Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, התלבטות לקניית רכב חדש: סוזוקי באלנו/פורד פיאסטה/סקודה פאביה/סיאט איביזה כולם אוט'

*מודע לעניין שהסוזוקי נחשב יותר משפחית

מחפש, בטיחות, אמינות, עלות ביטוח סביר למקיף, ירידת ערך נורמלית, טיפולים זולים, ולא לראות מוסך.

נוסע בשנה כ10 אלף ק''מ , לרוב בעיר

אוטו ליחיד

תקציב כ90/95 K

תודה רבה ,אציין שנפרדתי היום מאיביזה 1600 רמת גימור ספורט שנת 2011 עם 55ק''מ ששרתה אותי נאמנה למעט טיפולים יקרים בצ'מפיון , נהנתי מכל רגע

פורסם

אמינות הפיאסטה יורדת מיידית ( ראה ערך הגיר הרובוטי של הפוקוס , אותו גיר בפיאסטה.

בנוגע לאיביזה פאביה , גם שם יש רגישות בגיר , רק סיכוי נמוך יותר.

הבלנו דיי פשוטה מכאנית וכנראה תהיה הכי אמינה.

הבלנו היא סופרמיני , היחיד שמחשיב אותה משפחתית זה היבואן.

פורסם

פיאסטה- גיר רובוטי עם נטייה להתפגר, כמו בפוקוס.

איביזה/פאביה- שנייהם בעלי גיר DSG שאמינותו מוטלת בספק, ישנו שרשור דיי חדש של בעלי וואגיות החל מ2013 ומעלה עם דיווחים על בעיות, מומלץ לחפש בפורום את מילות המפתח DSG/DSG בעיות, וכו׳.

סוזוקי באלנו- סופר מיני, לא מכיר אותה ולא נהגתי בה, מעבר לזה שקיבלה 3 כוכבי בטיחות אין לי מידע לגביהה.

מחירי ביטוח תלויים בנתוניי הנהגים, ניתן לשער כי האיביזה תהיה יקרה משמעותית, בגלל היותה מלכת הרכבים של ה״צעירים הפזיזים״.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

הייתי הולך על האיביזה סטייל ב83 אולי הביטוח יהיה יקר יותר מצד שני תחסוך כמה אלפים טובים לעומת השאר.

המנוע ה 1.0 חזק מה 1.6 שהיה לך,תא הנוסעים איכותי יותר ואיבזור ווב למדי.

דווקא הבלנו כן יכולה לענות טוב לדרישות שלך אמנם קיבלה 3 כוכבים אך זה בגלל מערכות הבטיחות.

בבלנו תקבל אמינות,איבזור טוב שמירת יחסית די טובה,ומרווח מצוין מאחור.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נשארתי עם מאזדה 2 vs. סוזוקי סוויפט.

אשמח להכרעה מושכלת מהמומחים. תודה.

בלאנו נהגתי - אוטו מפנק אבל לא זז ומרגיש כמו ספינה. פאביה ופיאסטה ירדו מהפרק.

תודה רבה

פורסם

הסוויפט דגם ישן וכבר הוצג המחליף שלו.

המזדה מודרנית יותר וביניהם הייתי בוחר בה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סוויפט מיושנת ועומדת לפני החלפה

מאזדה 2 מגיעה עם מערכות בטיחות מקוריות (חוץ מדגם הבסיס)לעומת הסוויפט שם דוחפים מוביל איי , והתיבת הילוכים במאזדה עדכנית יותר (4 הילוכים בסוויפט מול 6 במאזדה).

פורסם

למרות שהמחליפה שלה מעבר לפינה הייתי הולך על האיביזה - במחיר שלה - אין לה מתחרים

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מאזדה 2 יקרה יחסית אך לדעתי מבין היפניות היא נותנת את התמורה הטובה ביותר, בייחוד מבחינת מערכות בטיחות.

אם כבר התקציב כזה הייתי שוקל הונדה ג'אז שגם מאובזרת לא רע ונהנית מתדמית טובה מאוד בשוק הישראלי.

במקום האיביזה הייתי בודק האם עדיין ניתן להשיג את ה208 במחיר מבצע שהיה עד לא מזמן, כ-80 אלף ש"ח לדגם אוטומטי עם מנוע 1.2 טורבו, נכון שהיא פחות מאובזרת מהאיביזה אך היא מודרנית יותר, האחריות ארוכה יותר ויש לה גיר אוטומטי פלנטרי יפני (של אייסין) ולא גיר DSG7 שעדיין פה ושם סובל מתקלות ובעבר לא הציג אמינות גבוהה במיוחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מהיפניות לדעתי אחת הבחירות הטובות, תתחדש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הפורד פיאסטה מיושנת כבר (דגם חדש הוצג כבר). כנ"ל לגבי הסיאט (למרות אינספור מתיחות פנים ומנוע חדש היא עדיין מבוססת פלטפורמה מיושנת). הבלאנו לדעתי פחות משתלמת במחירה, וגם הבטיחות שלה נמוכה ביחס לאחרות.

אם לא היית מוכר כבר את הרכב הנוכחי הייתי אומר לך לחכות לפיאסטה החדשה / איביזה חדשה / סוויפט חדשה שצריכו תלהגיע בהמשך השנה.

הפאביה גם יקרה יחסית לדעתי, ובמחירה עדיף לשלם קצת יותר עבור הג'אז (שסביר שתשמור ערך טוב יותר) או את המאזדה 2.

לחלופין תוכל לשקול את ה-208 שבגרסת הבסיס תשאיר לך עודף נחמד.

עריכה: רק אחרי שכתבתי את כל הסיכום ראיתי שכתבת שבחרת במאזדה2.

אחלה בחירה, תתחדש!

.We apologise for the inconvenience

פורסם

גירסת הבסיס של הפיגו כבר עולה 98 אלף,כך שהיא לא אטרקטיבית.

האיביזה אולי לא חדשה אבל חוץ מהמילה חדשה היא נותנת הכי הרבה.

פורסם

98 אלף ש"ח זה מחירון, אני מניח שבעסקה בסוכנות אפשר לקבל מחיר הרבה יותר טוב.

• תוכן חדש...