Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שכולם צודקים.

כיסוי רכב אכן עלול לגרום לשריטות קטנות מאוד בצבע - אבל טיפול עומק אחת לכמה חודשים מעלים אותן מה גם שכיסוי לאחר שטיפה מצמצם את זה משמעותית.

כיסוי רכב אמנם לא יעצור וונדליסט נחוש - אבל כן מצמצם את הפרצה הקוראת לגנב (במיוחד במכוניות אספנות).

כיסוי רכב בתנאי רוח היא פעולה מאוד מאתגרת, מזכירה ולא לטובה איסוף מצנח בתנאים דומים.

אני באופן אישי מכסה את רכב האספנות שלי שכמעט לא נוסע וגם את הקבינה בטנדר בעיקר כדי לשמור על פנים הרכב מהשמש ההרסנית, שפשוט אופה (פשוטו כמשמעו) את כל מה שנמצא בפנים. גם הפחתה של מעלות בודדות משפרת את המצב משמעותית.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אם כבר מדברים על כיסויים. שמתי לב לתופעה מעניינת של גגוני בד לרכב דווקא בערי המרכז.

ודווקא לא בהכרח מעל מכוניות יוקרתיות או יוצאות דופן אלא על כל סוגי הרכבים.

גגון כזה לא מגן מפני וונדליזם ואפילו לא מפני פורצים אבל כן שומר על המצב החיצוני ופנימי מפני השמש וכד'.

מה שפחות ברור הוא למה למשל כמעט ולא נתנקלתי בגגונים כאלה באיזורים אחרים בארץ... האם מדובר בתרבות שונה?!

ŠKODA Fabia Monte Carlo 1.2TSI

פורסם

פחות שמש = חלקי פלסטיק פנימיים וריפודי עור וכו' שרידים יותר, פחות פנסים צהובים וכמובן, רכב קריר יחסית יותר, גם במרכז סובלים מ 35+ מעלות או 40+ בקיץ.

אין ספק ואני יכול להעיד כי רכב שחונה אך ורק בחניה מקורה (מתחילת ימי חיו), תת קרקעי בבית וגם בעבודה וכו', לאחר 5 וחצי שנות שירות של הרכב, ריפודי העור כמו חדשים, הדשבורד וחלקי הפלסטיקה כמו חדשים, הפנסים לא דהויים או צהובים כלל, צבע הרכב נשמר בצורה מעולה וכו', יש יתרונות לעומת רכב זהה שיעמוד 24/7 בחוץ למשך 5.5 שנים לדוגמא.

פורסם
בשונה מבעבר, הכיסוי החיצוני היה שומר על

האקלים/טמפרטורה נוחה בחלל הרכב מפני התחממות.

עכשיו שכל הרכבים בארץ מצוידים במזגן לא קיים הצורך

להגן על חלל הרכב מפני האקלים חום והשמש היוקדת בישראל.

הפעלת המזגן מיד עם תחילת הנסיעה כאשר החלונות פתוחים

משנה מידית לטובה את האקלים השורר בחלל הרכב.

כמו כן רכבים רבים בישראל לא משויכים לנוהגים בהם (ליסינג/עבודה).

לא מדוייק, כאשר הרכב עומד בשמש כשמונה שעות (משך יום העבודה) בשמש היוקדת כל הפלסטיק והגומי ברכב אוגרים את החום. כאשר אתה מגיע לרכב, מתניע, פותח חלונות ומפעיל מזגן זה לא ממש עוזר כי הפלסטיק והגומי פולטים את החום. מה שעשיתי היה לכסות את הרכב. אומנם הרכב היה חם בפנים כי עדיין, חם היה גם בחוץ אבל כל הפלסטיק והגומי היו קרירים ואז הפעלת מזגן כן עזרה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ואני יכול להעיד כי רכב שחונה אך ורק בחניה מקורה (מתחילת ימי חיו), תת קרקעי בבית וגם בעבודה וכו', לאחר 5 וחצי שנות שירות של הרכב,

ואני יכול להעיד על רכב בן 6 וחצי שנים, אמנם ללא ריפודי עור, אלא אלקנטרה, וללא חניה מקורה בבית (רק בעבודה), אלא מכוסה בכל סוף שבוע לאחר שטיפה. מצב חיצוני ופנימי כמו חדש.

פורסם
אם כבר מדברים על כיסויים. שמתי לב לתופעה מעניינת של גגוני בד לרכב דווקא בערי המרכז.

ודווקא לא בהכרח מעל מכוניות יוקרתיות או יוצאות דופן אלא על כל סוגי הרכבים.

גגון כזה לא מגן מפני וונדליזם ואפילו לא מפני פורצים אבל כן שומר על המצב החיצוני ופנימי מפני השמש וכד'.

מה שפחות ברור הוא למה למשל כמעט ולא נתנקלתי בגגונים כאלה באיזורים אחרים בארץ... האם מדובר בתרבות שונה?!

על איזה גגון מדובר? אני לא מהמרכז :wink:, אשמח לקישור

פורסם

כיסוי בד לרכב מייצר שריטות עדינות בכל הרכב והורס את המראה שלו לחלוטין. מניסיון מר (עם הדייהו ז"ל)

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
על איזה גגון מדובר? אני לא מהמרכז :wink:, אשמח לקישור

משהו כזה:

Capture1.JPG

יש לא רק מבד, כך שניתן אפילו להגן מגשם במידה מסויימת

ŠKODA Fabia Monte Carlo 1.2TSI

פורסם
ואני יכול להעיד על רכב בן 6 וחצי שנים, אמנם ללא ריפודי עור, אלא אלקנטרה, וללא חניה מקורה בבית (רק בעבודה), אלא מכוסה בכל סוף שבוע לאחר שטיפה. מצב חיצוני ופנימי כמו חדש.

אז חצי מהזמן הוא מקורה בעבודה, סופי השבוע הוא מכוסה... בוא נגיד שזה שנתיים במקרה הטוב הא :wink:

הכוונה שלי הייתה אם כבר, 6 שנים קח את הרכב שלך ותחנה אותו בחוף 24/7 למשך 6 שנים בכל קיץ וקיץ ותראה מה יקרה.

סדקים באלקנטרה במידה ולא תטפח, דהייה כזו או אחרת של פלסטיק (באופן טבעי תחת השמש).

*** ללא שימוש במגן שמשות פנימי מן הסתם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
משהו כזה:

[ATTACH=CONFIG]474364[/ATTACH]

יש לא רק מבד, כך שניתן אפילו להגן מגשם במידה מסויימת

כל ההשקעה הזאת בשביל סופר לנסר? :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אז חצי מהזמן הוא מקורה בעבודה, סופי השבוע הוא מכוסה... בוא נגיד שזה שנתיים במקרה הטוב הא :wink:

*** ללא שימוש במגן שמשות פנימי מן הסתם.

בא לברך ויצא מקלל...

באתי לחזק את שכתבת, שרכב מכוסה ישמר טוב יותר.

רוב היום הרכב בעבודה בחניה מקורה. כשאני חוזר הביתה, לרוב כבר אין שמש. אם יש, ברור ששם מגן שמש בחלון הקדמי. גם בנסיעות מזדמנות.

בשישי בוקר *תמיד* שוטף את הרכב, ומכסה עד מוצ"ש (לא נוסע בשבת). מניח ש-90% מהזמן הוא מוגן מהשמש.

פורסם

ברכב שלי אין הרבה בידוד טרמי בגג + צבע שחור + מושבי עור = סיוט להכנס אליו בקיץ במהלך היום, ממש עונש.

אני משתמש כבר שנתיים בCalifornia Poptop, זה כיסוי רק לקבינה ששומר עליה מפני השמש הישראלית.

זה נראה כך: purchase_car_1.jpg

הכובע ים הזה הוא כל ההבדל בין להכנס לרכב חם ולהזיע 10 דקות עד שהטמפרטורה תתיצב לבין להכנס לרכב נעים, להניע ולנסוע.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...