לפני מספר חודשים הבאתי בפורום קישור למחקר של ה-IIHS (אאל"ט פורסם בתחילת 2016) שבו נמצא כי מערכות בלימה אקטיביות הפחיתו את מספר תאונות חזית אחור וגם את מספר הנפגעים בהן (אין פירוט פצועים\הרוגים). מערכות התראה הפחיתו את מספר התאונות בערך במחצית בהשואה למערכות האקטיביות, ואת מספר הנפגעים בפחות מ-10%, מספר שלא הגיע למובהקות סטטיסטית (אאל"ט במערכות האקטיביות מדובר בסד"ג של 40%, אבל זה מזכרוני ואין לי רכגע האפשרות לבדוק את הנתונים במחקר זה או אם יש מחקרים חדשים). לאור המחקר הזה אני מתיחס למובילאיי בכבדהו (בכל זאת טכנולוגיה מענינת) וחשדהו (עדיין לא בשל, ואבינתיים גם התפיסה של התראה במקום התערבות אינה מספקת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מבאס עבור הגבר חובב ההגה הממוצע, אך נכון למען החיים והבטיחות.
הדבר האחרון שחובב הגה ירצה זה רכב חברה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...