Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לשמוע את דעתכם על הסיטואציה הבאה:

לפני כשנתיים וחצי שיפצתי את תיבת ההילוכים בסיטרואן C5 2002 במכון שמומלץ בחום בפורום.

אתמול נתקע הרכב ובמוסך שאליו נגרר טוענים שהנזק לתיבה מוחלט. כנראה חלק מתכתי שנשבר בתוך התיבה והמצב הנוכחי דורש שיפץ מלא.

הרכב עבר פחות מ-30,000 ק"מ מהשיפוץ.

במכון בו שופצה התיבה מוכנים להוזיל שיפוץ מלא במידה ואכן יהיה צורך בכך בכ-15%. לעומת זו במוסך בו נמצא הרכב כרגע, עלות השיפוץ עומדת על כ-50%. (למען הסר ספק, שיפצתי תיבת הילוכים של C5 אחרת שברשותי באותו מוסך. מדובר בשיפוץ מלא ולא החלפה בתיבה משומשת)

מה שמעניין אותי זו דעת החברים בפורום, האם כדאי להתעמת עם המוסך שביצע את השיפוץ המקורי?

ברור לי שתקופת האחריות מבחינת שנים עברה, אך נראה לי רחוק מאד מהגיוני שתיבה פשוט "תשבר" כשלש שנים אחרי שיפוץ ולאחר נסיעה של 30,000 ק"מ.

תודה

abcde

פורסם

אני לא חושב שיש לך קייס לדרוש משהו מהמוסך אחרי שנתיים וחצי מאז השיפוץ. מצאת מוסך אמין ויותר זול? אתה מעוניין לשפץ שוב כדי להמשיך להשתמש ברכב?

תתקן במוסך אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

1+

אין לך שום קייס משפטי/צרכני (אף אחד לא עוקב אחרי סגנון הנסיעה שלך ולא ניתן להאשים ב100% את המוסך)

אני לא חושב שיש לך קייס לדרוש משהו מהמוסך אחרי שנתיים וחצי מאז השיפוץ. מצאת מוסך אמין ויותר זול? אתה מעוניין לשפץ שוב כדי להמשיך להשתמש ברכב?

תתקן במוסך אחר.

פורסם

תוכל לשתף במחיר של שיפוץ התיבה שהציעו לך?

לאחרונה שיפצתי תיבת הילוכים AL4 ב-306 דרך מוסך בפורום.

מה המניע שלך לשפץ את הגיר? מסקרן אותי לדעת.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מסכים עם אלעד - לכאורה הרכב שווה (ביום טוב עם רוח גבית) בערך את עלות השיפוץ. למה לא למכור לברזל, ואם אתה ממש רוצה c5 לשדרג לאחת חדשה יותר בכמה שנים בעוד כמה אלפים? מה גם שהדגם הבא (2005-08) אמור להיות קצת יותר אמין באופן כללי, ובטח בהתחשב בזה שהוא יהיה צעיר בכמה שנים. אלא אם יש לרכב איזה ערך סנטימנטלי כמובן.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תקופת האחריות פגה כך שליישם אותה בטווח רחוק שכזה כבר לא רלוונטי. נסה אולי לבדוק אופציה של להביא גיר מפירוק. ייתכן ושיפוץ גירים אלו לא מוצלח במיוחד.

פורסם

תודה על התגובות.

עלות השיפוץ המקורי עמדה על בערך 6,500 ש"ח. את התיבה ברכב השני שיפצתי בעלות של כ-3,500 ש"ח. כמה יחזיק? ימים יגידו :)

לא ציפיתי מהמוסך שיקח אחריות מלאה, אבל כן חשבתי שיציע הצעה שלדעתי לפחות צריכה להיות הוגנת יותר.

הסיבות לשיפוץ כל אחת מהתיבות:

ברכב משנת 2002 נשבר מייסב בתוך התיבה ודי הרס מה שיכל. התיבה נסעה לפני כן כ-170,000 ק"מ.

ברכב משנת 2007 התיבה התיישנה לאחר כ-230,000 ק"מ. בימים חמים ההילוך הראשון היה נכנס בבעיטה רצינית מאד.

שני הרכבים שמורים מאד, ולכן מחיר המחירון פחות רלוונטי. לרכוש רכב משומש שמצבו לא ידוע הוא סיכון גדול יותר מהמשך נסיעה ברכב שמודעים לבעיות שלו.

שוב, תודה על התגובות.

abcde

פורסם

שני הרכבים שמורים מאד, ולכן מחיר המחירון פחות רלוונטי. לרכוש רכב משומש שמצבו לא ידוע הוא סיכון גדול יותר מהמשך נסיעה ברכב שמודעים לבעיות שלו.

שוב, תודה על התגובות.

מכנית, אני מבין אותך. עכשיו החלפתי רדיאטור VALEO ל-306, עם שיפוץ גיר, תושבת מנוע תחתונה ומחזיר שמן אחורי.

התיקון עלה יותר משווי הרכב.

תיקנתי בגלל שאין מה לקנות טוב בסכום התיקון.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

נכון, אין להשוות את שווי הרכב לערך התיקון ולעיתים הערך הסנטימנטאלי לרכב שווה הכל. שאתה מכיר היטב את ריכבך ויודע שתיקון כלשהו יבטיח לך שקט להרבה מאוד זמן למרות שהתיקון יקר יותר מהרכב זה יישתלם על להוסיף כסף ולחפש רכב שאינך מודע למה צופן עתידו וכמה תצטרך להשקיע עליו.

פורסם

א. החרגתי ואמרתי שערך סנטימנטלי משנה את כל התמונה

ב. ההשוואה של מחיר הטיפול היא לא לשווי הרכב הקיים, אלא לשווי הרכב האלטרנטיבי, וזה הבדל מהותי

ג. לא מדובר בשתי תקלות בלתי תלויות בשני רכיבים שונים (נניח, אתמול הלך הממיר הקטליטי והיום האלטרנטור) אלא בתקלה חוזרת באותו רכיב, שהתיקון שלו יקר, לא תמיד מוצלח ומראש הוא לא ידוע כאמין במיוחד.

ד. באופן כללי, בלי קשר לתדמית האמינות, מדובר ברכב מורכב בן 15. שמור או לא שמור, דברים מתקלקלים. הרכבים האלו לא תוכננו לגילאים האלו.

יש לי הרבה סנטימנטים לרכבים האלו (ואפילו אחד כזה בעצמי), אבל באמת שאני לא רואה איך משתלם לשפץ שוב את הגיר. במקרה הרע הייתי מנסה להחליף אותו. במקרה הטוב הייתי מנסה להתקדם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
תודה על התגובות.

עלות השיפוץ המקורי עמדה על בערך 6,500 ש"ח. את התיבה ברכב השני שיפצתי בעלות של כ-3,500 ש"ח. כמה יחזיק? ימים יגידו :)

לא ציפיתי מהמוסך שיקח אחריות מלאה, אבל כן חשבתי שיציע הצעה שלדעתי לפחות צריכה להיות הוגנת יותר.

הסיבות לשיפוץ כל אחת מהתיבות:

ברכב משנת 2002 נשבר מייסב בתוך התיבה ודי הרס מה שיכל. התיבה נסעה לפני כן כ-170,000 ק"מ.

ברכב משנת 2007 התיבה התיישנה לאחר כ-230,000 ק"מ. בימים חמים ההילוך הראשון היה נכנס בבעיטה רצינית מאד.

שוב, תודה על התגובות.

חולק על העניין, אבא שלי החזיק C5 שנת 2005 טורבו דיזל (נדירה מאוד!) מנוע 2.2L אוטומטית ועקב כשל בגיר שלא היה כלכלי לתקן הוא הוריד אותה מהכביש לחלקים. במקומה קנה 2008 בנזין בזמנו עם ק"מ לא נמוך אבל מטופלת נסע איתה עוד 3 שנים מכר אותה והחליף אותה ל C3 פיקאסו 2013 HDI לא מזמן גם אוטומטית. שורה תחתונה עדיף להעיף כאלה עם גיר דפוק ולמצוא אחת נורמלית משומשת שבודקים טוב ולהנות ממנה.

פורסם

העניין שאבא שלך קנה רכבים די חדשים ולכן הגיוני שלא יהיו בעיות משביתות.

כמה עולה סיטרואן 2002? כמה אלפים ,לקנות רכב בן כמה שנים יילה הרבה יותר משיפוץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...