Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

יש לי קונקשן דרך אתונה, נחיתה בשעה 7:30 בבוקר והטיסת המשך בשעה 13:00. סך הכל 5.5 שעות.

האם ניתן להספיק לראות משהו באתונה בזמן הזה?, כמובן שבפועל הזמן קצר יותר (עד שיורדים מהמטוס + הזמן שיש להגיע לפני הטיסת המשך)

האם זה גבולי מידי ולא כדאי לקחת סיכון?

בכלל איך עובד כל העניין של קונקשן?, לעולם לא יצא לי לטוס בקונקשן. האם המזוודות מגיעות ליעד הסופי?

מה קורה כאשר אני יוצא מהשדה באתונה וחוזר האם עלי לעבור את כל התהליך מחדש?

כמה זמן לפני טיסת ההמשך צריך להיות בשדה?, בטיסה רגילה זה בין 2-3 שעות האם ככה גם בקונקשן?

אשמח לכמה עצות וקצת סדר בנושא,

תודה מראש.

פורסם

עד כמה שאני זוכר השדה באתונה די רחוק מהעיר. אם אתה יוצא מהשדה אתה צריך לחזור 2-3 שעות לפני הטיסה ולעשות צ'ק אין. מדובר בצ'ק אין אלקטרוני בקיוסק, אבל יתכן שתאלץ לעבור גם בדוכן. המזוודות עוברות אוטומטית ליעדן.

אני סקרן - לאן אתה טס עם קישור באתונה? לשדה הזה אין טיסות מחוץ לאירופה ולמזה"ת (חוץ מכמה טיסות עונתיות לקנדה).

מעבר לכך - אין מה לעשות באתונה שעתיים. טיול באוטובוס המעגלי לוקח יותר זמן, והאקרופוליס מצריך מינימום חצי יום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש לו קונקשיין הוא לא צריך לבצע צ'ק אין מחדש, בהנחה שמדובר בטיסה עם אותה חברה או קודשייר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא משנה. הצ'ק אין באתונה לוקח שניות - מדובר בשדה גדול שהפעילות שלו נמוכה יחסית בגלל המשבר הכלכלי ביוון, אם כי כנראה צמחה בשנתיים מאז עברתי שם.

העניין הוא שכרגיל צריך לעבור סקיוריטי.

לי זכור שהנסיעה מהעיר (יותר נכון, מהמלון בו שהיתי, שהיה במרחק הליכה, אם כי לא קצרה ממרכז העיר) לשדה התעופה ארכה לפחות שעה. תחשוב על יציאה משדה לא קטן, מציאת תחבורה, סיעה של שעה, כאשר אתה צריך להביא בחשבון לפחות 2.5-3 שעות ליציאה מהעיר, כולל מקדם היסטריה ומעבר בביטחון - ונותרה שעה לטייל בעיר. עכשיו - מרכז אתונה (הסינטגמה) חסר עניין, אלא אם אתה תופס את חילופי המשמר ההזויים בארמון - צריך להגיע לאקרופוליס, ושם צריך להסתובב לפחות כמה שעות (מרחקים לא קצרים כולל טיפוס לא מועט).

בקיצור - לא לבנות על יציאה לעיר בקונקשן של פחות מ-8-10 שעות.

הערה: וידאתי את נושא מרחק הנסיעה במפות גוגל. מדובר על 50 דקות ברכבת, לא כולל המתנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש 3 אפשרויות להגיע משדה התעופה לעיר, דרך הרכבת התחתית (עניין של כשעה וכ5 יורו אם אנני טועה), דרך אוטובוס (קו X96 שיש עליו גם סימני מטוסים ככה שקשה לפספס שמדובר בשדה התעופה, גם עניין של כ40 דקות ומעלה לפי מיטב הבנתי) ודרך מונית (יש מחיר קבוע של 40/45 יורו עד למרכז העיר).

אפשרי אבל צמוד מידי ואתה עלול לפספס את טיסת ההמשך.

אבל אם באמת נחתת בזמן והכל, אתה יכול להספיק להגיע למרכז העיר, לטייל שעתיים ולחזור בזמן, הכל תלוי גם בזמן הנחיתה.

ויש מה לראות, אווירה נחמדה בסה"כ.

פורסם

גם אם אפשרי הדבר, לטעמי אתונה מכוערת, צפופה, מלוכלכת ולטעמי גם האנשים שם לא שיא הנחמדות.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

בהחלט נראה ים תיכוני, במובן השלילי.

מבחינה זו מזכיר את ליסבון (למרות שמדובר במשהו אחר לגמרי) - מצד אחד אתרים מעניינים, מצד שני עוני די מזעזע.

ככל הנראה שעם שיפור המצב הכלכלי יש גם שיפור במצב העיר, אבל, כאמור, הייתי שם ב-2014.

פורסם (נערך)

אני סקרן - לאן אתה טס עם קישור באתונה? לשדה הזה אין טיסות מחוץ לאירופה ולמזה"ת (חוץ מכמה טיסות עונתיות לקנדה).

.

טוב אז אני חייב לכם איזה עידכון.

נחתתי אתמול. היינו בקרפתוס, נכון ישנה טיסה ישירה מהארץ אך היא רק באיזה דיל וימים מאוד ספציפים ומלונות מאוד ספציפים ולכן לא התאים לי.

לקחתי מלון שאני רוצה מ-BOOKING וטיסה רכשתי לבד ולכן האופציה היחידה היא עם קונקשן דרך אתונה.

מסתבר שבדרך הלוך נדרשנו לאסוף את המזוודות שלנו ואז לבצע צ'ק אין באתונה ולשלוח את המזוודות לקרפטוס הן לא נשלחו ישר מהארץ, הסיבה כפי שהוסבר לי היא מכיוון שקרפתוס הוא אי קטן השייך ליוון אין שם מכס ולכן המזוודות עוצרות באתונה. לעומת זאת בדרך חזור המזוודות הגיעו ישירות לארץ מבלי שהייתי צריך לאסוף אותם באתונה.

נקודה נוספת, בדרך חזור היו לנו רק 55 דקות בקונקשן, זמן מינימלי בהחלט אך להפתעתי חיכתה לנו בנחיתה מהמטוס נציגה של נמל התעופה באתונה וליוותה אותנו עד ה-GATE לטיסה חזור, ממש שירות VIP, קיצרה לנו את כל תורי ההמתנה, עברו בידוק זריז והחתמת דרכונים והופ היינו על המטוס בדרך לארץ.

אולי בהמשך אכתוב סיכום קצת על האי הזה, למי שיש שאלות מוזמן לשאול. בכל מקרה מאוד נהנו ממנו.

עריכה אחרונה על ידי PorSche-911
פורסם

אשמח לשמוע על הטיסה,כמה זמן לקח,מחיר ובאיזה מלון היית (התמכרנו למקום הזה,היינו כבר פעמיים אך תמיד בטיסה ישירה:lol:).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
גם אם אפשרי הדבר, לטעמי אתונה מכוערת, צפופה, מלוכלכת ולטעמי גם האנשים שם לא שיא הנחמדות.

עכשיו תסביר איך אפשר שלא להפיק הנאה מאתונה (המקור) אבל כן מפריז או ברלין (החיקוי).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

במילים פשוטות: אתונה נראית כמו עזה. המשבר הכלכלי נותן אותותיו וזה בולט בכל מקום.

הערה: ביקרתי באתונה לפני קצת פחות משנתיים. אולי בינתיים, עם שיפור המצב הכלכלי, היא נראית קצת יותר טוב.

פריז או ברלין נמצאות במצב בו אתונה היתה לפני 3000 שנה - ערים מובילות בעולם. לא שאין מה לראת באתונה, אבל התרשמותי היתה שלא יותר מדי. ערי התיירות שלנו (ת"א וירושלים) מציעות הרבה יותר.

אם אתה מדבר על יוון בכלל מדובר בסיפור שונה לחלוטין, מדינה גדולה ועשירה באתרי טבע, נוף והיסטוריה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

Sperial הגדיר זאת יפה. אז אתונה אולי לא עזה אבל בהחלט ג'יסר א-זרקה... :lol:

יחד עם זאת, אם יש יותר משלוש-ארבע שעות לשרוף עד הטיסה, אני בדרך כלל אוהב לנסוע לסייר בערים שונות. זה תלוי כמובן אם מחיר הנסיעה לעיר לא יקר מדי, ומזג האוויר מאפשר שוטטות -אפילו סתם להתמקד בשוק פשפשים, מדרחוב, קניון, ולספוג אווירה מקומית ולאכול משהו מקומי.

Sent from my m2 note using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

יש עניין של המרחק משדה התעופה לעיר. באילת השדה במרכז העיר, בת"א או קופנהגן רבע שעה ברכבת (שכמובן צריך לחכות לה). אבל יש ערים - ואתונה ביניהן - שבהן שדה התעופה מרוחק מהעיר שעת נסיעה ויותר. באלה יש בעיה עם קונקשנים של פחות מ-10-12 שעות. לא לשכוח שצריך לצאת מהשדה, למצוא תחבורה לעיר ולחזור לשדה עם מקדם היסטריה מספק כדי לעבור את הביטחון, שלפעמים יכול להעיק מאד.

פורסם

ברור שיוון זה עזה. פעם אמרתי שרודוס זה רצועת עזה שגזרו והדביקו על הים התיכון. אפילו הצורה דומה! אבל זה חלק מיופיו של המקום.

יוון, כמו איטליה וספרד - היא מדינה כושלת אבל באופן כמעט קומי. כי למה לעבוד אם אפשר לקום מאוחר, לעבוד שעה עד לסייסטה ואז ללכת הביתה כי אתה גם ככה שיכור אחרי שירדת על בקבוק אוזו....:-D

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - איטליה היא, מעשית, שתי מדינות: צפון אירופי ודרום ים תיכוני. בצםון יש אפילו איזו תנועה קטנה שדוגלת בפיצול המדינה.

גם בספרד אזורים יותר ארופיים ואזורים יותר ים תיכוניים..

הדוגמא הטובה ביותר היא פורטוגל - בנסיעה באוטובוס ברחבי ליסבון ראיתי סלאמס שלא האמנתי שקיימים באירופה.

• תוכן חדש...