Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רנו קליאו דור 3 שנת 2007 1600 סמ"ק אוטו'.

יש לציין שהרכב הזה הוא הרכב הראשון שלי ככה שיכול להיות שחלק מהשאלות יהיו קצת מוזרות.

1. מאז שקניתי את הרכב לא הייתה תאורה באותיות שליד מוט ההילוכים. אני יודע שבמרבית(אם לא כל) המכוניות האותיות מוארות.

רציתי לדעת אם ככה זה אמור להיות או שמשהו לא עובד שם. אמנם יש לי חיווי על המסך אבל מעדיף לראות גם לאן אני צריך להזיז את הידית.

2. בזמן נסיעה בין עירונית יש רעש ממש מעצבן באזור של הנהג(לא יודע אם בשאר הרכב יש גם, לא יושב בחלקים האחרים בדרך כלל). אני לא יודע אם זה ההגדרה של רעש כביש או סביבה או צמיגים, לא מבדיל. אבל הרעש מוגזם. אבא שלי אמר שזה הגיוני בנסיעה בין עירונית שיהיה רעש סביבה כזה אבל זה משגע אותי כי כשאני נמצא ברכבים אחרים אין רעש כזה. יחסית שקט בפנים ואפשר לנהל שיחה בלי לשאול כל רגע מה אמרת.

ממה זה יכול לנבוע? יש לציין שהחלון לידי לפעמים נתקע כזה באמצע הדרך למטה, יכול להיות שהחלון לא אוטם טוב? הבנתי מביקורות ישנות על הרכב שבמהירות גבוהות יש רעש גלגלים אבל אני לא מבין כמה נוראי זה אמור להיות. יש משהו שאפשר לעשות עם זה? אם אני ניגש עם זה למוסך ידעו להשקיט את זה?

3. יש דרך לבדוק איזה טיפולים הרכב צריך לעבור בכל X מרחק/זמן? החוברת שירות שהגיעה עם הרכב נראה לי קצת לא מתאימה כי מדובר שם בעיקר על דגמי קליאו 2, כאילו לא עדכנו בקרסו את החוברת יותר מדי כשהשיקו את הדגם.

בעיקר חשוב לי לדעת אם אמורים להחליף שמן גיר ונוזל בלמים מתישהו.

4. שאלה קצת טפשית. אני נוסע לפחות פעמיים בשבוע מאזור עפולה לבאר שבע דרך כביש 6 ובשאר הזמן הרכב משמש לנסיעות ממש קצרות לסופר וחזרה. זה לא אמור להיות סיפור לרכב הזה נכון? זה אמור ליצור איזשהו בלאי מטורף? לנסוע עם הרכב הזה בכביש שש על 120 קמ"ש דופק אותו? שמעתי כבר על בעלי פיז'ו 206 שנת 2001 שנסעו עד לאילת והרכב לא עשה שום בעיה אז נסיעה לב"ש לרכב חדש יותר גומרת אותו?

5. אשמח להסבר מה זה יישור קו לרכב. לא הבנתי איך זה מבוצע. המוסך בודק את כל הרכב ואומר לי מה הליקויים? לאיזה עומק הם יורדים בבדיקה? מה הם בודקים? יש הבדל בין הבדיקה שהם עושים לפי הבקשה ליישור קו לבין הבדיקה שעושים לפני קניה?

ודבר אחרון. אני אשמח להמלצה למקום טוב לטפל באוטו.

הרכב אצלי כבר שנה. אני מאזור הצפון ובמהלך השנה ביצעתי טיפול 120K ברכב במוסך מסויים(עשו רק מסנן אוויר+שמן+החלפת שמן+פלאגים) ולא נאמר לי שהייתי צריך לעשות טיימניג(למזלי עשיתי כי לא סמכתי על הבעלים הקודמים), והסתבר שהייתי צריך להחליף עוד כמה דברים בטיפול שבסוף הוחלפו כי הם חדלו מלעבוד. הרגיש לי שהמקום לא יודע להתעסק עם צרפתיות, בטח שלא עם רנו(משום מה יותר קל לכולם להתעסק בפיז'ו).

עברתי גם במוסך רנו והרגיש שכל מה שהם רוצים זה למשוך ממך כמה שיותר כסף ושהאבחון שלהם לא מקצועי בעליל. בסופו של דבר עברתי במהלך השנה בין שלושה מוסכים ואף אחד לא הראה מקצועיות בנוגע לרכבי רנו, בעיקר נשמעו תלונות על איזה חברה בעייתית.

בקיצור, התייאשתי ממש, מרגיש לי שאין במדינה הזאת מוסך הגון אחד ובטח שאין מוסך שידע לטפל בקליאו שלי בשעת צורך.

שמתי לב להמלצות על מוסך גבע ועל שאפט בת"א אבל גם אז אני רואה בעיקר דיבור על פיג'ו-סיטרואן ככה שלמרות כל הדברים הטובים אני חושש להיכנס אליהם.

אני פדנט בכללי ומספיק שאראה מוסכניק שפתח איזה פלסטיק ולא החזיר אותו כמו שצריך למקום זה כבר יהיה לי צורם. בסוף השקעתי ברכב הרבה כסף ומישהו בא ומזלזל ככה. מטריף אותי הדברים האלה. מרגיש שלהחזיק רנו בארץ זה עול.

תודה לעונים

פורסם

1. צריך לבדוק אם יש שם מנורה ואם היא ניתנת להחלפה

3. 30אלף או שנה מומלץ לעשות כל 15 או שנה

4. זה תקין לנסוע ברכב במהירות הזאת

5. ביישור קו מרימים את הרכב ובודקים אותו ומחליפים את מה שפגום

מוסך גבע ושאפט יודעים לטפל גם ברנו

אחזקה של כל רכב בארץ זה בעיה כל אחד חושב שהוא יודע מה הוא עושה

• תוכן חדש...