Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציוד צילום, להשקיע או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות לכולם

אחרי הרבה צילומים, זיעה ודחיפה קדימה בעולם הצילום, קבלתי הזדמנות גדולה לצלם אירוע ביום ראשון, אשר אם הכל ילך כמו שאני מתכנן, זה אמור להכניס הרבה עבודה.

ועכשיו נשאלת השאלה האם כדאי להשקיע השקעה חד פעמית?, כי אם זה לא יהיה כמו שתכננתי זה אומר שאני יושב על ציוד שלא בטוח שיהיה לי תמיד צורך בו.

או פשוט לנסות ולהסתדר אם מה שיש לי?

אישתי אומרת לקחת סיכון ולהשקיע , אני יותר הססן, מצד אחד כבר צירתי לי בראש איך אני רואה את התוצאה הסופית, ומצד שני, הוצאת כסף תמיד מלחיצה אותי, ואני מוצא את עצמי מברר אם אני יכול להגיע לתוצאה שאני רוצה בעזרת הציוד שיש לי, והתושבה משום מה לא ברורה, או קשה לי לדמיין את התוצאה הסופית אם מה שיש לי.

לגבי שכירת ציוד אני מעדיף כמה שיותר להמנע מזה, מנסיון עבר.

בעיקרון מה שאני צריך:

תאורה מספיק חזקה, אבל גם שתיהיה ניידת ואפשרית לתפעל בעזרת איש אחד (שזה אני).

סופטבוקס ומטריה, וכמובן מה שמסביב.

כמובן לא חייב להיות ציוד קצה, אבל צריך להיות מספיק טוב.

לפי החישוב שלי ההוצאה תיהיה בסביבות ה2800 פרנק מקסימום.

מה אומרים?

פורסם

השאלה האם אתה יכול להסתדר עם פלאש מכוון לתקרה ודיפיוזר? אם באולם התקרה לא מאפשרת זאת, אז תאורה נוספת תעזור לך לקבל תוצאות טובות יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האירוע הולך להיות בחוץ במינוס 10 מעלות, לפי דעתי המבזק לא יהיה חזק מספיק, הצילומים מ1 אחה"צ עד 5 בערב.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם

אני חושב שתאורה יכולה להיות קריטית בהרבה מצבים.

בעיקר עם הטרנדים הקיימים היום של תאורה זולה ומזעזעת באולמות אירועים (לד צבעוני למשל). אם אין לך תאורה מספיק חזקה כדי להתגבר על הקיימת, לא תמיד אפשר לתקן את עיוותי הצבע שנוצרים.

אני לא יודע עד כמה יהיה לך שימוש בציוד הזה בעתיד, או כמה שוק היד שניה פעיל אצלך, אבל אם זה מה שיכול להטות את הכף בין תוצר שאתה מרוצה ממנו ויכול לקדם אותך לבין "היי, תראו איזה תמונות נחמדות" - לך על זה. מקסימום תמכור אח"כ בהפסד.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מתי האירוע?

תקנה פלאש מתאים, אבל של מותג סיני (יונגנואו, גודוקס) ואם יש מספיק זמן תזמין מטריה ב3 וחצי דולר באיביי. עמוד תאורה אפשר לשכור, לא יקרה לו כלום ולא יאשימו אותך בכלום. למרות שגם לקנות לא כזה יקר.

ברוסית יש פתגם שאומר "אל תחלק את הפרווה של דוב שעדיין לא הרגת". משפטים כמו "יכניס לי הרבה עבודה" הם הדם של קבוצות היד השניה בתחום הצילום. אל תבנה על זה. גם אני עשיתי כמה עבודות שהייתי בטוח שזהו, אחרי זה היומן שלי מפוצץ. לא קרה. ולא בגלל המלצות לא נלהבות.

תקנה ציוד במינימום כסף ותראה לאן זה הולך משם . אם באמת תתחיל לקבל עבודות (ואני כולי תקווה שכן, כי מגיע לך) אז תקנה ציוד אמין.

that being said, אני עדיין בעד לשכור. אולי מחברה אחרת?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה על התגובות.

לגבי עבודה זה נכון קשה לדעת, בגלל זה אני מעדיף לעשות עבודה כמה שיותר טובה, המחסום העיקרי זה הוצאת כסף :)

פלאש יש לי של קנון 430, הזמנתי עכשיו 2 מטריות, 2 חצובות, ועוד כמה ציוד קטן.

הכוונה לרכוש את ה (http://flashhavoc.com/godox-witstro-ad360ii-c-ttl-flash-announced/)GODOX 360,

מקסימום יותר טוב תמיד אפשר לקנות.

האירוע ביום ראשון הקרוב, בבאדן, לגבי השכרה המחירים מטורפים, בגלל זה אני מעדיף לקנות, מה גם אני מכיר את עצמי, ואני מעדיף להתרכז כמה שיותר בצילום מאשר בציוד אשר לא שייך לי

פורסם

הכוונה לרכוש את ה (http://flashhavoc.com/godox-witstro-ad360ii-c-ttl-flash-announced/)GODOX 360,

למה לעזאזל אתה צריך מפלצת כזה? עאלק לא רוצה להוציא כסף... :lol:

אני מצלם עם שני פלאשים רגילים (V860) והם מספקים אותי לגמרי בשביל fill light גם בשעות היום (מזוויות שונות, לא שניהם יורים לאותו כיוון). כל מה שצריך לקרב אותם קצת (4-5 מטרים), להעלות מהירות צמצם כדי לחתוך את האור ויאללה בלאגן. גם לא צריך להסתובב עם סוללה ששוקלת קילו, יש מובנית שמספיקה להמון (אבל באמת המון) הפעלות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

השנקל שלי:

אחרי הרבה צילומים, זיעה ודחיפה קדימה בעולם הצילום, קבלתי הזדמנות גדולה לצלם אירוע ביום ראשון, אשר אם הכל ילך כמו שאני מתכנן, זה אמור להכניס הרבה עבודה.

עד כאן, נשמע שמאד התאמצת להתקדם בתחום, והצלחת לייצר לעצמך הזדמנות.

ועכשיו נשאלת השאלה האם כדאי להשקיע השקעה חד פעמית?, כי אם זה לא יהיה כמו שתכננתי זה אומר שאני יושב על ציוד שלא בטוח שיהיה לי תמיד צורך בו.

או פשוט לנסות ולהסתדר אם מה שיש לי?

מה אומרים?

מאחר ואני עדיין לא מבין כמעט כלום בתחום הצילום, ברשותך לא אנסה אפילו לענות לך על השאלות לגבי הציוד. החברים שענו לך פה עזרו לי גם בייעוץ לגבי ציוד, שאני עדיין מנסה להבין מה עושים איתו :lol:

לשאלתך- השקעת, התאמצת, ניסית להגיע לאן שהוא. ייצרת לעצמך הזדמנות. גם אם זו תחמיץ, עדיין תוכל לייצר לעצמך הזדמנויות נוספות, במשהו שנשמע שאתה אוהב ורוצה להתעסק איתו- כך שיהיה לך עוד צורך בציוד, מעבר ל"פעם האחת הזו", וחוץ מזה תמיד יש אתרי מכירה של ציוד יד שנייה במקרה הכי גרוע וחובבי צילום שיירצו ציוד "יד ראשונה מרופא, היה בשימוש רק פעם אחת".

אני הייתי לחלוטין רוכש את הציוד מתוך התובנות הללו, ובינתיים מנסה לארגן עוד הזדמנויות ולפתח קשרים בתחום. כך שזו גם עצתי אליך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה על התגובות

לבינתיים הזמנתי ציוד, לא בדיוק מה שרציתי, אבל בכל זאת ציוד אשר יעזור לי להגיע לתוצאה הרצויה(בתקווה).

מי יודע אם הכל יהיה טוב ויהיו עוד עבודות, אז אני מתכוון להשקיע יותר כסף (התכנון היה לקנות את הb1 של פרופוטו).

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם

לדעתי, היות והסכר (שטפון העבודות) טרם נפרץ, כנראה שעדיף כלכלית להשכיר את הציוד הדרוש.

ב"ה כשיזרמו העבודות, תהיה הצדקה לקנות ציוד מתאים.

פורסם

טוב אז אתמול היו הצילומים, מה אני יכול להגיד? 6 שעות של צילומים מהנים.

מה המסקנות שלי? שיש לאן להשתפר ואני גם יודע היכן.

הגעתי לתוצאה של 95 אחוז ממה שציפיתי.

• תוכן חדש...