Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך להחליף קלאץ' בעקבות מיסב קלאץ' גמור :evil:

1. איזה קלאץ' כדאי לשים, Valeo מקורי, או שאתם ממליצים על פירמה אחרת? מדובר על רכב שאינו משופר יותר מדי, וכמו כן אני נוסע הרבה בדרכים עירוניות, כך שאיני רוצה קלאץ' קשה במיוחד.

2. מהי מידת הצמיגות הדרושה לשמן גיר בראלי?

3. על איזה שמן גיר אתם ממליצים, ומהיכן ניתן להשיגו?

4. המלצה על מקום\מישהו שלא ישחט אותי במחיר ויהיה מוכן לבצע את העבודה הנ"ל (אפשר גם בה"פ...)

אגב, הגיר שלי די קשה, אני אשמח (Wishful thinking) אם החלפת קלאץ' ושמן גיר ישפרו זאת במעט...

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

תבדוק עלות של קלאץ ולאו אצל אוטו האחים בבני ברק ליד E&A, תוודא רק שאתה קונה קלאץ מתאים בגודל שלו.

עד כמה שאני זוכר יש 180 מילימטר ו 200 מילימטר, ב GTI צריך 200 אצלך אני לא זוכר אז תבדוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני אלך על הקלאץ' של Valeo, ואכן מדובר ב-200 מ"מ.

אני עדיין בדיונים על המחיר, ובכל אופן לאחר מיקוח המחיר כרגע הוא 700 ש"ח (אצל פרוחזאד) :-)

העבודה צפויה להיות כמה מאות שקלים.

מכיוון שספר ההיינס שלי אינו אצלי :evil: , אודה מאוד למי שיוכל לבדוק את סוג שמן הגיר (כולל צמיגות) וסוג נוזל הבלמים המומלצים ל-106 ראלי 1.6 שנת 97.

פורסם

מכיוון שספר ההיינס שלי אינו אצלי :evil: , אודה מאוד למי שיוכל לבדוק את סוג שמן הגיר (כולל צמיגות) וסוג נוזל הבלמים המומלצים ל-106 ראלי 1.6 שנת 97.

שמן גיר : esso 75w 90

אריזת 2 ליטר תספיק לך

esso_161gx_16175w90_1611l.jpg

נוזל בלמים : דוט 4 (ניתן גם 5.1)

פורסם

מחר בבוקר אני הולך לת"א לקנות את הרכיבים ולהחליף את הקלאץ'.

אז אם מישהו מספיק לענות עד מחר בבוקר - אני אשמח (אבל אפשר גם בדיעבד...)

אביעד, תודה על התגובה המפורטת.

עפ"י בדיקה שעשיתי ב-AutoData, וגם עפ"י ה-Thread הבא

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55964&highlight=75w80

שמן הגיר המקורי של הראלי הוא 75w80, וכך גם עדיף שישאר. לא?

המוסכניק הציע לי (כלול במחיר) שמן גיר מסוג סינכרושיפט, הוא אומר שזה יתן העברת הילוכים יותר חלקה מה-Esso. הוא לא יודע של איזה חברה ("משהו אירופאי...").

מה כדאי? סינכרושיפט או Esso?

במידה ולא אקבל תגובות, אלך על ה-Esso, כפי שהומלץ לי במספר מקומות.

פורסם

נדמה לי שאביעד פשוט התבלבל עם המספר. השמן של ESSO הוא 75W80.

השם המלא למיטב ידיעתי (אלא אם החליפו דגם): ESSO GEAR OIL BV

הוא משותף לרוב הגירים של PSA. או לפחות לאלה שמשודכים למנועי TU.

השתמש בו.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

אני ארשום כמה רשמים, למען ידעו כל אלו שרוצים\יאלצו להחליף בעתיד:

1. שמן הגיר המקורי הוא, כפי ש-Lythos205 אמר, Esso Gear Oil BV 75W-80. זה בקבוק אפור. קניתי בג'אן, מחיר לצרכן 93 ש"ח. קניתי ב-83 ש"ח (הנחה של10% לחברי עמותת PSI)

2. הקלאץ' יושב אצלי ברכב כבר תקופה נכבדת, אולי אפילו מאז תקופת הייצור של הרכב (97!). כבל הקלאץ' הוחלף לפני כחצי שנה כחלק מישור קו. מיסב הקלאץ' שלי היה גמור למדי. קניתי קיט קלאץ' מקורי 200 מ"מ של Valeo. זו אריזה ירוקה קטנה יחסית המכילה את הדיסק, את הפלטה ואת המיסב. יש לשים לב שמדובר על אותו הקיט של פג'ו 206 ו-306 עם מנועי 1.6. קוד הפריט הוא 821341. המחיר של קיט כזה במוסכים או אצל ג'אן הוא ממש גבוה (לדעתי בסביבות 1050 או 1100 ש"ח). הלכתי לי לרח' יצחק-שדה, המחיר שהוצע לי בצנטרל ובפרוחזאד הוא 750-900 ש"ח, לאחר מעבר בין החנויות ("השתנקרות") וכמה ויכוחים, קניתי את הקיט מצנטרל במחיר של 700 ש"ח. כמו כן ניצלתי את ההזדמנות וקניתי משם זוג מראות צד מקוריות וסגורות לראלי שלי ב-140 ש"ח כ"א (גם לאחר ויכוח).

3. לאחר בירור מול מספר גורמים, החלטתי לעשות את העבודה במוסך אם הדרך בת"א, המחיר שם היה לא רע והיחס היה טוב (בחורים נחמדים - אמנון וויטאלי). בסה"כ יצא 560 ש"ח לא כולל מע"מ לפירוק, החלפת הקלאץ' ושמן גיר, והרכבה. "על הדרך" החלפתי גם מחזירי שמן לציריות, שעלו לי 150 ש"ח. אז בסופי כולל מע"מ, שילמתי 831 ש"ח. מה כן - הם פישלו קצת... כשלקחתי את הרכב התחלתי לשמוע תקתוקים, מיד חזרתי למוסך (אוף, הפקקים של ת"א) ולאחר נסיעת "מבחן" קצרה עם ויטלי הוא זיהה (בצדק) שמדובר בתושבות לא מחוזקות מספיק :shock::evil: העלנו את האוטו על הליפט, הוא חיזק את התושבות, ולאחר מכן נסעתי רגוע וטוב-לב, וללא רעשים.

4. רשמים - הרעשים שהיו כתוצאה ממיסב הקלאץ' הדפוק נעלמו קליל. אם אי פעם מי מכם יתקל בזה - רעש דמוי חריקה, שנעלם רק בעת לחיצה על הקלאץ', אך עדיין קיים בעת העברה לניוטרל ושיחרור הקלאץ. דוושת הקלאץ' יותר רכה מפעם, ומצד שני מהלך הקלאץ' הרבה יותר קצר, ונמצא יותר קרוב לקצה הפנימי של הדוושה. זה די הפתיע אותי, ודורש התרגלות, אז אפילו הצלחתי לכבות מנוע בצורה לא צפויה :mm_surpri. בדור שני הכבל של הקלאץ' הוא אוטומטי אז זה לא ממש בר כיוון. העברת ההילוכים קלה יותר מבעבר בכ-20%, אך עדיין הגיר יחסית קשה (במיוחד בהעברה לראשון). הקלאץ' כבר לא "חופר" בהעברה כוחנית מראשון לשני. העברת הכוח היא לגלגלים היא מיידית. בסה"כ אני מאוד (!) מרוצה מהתוצאה, ורק צריך להתרגל למהלך הדוושה החדש.

יש לי גם כמה תמונות של הרכיבים למי שירצה.

• תוכן חדש...