Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שיש בפורום אבולוציה מתכנסת ל"עופו לי מהשמאלי". בתור פסיכולוג יוטיוב מוסמך אני מעריך בוודאות שאם כולם היו בנתיב הימני בלבד, נהג המיאטה היה חותך בברוטליות ביציאה, את הנתיב הימני שהיה עמוס יותר.

הוא בכלל לא היה אמור לעקוף בקטע הדרך הזה, הוא היה צריך להיות בנתיב הימני היורד למחלף הראל.

אבל גם נהג המיאטה המופרע הזה הוא בכלל לא נושא השרשור, אלא רק דוגמה אנקדוטלית, שכמוה יש עוד עשרות מצולמות ביום, ואולי גם מאות. אבל תמשיכו עם האבולוציה המתכנסת שלכם.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהג הפיג'ו יעצבן חצי עולם אבל הוא לא באמת מסכן אף אחד.

רק לשם ההגינות, נהיגה שמאלנית כן גורמת לסיכונים. בלא מעט מכוניות המראה הימנית קטנה יותר או שאין לה הקטע הקמור שקיים במראה השמאלית. במידה והיא לא מכוונת בצורה יעילה, יווצר שטח מת גדול.

יש בישראל המון התנגשויות במעברי נתיבים, וחלק גדול מהן הם במעבר נתיב משמאל לימין בשל השטח המת הזה, ולא מימין לשמאל, שם כמעט לא קיימת בעיה אם בודקים מראות.

עדיין, אני חושב שאתה צודק. ההתמקדות בעבירות מעצבנות אך לא מסכנות חיים באופן ישיר - היא לטעמי קטנונית.

היא מעידה על תחושת ניתוק של אנשים מן הסיכון הכרוך בנהיגה ומן הקטל בדרכים, והתמקדות במרכיב שקשור אל הללו רק בעקיפין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ההבדל בין שתי העבירות - חיתוך הנתיבים ואי-שמירת הימין - הוא שאחת מסכנת חיים והשניה - כמעט וכלל לא. לכן, הגם שהן לא מצדיקות זו את זו, ההתייחסות לאי-שמירת הימין כאל החמורה מבין השניים - תמוהה בעיני.

צריך לשפר את המצב בכבישי הארץ לא כי זה "לא כיף" לנהוג פה, אלא בגלל שנהרגים פה המון אנשים. כל דבר אחר הוא סדר עדיפויות עקום ופעולה ועל פיו לא תוביל לתוצאה המבוקשת.

אם אני זוכר נכון אתה מתייחס להשתלבות מימינך בכביש כמכשול ונוסע בשמאלי.

עם גישה כזו לא ניתן להתווכח איתך על חשיבות ההצמדות לנתיב הימני כי המרחקים בארץ ברובם קצרים ולכן אתה לרוב בשמאלי.

העבירה המסכנת חיים מתבצעת אך ורק בגלל ההתנחלות בשמאלי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

חן, המצב פה בארץ מבחינת תאונות הוא סביר ביותר.

תראה את הסטטיסטיקה https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death_rate

ותגיד לי באיזה מקום אנחנו.

מבחינת תמותה לכל 100,000 איש: מקום 11 מתוך 180 (ממוצע 3.6 לעומת 17.4 ממוצע עולמי)

תמותה לכל 100,000 רכבים: מקום 27 מתוך 180

פורסם (נערך)

בעית הקטל בדרכים היא בעיה עולמית. גם להיות במקום טוב בעולם (והטבלה של ויקיפדיה לא מעודכנת למיטב ידיעתי) זה לא מספיק. זה עדיין פי עשרה ויותר מהקטל באירועים בטחוניים, ותראה כמה השקעה הולכת למניעתם של אלו.

זה גם לא שאנחנו אלופי העולם בנהיגה לא מתורבתת. אם הייתה טבלה כזו, היינו נמצאים בה במקום הרבה יותר טוב מזה שאנו תופסים בטבלת הקטל בדרכים.

אם אני זוכר נכון אתה מתייחס להשתלבות מימינך בכביש כמכשול ונוסע בשמאלי.

עם גישה כזו לא ניתן להתווכח איתך על חשיבות ההצמדות לנתיב הימני כי המרחקים בארץ ברובם קצרים ולכן אתה לרוב בשמאלי.

לא באופן גורף, תלוי במצב התנועה.

יש כאן לא מעט נהגים, כולל כאלו שקנאים לנושא שמירת הימין, שיעדיפו לפנות נתיב בנקודת השתלבות. בשעתו, אפילו הפורום קידם את המנהג הזה, ואני מכיר לא מעט מאמני נהיגה שנוהגים וממליצים לנהוג כך.

מעבר לזה אני משער שאני 95% מהזמן בימני, כי אני ממעט (באופן יחסי) לעקוף רכבים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
ומי מהם יגרום לתאונה?

ממש לא. נהג הפיג'ו משול לזה שמסתובב ותוקע לכולם אצבע בעין, לא חזק מידי כדי לגרום נזק לעין אבל מספיק חזק כדי להרגיז. יש מי שיתרגז מהר ויש מי שיתרגז לאט. בסוף כולם יתרגזו. נהג הפיג'ו והחברים שלו הם הסיבה המרכזית להפיכת אנשים נורמטיביים לברוטאליים בכביש.

שים לב מה כתבתי, נהגים נורמטיביים, לא חוליגנים. החוליגנים יתפרעו בכל מצב.

אתה וחלק ניכר אם לא כל מערך האכיפה לא מתיחסים למתנחלי השמאל והמרכז כבעיה וחבל כי הם הגורם המרכזי להסחת דעת, וזה מעבר לפקקי התנועה שהתנהגות כזו מיצרת.

פורסם

דווקא מבחינתי הם בעיה רצינית מאוד.

הם פשוט בעדיפות משנית לעומת החוליגנים.

את המתנחל קל לי לצפות. לרוב אני יודע לחזות מרחוק אם הוא מאלו שיעברו נתיב אם אני מתקרב או אם אני מהבהב.

רובם לא יעשו "דווקא" רוב הזמן אלא פשוט ימשיכו בשלהם (אלא אם זה מה"מלמדים") בעוד שהחוליגנים דואגים שכולם יידעו שהם שם ושיש להם ביצים יותר גדולות, ומסכנים את כולם.

החוליגן הוא פחות צפוי.

את הבעיה של המתנחלים בשמאל מאוד קל לפתור. צריך הנהגה שתבהיר שזו בעיה ותוליך את התרבות המוטורית לכיוון הזה. תוך כמה חודשים אפשר לפתור את זה.

החוליגנים יותר קשה, למרות שעם שני לילות במעצר אני בטוח שהדביל במיאטה יחשוב שוב אם זה מה שבא לו לעשות.

פורסם (נערך)
כשהם יזוזו מהשמאל והמרכז אני חותם לך שתגלה שבעית החוליגנים הרבה הרבה יותר קטנה ממה שדמיינת.

כן, אבל חוליגנים יש לא רק במעברי נתיבים. הם גם בצמתים, ברחובות העיר, בכבישים חד-מסלוליים, בדרכים מפותלות. בכל אלו הם יכולים להרוג ולהיהרג באלף ואחת דרכים שלא קשורות למשמעת נתיבים.

צריך לטפל בהם (וגם בנהגים השיכורים, רדומים ונעדרי תשומת הלב לכביש), ויפה שעה אחת קודם, ויפות עוד שעתיים לפני שמתחילים לטפל בחובבי הנתיב השמאלי.

עניין של סדר עדיפויות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
אני אתחיל לעשות בקרוב תשדירי שירות בנושא ולהעלות ליוטיוב.

לא צוחק.

כל הכבוד על היוזמה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כבר בקושי רואים ניידות בכבישים. מספרן, שלא היה גבוה מראש, קטן עוד יותר.

אכן כן אני כמעט ולא נתקל בניידות בכביש אלא רק במקומות מסוימים שמוכרים כמועד לפורענות או באיזורים של מועדונים, בעבר בכל כמה ק"מ הייתי נתקל בניידות תנועה במיוחד באיזור המרכז.

Opel Adam S 2017

פורסם
כן, אבל חוליגנים יש לא רק במעברי נתיבים. הם גם בצמתים, ברחובות העיר, בכבישים חד-מסלוליים, בדרכים מפותלות. בכל אלו הם יכולים להרוג ולהיהרג באלף ואחת דרכים שלא קשורות למשמעת נתיבים.

צריך לטפל בהם (וגם בנהגים השיכורים, רדומים ונעדרי תשומת הלב לכביש), ויפה שעה אחת קודם, ויפות עוד שעתיים לפני שמתחילים לטפל בחובבי הנתיב השמאלי.

עניין של סדר עדיפויות.

יש גם בעיות של שלום עולמי, נשיא אמריקאי שדוגל בnew world order, בעיות התפלת מים והערבוב שלהם עם מי קידוחים, מחירי הנפט וכמובן את נושא גידולי החסה בשטחים אלא שכאן התייחסנו והתדיינו על נושא שמאלני הכביש. אז סליחה מראש שלא פתרנו את כל יתר הבעיות.

פורסם (נערך)
ההבדל בין שתי העבירות - חיתוך הנתיבים ואי-שמירת הימין - הוא שאחת מסכנת חיים והשניה - כמעט וכלל לא.

תשובה לשניכם.

אני כירורג עם סכין בידיים, כלי נשק לכל דבר. במהלך ניתוח מגיע מישהו ומתחיל לשיר לי עומר אדם באוזן תוך כדי שהוא מאונן.

הוא מעצבן אבל הוא לא מסכן אף אחד?

דוגמה נוספת: אני חייל יורה במחבלים. שוכב על גג כמו צלף ממתין. מגיע מישהו ומתחיל לעשות צרכים ליד הראש שלי.

הוא מעצבן אבל לא גורם לסיכון?

דוגמה שלישית:

מגיע אדם רוצה לנהוג מהר במכונית, שיכולה לשמש ככלי נשק לכל דבר, ובנתיב השמאלי מישהו שמתעלם לחלוטין מהחוק ומהתרבות.

האם המישהו הזה רק מעצבן?

אם עדיין לא ירדתם לסוף דעתי, אסביר. לך חן, זו כבר לא פעם ראשונה שאני כותב את זה השבוע ואני מופתע מאוד: בכביש זה לא שחור ולבן. אין דבר כזה "או א' או ב'".

חלק ניכר מהמצבים המסוכנים נוצרים בגלל מספר גורמים מעורבים. מה נראה לכם? שנהג המיאטה קם בבוקר ואמר היום אני הולך לחתוך את כולם?

נהג הפיג'ו, בכך ששם פס על אחרים, גורם לסיכון. נכון, לא באופן ישיר, אבל בהחלט בעקיפין.

בשרשור הסרטונים ציינתי את זה וישר חטפתי כינויי גנאי מאנשים שבכלל לא ירדו לסוף דעתי, לכן אכתוב זאת פעם אחרונה בכתב גדול שתבינו.

נהג המיאטה לא בסדר. הוא צריך להיענש. אין על כך עוררין ואין אף אחד בשרשור הזה שטען אחרת.

לעומת זאת, יש כאן כמה וכמה אנשים שטוענים שלנהג הפיג'ו ולנהג המצלם אין שום תרומה לסיטאוציה שנוצרה, שזה אבסורד!

הרי הפיג'ו והמצלם נוסעים כמעט במקביל במשך שניות ארוכות. זה מצב מסוכן מאוד בכביש כי הוא מצטיין ביצירת סיטואציות שכאלו.

עריכה, החלק הכי מצחיק, שדווקא מצלם הסרטון הבין בדיוק למה התכוונתי. הא אולי לא הסכים עם דבריי אבל לא התעלם באלגנטיות מהטענות שנטענו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, אני לא מאמין שאף אחד כאן חולק על דעתך. גם אני ציינתי את הסיכונים שגוררת נהיגה שלא בנתיב הימני, אבל עדיין תסכים איתי שיש דברים יותר חשובים כאשר סדר העדיפויות הוא מניעת קטל בדרכים.

כל זה ברמה העקרונית ולא בנוגע לסרטון הספציפי. שם ברורה התרומה של הנהג המצלם ושל נהג הפיז'ו לסיטואציה, אבל יש לנו כמה סרטונים כאלו בכל שבוע בשרשור הייעודי...

זה פשוט מצחיק שדיון שהחל בדבריו של יושב ראש הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ועבר לדיון על הלשנה כאמצעי לצמצום עבירות תנועה - נסוב אל דיון מצומצם דווקא בעבירה של אי-שמירת ימין.

• תוכן חדש...