Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי את הרכב ועדיין לא הצלחתי להבין. בסטייה בנתיב הרכב ממש עצמוני ואפילו מתלוצץ עם רופאיו...(:-

בתמרוני חניה מהירים הרכב בולם את עצמו( ממש מפעיל ABS ). בכביש המהיר הוא נותן צפצוף כהתראה כשמתקרבים לרכב במהירות, אבל אני לא בטוח שבזמן אמת במהירות גבוהה הוא בולם או לא. מישהו יודע מהו טווח המהירויות שבהם הוא יבלום לבד?

0 עד 40? עד 70?

30 עד 80?

האם בדרדורי פקקים הוא גם יבלום?

תודה

פורסם

זה בולם בכל מהירות, ולא - לא הייתי סומך על המערכת בפקקים - היא לא מיועדת לכך.

להדגמת המערכת ראה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

האם בדרדורי פקקים הוא גם יבלום?

תודה

בהחלט כן, ומרבית מערכות ה-AEB הקיימות מתפקדות במהירויות עירוניות ונועדו בעיקר לזה. מערכת בלימת חירום אוטונומית יעילה במניעת תאונה כאשר הפרש המהירויות בינה לבין העצם שמלפנים לא גדול מדי, כלומר אם תיסע 170 קמ"ש לעבר מכונית חונה עדיף שתחייג לפני לאמבולנס. לעומת זאת אם תיסע 170 קמ"ש ותתקרב לרכב שנוסע 150 קמ"ש או 10 קמ"ש מאחורי רכב שנוסע 5 קמ"ש או עומד, היא תבלום בזמן.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם

תודה רבה. את הסרטון הנ"ל ראיתי מזמן ולצערי אין בו הגדרת מהירות. למשל גם לא אומרים שהמערכת לשמירת נתיב עובדת רק מ 60 קמ"ש ומעלה. האם יש אילו שהן הגדרות יצרן לאילו מהירויות הרכב מכוון לבלום, או הגדרה כללית? האם יש איזה שהוא רפרנס?

פורסם

כפי שצבי כתב, במקרה של הספורטאז' המערכת פעילה בכל מהירות. חלק מהמערכות בדגמים/מותגים אחרים מכוונות למהירויות נמוכות בלבד ומוגדרות AEB עירונית, למשל עד 30, 50 או 70 קמ"ש. במקרה של הספורטאז' - המערכת יעילה לכל מהירות.

אם אתה רוצה להרחיב ידע על תנאים בהם היא עובדת ותנאים שעשויים להיות בעייתיים, אתה יכול לקרוא כאן החל מעמוד 377.

פורסם
כאן תמצא הסבר מפורט יותר על אופן פעולתה של מערכת בספורטאז' כאן תמצא מאמר כללי שמזהיר שאין לסמוך על המערכת באופן מוחלט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה. הקישור של רועי לא עובד (אני עם גלקסי 4 ) המאמר של דן גרבהם (תודה) דווקא נותן טווח עבודה:

"with two radars; short-range for low-speed (under 43mph) and a longer range (19-50mph), slowing the car if it detects an obstacle. Pedestrians are also detected up to 37mph."

מה שמדבר על מקסימום 80 קמ"ש (50 מייל/שעה).

את המאמר השלישי לא קראתי כי לא לשם כך התכנסנו.

תודה רבה!

רועי - אם יש לינק אחר אשמח לקרוא. בכל אופן שניכם תותחים, שוב תודה

פורסם

זהו קובץ pdf עם הסבר טכני של קיה בספר הרכב המקורי. אין שם התייחסות לטווח מהירות והאמת שאני גם לא מכיר כזה (עד 80 קמ"ש היה מסווג את ה-AEB של הספורטאז' ברף הנמוך של המערכות, לא נשמע הגיוני).

פורסם

מישהו ניסה את זה? לדוגמא כמו שבחנו פה בארץ אם אני זוכר נכון זו הייתה הסופרב עם בובת קרטון. אין צדיק אחד בסדום? מצידי להרחיק עד אילת אם צריך ...(:-

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, עד 80 קמ"ש היא אמורה לבצע עצירה מוחלטת, ומעל ל 80 קמ"ש היא עוזרת לעצור חלקית - לא עצירה מלאה, כמובן שהכל מלווה בהתראות - נורית חיווי בלוח השעונים והתראה קולית, ניתן לבחור בין שלוש רמות של התראות שהמערכת תכנס לתוקף, בחירה במחשב הדרך בתפריטים.

פורסם

מערכת AEB ביונדאי/קיה עובדת בטווח של 8-80 קמ"ש. עבור מהירויות גבוהות יותר נכנסת למשוואה מערכת ACC, אם קיימת, הפועלת גם במהירויות גבוהות משמעותית בזכות השימוש ברדאר - במקרה זה לא מדובר בבלימת חירום אלא האטה של מהירות הנסיעה. בכדי לקבל בלימה מרבית גם במהירויות גבוהות יותר, נדרשת תמיכה של מערכות נהיגה אוטונומיות מתקדמות יותר, כפי שאפשר למצוא ב- E קלאס, XC90 ועוד.

פורסם

בספורטאז' צריך להפריד בין בלימת אוטומטית לבין התראה לפני התנגשות.

התראה לפני התנגשות (צפצופים וחיווי בלוח השעונים) פעילה בכל מהירות. לעומת זאת הפעלת הבלימה האוטומטית עובדת כך (אני מקווה שאני מדייק, זה הכל מהזכרון)

- עד 80 קמ"ש במקרה הצורך הפסקת הכח למנוע + מופעלת בלימה בעוצמה מלאה משהו כמו 1-1.5 שניות לפני התנגשות.

- מעל 80 קמ"ש יש רק אזהרה לפני התנגשות ואני חושב שגם הפסקת הכח למנוע (אפילו אם הנהג לוחץ על דוושת התאוצה)

הסיבה שהבלימה לא מופעלת מעל 80 קמ"ש היא מסיבות בטיחותיות (סכנה להתנגשות מאחור בבלימה כזו במהירות גבוהה)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני התנסתי בה "על רטוב", עבדה יופי וחסכה ממני תאונת "פגוש לפגוש" לא נעימה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...