Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן איך לא

רק להעלות מחירים שהם גם ככה מחירי שחיטה

ותאמינו לי שירידה לא תראו באופק

למה כי הישראלי הפראייר קונה רכבים חדשים בכמויות מספקות

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני חושב שזו החלטה נכונה. עד עכשיו רכבי שטח יוקרתיים קיבלו הטבות במס בגלל שנחשבו לרכבים מסחריים. מי קונה פאג'רו או לאנד קרוזר ועושה בו שימוש כרכב מסחרי? אז למה שהוא יקבל הטבה?

פורסם

ברור שזו החלטה נכונה. רק לא ברור מדוע חייבים לדפוק (חזק בתחת) את אלו שהזמינו כבר ועדיין לא קיבלו. הם ייאלצו בלית ברירה לשלם מכיסם את העלאת המחיר. התירוץ של "אנחנו לא רוצים לגרום לבהלת קניות לפני העלאת המס ולכן לא מודיעים מראש" הוא לא קביל לטעמי. אז במקום לתת לאנשים סיכוי עוד לקנות במחיר הישן, אתם מבקשים מהם להסתובב ולהוריד את המכנסיים? גועל נפש.

וחוצמזה, למה קשה כ"כ להעלות את המס באופן הדרגתי? (אני שואל מתוך רצון לדעת, אני פשוט לא מבין בזה מספיק ואולי יש סיבה הנסתרת מעיני).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היה הרבה יותר פשוט להכריז שהשינוי יהיה בתוקף החל משנת הדגם הבאה.

לדעתי השיקולים של הפסד שנת דגם היו מונעים ספקולציות של קנייה מיידית, בטח כאשר ההבדל לצרכן הוא בסה"כ 8%.

ואם כבר רוצים לעשות צדק - אז במקום רק להעלות, אפשר להוריד את המס על מכוניות פרטיות - כך שהמס יהיה 90% על שני סוגי הרכב, נניח. (במקום 95% לפרטיות ו75% לג'יפים)

ולגבי ההנחה במיניוואנים - מישהו יודע איזה רכבים לדוגמא מקבלים הנחה כזו? האם מדובר בקנגו/ברלינגו (שמשמשים בהחלט לצרכי עבודה אצל הרבה עסקים) או 307SW, MPV וכו'?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תאוריות ושאלות נכונות יש לכם , אבל זה לא משנה כי התשובה ברורה- מדינת ישראל פשוט רוצה כסף! למה שהם יוותרו למי שכבר הזמין? אם הם יוותרו אז הם יפסידו.........כן ניחשתם נכון-כ ס ף !

ואנחנו פשוט יושבים בחיבוק ידיים ולא עושים כלום...(לא שאני עושה משהו חוץ מלשבת רגל על רגל ולהיתעצבן!!!)

פורסם
היה הרבה יותר פשוט להכריז שהשינוי יהיה בתוקף החל משנת הדגם הבאה.

לדעתי השיקולים של הפסד שנת דגם היו מונעים ספקולציות של קנייה מיידית, בטח כאשר ההבדל לצרכן הוא בסה"כ 8%.

ואם כבר רוצים לעשות צדק - אז במקום רק להעלות, אפשר להוריד את המס על מכוניות פרטיות - כך שהמס יהיה 90% על שני סוגי הרכב, נניח. (במקום 95% לפרטיות ו75% לג'יפים)

ולגבי ההנחה במיניוואנים - מישהו יודע איזה רכבים לדוגמא מקבלים הנחה כזו? האם מדובר בקנגו/ברלינגו (שמשמשים בהחלט לצרכי עבודה אצל הרבה עסקים) או 307SW, MPV וכו'?

את ההנחה מקבלים רק רכבים ממשקל מסוים ומגובה 1.75 מטר. מאזדה MPV, קאיה קרניבל קרייזלר ויאג'ר וכאלה.

ה-307SW משלמת מס כמו כל מכונית פרטית. הברלינגו ודומיו נהנים רק מפטור ממע"מ, שצפוי גם הוא להסתיים בקרוב.

פורסם

יבואני הג'יפים: לא נספוג את מלוא ייקור מס הקנייה /23.2.2005 אסף בר-שי

העלאת המס נכונה וצודקת - מיכה כרמון, יבואן טויוטה לנד קרוזר

"אני מסכים שהצעד הזה נכון וצודק, גם אם יש לי ביקורת על דרך הביצוע" - כך אמר אתמול מנהל אגף השיווק הארצי של טויוטה, מיכה כרמון, בעקבות הייקור הפתאומי של מס הקנייה על רכבי שטח. בין היבואנים, כרמון ואנשיו הם הנפגעים הגדולים מהשוואת המס לזה המוטל על מכוניות פרטיות, מכיוון שטויוטה לנד קרוזר הוא הג'יפ הנמכר בישראל. "אין סיבה שרוכשי ג'יפים יוקרתיים ישלמו פחות מס מרוכשי מכוניות פרטיות", הוא מוסיף.

כרמון מוכן להרגיע רק את מי ששילם את מלוא סכום הרכישה של הלנד קרוזר, כ-300 אלף שקל: "מי ששילם את מלוא הסכום - לא יצטרך להוסיף את ייקור המס, אף שעל פי החוק החדש מותר לנו לדרוש זאת". אבל מי שהזמין ועדיין לא השלים את התשלום, יצטרך כנראה לשלם יותר. כמה? לא ברור, ייתכן שהיבואנית תספוג חלק וייתכן שגם היצרנית תספוג חלק מהיתרה.

להערכתו של כרמון, לייקור הג'יפים לא תהיה השפעה הרסנית לטווח ארוך על שוק הג'יפים. "אולי המכירות לא יושפעו כלל מצעד זה", הוא אומר באופטימיות.

המחיר יישאר, ההטבות יירדו דן אורנשטיין, יבואן מיצובישי פג'רו קינג

"עד לאחד מארס אנחנו נשארים עם המחיר הישן של הפג'רו, אבל מבטלים את ההטבות כמו טרייד אין או עסקות מימון" - כך אומר מנהל מיצובישי ישראל, דן אורנשטיין. "אני מוכן להתחייב כי מי שכבר הזמין אצלנו ג'יפ ושילם את מלוא הסכום - לא יצטרך להוסיף דבר מתוספת המס שבה נקב האוצר. אבל ממחר, למשך חודש, כלמוביל תספוג חצי מהעלייה".

לדברי אורנשטיין, מי שיזמין פג'רו ממחר ישלם מחיר מעודכן, אבל עדיין זול יותר מהשיעור המלא של המס. "אנחנו סופגים כמחצית מהייקור" הוא אומר. ומי שרוצה עדיין ליהנות מהמחיר הישן - יוכל לעשות זאת עד ל-1 במארס, אך זאת רק במזומן וללא הטבות כטרייד אין או מימון. המדיניות הזו תופסת גם לגבי מי שכבר הזמין ג'יפ, אך עדיין לא שילם את מלוא הסכום. זה יוכל לקבל את המכונית באותו מחיר, ללא ההטבות.

אורנשטיין מסכים כי השינוי שערך משרד האוצר נכון, ושמדובר בתיקון של עיוות קודם. להערכתו, השינוי לא ישפיע באופן דרמטי על שוק רכבי השטח, אם כי באופן כללי מספר המכוניות שימכרו בפלח השוק הזה יקטן במידה מסוימת. לדבריו, חלק מהלקוחות שקנו עד כה ג'יפים כאלה ואחרים ירכשו מעתה דגמים מאובזרים פחות וחלקם יעברו לפלחי שוק מעט זולים יותר.

בטווח הקצר המכירות ייעצרו אילן טל, יבואן סאנגיונג רקסטון

אילן טל, מנכ"ל סאנגיונג ישראל, הוא אחד היבואנים הבודדים שמוכנים לציין את שיעור העלייה במחיר הג'יפים שלו, לאחר העלאת המס שקבע שר האוצר. הג'יפ הגדול, סאנגיונג רקסטון מתייקר ב-18 אלף שקל והקורנדו ב-12 אלף שקל. לדברי טל, הייקור הזה איננו משקף את מלוא ההתייקרות שהיתה צריכה להיות לאור ההעלאה במס. "את הרקסטון היינו צריכים לייקר ב-21 אלף שקל ואת הקורנדו ב-17 אלף".

להערכתו של טל, להשוואת מיסוי רכבי השטח לזה של המכוניות הפרטיות תהיה השפעה הרסנית בטווח קצר. "בחודש הקרוב ייעצרו מן הסתם המכירות", אומר טל. "מי שמתלבט כיום איזו מכונית לקנות, מופתע מהמחיר החדש - שמרחיק אותו מקניית ג'יפ ומפנה אותו לפלחי שוק אחרים. למעשה איבדנו חודש של מכירות".

בטווח הארוך אילן טל לא רואה נזק גדול. לדבריו, ייתכן שפלח השוק של הג'יפים הגדולים יקטן במעט, אבל בהחלט ייתכן שטלקאר, יבואנית סאנגיונג, תקלוט רבים מלקוחות הג'יפים היקרים יותר.

בינתיים לא נוגעים במחיר

יוחאי שנער, יבואן ביואיק רנדוו

אפשר אולי להתווכח אם המיניוואן/שטח של ביואיק, רנדוו, הוא ג'יפ אמיתי או לא, אבל מבחינת החוק הוא ג'יפ לכל דבר. "החלטנו להקפיא את המצב הנוכחי עד ל-11 במארס", אומר יוחאי שנער, יבואן ביואיק. "פירוש הדבר הוא כי מי שכבר הזמין רנדוו, או שיזמין כזה בזמן הקרוב ייהנה מהמחיר הישן, 260 אלף שקל. אבל מי שלא ישלם את מלוא הסכום עד ל-11 במארס, יצטרך להוסיף כסף על פי המחירון החדש שיתפרסם לקראת 12 במארס".

בראייה לחצי שנה קדימה, שנער מעריך שתהיה ירידה מסוימת, לא משמעותית, במכירות. "אנשים לא יחזרו לסדאנים", הוא אומר. "מי שהתרגל לנסוע ב-SUV ישלם יותר או שיקנה ג'יפ זול יותר. כיום, החלופה לג'יפים בישראל הם הסדאנים (מכוניות בעלות ארבע דלתות - א"ב) האירופיים ואלו עדיין עולים הרבה יותר מהג'יפים", הוא אומר.

אותה המדיניות שבה נוקט שנער נוקטים גם שאר מותגי UMI, יבואנית מותגי ג'נרל מוטורס האמריקאית. שברולט טרייל בלייזר ואיסוזו רודיאו לא יתייקרו עד ל-11 במארס.

מי שהזמין - שלא ידאג

שמעון בוקר, יבואן פולקסווגן טוארג

משרד האוצר היה צריך להודיע שההעלאה איננה חלה על מי שכבר הזמין ג'יפ - כך אומר שמעון בוקר, מנהל מותג פולקסווגן בצ'מפיון. בוקר מעביר ביקורת על הדרך שבה נעשתה ההעלאה, שלדבריו היתה צריכה להיות הרבה יותר מסודרת.

מי שהזמין כבר את אחד מג'יפי היוקרה של פולקסווגן, טוארג, לא ייפגע. על פי המדיניות של היבואנית, היא תספוג בעצמה את כל הייקור הפתאומי במס, כך שמי שכבר הזמין לא צריך לדאוג. עם זאת, נראה שבימים הקרובים לא יהיה שינוי דרסטי במחיר הג'יפ, אבל גם לא ברור שהוא לא יתייקר כלל.

נראה שבפלח ג'יפי היוקרה, שבו פולקסווגן טוארג הוא הנמכר ביותר, ההשפעה על המכירות כתוצאה מייקור המס תהיה הקטנה ביותר. עם זאת, מחירו ההתחלתי של הטוארג, מעט יותר מ-400 אלף שקל, מציב אותו גם כחלופה לגרסאות היקרות של הג'יפים הגדולים, היוקרתיים פחות. מכיוון שכך, עשויים חלק מהרוכשים לרדת מעט בקבוצת ג'יפי היוקרה - לגרסאות המאובזרות של הג'יפים הזולים יותר. מצד אחר, ייתכן שרוכשי ג'יפים היקרים מהטוארג יעדיפו עכשיו לקנות אותו, מכיוון שהוא זול מהם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מה יקרה בשוק במשומשות כתוצאה מהעליה? האם אדם שרכש ג'יפ יוקרתי לפני העלאת המיסים יוכל למכור במחיר יותר גבוה?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

היום, בעמוד האחרון של ידיעות אחרונות יש מודעונת קטנה של לוי יצחק, בה נאמר שבמחירון מרץ יהיה עדכון גורף למחירים של רכבי השטח החדשים והמשומשים...

התשואה הזו יותר טובה מהבורסה ;-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
היום, בעמוד האחרון של ידיעות אחרונות יש מודעונת קטנה של לוי יצחק, בה נאמר שבמחירון מרץ יהיה עדכון גורף למחירים של רכבי השטח החדשים והמשומשים...

התשואה הזו יותר טובה מהבורסה ;-)

אני לא הייתי מסכים לקנות רכב משומש במחיר שהועלה עקב העלאת מיסים אם הוא לא מהשנתון המושפע.

נקווה שאנשים מספיק ברי דעת.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אני חושב שזו החלטה נכונה. עד עכשיו רכבי שטח יוקרתיים קיבלו הטבות במס בגלל שנחשבו לרכבים מסחריים. מי קונה פאג'רו או לאנד קרוזר ועושה בו שימוש כרכב מסחרי? אז למה שהוא יקבל הטבה?

החלטה נכונה? בהחלט - אם משרד האוצר היה "המשרד לשוד דרכים".

בוא נעשה חשבון כמה כסף צריך להרוויח כדי לקנות SUV:

המחיר לצרכן הוא נאמר 300K ש"ח. מתוך סכום זה, מרכיב המיסים (מכס, מס קניה,מע"מ, ואגרות) זה בערך 170K , כלומר מחיר האוטו הבסיסי הוא 130K ש"ח. כדי לשלם 300K לצרכן, צריך להרוויח בערך 600K כי חצי מזה הרי נשלם כמס-הכנסה.(אני מניח שכל רוכשי הרכב נמצאים במדרגת המס העליונה).

אוקיי, אז מי שעשיר - שישלם המניאק, אבל לשלם 470K ש"ח מיסים על רכב שעולה 130K? זה נשמע לך הגיוני עדיין? ואני לא מדבר על תעריפי הביטוח המטורפים הנובעים מאוזלת ידה של המשטרה לטפל בגנבי הרכב, מחיר החלפים הלא שפוי, היקור במחירי הסולר וכו. וכו.

נמרוד

פורסם
מה יקרה בשוק במשומשות כתוצאה מהעליה? האם אדם שרכש ג'יפ יוקרתי לפני העלאת המיסים יוכל למכור במחיר יותר גבוה?

אחד מהמנכלים של יבואן שהוזכר פה קנה כמה עשרות ג'יפים. כנראה שהוא עלה על השיטה והולך להרוויח סכום רציני מזה.

• תוכן חדש...