Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפילות מתח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , יש לי בעיה שאני מתמודד איתה כבר יותר מדי זמן, ואני מאוד רוצה לטפל בה :)

אז בעיקרון אני נוהג בGMC YUKON , שנת 96' , רכב במצב מעולה.

בדלתות הקדמיות יש לי קומפוננטים של מורל, באחוריות קומפוננטים של מאסיב , מגבר הרץ he4 לרמקולים, ומונו של EFX 1000c1 שמפעיל לי את שני הMorel primo שיש לי בבגאז. בנוסף, התקנתי קבל, מצבר של 72 אמפר נמצא באוטו ואלטרנטור של 130 אמפר בערך. גם הכבלים שרצים באוטו הם כבלים איכותיים מאוד. שלא תבינו אותי לא נכון המערכת נשמעת ממש טוב, אבל יש לי בעיה עם החשמל ברכב. ברגע שנכנס הבאס לתמונה, ישר יש נפילת מתח של 2 עד 3 וולט, ומ14 וולט הוא מגיע ל10 ומנשק את ה11. הייתה לי את הבעיה הזו לפני, אז הוספתי קבל בתקווה שמשהו ישתפר, אבל לא קרה משהו מיוחד. עזרה בבקשה? חשוב :)

פורסם

קבל איננו פתרון לבעיות חשמל.

ועבור כ-780W שמספקת המערכת שלך לכאורה (אם הבנתי וחישבתי נכון), בשילוב עם אלטרנטור 130A, לא רואה סיבה לצורך בו בכלל.

מעבר למה שמרק שאל, מציע לחפש מידע אודות "שלושת הגדולים".

כמו כן וודא כי נקודות המינוס של המגברים מחוברים כראוי.

פורסם
קבל איננו פתרון לבעיות חשמל.

ועבור כ-780W שמספקת המערכת שלך לכאורה (אם הבנתי וחישבתי נכון), בשילוב עם אלטרנטור 130A, לא רואה סיבה לצורך בו בכלל.

מעבר למה שמרק שאל, מציע לחפש מידע אודות "שלושת הגדולים".

כמו כן וודא כי נקודות המינוס של המגברים מחוברים כראוי.

הייתי היום אצל מישהו שמייבא כבלים של SKY HIGH , הולך לעשות את החיווטים מחדש באוטו, מקווה שיסתדרו הבעיות :)

פורסם

אל תרוץ להוציא כסף בתקווה שזה יפתור את הבעיה.

אתה צריך לבצע בדיקת עומס על האלטרנטור, ייתכן והוא לא תקין

כמו כן תבצע בדיקת עומס על המצבר, אולי הוא חדש אך לא תקין

מאיזה נקודה במערכת אתה מודד את המתח? באלטרנטור, במצבר או באחד המגברים?

כפי שתום ציין, מערכת חשמל כזו אמורה לתמוך בלי בעיות בסטאפ שיש לך, ולכן החיווט הוא לא בהכרח מקור הבעיה.

פורסם

מה נשמע?

דין (בחור נחמד ונעים!) ביקר אצלי, ודיברתי גם עם החשמלאי שלו:

1. מורכב אלטרנטור 130A חדש (או משופץ), נבדק ע"י חשמלאי והוא תקין.

2. מורכב מצבר קצת ישן של VOLTA, אמרתי לדין שכדאי להחליף אותו. יחד עם זאת, הוא החליף מצבר לצורך בדיקה ועדיין היו נפילות מתח, מכאן שגם אם המצבר עייף (וסביר להניח שכך), הוא עדיין לא מהווה פתרון מלא.

3. ברכב עובר כבל 8 גייג' לשני המגברים ביחד ! אין שום צל של ספק ששני מגברים שמוצהרים בעלי צריכת זרם מקסימלית של 140A (שלא מתממשת במלוא הדרה כמובן) לא צריכים להיות מותקנים על כבל 8 גייג' מסכן, שלא מסוגל להעביר אפילו חצי מזה.

4. ביצעתי לו מספר מדידות מתח: מצבר ב idle כולל טעינה- 13.7 (מעט נמוך בהתחשב שללא טעינה הוא עומד על 13.4-5, אבל סביר ונתקלתי במקרים גרועים יותר), מצבר בעומס מלא- 12.5-7 רוב הזמן, ויש נפילות לאזור ה 12.3 בעומס ממושך. המתח בכניסה למגברים ולמפצל כבר ירד ל 10.3V, ואפילו לא חיכיתי לראות מה קורה בצריכה מתמשכת.

5. בכללי ההתקנה נראית על הפנים, חיווט מבולגן, מאווררים נקודות חיבור מרובות למאוורים וצרכנים נוספים שמעלות את ההתנגדות, קבל שפשוט מונח לו שם ומטייל בין המגברים (כמובן עם קטבים חשופים) ובפרט- חיבורי המינוסים לשלדה ביזיוניים, חיווט כ"כ דק, לא טרחו לשייף את הצבע במקומות בהם נעלי הכבל באים המגע עם השלדה. ואני לא מדבר כבלים חשופים, גידים יוצאים ומה לא.

כיוון שדין כבר ניסה החלפת מצבר ואמר שהפתרון היה חלקי ולא מספק, הצעתי לו לבצע מספר שינויים יחדיו כדי להשיג עליה במתח, לרמה שלפחות תאפשר עבודה תקינה ובטוחה:

1. החלפת מצבר למצבר חדש ואיכותי יותר מאשר וולטה (כמובן שעלתה האפשרות לפריקה עמוקה, אך אנחנו מנסים לשמור את התקציב שפוי).

2. החלפת הכבל הראשי לכבל 0 גייג' איכותי - הסברתי לו שאפילו כבל 4 גייג' יכול "להחזיק" מערכת כזאת, אך כבל 0 גייג' יעלה מעט יותר את המתח ויאפשר לו שדרוג עתידי של המגברים.

3. החלפת המינוסים (וגם הפלוסים המשניים מהמפצל למגברים) ל 4 גייג', ביחד עם מפצל ראוי וסופיות בטוחות, וסידור בסיסי של כבלים חשופים.

אני חושב שאחרי שיעורי הבית שעשינו דין, אני והחשמלאי, ולפי בקשתו של דין לפתור את הבעיה ולא לחזור אליה כל פעם, שלושת הצעדים האלו (שהם א' ב' של תשתית חשמלית ראויה, והוא יגיע לשלושתם במוקדם או במאוחר) יהוו פתרון יפה מאוד לשיפור המצב הקיים, יעלו את המתח לרמה נורמלית, ובסה"כ לא יהיו יקרים כמו לקנות רכיב בודד ב 3 אלף שקל כמו מצבר או אלטרנטור.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לא בדקתי מתח מוצא באלטרנטור, אך כיוון שהאלטרנטור הוחלף לאחרונה, וטיפל בו חשמלאי מוסמך, מקצועי וישר- אני משער שהמצב שם לא רע, וממילא לא יהיה מה להחליף שם.

שלושת הגדולים הם שדרוג טוב באופן כללי למערכת חשמל בריאה, אך הם רחוקים מלהיות צוואר הבקבוק בסטאפ הזה. שינויי המתח במצבר, בין אם בטעינה ובין אם בעמידה, הם לא ענקיים, יש מקום קל לשיפור. לעומת זאת, כבל המתח הראשי מעיק על מערכת החשמל עשרות מונים !

תכניסו לראש שניה: 8 גייג' שמנסה להחזיק גם 4 ערוצים וגם מגבר של 1000RMS ב 1 אוהם ! גם אם אני ארתך את האלטרנטור למצבר- עדיין המצב יהיה רע מאוד :)

החלפת הכבל והמינוסים הם ממש ברמה של עזרה ראשונה, והם השלב הראשון שהמלצתי להתחיל איתו, כיוון שגם אם הייתי נתקל באדם שמרוצה ב 100% מהמערכת שלו- עדיין הייתי מפציר בו לתקן ליקויים חמורים כאלה.

באמת המלצתי לו שאם כבר רוצים לעשות בשלבים, אז אפשר לחלק את זה לשתי פעימות, ולהשאיר את המצבר לשלב מאוחר יותר.

פורסם

ענין הכבל פלוס הראשי של המגברים ברור לחלוטין (ושאר החיווט שלהם).

לא טרחתי לאזכר אותו מלכתחילה כי לא עלה בדעתי בכלל שהמצב יכול להיות כל כך גרוע.

יתקנו אותי גדולי הפורום פה, אבל אם נניח שהאלטרנטור מוציא 14.4V (לא מחייב במקרה דנן) ואתה טוען למתח קטבים על מצבר בטעינה של 13.7 אז יש מפל מתח ופער של 0.7V. זה נשמע לי בהחלט המקום לבצע בו את "שלושת הגדולים". וגם פה לא מדובר בהשקעה גדולה, שהיא גם "על הדרך". לי זה נשמע בהחלט כמו צוואר בקבוק אפשרי.

פורסם (נערך)

כיוון שיש צרכנים נוספים, ישנה ירידת מתח, בד"כ המתח במצבר גם בזמן טעינה לא יתקרב ל 14.4.

אכן יכול להיות ששדרוג שלושת הגדולים ייתן לו עוד כמה עשיריות בודדות, וכמובן שהכל זה עניין של כסף, אם התקציב מאפשר- זהו השדרוג הבא בתור, וגם עליו המלצתי לדין, והסברתי לו את חשיבותו היחסית במצב הנוכחי שלו.

עריכה אחרונה על ידי srool

פורסם

מתח נופל ברגע שצריכת זרם עולה על יכולות התפוקה של הרכיבים.

אלטרנטור שמוציא 14.4 וולט ומספק עד 130 אמפר לצורך הדוגמא - במצבר תמדוד גם 14.4, כולל צרכנים אחרים, גם כאשר הצריכה היא 20-30 אמפר. גם במגבר תמדוד 14.4-14.3 במצב כזה

ברגע שתתחיל לצרוך יותר, תהיה נפילה קלה מאוד במצבר.

במגבר האורך של הכבל כבר משפיע יותר והנפילה תהיה יותר גדולה, אך עדיין לא בהרבה.

אבל פער של 2-3 וולט זה כבר מוגזם.

ייתכן ושלושת הגדולים תפתור את בעיה.

פורסם

כבר הרבה זמן שאני מנסה לסדר את הבעיות בנפילות מתח באוטו, הלכתי לעשרות אנשים, עד שפגשתי את ישראל התותח [srool] שהצליח לסדר לי את הכל בצורה הטובה והמקצועית ביותר. אחלה גבר, סבלני, מקצועי, יודע לעבוד בצורה הטובה ביותר, ובאמת הבן אדם שהכי נהנתי לעבוד איתו על הרכב :). כל המערכת חשמל באוטו הייתה על הפנים, עשינו מינוסים חדשים לגמרי, הרצנו כבל מתח ראשי לכבל 0 גייג' של sky high , בנוסף סידרנו את כל החיווט במגברים, החלפנו את כל הכבלים הישנים בכבלים חדשים של 0 ו-4 גייג' , ולאחר כל התהליך הזה הסתדרו בעיות נפילות המתח [לאחר מספר חודשים שניסיתי לסדר את הבעיה] :) אבל ברגע שנכנסתי למחסן שלו שמתי לב שיש לו שם ארגז של DC וזה ישר גנב לי את התשומת לב. מפה לשם, החלפנו את שני הסאבים הקודמים שהיו לי, בסאב חדש מהאריזה DC lvl 3 15' , סאב פשוט מפלצתי בטירוף, חזק ומדויק, עם תיבה שישראל בנה שמכוונת בדיוק לסוג במוזיקה שאני שומע. בקיצור , חייב לפרגן לישראל הכי בעולם, בן אדם מקצועי, הוגן, נחמד וסך הכל תותח. אף פעם לא יצאתי מרוצה מאיפשהו כמו שיצאתי מהחנייה שלו :) תודה רבה לך מלך אני עוד אחזור אלייך בעתיד :)

• תוכן חדש...