Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום,

מבקש את עצתכם לתיקון הבעיה.

ברכב מיצוביש לנסר 2006 יש רעש רגעי של ציוץ \ חריקה ברגע שמדחס המזגן נכנס לפעולה.

הרעש נשמע היטב בתא נוסעים,אך כאשר פתחתי את מכסה המנוע על מנת למצוא את מקור הרעש לא מצאתי בוודאות. צריך לנסות עם חבר שיכבה וידליק את המזגן בתוך הרכב.

אני חושד שמדובר ברעש מהרצועה עקב עומס ברגע שהקלאצ' של המזגן מתחבר.

להבנתי יתכן אף שמקור הרעש הוא מהקלאצ' עצמו.

בכל מקרה אני שולל בעיות מיסבים כי מדובר ברעש רגעי. ומאוד מזכיר רעש של רצועה :-)

הרצועה הוחלפה לפני כ 3 שנים במוסך במוסך מורשה במסגרת טיפול, והרעש לפחות מאז..

בקיצור, אשמח לטיפים האם כדאי לנסות למתוח את הרצועה קצת ?

ואם כן כיצד לעשות זאת.

ראית מדריך יוטיוב
.

תודה מראש,

עומר.

lancer_ac_belt_1.JPG

lancer_ac_belt_2.JPG

עריכה אחרונה על ידי omer-yami
פורסם (נערך)

עידכון - התמונות מההודעה הראשונה אינן רלונטיות לרכב שלי, אין לי מותחן, אבל פרט לכך הדיאגרמה דומה.

לא מצאתי מידע באינטרנט כיצד מותחים רצועה זו, אם למישהו יש נסיון אשמח לדרך פעולה.

מהסתכלות שלי אני מנחש שצריך לשחרר בורג אבטחה שהראש שלו מוסתר על ידי הגלגלת של של המשאבת הגה ואז לחזק את הבורג מתח. ולסגור את הבורג אבטחה. אני צודק?

פורסם

אצלך קיימות 2 רצועות. המתיחה של רצועה אחת נעשית דרך משאבת ההגה כוח ורצועה שנייה דרך האלטרנטור. אם תרצה הסבר מדוייק יותר וטלפוני השאר לי טלפון שלך בפרטי.

פורסם

אכן כמו שמאור הקדים אותי ,אצלך כמובן צריך למתוח טיפה את רצועת המזגן שמחוברת למדחס ,משאבת הגה ופולי מנוע ,מתיחה יחסית מאד פשוטה, הגישה הנוחה היא מלמטה ,למרות שעם טיפה מאמץ ומפתח רינג אפשר לעשות זאת מתא המנוע למעלה

בהצלחה

רמי

פורסם

רמי...המשאבת הגה ברכב הזה יושבת למעלה ממה שזכור לי כך שהגישה היא מתא המנוע. כנל לגבי הרצועה השניה שהמתיחה נעשית מהאלטרנטור למעלה קרוב לקיר האש. מלמטה צריך רק לתת פתיחה לבורג הציר של האלטרנטור.

פורסם (נערך)

עדכון - מתחתי את הרצועה כרגע אין רעש. אני ימשיך לעקוב ולראות האם הרעש יחזור אחרי אי אלו קילומטרים.

על מנת למתוח את הרצועה יש לשחרר 3 ברגי 'אבטחה' שמחזיקים את המשאבת הגה ,ולחזק את הבורג מתח רצועה, ובסיום לסגור את אותם 3 ברגי אבטחה. בקיצור פולי של המשאבת הגה הוא אחראי למתח הרצועה.

הגישה לברגים '1' ו '2' הם דרך פולי משאבת הגה.

בורג '3' ממוקם מהצד השני של המשאבה.

הוספתי סרטוט מתאים

כמו כן ראיתי סרטון ביוטיוב שמתאר את אופן הפעולה :

.

תודה רבה למי שהגיב !

lancer_ac_belt_2.JPG

פורסם

לאנסר אחד הרכבים הפשוטים והקלים בתחזוקה עצמית ומיום ליום אני רואה אותם יותר ויותר בכביש...את הצורה הישנה...רכב אמין וחזק ושווה את התמורה!

• תוכן חדש...