Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן יש לי סיריון 2006 ובטיפול הראשון שלה ששמו שמן מנוע צמיגות 5w40 היה הכול מעולה לא שרף שמן...

ואחכ לא יודע למה כנראה בגלל הספר רכב החלפתי לצמיגות 5w30 הרכב אוכל שמן אחרי 9וחצי אלף בדקתי שמן הייתי צריך להשלים כמו 3 כוסות שתיה של שמן.... בטיפול הקרוב אני רוצה לחזור ל40? יהיה פגיעה כלשהי במנוע? כדאי לחזור ל40 או להשאיר עם ה30?

פורסם

תבדוק מה היצרן מבקש. בדרך כלל כל יצרן נותן מספר אפשרויות לצמיגות שמן. לא הייתי ממליץ לאף אחד וזה אף מסוכן למנוע לשנות לצמיגות פחותה ממה שהיצרן מבקש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין שום בעיה לעבור צמיגות חזרה ל 40 וגם אין בעיה לערבב שמנים בצמיגות שונה וכל הדעות הקדומות האלה עברו מן העולם מזמן. שים 5W40 וסע לשלום.

הזול עולה ביוקר

פורסם

גם אני בדיעה עם כל הכבוד לסיריון שדורש במקור 5/30 אבל ברגע שנסע כל הרבה שנים על צמיגות של 5/40 הצריכה עלולה להיפגע בירידה בצמיגות ובאמץ שאין טעם לחפש הרפתקאות במעבר בין צמיגויות אם הרכב לא צרך אפילו גרם שמן בין טיפולים על צמיגות 5/40 שהיא גם כן צמיגות מצוייינת ותקינה!

פורסם

טוב.. אז קצת התבלבלתי.. היום החלטתי לבדוק את השמן מנוע שאני צריכה (והשמן שכמובן מומלץ על ידי היצרן) ואלו היו התוצאות.. היה דיון קצרצר בנושא עם אסף "מסיירת הטיפולים השוטפים" ולא יצאתי עם תשובה מספקת. אם יש הוראות יצרן.. אז לא יזיק לרכב שינוי השמן על דעת עצמי? מצורפת תמונה של היצרן. 20161126_124058.jpg

כנופצונית מתלמדת :-D

פורסם

מחזק את שני שמעליי, לפי המדבקה על מכסה המנוע אין אופציה בכלל ל-5W40 או 10W40 (באוטודאטה כן יש)

פות"ש שים 5W30 איכותי, אני ממליץ על יורול PLX.

צריכה של 750 מ"ל ל-10K זה לגיטימי בהחלט.

Stay Dirty

פורסם

לפעמים הוראות היצרן לישראל - שונות מההוראות לאזורים אחרים בעולם.

בדוק בספר הרכב - הוראות שירות לישראל.

או התקשר לשירות לקוחות של החברה - הם בתאום עם היצרן קובעים את ההוראות לישראל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין שום בעיה לחזור ל 40, מה שכן הייתי ממליץ לך לעשות, בגלל שעם צמיגות 30 המנוע שלך אוכל שמן, תקנה 2 גלונים של 5W40, אחד הכי זול שתמצא [שעומד בתקן של המנוע שלך] ואחד של מה שאתה רוצה לשים במנוע שלך.

תרוקן את השמן הישן, שים את השמן הזול [אל תחליף פילטר שמן] צא לנסיעה של 20 דקות, תחזור תרוקן את השמן ותשים את השמן החדש + פילטר שמן.

פורסם

צריכה של 400-500 מ"ל לאחר 9,500 ק"מ זה תקין ומתקבל על הדעת ברכב בן 10.

האם אתה בטוח שלא הייתה צריכה עם שמן 5W40? האם שינית את סגנון הנסיעה?

האם השמן 5W30 שיש עכשיו הוא מאותו היצרן ואותה הסדרה כמו ה 5W40 שהיה לפניו או שמדובר בשמן אחר?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
צריכה של 400-500 מ"ל לאחר 9,500 ק"מ זה תקין ומתקבל על הדעת ברכב בן 10.

האם אתה בטוח שלא הייתה צריכה עם שמן 5W40? האם שינית את סגנון הנסיעה?

האם השמן 5W30 שיש עכשיו הוא מאותו היצרן ואותה הסדרה כמו ה 5W40 שהיה לפניו או שמדובר בשמן אחר?

אם לא הייתה לו צריכה לפני שעבר צמיגות אז כניראה שגם צריכה בכמות שכזו לא סבירה ספציפית לסיריון שלו. הרבה פעצים מגיעים אליי אנשים שפשוט מיתבאסים על זה שעברו צמיגות וצריכת השמן עלתה. אם המנוע עובד כמו שצריך על שמן שעושה לו רק טוב ללא מישקעים אני לא מבין למה לחפש הרפתקאות!

• תוכן חדש...