Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מבקש המלצה לרכב הנ"ל שירכש עבורו ע"י מקום העבודה עבור תפקיד שדורש נסיעות יומיות בינעירוניות ארוכות. הרכב צריך להיות מרווח, מאובזר ונוח, עם ביצועים טובים. לא מעוניין בקוראניות/יפניות.

האם יש רכב אירופאי כלשהו היום בשוק בתקציב הנ"ל, שמומלץ?

פורסם

אין בארץ רכבים אירופאיים היברידיים במחירים כאלה. יש רק רכבים אסיאתיים.

אפשר לשאול למה אתה מתנגד לרכבים אסיאתיים?

כי יש למשל, יונדאי איוניק בדיוק נכנסת לך בתקציב. הרכב מרווח, מאוד מאובזר (זה מחיר לגירסא המפוארת עם מערכות בטיחות מתקדמות מאוד, כמו קרוז קונטרול אדפטיבי, התראה על שטח מת במראות וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

הוא (זה שינהג ברכב) וגם אני, מעדיפים רכבים לא אסייתיים בעיקר משיקולי נוחות, ביצועים וצריכת דלק.

הדברים בעיקר נכונים לרכבים הקוראניים מנסיון שלי ושל חברים, שאגב אחד מהם אף ירד מסיבוב כנוסע בקאיה ספורטאז' חדשה (2015) עם בחילה, מרוב שהרכב היה נוקשה ולא נוח.

הקוראניים גם עם מנועים חלשים יחסית עם צריכת דלק גבוהה, ותאי נוסעים רועשים (גם חלק מהיפניים, מזדה 3 למשל).

האמת שחשבנו גם על סקודה אוקטביה רגילה ולא היברידית, הבנו שבנסיעות בינעירוניות ארוכות היא יכולה להגיע ל-700 ק"מ למיכל, לא יודע כמה זה נכון.

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם

לגבי רעש, אני מסכים, באיוניק למשל יש יחסית רעש חזק מהגלגלים והיא גם נוקשה יחסית.

לגבי צריכת דלק, בהייבריד זה לא נכון. מדובר על רכב החסכוני ביותר שניתן לקנות בקטגוריה (אני מאמין ש1-25 בנהיגה רגועה זה צריכה ריאלית עבור רכב כזה). זה יותר חסכוני מהדיזלים האירופאיים החסכוניים ביותר. אולי רק פריוס טיפה יותר חסכונית.

דווקא אוקטביה היא רכב מאוד נוקשה, הייתי אומר לטעמי - בהגזמה. הייתה לי אוקטביה דיזל, הייתי עושה על כ36 ליטר דלק כ730ק"מ. שזה 1-20. כמה שאני מבין בדגם הבנזין 1.2 מדווחים על צריכה בסביבות 1-17 בנהיגה רגועה. כך שזה גם די קרוב לאותם 700ק"מ. לאוקטביה מיכל יחסית קטן.

לנסיעות ארוכות הייתי ממליץ גם על פלואנס דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היברידי אפקטיבי לנסיעות עירוניות

לא מבין למה שיקול הדלק כאן קיים כיוון שזה רכב עבודה,שיקח רכב נוח מהאירופיות הקיימות בשוק

רנו מגאן/פלואנס עולה בראש,308,אוקטביה וכו

פורסם
היברידי אפקטיבי לנסיעות עירוניות

זה נכון, אבל באותה מידה הוא אפקטיבי לנסיעות בין עירוניות. תבדוק מה הצריכה האמיתית של רכבים האלו בשיוט.

פורסם

רכב היברידי חסכוני גם מחוץ לעיר, כמובן שבעיר ובפקקים הוא יהיה יותר חסכוני.

צריכת הדלק של ההיברידית שלי בתוך העיר עם רגל קלה על הדוושה בסביבות 23/1, מחוץ לעיר 18/1.

Hyundai IONIQ

פורסם

מכיוון שפות"ש הצהיר שרוב הנסיעה היא בין עירונית אזי מנוע דיזל אירופאי טוב יביס בקלות כל פתרון היברידי (בכביש מהיר ההיברידי שותה יותר מבדרך כלל)

פורסם

לי יש גם רכב היברידי. אני מקבל 4.8 ליטר לפי חישוב בין תדלוקים. זה במשולב 80% מחוץ לעיר עם רמזורים ו20% בחיפה עם עליית אוניברסיטה ונסיעה בעיר. אם יש פקקים בדרך, זה קורה לפעמים, הרכב שלי עובר אותם על חשמל וזה לא משפיע על צריכה בכלל.

אני מאמין שעם איוניק אפשר לקבל אפילו יותר מ1/18 מחוץ לעיר, בפרוספקט מדברים על 4.1 ליטר ל100ק"מ (ברכבים האלו זה די קרוב למציאות).

חוץ מזה, בארץ מחוץ לעיר בדרך כלל כולל רמזורים, פקקים וכד'. אלא אם כן, הוא נוסע רק בכביש 6. אז באמת הדיזל עדיף.

פורסם

בסקודה אוקטביה 1.4/1.2 תוכל לקבל בנסיעות ביערוניות מעל 15 ק"מ לליטר אחד של דלק. זה לא יהיה חסכוני כמו הדיזלים הצרפתיים למינהם, אבל זה יהיה לבטח שקט ונוח יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה לכולכם, עדכון: לבסוף הוזמנה הקאיה נירו, שנבחרה מתוך שתי אפשרויות בלבד שמקום העבודה לבסוף הגדיר - הנירו או יונדאי איוניק.

הנירו נבחרה בגלל היותה גדולה ומרווחת יותר, וככל הנראה גם מעט נוחה יותר מהאיוניק, לפי חבר שעשה נסיעת מבחן על שתיהן לפני מספר ימים.

• תוכן חדש...