Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל בגרמניה (לא שוויץ שקונסת תיירים מהקמ"ש הראשון) אין מלשינון ואין מצלמות איפה שלא צריך. יש צייתנות לנושא שמירה על הימין והבנה שמותר ליסוע מהר בשמאלי, והוא לרוב ריק ממתנחלים.

תעקוף שם בימין - תחטוף על הראש - אבל זה לגיטימי כי השמאלי, בגדול, פנוי.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי שם כבר עשו את החינוך והם מתגאים בזה.

פה יש לנו בעיה תרבותית והמון אנשים שלא אכפת להם או שפשוט לא יודעים את החוקים.

אתה לא יכול לחנך מישהו שנוהג כבר 30 שנה.

אתה כן יכול להזכיר לו מה החוקים ועל מה הוא ייענש, או להסביר לו שמשהו ספציפי שהוא עושה הוא לא מקובל.

אגב, אני (ועוד עשרות אלפי אנשים) לא עשינו תיאוריה כי עלינו מחו"ל עם רשיון ופשוט עשינו טסט מעשי קצר וקיבלנו רישיון ישראלי.

במקרה שלי אני יודע מה החוקים אבל יש לא מעט שלא.

אז יש לנו עשרות, אם לא מאות אלפי אנשים שנוהגים בלי לדעת את החוקים.

פורסם (נערך)
אף אחד לא יבזבז את הזמן שלו על דיווח על מישהו שנוסע בשמאל, אלא אם זה גם במהירות נמוכה מאוד ולא סבירה.

אם צילמו אותך וגם טרחו לדווח על זה, המשמעות היא שממש עצבנת מישהו או שסיכנת חיים.

מכל שעת נהיגה שבה אני מצלם את הדרך יש בערך רבע שעה של אנשים שנצמדים לשמאלי. לי יש תוכנות עריכה ממש קלות להפעלה אבל אני אפילו לא טורח להוציא את הקבצים האלו מהמצלמה.

אף אחד לא ידווח על זה כי לאף אחד לא אכפת.

לי אכפת.

למעשה כל כך אכפת לי שזה ממש אבל ממש מעצבן אותי. במידה ויקום מלשינון כזה אני הולך להלשין רק על העבירה הזו.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בהצלחה להוכיח שלרכב שעושה את זה היה מספיק מקום לעבור נתיב ימינה בלי לעבור את המהירות המותרת.

הוא תמיד יכול לטעון שהיה שם רכב, כמו הפיג'ו שאם היא הייתה עוברת נתיב לאמצעי, זה היה כמעט כמו לחתוך את הרכב שממנו מצולם הסרטון.

גם הרכב שממנו צולם הסרטון יכול לטעון שלא רואים במצלמה אבל בנתיב הימני יש עוד רכב שלא אפשר לו לחזור לימין.

הפיג'ו והרכב המצלם יכולים להגן על הטענות שלהם, נהג המיאטה לא.

פורסם

אירופה זה העולם המושלם?

עוד כמה עשרות שנים הם יאמצו את החוקים של דעש.

צריך להגיע לקונצנזוס של מה טוב לנו כמדינה וחברה. אירופה זה ממש לא המודל המושלם לחיכוי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצטער לחזור כמה הודעות לאחור, עכשיו עברתי על האשכול.

הדוגמה של נהג המיאטה שיוסי העלה, זה בדיוק מה שעבר לי בראש (ראיתי את הסרטון לפני כמה ימים, כשהועלה).

כנראה הייתה טעות מצד המצלם להעלות את החלק הראשון של עקיפה מימין, בפורום כזה.

בכל מקרה, למי שלא מכיר מדובר בקטע הכביש העולה לירושלים, לקראת מחלף הראל במתכונתו הבעייתית, קטע בשיפוצים מזה תקופה וספציפית המקטע הזה משמש מעקף, הנתיבים צבועים בכתום, וללא שוליים.

נהג המיאטה מכיר היטב את המקטע,ובחר בכל זאת לעקוף בצורה ברוטלית ומסכנת את עצמו ואת האחרים. גם אם כולם היו בנתיב הימני הוא היה עוקף בצורה מסוכנת, וחותך את כולם בירידה למחלף הראל.

אם הנהג במקרה לא מכיר את המקטע, אז מדובר במופרע עוד יותר קשה.

גם נסיעה בשמאל שלא לצורך צריכה להאכף, אבל הרבה אחרי שיורידו את המופרע במיאטה מהכביש, ואולי מהחברה לתקופה.

זה מזכיר לי שרשור מקביל שבו מישהו השווה בין משתמט מגיוס ובין אחד הנערים שרצח נהג מונית מתוך שעמום, בטענה ששתיהן זו עבירה על החוק.

פורסם

פעם היה משפט שהיו משתמשים בו הרבה "זה כמו לדבר לקיר".

ברגע שנהג הפיז'ו לא היה מתנחל בשמאלי נהג המיאטה לא היה צריך לעבור נתיב. במקום לטפל בתופעה (אכיפת מתנחלים בשמאל) אתם נטפלים לסמפטום (הנהגים שעוקפים אותם).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הסמפטום הופך לבעיה כשהוא חורג בצורה משמעותית מהמהירות שמותאמת לתנאי הדרך, כפי שקרה עם החבוב במיאטה ועם כל הכבוד למצטדקי המקלדת שכאן.

גם אם נהג הפיז'ו לא היה שם כלל, סביר להניח שהיה דוגל באותו תמרון מסוכן. אם זה היה קורה 50 מטר לפני או 100 אחרי, זו לא הנקודה. התמרון היה אותו התמרון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין מה להתווכח אם נהג המיאטה אידיוט או לא (הוא אידיוט גדול) אלא העניין הוא שיש עוד 2 עברייני תנועה בסרטון הזה שתרמו למצב המסוכן.

אם נהג הפיז'ו והצלם היו בימני האידיוט היה עושה שטויות אבל מסכן פחות אנשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל צריך להוריד מהכביש את הקונוסים הניידים. כן, אלה שחושבים שאם הם נוסעים לאט הם בסדר. אלה שנוסעים לאט בשמאלי, אלה שחותכים נתיב בעיקול הכי קל שיש אבל עושים את זה לאט ומיד אחרי העיקול חוזרים לשמאלי, אלה שמתנחלים בנתיב האמצעי והופכים את הכביש אפקטיבית מתלת לדו נתיבי, על כל אלה צריך כמובן להוסיף את החבורה שלא עושה את זה מתוך חוסר הבנה בסיסי של כביש אלא גם מנסה "לחנך" את ה"מופרע" שעקף אותם מימין ולא נותנים לו לחזור לשמאלי, או את אלה שיאטו בכוונה כשמגיע מאחוריהם רכב מהיר.

יש עוד הרבה כאלה שמשום מה עוברים כאן אצלנו כ"נהגים טובים" אבל בעצם מהווים את שורש הבעיה.

אחרי שהם יורדו אחר כבוד מהשמאלי והאמצעי אל מקומם הטבעי בימני ניתן יהיה לשפוט אם נהג המיאטה, השירוקו או המיני הם מופרעים חסרי תקנה או שהם אנשים נורמטיביים שנשבר להם מהקונוסים הניידים.

פורסם

ההבדל בין שתי העבירות - חיתוך הנתיבים ואי-שמירת הימין - הוא שאחת מסכנת חיים והשניה - כמעט וכלל לא. לכן, הגם שהן לא מצדיקות זו את זו, ההתייחסות לאי-שמירת הימין כאל החמורה מבין השניים - תמוהה בעיני.

צריך לשפר את המצב בכבישי הארץ לא כי זה "לא כיף" לנהוג פה, אלא בגלל שנהרגים פה המון אנשים. כל דבר אחר הוא סדר עדיפויות עקום ופעולה ועל פיו לא תוביל לתוצאה המבוקשת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אף אחד פה לא אמר שהמיאטה צדיק. אומרים בצדק שעל כל 10 מיאטות כמוהו, 1 אולי היה נוהג כפי שנהג בהינתן פיז'ו ירוקה בנתיב הנכון ולא השמאלי.

מחפשים את הדרך למנוע, או להעניש?

ברור שאם מחפשים את מי להעניש, המיאטה נושא בעונש גדול יותר.

מחפשים למנוע את התופעה? טפלו - יפה, ובעדינות - בפיז'ו.

זה הכל.

• תוכן חדש...