Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין כלום בצילום ומצלמות.

כשאני מצלם אובייקטים קרובים- טקסט למשל, עם הגלקס 5 אני חייב להחזיק את הסמארטפון מאוד יציב אחרת התמונה יוצאת מרוחה.

יש לציין שכשאני מצלם עם הפלאש זה יוצא בסדר(רק שאני לא תמיד יכול לצלם עם פלאש)

האם יש דרך להכריח את הסמארטפון לצלם מהר יותר? (אולי אפלקצית צילום אחרת?)

פורסם

מצלמה צריכה כמות אור מסוימת כדי לצלם.

אם אתה נמצא במקום בעל תאורה חלשה, המצלמה מפצה על כך על ידי הארכת משך הצילום ו/או על ידי פלאש

אם תכפה על הצלמה זמן צילום קצר, התמונה תצא חשוכה.

תנסה לשפר את התאורה, למשל על ידי צילום ליד החלון

פורסם

זמן צילום מושפע מ-2 גורמים :

1. חומרה.

2. תוכנה

לגבי חומרה - אינך יכול לשנות את זמני ההשהיה (אלא אם תחליף מכשיר סלולרי).

לגבי תוכנה - ישנן השהיות שלגביהם אינך יכול לעשות כלום (זמן שלוקח לתוכנה להעביר את הפקודה לחומרה ).

ישנן השהיות שלגביהן אולי יש אפשרות לקצר זמן תגובה ע"י ביטול אופציות. למשל פוקוס אוטומטי, להקטין איכות תמונה, לפנות מקום בזכרון (פחות אפליקציות רצות במקביל) וכו'.

פורסם

אם יש לך אפשרות לשחק עם הצמצם ידנית תוכל לשחק עם החשיפה ולקצר את זמן הצמצם = זמן צילום קצר יותר.

ב-G4 יש מצב ידני שמאפשר שליטה בכל ההגדרות האלו (ISO, צמצם, White balance וכו'), יש מצב שיש אפליקציות שיאפשרו את זה גם בגלקסי שלך.

השאלה אם יש לך סבלנות לשחק עם כל ההגדרות כל פעם שבא לך לצלם איזה משהו.

ובכלל לצילום טקסט אני משתמש באפליקציית camscanner, היא מפלטרת את התמונה כך שהטקסט יוצא מאוד קריא.

פורסם

אם באפליקציה של סמסונג אין אופציה לשחק עם אפשרויות מתקדמות תנסה את זאת:

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.opencamera&hl=en

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כמו שאמרו, התמונה יוצאת מרוחה בגלל חשיפה ארוכה. חשיפה ארוכה כי לא מספיק אור.

זה אומר או להשתמש בפלאש או לעלות ISO כמה שיותר גבוה, אבל אז התמונה יכולה להיות לא קריאה בגלל כמות הרעש.

או לשים את הטלפון על משהו יציב או לייצב את עצמך כמה שניתן או לקחת אוביקט מצולם למקום איפה יש הרבה אור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר - כמובן שאפשר להרחיב צמצם. העניין הוא שבאופן בסיסי לטלפונים עדשות זעירות ולכן גם בהרחבת צמצפ עדיין לא נכנס מספיק אור.

אפליקצית CS נועדה למטרה אחרת - לתקן עיוותים בצילום מסמכים הנובעים מהאופטיקה ומזויות הצילום הלא אופטימליות כאשר "סורקים" מסמך בטלפון. אין לי מושג מה היא עושה לבקרת החשיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למרות ההתקדמות האדירה במצלמות של פלאפונים, עדיין יש מגבלות קשות שנובעות מהגודל הזעיר של הרכיבים.

אין לזה פיתרון בתוכנה.

הדבר היחיד שאתה יכוך לעשות הוא לצלם בסביבה בעלת תאורה חזקה - זה מזרז את מהירות ההמיקוד בצורה משמעותית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
צביפר - כמובן שאפשר להרחיב צמצם. העניין הוא שבאופן בסיסי לטלפונים עדשות זעירות ולכן גם בהרחבת צמצפ עדיין לא נכנס מספיק אור.

במצלמות של הסלולארי אין צמצם בכלל (לפחות ברובן). השליטה בחשיפה היא על ידי זמן חשיפה וiso. מפתח צמצם בדרך כלל די סביר 2.8 ואפילו בטובות 1.7.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ועל זה נוסיף חיישן זעיר ותחרות על המגפיקסלים, שגורמת לפיקסלים להיות זעירים, מה שמגביר את הרעש (או במילים אחרות, מגביל את הרגישות).

אישית אני מתיחס למצלמת הטלפון כ"כלי לתעוד תאונות דרכים", וכיום גם לצילום מסמכים והעברתם. לא כמצלמה לשימוש כללי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית אני מתיחס למצלמת הטלפון כ"כלי לתעוד תאונות דרכים", וכיום גם לצילום מסמכים והעברתם. לא כמצלמה לשימוש כללי.

זה אומנם נכון, אבל הסלולארי כל הזמן נמצא עם רובינו, זה המצלמה הכי זמינה שיש.

בטלפונים היותר טובים המצלמות נעשו הרבה יותר טובות ומגיבות מהר (פוקוס בשבריר שניה וצילום - למשל סמסונג מאוד טובים בזה בS6 וS7).

הסלולארי מאפשר לצלם דברים שאין אפשרות לצלם עם שום דבר אחר בשל זמינותו. זה כבר מזמן מצלמה לא רק לצילום תאונות דרכים ומסמכים (ובכלל אני מעדיף לסרוק את המסמכים עם הסורק - זה יוצא הרבה יותר טוב).

פורסם

לי יש את אותו מכשיר. תנה לצלם במצב ספורט זה משפר מאוד את זמן התגובה . מצב זה לא קיים בdefault צריך להוריד אותו מחנות האפליקציה.

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...