Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה טוב לאדם שמוציא 20 אלף שקל מהשוק הנוכחי, יפני או צרפתי.

חד משמעית יפני (כן, לפסול את כל הצרפתיות מראש), מדגם כמה שיותר נפוץ בשוק. ואז לחפש את ההכי שמור.

וגם אז סיכוי טוב שתיכנס להרפתקה, כי כל הבעיות שהבעלים הקודם לא היה מודע אליהן בכלל, יצוצו אצלך.

מה דרישות של קונה שיקנה מרצדס בת 15?

בעיקר פוזה בשקל וחצי, לחשוב שדפקת את המערכת, ואז לגלות שמרצדס בת 15 לא תהיה זולה יותר לאחזקה ממרצדס חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגיד בזהירות רבה:

הנהג הישראלי לא מעניין אותו תחזוקה נכונה לרכב, התעניינות שלו לחסוך בעלויות.

כלי רכב, כמו כל מכונה, צריכה תחזוקה שוטפת.

אני מאמין שכל תחזוקה נכונה ובזמן, אפשר למנוע הרבה בעיות בעתיד (בלי קשר למותג). אך יש דגמים ויצרנים שהוציאו רכבים שלפי דעתי פחות אמינים.

וואאאאאוווו זה נראה כאילו אתה מכיר אותי:lol:

פורסם
חד משמעית יפני (כן, לפסול את כל הצרפתיות מראש), מדגם כמה שיותר נפוץ בשוק. ואז לחפש את ההכי שמור.

וגם אז סיכוי טוב שתיכנס להרפתקה, כי כל הבעיות שהבעלים הקודם לא היה מודע אליהן בכלל, יצוצו אצלך.

בעיקר פוזה בשקל וחצי, לחשוב שדפקת את המערכת, ואז לגלות שמרצדס בת 15 לא תהיה זולה יותר לאחזקה ממרצדס חדשה.

כן, אין ספק שלקנות קורולה 2003-2004 ב-20 אלף ש"ח זאת בחירה מאוד חכמה, בייחוד שמדובר ברכב זקן יחסית וברכב שידועה בו בעיית מנוע וחלק מהאנשים שהחזיקו גם סבלו מבעיית חשמל. :roll:

לנסר/B3 זה די דרעק יחסית למשפחתיות אחרות מאותה תקופה, והן לא הכי נפוצות, אבל אם מתעקשים על יפניות, אני אעדיף אותן משנתון 2007-2008, מאשר לקנות קורולה שמתקרבת לגיל 15.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כן, אין ספק שלקנות קורולה 2003-2004 ב-20 אלף ש"ח זאת בחירה מאוד חכמה, בייחוד שמדובר ברכב זקן יחסית וברכב שידועה בו בעיית מנוע וחלק מהאנשים שהחזיקו גם סבלו מבעיית חשמל. :roll:

לנסר/B3 זה די דרעק יחסית למשפחתיות אחרות מאותה תקופה, והן לא הכי נפוצות, אבל אם מתעקשים על יפניות, אני אעדיף אותן משנתון 2007-2008, מאשר לקנות קורולה שמתקרבת לגיל 15.

אשמח אם תקנה רכב צרפתי ישן, עם קילומטר ממוצע שנתי, ותחזור לכאן.

רכב חדש, גם הזבל ביותר, יהיה אמין.

יש סיבה שבעלי מוסכי מדרכה לא סובלים צרפתי.

פורסם
אשמח אם תקנה רכב צרפתי ישן, עם קילומטר ממוצע שנתי, ותחזור לכאן.

רכב חדש, גם הזבל ביותר, יהיה אמין.

יש סיבה שבעלי מוסכי מדרכה לא סובלים צרפתי.

סביר להניח שזה יקרה. חכה עוד שנה בערך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אף אחד לא אמר לך קורולה

לא חסר יפניות סלאש קוראניות במחיר דומה של 20 אלף משנתון גבוה יותר 2006 עד 2008

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם
אף אחד לא אמר לך קורולה

לא חסר יפניות סלאש קוראניות במחיר דומה של 20 אלף משנתון גבוה יותר 2006 עד 2008

הוא אמר נפוצה, הקורולה נפוצה מאוד. מה יש נפוץ אצל הקוריאנים בתקציב הזה? האלנטרה לא מי יודע מה נפוצה, הi30 קצת מעל התקציב.

B3 ולנסר לא נפוצות מדי, בייחוד לא הB3.

מאזדה 3 בתקציב הזה גם שנתונים נמוכים יחסית.

פורסם
הוא אמר נפוצה, הקורולה נפוצה מאוד. מה יש נפוץ אצל הקוריאנים בתקציב הזה? האלנטרה לא מי יודע מה נפוצה, הi30 קצת מעל התקציב.

B3 ולנסר לא נפוצות מדי, בייחוד לא הB3.

מאזדה 3 בתקציב הזה גם שנתונים נמוכים יחסית.

האלנטרה והאקסנט נפוצות ו2006 אפשר לקנות באיזוא ה15 אלף שקל.

I30 מעל התקציב אבל זה יורד תוך שנה וחצי לאיזור הזה, זאת אומרת שיהיה רכב בן 10 ב20 אלף שקל.

הרבה אוטו בקצת כסף

פורסם

אקסנט זה לא רכב משפחתי. זה סופר מיני עם בגאז'.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שיכול להרשות לעצמו לתחזק מרצדס (בת 15) אבל לא רוצה להוציא סכום של הון עצמי למשכנתא בקניית הרכב צריך להסתפק במיני ספרטנית או באיזה משפחתומת יפני מדכא? אולי בשבילך זה פוזה בשקל וחצי, אבל אחרי שמתרגלים לרכב נח ומרווח לא כיף לחזור אחורה לפחנועים.

אם מעניין אותך לגלות כמה עולה תחזוקה של מרצדס משומשת, חפש את הפוסטים של חבר הפורום GOLF. הוא מתחזק בשוטף מרצדסים צעירות יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ביום שהנהלת הפורום תטיל קנסות על חברי פורום שכותבים שטויות אתה כנראה תצטרך לשלם על הפסקה הזאת....

;)

רוב רוכשי רכבי יוקרה מזדקנים כנראה פחות טיפשים ממה שאתה חושב ומבינים את המשמעויות של רכישת רכב יוקרה מזדקן, במיוחד אלה הנוגעות לאחזקה ותחזוקה.

פוזה?

איזו פוזה יש לרכב יוקרה מזדקן?

אתה מתכוון לפוזה שמגיעה בצורת עיצוב מיושן ולא עדכני ושווי נמוך שיצריך תוספת כספית כדי לשדרג לפיקנטו חדשה?

או שבכלל התכוונת לפוזת "איזה באסה שאין לי כסף לחדש"?

לא, פוזה זה לא מה שמעניין מי שרוכש רכב יוקרה מזדקן, כנראה שיש סיבות אחרות שבגינן רכש את הרכב הקשיש.

למשל תא נוסעים מפנק יותר, התחושה המוצקה הזאת שיש לרכב יוקרה ולא תמצא במאזדה 3 חדשה, נוחות נסיעה, טכנולוגיות שונות שיש ברכב יוקרה בן 15 ולא תמצא במאזדה 3 חדשה, ביצועים ועוד.

לסיום, אם תרצה אוכל גם להדגים לך איך המרצדס בת ה-14 שלי יוצאת פחות יקרה מאאודי Q5 בת שנתיים שחבר קרוב קנה חודשיים לאחר שאני רכשתי את המזדקנת שלי, ואני עוד זכיתי בכבוד מיוחד -בתוך 3 וחצי שנות בעלות התנסתי בתיקון כל המחלות הרציניות של הרכב (גיר, מתלי אויר, ועכשיו מחשב בלמים- 3 מכלולים שעלה כמעט 35k שקלים לתקן).

ספויילר- ירידת הערך של ה-Q5 החדשה בשנה הראשונה היתה גבוהה מעלות התיקון של הגיר+מתלים+מחשב בלמים).

בקיצור, עלות האחזקה הגבוהה אצלי התאזנה עם ירידת הערך הגבוהה ברכב החדש של החבר.

אז אני שרפתי כסף במוסכים, הוא שרף כסף סתם כי חדש.

מצד שני הוא נהנה מרכב חדש עם בלוטות', ריח של חדש, פוזה של חדש, רשימת איבזור מרשימה שמסתכמת פחות או יותר בממשק בלוטות ומערכת מולטימדיה, אני נהנתי מביצועים בליגה אחרת לגמרי, מושבים דינאמים עם תמיכה אקטיבית בעיקולים ומסאג', וילונות מובנים בכל הדלתות כולל חשמלי בשמשה אחורית, תא מטען עצום, מערכת סטריאו משמעותית טובה יותר אם כי ללא mp3, חימום בכל המושבים, איכות נסיעה טובה יותר משמעותית, מושבים מעור שמרגיש כמו עור ולא כמו קומבינה של עור סינטטי עם נייר שיוף ולי אפילו יש בקרת שיוט שמסיבה ממש לא ברורה לא קיימת ברכבו החדיש של החבר.

אה כן, אין לי ריח חדש, הרכב מריח דובדבנים של קליפורניה.

אין לרכב שלי טיפת פוזה, יש לו עיצוב של מונית וסקסיות שאולי תעשה רושם על דיירת בבית אבות.

אבל פרט להעדר פוזה יש לו כל כך הרבה דברים שפשוט לא תקבל ברכב משפחתי ממוצע ואפילו החלק מהיוקרתיים.

כנראה שזו הסיבה לכך שהרכבים הקודמים שהיו בבעלותי נמכרו בתוך פחות משנתיים בעלות והרכב הזקן הנוכחי כבר 3.5 שנים אצלי ועושה לי כאב ראש לא קטן כשאני מהרהר על רכב שיחליף אותו ויהווה שדרוג מבלי שאצטרך למכור איברים ואת אלה שנותרו להוריד לזנות בצומת הקרובה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הכל נובע מגישות שונות לצורך ברכב. מי שיוצא מנק' הנחה שרכב ב20 אש"ח קונים רק תפרנים שרוצים תחבורה נטו ולא מחפשים ערך מוסף, הגיוני שיחשוב שעדיף לקנות קורולה או מזדה 3. העניין הוא שאנשים כאלה בד"כ לא מבינים את הצורך ביותר מזה אצל אחרים ומתייחסים לזה כ"פוזה בשקל".

פורסם

יש גם אנשים שקונים רכבים ספורטיביים במחיר הזה כמו 106 GTI או קליאו ספורט.

לא שונה בעיניי מרכישת מרצדס. יש אנשים שכמו שנאמר מחפשים רכב פשוט ומשעמם, יש אנשים שמחפשים רכב מקטגוריה אחרת, שיהיה יותר מהנה לנהיגה או רכב מרווח יותר ומפנק יותר וכו'.

זה לא מחייב שרכב ב-20 אלף ש"ח יהיה מקטגוריה ספציפית. אני נוטה להאמין שכל אחד עושה את השיקולים שלו ולפי הדרישות שלו.

סביר להניח שאילו הייתי רוצה דיילי ב-20 אלף ש"ח לעצמי, הייתי מחפש מכונית מיני או סופר מיני ידנית.

אם הייתי רוצה רכב שני לסופ"שים, הייתי מחפש רכב ספורטיבי או רכב שטח ישן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המרצדס זה סתם דוגמא, אבל גם רכבים כאלה יכולים לשמש כדיילי כל עוד אתה לא עושה קילומטרז' גדול במיוחד.

פורסם

אתה צודק בדברייך אבל זה לא רק עניין של גישה, זו התעלמות או "שכחה" של פרט שולי שנקרא "ירידת ערך".

לפני 3 שבועות נסעתי לראות c63 קופה שנת 2012 שהוצעה למכירה, רכב יד ראשונה עם קילומטראז מטורף של 23k קילומטר עם ספר טיפולים מלא ומצב חדש.

בשנת 2012 הרכב הזה עלה כחדש 600k שקלים.

עכשיו שהוא בן 4 מחירו צנח ל-250k שקלים.

ב-350k שאיבד ב-4 שנים יכולתי לרכוש עוד E55 W211 זהה לשלי משנתון גבוה יותר 05', סדר גודל של 100k שקלים לרכב, לעשות לה יישור קו שיכלול טיפול מונע מקיף בכל המחלות+ החלפה של כל רכיבי החשמל שעשויים להתקלקל+לשפר את הרכב למעל 600 כ"ס ועוד היה נשאר לי לא מעט עודף...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...