Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא עובד ככה כי זה נראה לך ולעוד רבים לגיטימי שזה לא יעבוד ככה.

האם זה מוגזם לשלם 165,000 ש״ח ולדרוש בתמורה הנחה, צבע ואבזור וגם לדרוש לקבל את הרכב במועד מסויים? למעטמי חייבים לדרוש.

כשהתעניינתי לגבי הטיגואן ושאלתי האם אפשר לדחות את קבלת הרכב לינואר, הסוכנת אמרה לי, אין שום בעיה, תקבל ב- 10/01.

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן.

היבואן לא מחזיק מלאי רכבים לא מוגבל. רוצה רכב בדיוק בדרישות שלך? שלם מחיר מלא ותמתין עד שיגיע למלאי.

רוצה הנחה? תתפשר בהתאם למה שנמצא במלאי ובמועד האספקה של היבואן.

165K זה סכום לא מבוטל. אבל הוא קונה לך רכב. לא את היבואן כולו.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אתה לא העלית את הנקודות כדי לסייע לקונים בהחלטה שלהם אלא כדי להשמיץ את הפיזּו, חד וחלק.

מעניין שאתה החלטת שעל דגם חדש שרק עתה יצא לשוק תהיה ירידת ערך מטורפת, היא לא תהיה סחירה ומנוע הדיזל שאין סוף מבחנים שיבחו אותו לא מוצלח ומרעיש. אגב, נהגת בשניהן?

Sent from my iPhone using Tapatalk

:lol:

אל תגזים, אני מחזיק ברכב חדש של פיג'ו, אני אוהב את רכבי פיג'ו, למרות שאני שונא את ההתנהלות שלהם,

אך אני גם פתוח לשמוע על מוצרים מעניינים חדשים.

ולא, לא נהגתי ולא ישבתי באף אחת מהן, רק קראתי מבחנים לא יותר.

פורסם (נערך)

להלן התרשמות שלי מבחינה שלי את הפיז'ו 3008 מול המאזדה cx5, באולמות התצוגה היום. התייחסתי להבדלים ביניהם שיכולים לזקק את התכונות של כל אחת, אני בכל זאת לא הולך בעיניים עצומות על הפיז'ו וצריך להגיע להחלטה מושכלת. כמובן שזאת ההתרשמות האישית שלי בלבד. הפיז'ו עדיין מובילה, לא אשאיר אותכם במתח.

חיצונית המאזדה דומה מאד לקודם נראה כמו מתיחת פנים, אבל היא עובדת, יש אפקט של "וואו" במציאות גם כי הרכב די גדול (יותר מהמתחרים האירופאיים) הוא נראה מסוגנן, נקי ופרמיומי (אשתמש במילה הזאת שוב בהמשך :-))במאזדה בתי הגלגלים גדולים, הבשר בכנף מעליהם צר, מכסה המנוע נמוך וחד. שימו על המאזדה סמל של לקסוס או אאודי ובהחלט זה מתקבל על הדעת (כמובן בהבדלי סגנונות העיצוב).

בפנים מתקבל שוב אפקט "וואו" ואפילו בעוצמה גבוהה יותר. דבר ראשון זה המראה הכללי, העיצוב, מראה חומרי הפנים וכסאות העור הלבנים משאירים את שאר המתחרים בקטגורייה מאחור ובהחלט יש אפקט פרימיומי.

במישוש אכן מדובר בחומרים איכותיים במרבית המקומות גם תחתונים יחסית.

הפיז'ו מתקרבת, מבחינת עיצוב חיצוני יש אפקט "וואו", הוא מודרני יותר אבל מבולגן יותר, מה שמפריע לי בו בעיקר הוא בתי גלגלים קטנים, שגורמים להרבה בשר של הכנף הנמצאת מעליהם ובכלל תא המנוע גבוה ובולבוסי. הגודל החיצוני קטן יותר מהמאזדה ולכן האפקט קטן יותר.

לגבי מרווח הפנים במאזדה, שינו את הדשבורד והקונסולה המרכזית וכעת אין קיר גבוה שרגל ימין נשענת עליו, אלא הרגל נשענת על קונסולה מרכזית שמסתיימת קצת מתחת קצה גובה הברך.

בגירסת הפרימיום חלק זה מרופד בעור לבן, בגירסת האקזקיוטיב אין ציפוי מעור בחלק הזה ויש פלסטיק קשה. בשני המקרים העצם שבצד ימין של הברך נוגעת שם וזה לא נעים, עם כיסוי העור זה קצת יותר נעים. בסך הכל נסבל אבל מצריך בדיקה נוספת, היה עדיף בלי.

לפחות לא מדובר במצב כמו האקסטרייל והקשקאי שהברך נתקעת פשוט בחלק הקדמי של בקונסולה המרכזית.

לאור השינויים בצורת הדשבורד התרשמתי שאפשר לסגל תנוחת נהיגה קצת קדמית יותר מהמאזדה הישנה ודי נוחה.

דבר זה יוצר מרווח ברכיים גדול יותר לנוסעים מאחור יחסית לישנה. המרווח בשאר הפרמטרים נשאר טוב.

בפיז'ו 3008 שבדקתי היום אין מגבלה להתקרב להגה מבחינת הפלסטיקה מאחורי ההגה (הפלסטיקה נמצאת מאד אחורה) אבל עדיין יש מגבלה הנובעת מחוסר יכולת לשבת קרוב מדי לדוושות. את תנוחת הנהיגה המיוחדת עם ההגה הקטן, משענות היד משני הצדדים אשר נמצאות בגובה סביר ואפשר להניח עליהם את הידיים, יותר אהבתי בפיז'ו.

נראה שאפשר לסגל בכל זאת תנוחת נהיגה קדמית יותר בפיז'ו דבר שיוצר מרחב ברכיים גדול יותר מהמאזדה אחרי הנהג. ההבדל לא מהותי. אחרי הנוסע המרווח לברכיים נראה דומה.

בסך הכל המרווח דומה לזה של הטוסון ספורטג' לדעתי.

בפיז'ו מבפנים יש גם אפקט וואו, על העיצוב לא צריך ממש להכביר, איכות חומרי הפלסטיקה ברובה איכותית אבל התחושה הכללית פחות איכותית מהמאזדה, כאשר בעיקר מה שהורס זה ריפוד אפור ופשוט של המושבים אשר נמצא גם בדלתות וחלקים עיצוביים במראה קרבון שנראים פחות איכותיים למרות שבפועל האם איכותיים ורכים. עיצוב הדשבורד גורם לכך שכל אזור תא הכפפות שעשוי מפלסטיקה פשוטה בולט לעין וזה לא מוסיף. בסך הכל מצויין, קצת פחות מהמאזדה באפקט האיכות.

נפח תא המטען במאזדה נשאר לדעתי זהה לחלוטין לזה של הישנה, הנציג אמר שהיו בליטות שהורידו, אני לא שמתי לב. נראה לי משחק במספרים וכי הנפח החדש הוא המדוייק. יש כיסוי גלילה שנפתח כולו עם הדלת החמישית. הכיסוי נמצא קצת נמוך יותר מהחלק העליון של המשענת. חלוקת המשענת האחורית 40:20:40.

נפח תא המטען של הפיז'ו 3008 גדול יותר, תא המטען קצר יותר, צר יותר, אבל גבוה יותר. אבל שמתי לב כעת שפיז'ו הגיעו לנפח הזה עקב כך שכיסוי תא המטען אפילו גבוה יותר מהחלק העליון של משענת המושבים האחוריים (יש זויות קטנה שמרימה את הכיסוי למעלה). לפיז'ו יש כיסוי קשיח שחלקו הגדול מתרומם למעלה עם הדלת החמישית. יש פתח קטן לחפצים ארוכים, צרים ונמוכים מאחר והוא לא ממשיך עד למעלה חלוקת המשענת האחורית 60:40.

בסך הכל לגבי נפח תא המטען, אם מורידים את כיסויי תא המטען, לדעתי יהיה אפשר להעמיס במאזדה לא פחות מהפיז'ו, אולי אפילו יותר. הבדלי הנפח המוצהרים נובעים מגובה הכיסוי. החלוקה של המשענת במאזדה עדיפה (מאפשרת יותר אפשרויות קיפול והעמסת חפצים) וגם ניתן להסיר את כיסוי הגלילה יותר בקלות וגם לאכסן אותו יותר בקלות מבלי שיתפוס מקום.

בשורה התחתונה בפיז'ו פרימיום יש יותר אבזור בטיחות ונוחות שאני מאד רוצה ויש גם את מנוע הדיזל שאני רואה בו יתרון על מנוע המאזדה עד לנהיגה בפועל. תנוחת נהיגה נוחה יותר. שאר הדברים דומים, אני מוכן לוותר על כסאות העור שבמאזדה לעומת הריפוד הפשוט בפיז'ו.

דברים אלו גורמים אצלי להעדפה של הפיז'ו כרגע (אם נשים רגע בצד את נושא עלויות העיסקה).

נראה בהמשך לאחר נסיעות מבחן אם התמונה תשתנה (אם בכלל אצליח איכשהו לארגן נסיעת מבחן בפיז'ו, זה אבסורדי שאני צריך לעשות זאת בתיאום עם סוכנות אחרת).

טוב הסתיימה החפירה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

חייב גם להגיד שהשירות שקיבלתי בסוכנות הזוי ובזוי. גם עניין נסיעת המבחן וגם הזלזול והגיחוך שהפגינו כלפיך.

בהרצליה נתקלתי בשירות אחר לגמרי כולל הנכונות לנסיעות מבחן.

המאזדה עושה רושם של רכב נהדר. בכל החלטה שתיקח בהצלחה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איך תאי האיחסון במאזדה? כי חשוב לציין שלפיז׳ו תאי אחסון מעולים. גדולים מאוד (גם בדלתות) ותא האחסון בין המושבים הקדמיים מקורר וגדול מספיק לבקבוק או שניים של ליטר וחצי.

פורסם

20170714_094450.jpg

20170714_093748.jpg

20170714_093900.jpg

20170714_092425.jpg

20170714_092044.jpg

20170714_091023.jpg

20170714_092444.jpg

פורסם
Green - האם תקרת הגג הפנורמי ב- 3008 שקופה?

ozb באולם התצוגה זאת הייתה גירסת אקטיב.

פורסם
איך תאי האיחסון במאזדה? כי חשוב לציין שלפיז׳ו תאי אחסון מעולים. גדולים מאוד (גם בדלתות) ותא האחסון בין המושבים הקדמיים מקורר וגדול מספיק לבקבוק או שניים של ליטר וחצי.

האמת שלא ירדתי לרזולוציה כזאת, שתי הבנות שלי היו איתי...

פורסם

ראיתי היום את ה CX5 החדשה באולם התצוגה בת"א. היו המוני אנשים ולכן היה מאוד קשה להתרשם מהרכב, אבל במילה אחת,....וואו. מאזדה הציגו איכות גימור פנים שלא מביישת את האירופאיות האיכותיות. לדעתי די דומה ללקסוס. בהחלט מרשים.

אהבתי גם את העיצוב החיצוני. לא אהבתי שמערכת ההינע נשארה כמו בדור הקודם וכן את העובדה שיש רק מערכות בטיחות אקטיבית בסיסית בדגם הפשוט ויש השלמה של מובילאיי.

פורסם

זה לא רק בדגם הפשוט אלא בכל הדגמים. גם בפרימיום שעולה 215 אלף שקל מתקינים את זה ,פשוט ככל שעולים בגימור ויש יותר מערכות בטיחות ככה מסרסים את המוביל איי בהתאם כאשר יש מערכת מקורית שעושה את אותה פעולה.

גם אם אני יוצא מהמשבצת של מתעבי המוביל איי, זה נראה לי עקום לגמרי שעושים את זה בגרסה הבכירה, בניגוד לרוב הג'יפונים שכבר מקבלים חבילת בטיחות מקורית מהיצרן ברמה זו.

פורסם
ozb באולם התצוגה זאת הייתה גירסת אקטיב.

אם כך אתה צריך לקחת בחשבון כי המושבים בדגם הפרמיום שונים ומשלבים בין בד לעור. גם הדיפון בדלתות מעור, תאורת אווירה ועוד.

אני חושב שההשווה שלך היתה צריכה להתחיל מזה שאתה משווה רכבים שהפרש המחירים ביניהם 22k.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
Green - האם תקרת הגג הפנורמי ב- 3008 שקופה?

תקרת זכוכית הגג הפנורמי שקופה כהה כמובן.

והבידוד המפריד הוא וילון אטום מחורר שנפתח חשמלית.

צפיפות החירור נותנת אפקט של שקיפות.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

אפקט של שקיפות זה לא טוב :-D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...