Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמיגר, כרכב שני לא חוכמה להחזיק ספורטיבית 3 דלתות. כרכב יחיד שבו גם אתה וגם זוגתך נוהגים לא חושב שזה אפשרי.

אורי מ., האם הxs הייתה הרכב הראשי?

באיזה תסריט ״פשוט נכנסים עם סלקל לתוך הרכב״ הוא פשוט?

במקרה יש לי ניסיון של 4 שנים עם xs ופתיחת המושבים שם רחבה יחסית. במיטו המצב לא כזה. בקורסה דור קודם למשל בכלל לא חושב שזה אפשרי.

לגבי הכנסה מתוך הרכב, מה מונע ממך להכנס מהדלת השניה?

איך אישתך ביצעה את תהליך הכנסת הסלקל לרכב?

ה-206 בפירוש לא הייתה רכב ראשי וכתבתי את זה. אנחנו מתניידים עם חצי בית ואין סיכוי שהיינו מסתדרים עם סופר מיני כרכב ראשי (בלי קשר לכמות הדלתות שלה).

לגבי הכניסה לתוך הרכב. האמת היא שאין לי נסיון עם רכבי 3 דלתות חוץ מאשר עם ה-206. כמו שכתבתי, ב-206 הכניסה למושב האחורי קלה מאוד (עם סל-קל או בלעדיו), אפילו לבעלי גב דפוק.

לא הבנתי למה התכוונת "הכנסה מתוך הרכב".

זוגתי ממעטת להשתמש ברכב השני. זה קורה רק אם שלה במוסך. אם אני זוכר נכון במקרים האלו הסל קל היה במושב הקדמי ולא האחורי, עם כרית אויר קדמית מנותקת, כמובן.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חייב לחדד פה נקודה.

המבחן מתייחס לסופרמיני כרכב עיקרי.

אם יש במשפחה רכב נוסף ניתן להסתדר גם עם סמארט

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אתה צודק למדיי.

מה שרציתי להדגיש זה את העובדה שמדובר על שתי נקודות נפרדות: 1. גודל הרכב, 2. כמות הדלתות שלו.

במקרה שלנו גודל הרכב הוא נקודה קריטית, שלא יכולנו לעמוד בה ולעומת זאת מספר הדלתות לחלוטין לא היווה בעיה.

חבר בעבודה הסתדר עם טויוטה סטארלט כרכב יחיד מהולדת הבת הגדולה ועד הולדת הילד השני (כ-3.5 שנים). נסיעות סוף שבוע למשפחה היו מירושלים לצפון הרחוק (סביבת קרית שמונה או לעמק יזרעאל).

אחותי הסתדרה עם הונדה ג'אז ותאומים בשנתיים הראשונות לחייהם. עגלת תאומים קבוע בתא המטען ושני סל-קלים במושב האחורי.

חבר אחר בעבודה הסתדר עם 3 ילדים והונדה גיאז כרכב עיקרי במשפחה. אני לא מדבר על ילדים מתבגרים אלא על ילדים קטנים מגיל סל-קל ועד גיל בוסטר.

מה שאני רוצה להגיד הוא - זה מאוד אינבידואלי ויותר תלוי ביכולת ההורים להסתדר עם אריזה קלה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

כתבה וכתיבה יפה, אהבתי את הקליאו.

גם ביאריס זצ"ל וגם ברכב הנוכחי כיסא הבטיחות נכנס יפה מאחורה. ביאריס היתה בעיה של מרחב במושב האחורי, ביונדאי יש מרחב גדול מאחורה גם עם הכיסא, שלא לדבר על הנהג ונוסע שלצידו ועם קצת מזל גם לעוד מבוגר מאחורה.

הבעיה מתחילה בכך שאין תא מטען מספיק גדול בסגמנט של הסופר מיני שיכול לאכלס עגלת תינוק+חמוצים בלי אקרובטיקה ולפעמים ויתור על דברים, שלא לדבר על כך שרכב בעל 3 דלתות מבחינתי פסול אוטומטית מבחינת סלקל/כיסא בטיחות לילד מאחורה כי אין גישה מהצד השני של הרכב אליו.

לדעתי סופר מיני חמה לא יכולה להיות תחליף לסטיישן או למשפחתית בסגנון הפלואנס או הפורד פוקוס למשפחות עם ילד פלוס. אחרי שביצעתי את המעבר מסופר מיני לסטיישן בעקבות הלידה של הבן אני לא מסתכל אחורה, סטיישן זה עולם אחר :wink:

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם
עשיתי נהיגת מבחן במיטו הזאת, כנראה מיד לאחר הסופ"ש שהיתה אצלך. כל האוטו קרקש וחרק. מה עשית לה בדיוק?

מאחור המלטה של פרה.

ברצינות, בלי לדעת מתי נהגתי ברכב, מה היה מצבו לפני שקיבלתי אותו או סגנון הנהיגה שלי הקביעה שלך קצת מפריעה לי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

In Flames, הקליאו דור 4 היא ממש לא הוט האץ' קלאסית.

אם לרוב הרכבים בסגמנט הזה יש שלוש דלתות וגיר ידני, הרי שהדלתות יפריעו ביומיום עם התינוק, ולא פחות חשוב, בהצלחה למצוא אשה ארצישראלית שתסכים לנהוג על גיר ידני באופן קבוע, הרי באותו הכסף אפשר לקנות רכב אוטומטי חלש יותר.

הקליאו היא פשרה, היא לא ספורטיבית כמו הדורות הקודמים (לפי כמה חברים שנהגו על כל הדורות), היא הרבה יותר פרקטית.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

קליאו דור 4 היא הוט האץ׳ לכל דבר ועניין, אולי פחות קיצונית אבל מבטיח לך שהיא מספיק ספורטיבית. בכל מקרה היא לא העניין פה.

נושא המבחן הוא האם ניתן להסתדר עם ספורטיבית כרכב יחיד וכאן התשובה היא כמו שסיכמתי, אפשרי השאלה עד כמה מוכנים להקריב.

לגבי ספורטיביות קטנות ואוטומטיות אתה לא חייב להגביל לידני, קופר, פולו והמיטו מהמבחן מציעים תיבה רובוטית.

Renault Clio RS EDC 200

פורסם

אפשר להסתדר יופי גם עם 3 דלתות ו-3 כסאות בטיחות באחות החמה של הקליאו שלך:

IMAG0108_blur.jpg

גם הרכבים הקודמים שלי היו 3 דלתות ומתמודדים, לא סיפור גדול.

פורסם
בהצלחה למצוא אשה ארצישראלית שתסכים לנהוג על גיר ידני באופן קבוע, הרי באותו הכסף אפשר לקנות רכב אוטומטי חלש יותר.

.

במקרה, נשוי לאחת שכזאת.

כל הרכבים שלה ידניים, ורחמנה לצילאן היא גם בוחרת בתוצרת צרפתית... רנו. הייתה קליאו ידנית, עכשיו קפצור ידנית.

מעבר לכך, הייתה תקופה שרכב 3 דלתות, ספורטיבי, ידני היה רכב הצמוד שלי (היום הוא כבר הפך לרכב סופ"ש)... נולד הילד הראשון והסתדרתי עם כסא מאחור.. הכסא ממוקם מאחורי הנהג. מאוד נוח להושיב את הילד בכסא, כשאתה יושב על המושב לידו.

בנוסף אשתי יכלה לבחור האם לשבת לידו מאחור, או לידי מקדימה...

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

משהו נוסף בנושא 3 דלתות לעומת 5.

השבוע נסענו, כל המשפחה, מהבית לתל-אביב. נסיעה של כ-50 דקות. זאת הנסיעה הכי ארוכה שעשינו כולנו בקקטוס עד עכשיו. סידור המושבים היה בדיוק כמו ב-206, דהיינו, כסא הבטיחות של הזעטוט (כמעט 4) באמצע ושני הגדולים משני צדדיו. הגדול, שהוא בן 15.5 אבל רזה למדיי (אחוזון 7 במדידה האחרונה לפני כשנה בביה"ס), התלונן שצפוף לו והבעיה היא לא מרחב לרגליים. ב-206 הוא אף פעם לא התלונן שצפוף לו.

להבנתי, העדר דלתות מאחור מאפשר מבנה שיוצר מרחב גדול יותר במושב האחורי, מבחינת הרוחב של הספסל ומרחב כתפיים.

• תוכן חדש...