Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי סיאט לאון 2009 ידני 1.8 TSI

השאלה היא כשאני נוהג בלי מזגן קל מאוד להעביר/לשחק בהילוכים (הנהיגה שלי אגרסיבית)

וכשאני מפעיל מזגן אז העברה של ההילוכים נהפכת לקשה הרבה יותר, וצריך לתת יותר גז בין כל העברה. זה מאוד לא נוח לי.

(וזה נראה לי זה קורה כי הטורים גבוהים יותר כשהמזגן עובד וכשמכניסים את הקלאץ הטורים צונחים יותר מדי וההילוך הבא דורש טורים גבוהים יותר ואז אין התאמה)

או שזה בכלל זה משהו אחר.

השאלה האם אפשרי לפתור את זה בזה שניתן לרכב יותר כוח? (זה משהו שבכל מקרה מעניין אותי לעשות)

או שיש הצעה אחרת?

עריכה אחרונה על ידי adidor77
פורסם

הטורים עולים אבל השילוב של ההילוך לא חלק.

אני לא יודע אם זה קשור הקלאץ מפריד גבוהה ...למרות שהתרגלתי לזה.

פורסם

האם אתה מתכוון שקשה לך לשלב את הקלאץ או שקשה לך להזיז את מוט ההילוכים?

גם אצלי כאשר אני מפעיל את המזגן,השילוב מצריך יותר גז מכיוון שעל המנוע פועל עומס נוסף ולכן צריך לתת יותר כוח כדי שהמנוע ישתלב מבלי להכבות או להחליק.לא חושב שיש מה לעשות עם זה.

האם לא שמת לב לזה עד עכשיו?

פורסם

כן אני מתכוון לזה. חשבתי אולי זה יכול לנבוע מבעיה אחרת...ונראה לי שאפשרי לפתור את הבעיה בזה שאני יוסיף יותר כוח למנוע ככה הוא פחות מתאמץ ואני פחות ארגיש את זה בהעברת הילוכים.

פורסם

הסל"ד יורד מהר יותר כאשר המזגן פועל וצריך לתת גז ביניים ולעשות מה שנקרא REV MATCHING - אותו דבר בפאביה ידנית שלי. ללא מזגן יש יותר זמן להעביר הילוכים וההעברה גם חלקה יותר. על פניו לא נראה לי שיש לך בעיה ברכב. אני נוהג על ידניות בלבד כבר מעל 15 שנה ובכל רכב ידני זה היה ככה.

הזול עולה ביוקר

פורסם
הבנתי תודה.

אני חוזר שוב על השאלה שלי אם אני אוסיף כוח למנוע אז אני ארגיש את זה פחות?

מה זה אומר להוסיף כוח? לשחק עם הפרמטרים של המנוע?

פורסם

איביזה ידנית [אומנם אטמוספרית] אותו דבר...עם מזגן צריך לתת יותר גז בין העברת הילוכים כדי להימנע מהמכה הזאת שאתה מתאר.

תקין לחלוטין.

ד"א לא בטוח שאם תוסיף כח למנוע אתה תמנע את זה, כי אין שום בעיה, אתה רק צריך לתת יותר גז בין העברת הילוכים, אתה פשוט צריך להתרגל לנסיעה עם מזגן.

פורסם

דווקא נראה לי שזה אמור לפתור את הבעיה כי הטורים יהיו פחות גבוהים כשהמזגן עובד ואז יהיה יותר נוח להעביר.

חחחח הבעיה היא אחרי שאני מתרגל לנסיעה עם מזגן אז מספיק שאתה נוהג פעם אחת בלי מזגן אז אתה מבין עד כמה זה לא נוח לנהוג עם מזגן

פורסם

זה לא, מציע לך לקרוא ברשת על הנושא -עדיף באנגלית כדי להבין את המכניקה של העניין.

החלפה חלקה מתרחשת כאשר הגיר (INPUT SHAFT AND DRIVE SHAFTׂ) והמנוע במהירות זהה. כל עוד לא תעשה REV MATCHING ההחלפות יהיו קשות יותר עם מזגן כי הסל"ד נופל מהר והמנוע מהר מאוד יוצא מהמהירות המתאימה מול הגיר..

כמו שרשמתי ועוד חברים - זה תקין ופשוט צריך להתרגל לזה וללמוד איך לנהוג עם זה.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...