Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקפצה וכנראה הפתרון לבעייה:

כמעט חודשיים אני נוסע עם מתאם OBD ותוכנת Torque על מנת לנתר את הטמפרטורה ובעיקר לנסות ולתפוס את התקלה על חם (או קר, סטגדיש).

אז לא, לא הצלחתי לתפוס אותה, אבל עם הממצאים שהתקבלו, נבירה בפורומים מתמחים ובעיקר שיחה אחת עם "מאסטר" לססאניאנג כנראה שעלינו על הבעייה.

1. הטמפרטורה נעה סביב ה 75 מעלות, שזה בערך 10 מעלות פחות מטמפרטורת העבודה התקינה.

2. מד החום מגיע לאמצע ב 70 מעלות בדיוק ונשאר שם, ככה שלנהג ההדיוט אין דרך לדעת האם הרכב מתחמם ומגיע לטמפרטורת העבודה שקבע היצרן.

3. בירידות ארוכות תוך שימוש בבלימת מנוע הטמפרטורה יורדת. אם בנסיעה רגילה הטמפרטורה נעה סביב ה 75 מעלות אז בירידה הטמפרטורה מסוגלת לרדת אפילו עד 65 מעלות ומד החום יורד מתחת לאמצע.

4. ססאנגיאנג תכננו את המערכת כך שבמקרה של תקלה במערכת הקירור ירשם קוד תקלה במחשב הרכב וההתראה לנהג תהיה בדמות התקף לב של מנוע מתחמם.

5. התרמוסטט המקורי, למרות שהוא של מרצדס ונושא כיתוב Made in Germany כנראה לא שורד הרבה (לטענת המאסטר אחרי 30,000 ק"מ בלבד הוא מתחיל לזייף) וההמלצה היא לשים דווקא טרמוסטט חליפי צרפתי (הו האירוניה) של חברת Vernet.

לאחר שלא הצלחתי למצוא תרמוסטט חליפי טוב בארץ החלטתי ללכת על ההמלצה שקיבלתי והזמנתי תרמוסטט חליפי של Vernet מאי-ביי, 84 שקלים כולל המשלוח.

הגישה לתרמוסטט נוחה יחסית, ולאחר קצת עבודות פירוק ותוך פחות מחצי שעה + שטיפת המערכת עם צינור מים התרמוסטט הוחלף ונמזג נוזל קירור חדש התואם לתקן הנדרש ע"י היצרן.

לאחר ההחלפה וחימום הרכב הטמפרטורה מגיעה ל 85-86 מעלות ונשארת שם.

מ.ש.ל.

נ.ב, עדיין לא יצא לי לצאת לנסיעה ארוכה שכוללת עליות וירידות, אבל אני אופטימי. אם התקלה תחזור אשוב ואעדכן.

IMG_20170219_111614.jpg

IMG_20170219_111624.jpg

IMG_20170219_111633.jpg

IMG_20170221_190400.jpg

IMG_20170221_190420.jpg

IMG_20170221_190445.jpg

IMG_20170212_191728.jpg

IMG_20170212_191748.jpg

IMG_20170212_191807.jpg

IMG_20170219_144106.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תותח!

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אני תמיד נהנה לקרוא את השרשורים הטכנים שלך במיוחד על ססאנגיאנג - לא רק מחלקת העיצוב שלהם חיה תחת פטרית הזיה גם המחלקה הטכנית. הן לגבי נורית הטמ"פ והן לגבי נעילת הממיר רק מעל 120 קמ"ש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

איתמר, אתה אלוף.

נשמע שכאילו קנית גרסת טרום ייצור של הרכב... כמה הזיות באוטו אחד.

לדעתי זה פשוט מעיד על כך שבנו רכב טוב טכנית, עם רכיבים איכותיים, ואז בכל הנוגע לתוכנה עשו את העבודה אנשים בלי מספיק ניסיון בתחום.

פורסם

איתמר כל הכבוד שהגעת לזה.

האמת שיש פיצ'ר כזה בעוד דגמים, זה לא משהו יחודי לסאנגיונג. למשל ברנו אם מנתקים חיישן טמפרטורה, מיד מחשב מנוע מפעיל תוכנת גיבוי - בלוח שעונים מציג טמפרטורה גבוהה ומפעיל את המאוורר במהירות גבוהה קבוע.

פורסם

אם מנתקים חיישן טמפרטורה, מיד מחשב מנוע מפעיל תוכנת גיבוי

זו התנהגות הגיונית שנפוצה בהרבה מערכות רגישות לחום בכל מיני תחומים,

לדוגמא ארונות תקשורת..

להקפיץ מחוג כי הטמפרטורה ירדה קצת, לא עושה שכל

יום טוב גם לך

פורסם

אני חושב שזה מופעל לא רק כשמנתקים אלא גם כשהתנגדות החיישן יוצאת מתחום התקין והוא שולח קריאות לא הגיוניות.

החיווי הוא כדי להסב את תשומת הלב של הנהג לתקלה.

גם במקרה זה, הייתה תקלה. אף אחד לא מתרגש ממחוג טמפ' קצת מתחת לאמצע, אבל כשהוא מעל, רצים לבדוק. בטח נרשם קוד תקלה של underheating, וזה נותן כיוון ברור.

עריכה: אני זוכר שדיברנו פה פעם על מצב כזה במכוניות ללא מחוון טמפרטורה. דני דין הסביר אז שבחלק מהמכומיות אם מחשב מנוע מזהה אי הגעה לטמפ' עבודה אחרי פרק זמן מוגדר הוא ידליק נורת תקלה וירשום קוד תקלה מתאים.

פורסם

לא בדקתי קודי תקלה (כי לא חשבתי שיהיה קוד תקלה), אבל אם הייתי בודק כנראה שהייתי מקבל את קוד P1115. הקוד הזה מצביע על ערך מחוץ לנורמה של חיישן הטמפרטורה לאחר שהרכב התחמם. אני משער שמבחינת מחשב הרכב 70 מעלות זה ערך הסף לרכב "חם", ובמידה והטמפרטורה יורדת X מעלות מתחת לערך הזה אז הוא מבין שיש בעייה כלשהי במערכת הקירור ומתריע על כך באמצעות קוד תקלה שנרשם בזכרון ומחוון הטמפרטורה שמזנק מעלה.

פריג'י, אני לא חושב שיש בעייה עם התוכנה של ססאנגיאנג, אני דווקא מאמין שהם ידעו בדיוק מה הם עושים. זה שיש דברים שנראים מוזר לא אומר שאין הסבר לגביהם (והקטע עם הממיר שננעל רק ב 120 בהחלט עונה להגדרה "מוזר").

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מי המומחה שלך לסאנגיונג? אני רוצה לחתוך את הוורידים מרוב דיכאון בגלל המוסו ספורט שלי (אף אחד לא מצליח לתקן ראש מנוע )

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מצד אחד אני לא רואה קשר בין התרמוסטט, שאולי היה לא תקין או לא מתאים ולתקלה המוזרה שתארת.

מצד שני יש תוכנה לא מקורית לרכב או שתוך כדי התהליך התנקזה לא החוצה בועת אויר סוררת...אז הכל יכול להיות.

פורסם

אני דווקא רואה קשר ישיר, ככה המערכת עובדת וזו הסיבה שהתקלה התרחשה רק בירידות ממושכות ולא בשום תוואי אחר.

כשמתקינים ברכב "תוכנה" זה לא אומר שמוחקים את התוכנה הקיימת אלא משנים פרמטרים ספצפיים. במקרה שלי התוכנה כוללת 250 פרמטרים ששונו, אך לטענת מי שכתב את התוכנה הוא לא התעסק עם הפרמטרים של מערכת הקירור, הוא גם זה שהסביר על התקלה ומיד ידע לומר שהאשם מצוי בתרמוסטט שכאמור היה מקורי ועבר 240,000 ק"מ.

fanman, ה"מאסטר" נמצא ב... רוסיה. ובכל מקרה הוא מתמצא יותר בפן הדיאגנוסטיקה / חשמל / אלקטרוניקה ולא ב"ברזלים".

פורסם

הסבר נא את הקשר ואיך בדיוק המערכת עובדת, כי אני לא מצליח להבין איך תרמוסטט שנסגר כאשר אתה בירידה ממושכת ולא להפתח מחדש גם כאשר המנוע מתחמם מאוד, אך מחליט בכל זאת נפתח כאשר מחדשים את זרימת הדלק למנוע.

לעניין התוכנה, שעושים שינוי תוכנה ומשנים את מפת מערכת הדלק אז ברור שזה משפיע על מערכות אחרות, כמו מערכת הקירור למשל, שצריכה להתמודד עם עליית חום, תוצאה של הוספת דלק מהמתוכנן.

פורסם

דווקא נשמע מאוד הגיוני

לחיצה על דוושת הגז מאיצה את משאבת המים שיוצרת לחץ חזק על הטרמוסטט, בדיזל אין צורך ללחוץ על דוושת הגז כדי שהרע ינועה בקצב אחיד

פורסם
הסבר נא את הקשר ואיך בדיוק המערכת עובדת, כי אני לא מצליח להבין איך תרמוסטט שנסגר כאשר אתה בירידה ממושכת ולא להפתח מחדש גם כאשר המנוע מתחמם מאוד, אך מחליט בכל זאת נפתח כאשר מחדשים את זרימת הדלק למנוע.

טרמוסטט לא היה נסגר כמו שצריך.

אז התוצאה: רכב יורד בירידה תוך בלימת מנוע, טרמוסטט אמור לצמצם את זרימת המים ברדיאטור אבל לא עושה את זה, המנוע מתקרר.

נהג חוזר לגז, מנוע חוזר לטמפרטורה קרובה לטמפ' עבודה תקינה.

מחשב ניהול "מבין" שזה מצב לא תקין, אחרי שמנוע הגיע לטמפ' עבודה, הוא לא אמור לרדת משם כ"כ נמוך.

אז מחשב "רוצה" להודיע לנהג שיש משהו לא תקין במערכת קירור. איך נהג יבין זאת הכי מהר? כשיראה בלוח שעונים חיווי של טמפ' גבוהה. וזה מה שסאנגיונג עושה, מראה לו טמפ' גבוהה כשבפועל היא נמוכה. זאת אומרת זה לא חיווי טמפ' אלא סוג של חיווי תקלה.

פורסם
דווקא נשמע מאוד הגיוני

לחיצה על דוושת הגז מאיצה את משאבת המים שיוצרת לחץ חזק על הטרמוסטט, בדיזל אין צורך ללחוץ על דוושת הגז כדי שהרע ינועה בקצב אחיד

אולי נשמע הגיוני למי שלא שמכיר את פעולת המערכת קירור ברכב.

במערכת הקירור, אם יש לחץ אז זה בגלל הטמפרטורה ולא משאבת המים ושנית תרמוסטט לא מגיב ללחץ אלא רק לטמפרטורה.

• תוכן חדש...