Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אשתי נוסעת עם 2 חברות למדריד ומעוניינות להשאר מחוברות כל הזמן עם הטלפון, לא חובה שיחות (יש שיחות ווטסאפ, מסנגר וכו), משמע צריכות רק גלישה. יש למישהו פתרון מעשי? חשבתי על ראוטר נייד שיהיה בתיק של אחת מהן, שישכירו ל 5 ימים וכולן יגלשו על זה. רק שאין לי מושג עלויות וכו, אם מישהו יודע או שיש לו פתרון טוב יותר...מוזמן

פורסם

קרא כאן

הוצאה של 10-20 אירו תסגור את הפינה, והמלצתי היא שכל אחת מהן תקנה כרטיס סים כך שבמקרה שהן נפרדות (למשל - באיזה כלבו גדול כגון El Corte Ingles) הן יוכלו לתקשר במחיר שיחה מקומית\חלק מהחבילה.

כאשר הייתי בספרד לאחרונה, לפני כ-6 שנים, החברות חסמו VoIP, אני חושב שחסימה זו הוסרה בינתיים.

אם יש טלפונים dual SIM מומלץ לקחת אותם ואז להגדיר גלישה על הסים המקומי, ובחזרה ארצה להחזיר לסים הישראלי. אם אין טלפונים כאלה - לקחת טלפון נוסף מהמאגר הביתי. החסרון העקרי - צריך ליצור חשבון ואטסאפ נפרד לכל קו (אם שני הקוים באותו מכשיר אין צורך בכך).

בבחירת מלון להתיחס לשירותי האינטרנט שלו - הגלישה במלון בו הייתי במדריד זכורה לי כאחת הטובות שחוויתי מעולם, אבל המלון היה מרוחק מהמרכז (קרוב למרכז הכנסים בו הייתי בכנס מקצועי).

אני קניתי את כרטיסי הסים ב-El Corte Ingles והיתה איזו בעיה עם האקטיבציה, נאלצתי לחזור לחנות כדי להסדיר זאת, עניין של כמה דקות אבל הוציא אותי מדרכי. צריך לודא שהכרטיסים פעילים לפני היציאה מהחנות!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף להמלצה לקנות סים מקומי. אני קניתי סים של Vodafone בסול ב 10 יורו עבור 1GB וזה היה יותר ממספיק.

דבר חשוב: הם דורשים לראות דרכון כדי לקנות את הסים.

פורסם (נערך)

רק סים מקומי ו wifi הכי פשוט, נוח וזול.

הבעיה עם החבילות חו"ל של חברות הסלולר בארץ הוא שהן לא נותנות אותן לפי תקופת הזמן שאתה נמצא בחו"ל וגם לא מהראשון בחודש, אלא בכל מיני תקופות חיוב מוזרות מה 24 בחודש עד ה 24 בחודש הבא וכו..

כך שיתכן שתצטרך לרכוש כמה חבילות כדי שיכסו את כל הנסיעה והחברות גם בונות על זה שלא תספיק לבטל בזמן את החבילה כאשר תחזור לארץ ושתמשיך לשלם. שלא לדבר גם על כל הטעויות בחשבון (שבצורה מופלאה הן תמיד לטובת החברה ולרעת הלקוח) שפתאום צצות אם מנסים להוסיף ולבטל דברים בחשבון.

בקיצור. כמו שכתבו פה, רק סים מקומי שניתן לקנות בכל בית מרקחת, סופר או תחנת דלק.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
דרך נוספת שאפשרית: מסלול 99 ש"ח של גולן טלקום, הם מקבלות שיחות וגלישה (6GB) בחו"ל. החסרון: הסים עולה 49 ש"ח.
גם כשאמרתי להם שיש לי סים, הם עדיין אמרו שצריך לשלם 49₪, אז הם צריכים להפסיק לפרסם את זה כ "99₪" כי זה פשוט שקר.
פורסם
רק סים מקומי ו wifi הכי פשוט, נוח וזול.

הבעיה עם החבילות חו"ל של חברות הסלולר בארץ הוא שהן לא נותנות אותן לפי תקופת הזמן שאתה נמצא בחו"ל וגם לא מהראשון בחודש, אלא בכל מיני תקופות חיוב מוזרות מה 24 בחודש עד ה 24 בחודש הבא וכו..

כך שיתכן שתצטרך לרכוש כמה חבילות כדי שיכסו את כל הנסיעה והחברות גם בונות על זה שלא תספיק לבטל בזמן את החבילה כאשר תחזור לארץ ושתמשיך לשלם. שלא לדבר גם על כל הטעויות בחשבון (שבצורה מופלאה הן תמיד לטובת החברה ולרעת הלקוח) שפתאום צצות אם מנסים להוסיף ולבטל דברים בחשבון.

בקיצור. כמו שכתבו פה, רק סים מקומי שניתן לקנות בכל בית מרקחת, סופר או תחנת דלק.

אני הייתי בארהב עם החבילה של גולן וחייבו אותי רק על התקופה שהייתי בחו"ל מהיום שהפעלתי את הסים ועד היום שביטלתי אותו. לא חודש מלא ובלי טעויות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הבהרות:

המלון כבר נבחר ויש WIFI אבל כולן אמהות ומחפשות פתרון לזמן שמחוץ למלון.

גולן לא רלוונטי כי אנחנו לא נעשה העברה של הקו לגולן ואחכ נחזור למפעיל של עכשו כי כל החשבונות שלנו מרוכזים שם.

נקודה נוספת היא הסים המקומי- אני מסכים שזה פתרון טוב, אבל הקו המקורי לא נשאר וזה לא בא בחשבון.

הנה רעיון לסטארטאפ: מישהו מקומי שמחכה לך במדריד עם טלפון ברזל+סים מקומי לגלישה בלבד חופשי. וכולן גולשות על ההוט ספוט של ההטלפון הזה.

בקיצור עד עכשו אני עם אותה בעיה....:?

פורסם (נערך)

מנסיון של עשרות נסיעות, הסים המקומי הוא הפתרון הטוב ביותר.

- גלישה חופשית.

- קשר עם הבית בוואטסאפ (הודעות ושיחות) סקייפ, מסנג'רים למיניהם.

- במקביל מחזיקים את הקו ישראלי פעיל לקבלת שיחות דחופות. לכן רצוי לקנות מכשירים כפולי סים, אבל אם אין הזה לוקחים מכשיר נוסף - כל מכשיר מהשנים האחרונות יתאים - סוחבים שני מכשירים. לא נורא, זה עוד 100 גרם

- כל פתרון אחר יהיה יקר בהרבה.

- בנסיעה קבוצתית או משפחתית החזקת סימים מקומיים מאפשרת תקשורת בתוך הקבוצה בעלות שיחה מקומית. 2-3 דקות שיחה כזו מכסות את עלות הסימים, אם משווים לעלות השימוש בקוים ישראלי ים (שיחה יוצאת פלוס שיחה נכנסת).

לגבי ה"רעיון המקורי" שלך - הוא ממש לא מקורי. יש בעולם שירותי השכרת טלפון מקומי, במחיר שכירות תוכל לקנות סיניפון פשוט שישמש אותך לנסיעות את תחליפי בעת תקלה משך כמה שנים.

- להבא את תמכור טלפון ישן כאשר אתה משדרג. הוא יהיה שימושי בנסיבות אלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני משתמש ׳מתקדם׳ ובכל זאת בנסיעה לחו״ל אני קונה חבילת גלישה מהחברת סלולר שלי - 012, 150 או 170 ש״ח ובלי בלבולי מוח של ללכת לחפש סימים, להחליף, לאקטב, וכו׳. ואני עדיין זמין במספר הישראלי שלי ככה. בהתחשב בעלויות האחרות שכרוכות בנסיעה לחו״ל זו הוצאה די זניחה.

עוד בעיה עם סים מקומי - כשאתה נוחת אתה מנותק מהעולם, אין גוגל מפות, אין וואטסאפ וכו׳, עד שתגיע לסים (ואיך תגיע בלי גוגל..).

ל3 נשים שלא רוצות להתעסק עם זה הייתי משקיע את הסכום בחבילת חו״ל וזהו. אצלי החבילה היא ל30 יום מהיום שבו הפעלתי אותה, אין קשר למחזור חיוב כלשהו. יש גם חבילות לכמה ימים בזול יותר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בקו התחתון - יש שתי אפשרויות:

1. להשתמש בקו הישראלי עם חבילת חו"ל יקרה. לשים לב - חלק מחבילות חו"ל לא כוללות דקות אלא רק הוזלה של דקות שנצרכות בפועל.

2. לתת לאשה להשתמש בחוש הטכני שלה ולקנות סים מקומי. ברוב המקומות הרבה יותר זול. יש יוצאים מהכלל, אבל בספרד המחירים נוחים. אמנם לא כמו פינלנד או גרמניה, אבל גם לא אירלנד. ד"א - לגבי מי שחשש שאשתו לא תוכל להכניס את הסים לטלפון, בדרך כלל מי שימכור לך את הסים יסכים גם להכניס אותו לטלפון, ובניגוד לעבר בדרך כלל כבר אין בעית אקטיבציה. לפעמים צריך לחכות כמה דקות להפעלת הגלישה. הדבר היחיד שצריך לדעת לעשות הוא לבטל את ה-PIN בהפעלת המכשיר.

לגבי הזמן המת בשדה התעופה - הפתרון שלי הוא כפול: רכישת סים בשדה (בדרך כלל בקיוסק כלשהו, לפעמים יש נציגויו של חברות הסלולר באולם מקבלי הפנים), ולצורך ניווט התקנת HereWeGo עם מפות מדינת\מחוז היעד מראש, לפני הטיסה.

פורסם

אני מדבר על חבילת גלישה בלבד, לא צריך דקות שיחה. כל ההתעסקות עם סים מקומי לא מצדיקה את החיסכון והסיכוי לבעיות גדול. אני ואתה נוכל להסתדר אבל לא הייתי ממליץ במקרה הזה.

אתה נוחת מדליק את המכשיר ומחובר בלי שום המתנה או התעסקות, זה שווה 100 שקל בחופשה שעולה כנראה פי 30 לפחות..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

אני נהנה מההתעסקות הזו, שלא לדבר על אוסף הבולים - או הסימים - שלי.

ומניסיון של 11 שנים מדובר בהתעסקות של דקות בודדות. ברוב המדינות אתה קונה כרטיס סים כמו שאתה קונה בקבוק קולה, אם כי יש כמה מדינות שעדיין דורשות רישום לפי הדירקטיבה האירופית שאיני יודע אם עדיין תקפה, או שמרבית המדינות פשוט מצפצפות עליה.

כקוריוז, שני כרטיסי הסים הזרים הראשונים באוסף שלי נרכשו על ידי אשתי בפולין ובמרוקו, והטכנופובית הזו הסתדרה אתם מצויין. כמובן שזה לפני ימי הסמארטפון - אבל גם עם הסמארטפון ההתעסקות לא יותר ארוכה באופן משמעותי, צריך רק להגדיר את הסים הפעיל לגלישה (אם מדובר במכשיר dual SIM. אחרת גם אין התעסקות זו). אזכיר רק שבנסיעה המשפחתית האחרונה שלנו לגרמניה השקענו סכום עתק של 20 אירו ב-4 כרטיסי סים (הבן הצעיר ויתר), והיה מצויין, כיון שהיו לנו לא מעט פיצולים, אם כאשר הילדים נסעו לראות משחק צ'מפיונס בזמן שאשתי ואני הסתובבנו בעיר, ואם כאשר הצעירים הלכו לצוד פוקימונים ברחבי קלן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אתה שוב מתעלם מהעובדה שלא מדובר עליך.. אתה יודע מה לעשות ונהנה מזה, סבבה, אבל זה לא מתאים לכל אחד, בטח לא לחבורה המתוארת כאן. צריך להתאים את הפתרון לקהל היעד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...