Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעות בינעירוניות ביונדאי i10- עשה ואל תעשה

booki222
שימו לב! השרשור הזה בן 3046 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קניתי i10 שנת 2011. נפח 1.1.

הרכב ישמש בעיקר לנסיעה עירונית אך לעיתים יש לנו נסיעות בינעירוניות ארוכות למדי.

האם יש מניעה "להעמיס" על רכבים קטנים וחלשים נסיעות כאלו במובן הבר קיים של המילה או שמא הבעיה היחידה היא שפשוט הוא לא ממש יסחב בטווח של המעבר ל110 קמש..?

חשוב לי לשמור על הרכב ועל כן אם יש אי אילו עצות לנסיעה נכונה ותחזוקה זה יהיה אחלה.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסיעה בין עירונית ממש לא מעמיסה על הרכבים הללו.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם מדובר על שיוט בכביש הפתוח אז לא צריכה להיות בעיה.

אני אגב תמה מהיכן הגיעה התפיסה הזו שנסיעה בכביש הפתוח היא בבחינת מעמסה למכלולי הרכב. לדעתי זו נגזרת של תפיסת המהירות כאם כל חטאי הנהיגה, כי אין לכך שום הסבר אחר הגיוני.

הרי בכביש הפתוח אין את ההאצות-האטות, את העמידה בסרק ואת הפניות שיש בדרך עירונית, למשל. לכן נהיגה בינעירונית היא אם כבר המטיבה עם מכלולי הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כניראה המחשבה שמנוע קטן צריך לנסוע על מהירות גבוהה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כבר תלוי בבחירת המהירות. גם מנועים קטנים יכולים לשייט במהירות בינעירונית סבירה בנינוחות, פשוט בוחרים מהירות יחסית נמוכה ושומרים ימין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה כאן היא הסל"ד. האם בטווח ארוך יהיה בלאי מוגבר אם משייטים בסל"ד גבוה (נגיד 4500)?

קצת קשה לקרוא לנסיעה בשליש העליון של תחום הסל"ד "שיוט"...

באיזו מהירות המנוע מגיע ל4.5K סל"ד?

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במהירות כזאת רכבי המיני יהיו באזור ה 150 בערך,זה לא ממש שיוט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת קשה לקרוא לנסיעה בשליש העליון של תחום הסל"ד "שיוט"...

באיזו מהירות המנוע מגיע ל4.5K סל"ד?

אצלי ב-SX4 רק כאשר אני מתקרב ל-150 קמ"ש הסל"ד עובר את 4.5K. אני מניח שברכבי המיני זה קורה במהירות הרבה יותר נמוכה, אולי אפילו ב-120-130

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה כאן היא הסל"ד. האם בטווח ארוך יהיה בלאי מוגבר אם משייטים בסל"ד גבוה (נגיד 4500)?

בדיוק. זו השאלה. אני לא נהג מירוצים. משייט ב120 לערך שזה לקראת ה4 אלף סלד. השאלה אם המנוע פחות אוהב את זה. והאם המנוע עלול להתעייך בטווח הארוך או שמא מתוקף היותו מנוע, כל עוד הנסיעה יציבה אין בלאי מואץ.

לצורך העניין האם עליות חדות יכולות גם ליצור בלאי יותר מהרגיל.. בהנחה ואני לא מגיע למתב של לרדת להילול ראשון כי האוטו לא סוחב אלא מדדה בין ה2 לשלישי.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם ברכב מיני זה לא מגיע לסלד כזה,ב120 קמש בפנדה הסלד בערך 3200,פיגו 107 כנל.

בפנדה כשהגעתי ל 160 קמש זה בערך היה ב 5אלף סלד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3046 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...