Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי הונדה סיוויק ex שנת 95 ,האוטו שמור מאוד מכנית ועבר רק 69 אלף ק"מ(אמיתי!).

לאוטו יש ספר טיפולים והוא מטופל רק במרכזי מהיום הראשון ,אני מתלבט אם להמשיך את המסורת כי ידוע שבמרכזי תמיד משלמים יותר...

מה אתם חושבים?

תודה ושבת שלום.

8)
פורסם

לדעתי,

תמשיך לטפל במוסך מורשה של הרכב - לא חייב במרכזי.

בד"כ יש שם יותר ידע לגבי הרכב מבמוסכים לא מורשים. (רק בד"כ).

עם זאת, אם יש מוסך גדול אחר שאתה יכול לסמוך עליו - זו גם אפשרות טובה.

על מוסכים קטנים ו/או לא מורשים אני לא ממליץ, כי המחיר אולי יותר זול אבל כדי להתקיים הם חייבים להתפשר על איכות התיקון (חומרים, חלפים פחות טובים, תחמון הלקוח וכו').

זו רק תגובה כללית - ייתכן שדווקא לרכב שלך קיים מוסך קטן, זול ומאוד מקצועי ואמין באיזור מגוריך - אולי זו נקודה שעליך לברר בפורום - שימליצו לך על מוסך אמין וזול באיזור מגוריך, המתמחה בדגם הרכב שלך.

אז, אתה יכול בשקט להפסיק לטפל במוסך במרכזי.

אלון

פורסם

סתם ככה לידע כללי...

לפרק את הדשבורד ולהגיע לאיזור של הסקאלה(ויותר חשוב מזה, הספידומטר) לא ממש קשה, ככה שבמכוניות שהקילומטראז' עדיין נמדד בצורה אנאלוגית לא הייתי ממש קונה קילומטראז' נמוך מכזה שנתון

אבל מילא

פורסם
לאחרונה רכשתי הונדה סיוויק ex שנת 95 ,האוטו שמור מאוד מכנית ועבר רק 69 אלף ק"מ(אמיתי!).

לאוטו יש ספר טיפולים והוא מטופל רק במרכזי מהיום הראשון ,אני מתלבט אם להמשיך את המסורת כי ידוע שבמרכזי תמיד משלמים יותר...

מה אתם חושבים?

תודה ושבת שלום.

מזל טוב , בדקת מתי עשו טיימינג לאוטו ?

JDM :twisted:

פורסם

sheled לידיעתך יש לי בבית גם סובארו מודל 88 עם 54.000 ק"מ!!! אמיתיים לגמרי.

שתי הרכבים(שניהם יד 1 כמובן..) נקנו מאנשים מבוגרים( 70+ ) שכמעט ולא נסעו באוטו.

בקשר לטיימינג ,צריך לעשות בטיפול הבא.

כמה זה אמור לעלות?

8)
פורסם

sheled, אתה אמנם צודק, אך במקרה שהסטוריית טיפולי הרכב בציון הקילומטרז' בכל טיפול מתועדת במוסך המרכזי וניתן לאמתה, המקום לספקות קטן.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
sheled לידיעתך יש לי בבית גם סובארו מודל 88 עם 54.000 ק"מ!!! אמיתיים לגמרי.

שתי הרכבים(שניהם יד 1 כמובן..) נקנו מאנשים מבוגרים( 70+ ) שכמעט ולא נסעו באוטו.

בקשר לטיימינג ,צריך לעשות בטיפול הבא.

כמה זה אמור לעלות?

בדיוק מה שהיה עם ה205 שלי שניקנתה מאישה מבוגרת שטיפלה באוטו מראשית הולדתו [יש תיעוד טיפולים ] והאוטו שנת 92 עשה 105 K יד ראשונה .טיימינג יוצא כ550 שח במוסך מורשה[במקרה שלי] ,לגבי מוסך מורשה אני נגד ס"הכ לפי תיעוד הטיפולים שישבתי ביחד עם חבר של אבי[מוסכניק במקצוע 27 שנה] גילינו שהמון שטויות סתם החליפו לה או שתיקנו חלפים מקוריים של הרכב ובתיעוד ציינו שאותם חלפים הוחלפו וכמו כן חזרו על טיפולים מיותרים וזה עוד כלום ,בכל מקרה לאחר תיקון רדיאטור פנימי שאני ואבי ביצענו ברכב ופתחנו לצורך כך את הדשבורד גילינו ונדליזם מכוער ביותר -הכל שבור מורכב בלחץ ומפוצץ ומאולתר -ממש גועל נפש למוסך מרכזי ש"אמור" להרכיב טוב את הרכב הנ"ל ומיכלוליו ולדעת לטפל ולהתנהג בצורה אופטימלית עם הרכב ומיכלוליו. בכל מקרה אם אתה מחליט בכל זאת על מוסך מורשה רצוי מאוד שתעמוד על "הראש" של המוסכניק בעת העבודה המיתבצעת על ריכבך כיוון שאם לא תעשה זאת ותישלח "בטוב ליבו" של המוסכניק לחדר ההמתנה להמתין עד סיום הטיפול ברכב שלך -פשוט יזמברו אותך ויעשו עליך מאסחרה מכוערת [בעיקר אם אתה לא מבין גרוש בעניין] אני הכי ממליץ לך במידה ואתה מכיר אישית מוסכניק פרטי אמין או משהו בסיגנון פשוט תביא ותטפל אצלו[במידה והוא אמין ויודע מה הוא עושה].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
סתם ככה לידע כללי...

לפרק את הדשבורד ולהגיע לאיזור של הסקאלה(ויותר חשוב מזה, הספידומטר) לא ממש קשה, ככה שבמכוניות שהקילומטראז' עדיין נמדד בצורה אנאלוגית לא הייתי ממש קונה קילומטראז' נמוך מכזה שנתון

ראשית ידידי קטן האמונה, אני מכיר אישית מכונית הנוסעת מדי שנה 4000 ק"מ, וכך זה כבר 7 שנים, מאז שהרכב נקנה חדש (נו, כמה זה יוצא עד היום למודל 1998 שעלה על הכביש בחודש פברואר?).

שנית, ללא קשר, הרבה יותר ממספר הקילומטרים, חשוב מי טיפל ברכב ואיך. למשל חשוב מאד ברכב הנוסע כל כך מעט קילומטרים בחודש (ובמיוחד עירוניים) להחליף שמן מכסימום כל 6 חודשים, גם אם משתמשים בשמנים סינטטיים מעולים (דילול השמן בדלק לא תלוי בסוג השמן). מוסכים מורשים הם בהרבה מקרים ברברים לא קטנים ומופקרים בנושאי טיפול שונים, והיריעה קצרה מלפרט.

השילוב המנצח הוא רכב שלא נסע הרבה, הוחזק בידי אדם מבין ולא קמצן, חנה הרבה תחת גג, לא עבר תאונות, קיבל גם טיפולי שימור בגומיות וחלקי פלסטיק וכדומה. הצרה היא רק שרכב כזה לרוב לא נמכר סתם כך בשוק החופשי, אלא עובר מיד ליד ונחטף ע"י אנשים קרובים המכירים את בעל הרכב.

אם בכל זאת תמצא אחד כזה, שלח לי הודעה בפרטי.

יוסי

• תוכן חדש...