Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצתים ליונדאי IX35

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי יונדאי IX35 שנת 2014 מנוע 2000 (דגם מנוע G4HA).

בטיפול הבא לפי ספר הרכב אני חייב להחליף מצתים (45000 ק"מ)

אני רוצה לקנות מצתים באינטרנט כיוון שבארץ הם עולים הון (מצתי אירידיום)

אני רוצה לדעת במדוייק מה הדגם של המצתים.

מצעתי שתי אפשרויות: ngk silzkb6b או silzkb7b

תעזרו לי בבקשה.

תודה

פורסם

משהו מבולגן אצלך.

G4HA הוא מנוע בנזין 0.8 ליטר. בדוק מה הנכון כולל אולי כ"ס.

המצתים שמצאת או שחסרות שם אותיות או שהקיימות לא נכונות, ובכל מקרה נראה שהם רלוונטים לדגמים עם מנוע 1.6 ליטר.

פורסם

לגבי דגם מנוע אתה צודק,טעות שלי - הדגם הוא G4NA

את הדגמים של הצתים מצעתי באתרים:

silzkr7b11 - באתר NGK

silzkb6b - באתר hyundaishop

פורסם

להבנתי,

המק"ט המלא עבור החלק שמצאת באתר יונדאי שופ הינו SILZKR6B10E לדעתי ומתאים כאמור למנועי 1.6.

לכאורה זה שמצאתי כקשור למנוע G4NA הוא אכן SILZKR7B11, או המק"ט המקורי 18846-10070/18846-11070 (לא סגור על ההבדלים המדויקים).

ממליץ להמתין שמישהו עם אוטודאטה יאשר את המידע או לחילופין לפנות ישירות ליונדאי שופ לקבלת ייעוץ.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

תודה

שאלה נוספת היא - לפי הייצרן צריך להחליף מצתים בטיפול 45000 ק"מ אבל ברכב מותקנים מצתים אירידיום שאמורים להחזיק עד 100000 ק"מ. האם זה הגיוני להחליף אותם בחצי הזמן?

עריכה אחרונה על ידי yoffeli
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בהמשך לתום, באוטודאטה המנוע הזה משודך ל-i40

אצלך המנוע הוא G4NC.

אבל אכן המצתים בשני המנועים הם SILZKR7B11

https://drive.google.com/file/d/0B7m0YJC0WxA8eTE5VHFaQTQwWDA/view?usp=sharing

תוכל לצלם את ההוראה להחלפה מספר הרכב?

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)

אסף, המנוע שלו אכן G4NA.

1.jpg

לפי הקטלוג הנ"ל, המצתים הנדרשים אכן נושאים מק"ט מקורי 18846-11070 (כפי שהתתייחסתי בהודעה #4). כאשר ה-SILZKR7B-11 מקביל אליו. מחיר בחברה - 103 ש"ח פלוס מע"מ לאחד.

נותרה השאלה לגבי מרווח ההחלפה.

יש מצב שאולי יש טעות בספר בעברית (שלא לומר שייך לדור אחר)? או שמתייחס באמת למצתים רגילים?

בספר רכב של ה-i40 (מ-2012 בעברית) לצורך הענין מוזכר החלפה של רגילים כל 60 אלף/48 חודשים, אבל אם אירידיום אז 150 אלף/120 חודשים. בדוק אם גם אצלך אין סייג במקום אחר לגבי מצתי אירדיום.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה רבה על העזרה

מצאתי את הטעות:

לא תרגמו נכון את הספר הרכב מאנגלית לעברית

החלפת מצתים ברכב שלי כל 160000 ק"מ.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

פורסם

שים לב שיתכנו הוראות מיוחדות לישראל בשל תנאי הנהיגה בארץ (לאו דווקא "תנאים קשים" בהגדרה).

מציע להתייעץ אולי עם המחלקה הטכנית של היבואן ולקוות לתשובות הולמות.

• תוכן חדש...