Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלמים משופרים לRSI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לשפר את מערכת הבלימה שלי באוטו.

הבנתי שלמשל מי שרוצה לשפר ב106 יכול לשים צלחות של ברלינגו.

אז אני למשל אני יוכל לשים של רנו קאנגו?

אם לא אז של מה אני יוכל לשים?

(ואני לא מדבר על לקנות משופר כבר... אלא על משו בסגנון הזה.)

תודה לעונים :)

חתימת השתמש נמצאת בשיפוצים מצטערים על אי-הנוחות.

פורסם

חברי הפורום ממליצים בחום החלפת הרפידות לספורטיביות וחזקות יותר לפני החלפת צלחות הבילום.

בנוסף, יחס התועלת למחיר של רפידות ספורטיביות הוא גבוה ולכן מומלץ להחליף הרפידות המקוריות לעמידות יותר.

קרא כאן לגבי התרשמותו של איציק מרפידות בלם ייעודיות, והמתן להמלצות חברי הפורום.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

המלצה שלי כבעל RSI -

כמו שאמרו - החלפה לרפידות ספורטיביות אך לא ספורטיביות מידי כאלו שיש טווח פעילות אופטימלי בטמפרטורות גבוהות שבדרך כלל לא מגיעים אליהם בנסיעה יומיומית.

הרפידות הספורטיביות כמו השם שלהם - בנוייות יותר לנהיגה ספורטיבית מאשר הרפידות הרגילות, מסוגלות לעבוד בתנאים קיצוניים יותר.

היום אם תיסע בנסיעה אגרסיבית ותשמש בבלמים בצורה אגרסיבית לאט לאט אתה תרגיש שאתה מועך את הדוושה ועדיין אתה לא מקבל עצירה אופטימלית, ויש צורף לסחוט יותר את הבלם - זה קורה בגלל שהרפידות \ צלחות התחממו ולא מסוגלים לנצל באופטימליות את עבודתם.

עם החלפת הרפידות אתה אמור ( לא ניסיתי, אבל בעוד מעט זמן אני יתן התרשמות מלאה כאשר אני יקנה כאלו) להרגיש מיידית בהבדל הבלימה בייחוד אם הרפידות שלך שחוקות, הבדל של מנשך יותר חזק, מרחק עצירה קטן יותר, עמידה בטמפרטרות גבוהות יותר.

הרפידות המומלצות בעיני הם רפידות של OMP - רפידות מעולות לפי מה שהבנתי, והמחירים בהחלט לא יקרים.

לינק:

http://www.ompracing.it/prodotti.html?categorycode=GPASTIGLIE1&changelanguage=en

אחרי שהחלפת - אתה לא מרוצה עדיין מהבלימה - אתה יכול להחליף לסט של צלחות בלימה מחורצות מחוררות גם כן של OMP.

http://www.ompracing.it/prod/images/dischi.jpg

היתרון בין בהם הוא בפינוי החום "שמצטבר" בבלימה בעזרת החורים וביצירת מין "מקום מפלט" לגזים בעת הבלימה, ביתרון בחירוץ הוא בהגדלת החיכוך הרפידה לדיסק שיגרום לבלימה טובה יותר.

גם הסט הזה הוא בכלל לא יקר 1200 ש"ח לערך, ואם אתה מחליף אז תחליף רק את הצלחות הקידמיות, כי מאחורה איו צורך.

כאשר אתה מחליף רפידות מומלץ לך לרענן את נוזל בלימה ברכב, שעם השנים זה לא עושה לו טוב ולהחליף לנוזל בלימה

Dot 5.1

זה יתרום לך בכך שזה יוסיף יותר רגש בבלימה, ותגובות יותר חדות של הבלם, וכמו כן טווח טמפרטורות גבוהה יותר של בלימה.

בדרך אפשר להחליף לצינורות בלימה מסוככים - אם הצינורות הישנים כבר מראים סימנים של התבלות אז זה בהחלט מומלץ.

פורסם

רועי -

את תחלואי מערכת את הבלימה ניתן לפתור ב-99% מהמקרים עם סט של רפידות בלם אגרסיביות והחלפה של נוזל הבלם לאחד טרי שמיועד לטמפ' יותר גבוהות.

אין צורך בכל מיני השתלות ברקסים ממכוניות אחרות לצורך העניין, זה לא רצוי, לא טוב להיגוי, לא עוזר לך לקצר מרחקי בלימה ובאופן כללי מיותר אלא אם אתה מוריד את הרכב למסלול מירוצים (ויהיה מי שיתווכח בטוח).

מכיוון שאתה לא מוריד את הרכב למסלול בסופי שבוע אני ממליץ בחום לוותר מראש על האופציה במידה והיא קיימת.

וסתם למען השיחה, מה גורם לך לחשוב שצריך לשפר את הבלמים ברכבך, לאיזה מצבים הגעת שהבלמים לא הספיקו בהם?

אני שואל כי רוב הנהגים לא יודעים לנצל את מערכת הבלימה שלהם טוב ושיפור יכולות הנהג הוא יותר חשוב מאילו של האוטו.

מוטי.

פורסם

מוטי, אני מסכים איתך וגם אני רשמתי שעדיף קודם להחליף רפידות.

כבעל RSI אני מבין לליבו - כנאה שהרפידות אצלו שחוקות ולא מייצרות בלימה מספקת - אני מכיר את ההרגשה ולכן המלצתי

רפידות חדשות כמו שרשמתי.

פורסם

אבל זה ברור - בלמים שחוקים עובדים פחות טוב מבלמים חדשים, אין בזה כל חדש וזה נכון לא רק לקליאו... בדיוק בגלל זה שאלתי מה גורם לו לחשוב שהוא צריך את זה.

זה משהו כמו אחד שאין לו כושר לרוץ קצת אז במקום ללכת לעשות כושר מתחיל לשאול על כריתה של הרגליים למטרת השתלת רגליים ביוניות כמו של סטיב אוסטין... :-)

מוטי.

פורסם
אין צורך בכל מיני השתלות ברקסים ממכוניות אחרות לצורך העניין, זה לא רצוי, לא טוב להיגוי, לא עוזר לך לקצר מרחקי בלימה ובאופן כללי מיותר אלא אם אתה מוריד את הרכב למסלול מירוצים (ויהיה מי שיתווכח בטוח).

מכיוון שאתה לא מוריד את הרכב למסלול בסופי שבוע אני ממליץ בחום לוותר מראש על האופציה במידה והיא קיימת.

מוטי.

מוטי, לי יש פיג'ו 309, במקור הצלחות לא מאווררות... שהחלפתי מנוע עברתי לבלמים של ברלינגו

האם גם זה מיותר?

פורסם

תלוי בהרבה גורמים, יכול להיות (ואפילו סביר) שבמקרה שלך זה אכן יעבוד יותר טוב מהמערכת המקורית ויש גם סיכוי (יותר מסביר) שזה אוברקיל ואפשר גם ללכת על סט מאוורר יותר קטן ולמנוע מעצמך את העונש של עליה במשקל הבלתי מוקפץ באופן חלקי.

מוטי.

פורסם

אני חושב שאני יתחיל בכף שאני קודם כל ישים סט רפידות ספוטיביות ונראה מה יהיה

תודה לעוזרים :) במיוחד למוטי שמאיר את עיני כל פעם מחדש :-P

חתימת השתמש נמצאת בשיפוצים מצטערים על אי-הנוחות.

• תוכן חדש...